Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Adventi áhítat Zalaegerszegen a Boldogasszony-kápolnában decmeber 17-én

img-20231211-205931December 17-én 15.30-tól zenés áhítatot tartanak Zalaegerszegen a Gébárti-tó partján álló Boldogasszony-kápolnában. A plakát letölthető itt. 

Betlehemes játék a Püspöki Hivatalban

betlehemes-jatek-29December 15-én a Boldog Brenner János Óvoda Katica Csoportja és óvónőik örvendeztették meg betlehemes játékukkal a Püspöki Hivatal dolgozóit. Köszönjük!

Fogadalomtételek a Magyarok Nagyasszonya Ferences Világi Rend Közösségben

FogadalomtételDecember első szombati napján szentmise keretében a Zalaegerszegi Jézus Szíve Ferences Plébánián működő Magyarok Nagyasszonya Ferences Világi Rendbe örökfogadalmat tett Kámán Józsefné, ideiglenes fogadalmat újított Benedek Barnabásné, és ideiglenes fogadalmat tett Tóthné Kokas Gabriella. 

Exodus közösség tanúságtétele Szombathelyen december 20-án

exodus90-2024A Savaria fraters - exodus csapata szeretettel hívja és várja a férfiakat közösségük bemutatkozására december 20-án 18 órára a szombathelyi Püspöki Palota Konferenciatermébe. 

Karácsony a ferenceseknél - Ünnepi kiadvány

kiadvanyA 800 éves greccioi karácsony újra előveteti velünk a 3 évvel korábban megjelent Karácsony a ferenceseknél c. kötetet. Ahol a polcon van, leporoljuk és újra énekelhetjük kicsit korábban, már karácsony előtt  december 20-21-22-23-án a szombathelyi Fő téren – reményeink szerint nagyon sokan.

Utcai evangelizáció a Fő téren

utcai evangélizációMelega Júlia, Vincze Lívia, Németh Kornél és Holdosi Attila. Ők négyen azok, akik a Melega Juli és barátai nevű keresztény könnyűzenei formációt alkotják. A tavalyi Lélek Fesztiválon zenéltek először együtt, azóta gyakran felkérik őket különféle imádságos alkalmakon való közreműködésre.

Gondolatok Advent 3. vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

advent-3-2023„Isten küldetésében járunk. Isten küldetése, az Ő örök akarata, hogy üdvözítsen minden embert. Ennek az Akaratnak a sodrában, ennek a Szeretetnek az erejében élünk, járunk a világban. Isten szeretetének, üdvözítő akaratának eszközeiként vagyunk keresztények, hogy meggyógyítsuk a megtört szívűeket, hogy azokat, akik távol estek, akik elvesztek, vonzzuk közelebb, hogy segítsük, hogy a sötétben világító mécs legyünk.”

Rendőrből lett börtönlelkész

Ráncsik Róbert szenteléseDecember 2-án Zalaegerszegen a Mária Magdolna templomban Ráncsik Róbertet állandó diakónussá szentelte dr. Székely János megyéspüspök atya, aki a frissen szenteltet azonnal a Zalaegerszegi Büntetés-végrehajtási Intézet börtönlelkészévé tette. 

Technikai probléma

szekesTájékoztatjuk a kedves Híveket, hogy a mai rorate szentmise közvetítése technikai hiba miatt elmarad. A fennakadásért szíves elnézésüket kérjük. Igyekszünk a hibát mihamarabb megoldani!

Köszönjük megértésüket! 

Csonka Ernő életműalbumának bemutatója

csonka-erno-az-oreg-akacA Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg Csonka Ernő: Az öreg akác című kötete, amely életmű albummal tiszteleg a művész alkotópályájának. A könyvbemutatót a Szombathelyi Képtárban, egy kamarakiállítással egybekötve tarják, ahova 2023. december 15-én 17 órára várják az érdeklődőket. 

 

Rorate szentmise - ÉLŐ közvetítés

adventAz adventi hétköznapokon, hétfőtől szombatig reggel 6 órakor hajnali szentmisét közvetítünk az egyházmegye YouTube csatornáján.

Boldog Brenner János ünnepe december 16-án - Szentmise és éjszakai gyalogos zarándoklat

brenner-janos-fiatalkori-kepeA Szombathelyi Egyházmegye mindenkit szeretettel hív és vár Boldog Brenner János ünnepére december 16-án Szombathelyre és Szentgotthádra. 

Ifi alpha kurzus Szombathelyen

Ifi alphaOktóber elején kezdődött az a februárig tartó hitébresztő kurzus, amit ifi alphának hívunk. Minden hétfő este mintegy 40 középiskolás diák és 13(!) felnőtt segítő gyűlik össze a Bárka Pincében, hogy közösen mélyüljenek el a keresztény hit alap tanításában. 

Misszióba lépni - Akolitusképzés a Szombathelyi Egyházmegyében

akolitusképzésA Szombathelyi Egyházmegye 2023 novemberében újra elindította Akolitusképzését. A képzés két éven át tart, és nyolc hétvégét foglal magába. A jelöltek – pozitív elbírálás esetén – a képzés végén lektor- majd akolitusavatásban részesülnek. Az akolitusok a helyi szükségleteknek megfelelően áldoztatnak, szentségimádást, igeliturgiát, imacsoportot vagy bibliaórát vezethetnek, megbízással további lelkipásztori teendőket láthatnak el. Az alábbiakban a képzés egyik résztvevőjének személyes hangvételű beszámolóját olvashatják az első képzési hétvégéről.

Álláshirdetés

ÁlláshirdetésEzüstplatán Integrált Szociális Intézmény (Táplánszentkereszt, Táncsics M. u. 22. Telefon: 06 94/577-070) intézményi orvost heti 4 órában és foglalkozási egészségügyi orvost keres Táplánszentkeresztre. Bővebb információ telefonon Illés Lívia intézményvezetőtől kérhető. 

Csesztreg - Advent - Igeliturgia

igeliturgiaA csesztregi Szent Móric plébániatemplomban Szűz Mária szeplőtelen fogantatása ünnepén szép számú hívő jelenlétében mutatott be igeliturgiát Ráncsik Róbert diakónus.

Sursum corda! - rövid beszámoló az Egyházmegye akolitusainak lelkigyakorlatáról

Akolitusok lelkigyakorlata2023. december 8-10. között egyházmegyénk akolitusai lelkigyakorlatra gyűltek össze a Martineum Felnőttképző Akadémián Szombathelyen. 

Rorate szentmise - ÉLŐ közvetítés

00111Az adventi hétköznapokon, hétfőtől szombatig reggel 6 órakor hajnali szentmisét közvetítünk az egyházmegye YouTube csatornáján.

KRISZTUS A JÖVŐNK - dokumentumfilm Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásáról

ferenc-papaMélyen élnek mindannyiunkban Őszentsége Ferenc pápa magyarországi látogatásának felemelő pillanatai. A történelmi három nap lelkileg is megerősítette a magyar társadalmat, jelentőségét még a nem hívők is megérezték. A Szentatya apostoli útját mutatja be a Krisztus a jövőnk című film – az előkészületektől Ferenc pápa hálaadó imájáig a Santa Maria Maggiore-bazilikában a Salus Populi Romani ikon előtt.


László Attila adott koncertet a Székesegyházban

László Attila koncert_Fotó: Cseh GáborDecember 9-én László Attila, a Csillag születik hamrdik szériájának győztese adott koncertet a Székesegyházban. Képriport Cseh Gábor és Győry Béla fotóiból.