Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fogadalmi gyertyafelajánlás a székesegyházban

0023

Szent Fábián és Sebestyén ünnepén újítja meg Szombathely város az ősök által az 1700-as években tomboló pestis járvány idején tett fogadalmat a Székesegyházban.

Nagyböjti lelkigyakorlat felnőtteknek 2024. március 8-10. között Szombathelyen

nagybojtilelkigyakorlat2024plakatA Martineum Felnőttképző Akadémia 2024. március 8-10. között lelkigyakorlatot szervez felnőtteknek. 

Istenről és a világról - teológiai előadások 2024 tavaszán

istenrol-es-vilagrol-plakat-2024-4felev-online2024 februárjában folytatódik az Istenről és a világról teológiai előadássorozat. A részletek a plakáton ami letölthető itt. 

Meghívó - Kerkai 120 Emlékév – Ünnepélyes megnyitó

kerkai-120-emlekevA csesztregi Szent Móric Plébánia egyházközsége úgy határozott, hogy a 2024-es esztendőben méltó módon kíván megemlékezni a település híres szülöttéről Kerkai Jenő jezsuita szerzetesről, a KALOT- mozgalom megalapítójáról születésének 120 évfordulóján. Január 28-án, az emlékév megnyitásakén ünnepi szentmisére és könyvbemutatóra várják az érdeklődőket. A meghívó letölthető itt. 

Városmisszió Celldömölkön - Interjú Csermák Péterrel

eleszto-20242024 januárjában ÉlesztŐ címmel városmisszió indul Celldömölkön. Mi a keresztények küldetése, hogyan erősítsük magunkban a missziós lelkületet, mit takar az ÉlesztŐ program, erről beszélgettünk Csermák Péter atyával, az egyik szervezővel. Az ÉlesztŐ program plakátja letölthető itt. 

"Válaszd az életet!" - Az életvédelem területei ma - Dr. Székely János megyéspüspök előadása január 31-én

dr-szekely-janos-1A  KÉSZ Szombathelyi Csoportja szervezésében 2024. január 31-én 17 órakor a Martineum Felnőttképző Akadémián dr. Székely János megyéspüspök tart előadásat. Címe: Az életvédelem területei ma. A szervezők mindenkit szeretettel várnak az előadásra. A plakát letölthető itt. 

Vasárnapi Ige - Évközi 3. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/UWH--6t0Mv0?si=kPY8vpggBEIcBgui

Van időm Rád - Anya-lánya hétvége a Martineum Felnőttképző Akadémián 2024. január 26-28.

plakatA Martineum Felnőttképző Akadémia szervezésében január 26-28. között Anya-Lánya hétvégét rendeznek Szombathelyen. Néhány hely még van, részletek a leírásban találhatók és a plakáton ami letölthető itt. 

Házasság Hete - Játék

hazassag-hete2024-slider-szlogenes-datumos-fekvo-final-kisebbÖrömmel írjuk, hogy 2024-ben is lesz Házasság Hete Szombathelyen február 11-18. között. Természetesen, idén is várunk Titeket a Házas-Társas-Játékra! 

Gondolatok Évközi 3. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-3-2024„Isten közel van. Higgyünk ebben. Higgyünk abban, hogy Isten itt van a szívünkben minden nap, szüntelen, higgyünk az Ő hozzánk beszélgető szavában, és fordítsuk felé a figyelmünket, a tekintetünket, és a lépteinket is, menjünk az Istenhez. Ez az életünk. S miközben így élünk, egyre inkább kitágul a végtelenség, az örökkévalóság, egyre inkább meg fogjuk érteni, meg fogjuk ízlelni Isten csodálatos jelenlétét, az Ő közelségét, és mindig többet és többet örülni fogunk ennek, örülni mindörökké.”

Árpád-házi Szent Margit ünnepe

dsc9321Szent Margitra, IV. Béla magyar király lányára, a domonkos rend női ágának egyik meghatározó magyar személyiségére emlékeznek ezekben a napokban a Szombathelyi Egyházmegyében. Szombathelyen és Kőszegen ünnepi szentmiséket tartottak tiszteletére, az iskolásoknak előadáson elevenítették fel életét.

Lelkipásztori továbbképzés Szombathelyen február 5-én

plakat-20240205Procovid, covid, posztcovid - Tünetek a lelkipásztorkodásunkban címmel lelkipásztori továbbképzésre hívjuk az atyákat 2024. február 5-én, hétfőn 10-14 óra között.

"Nem szégyenülök meg" - Gróf zabolai Mikes János Henrik élete című könyv bemutatója január 24-én

grof-zabolai-mikes-janos-henrik-eleteJanuár 24-én 16 órakor a szombathelyi Püspöki Palotában mutatják be Gibba Edit: Gróf zabolai Mikes János Henrik élete című könyvének bemutatóját. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.  A meghívó letölthető itt. 

Istenről és a világról - Erkölcstan III. - Merkli Ferenc atya előadása

istenrol-es-a-vilagrol-erkolcstanMerkli Ferenc atya előadásával folytatódott az Istenről és a világról című sorozatunk erkölcstani fejezete. Merkli Ferenc atya előadását visszanézhetik egyházmegyénk Youtube csatornáján, ide kattintva.

Kiáltás az életért - A Meg nem született gyermek szobra Szombathelyen

meg-nem-szuletett-gyermekek-vandorszobor-szombathelyen-7Szombathelyre érkezett a Meg nem született gyermekeknek emléket állító vándorszobor. A szobor az abortusz és magzatvesztés fájdalmát átélő édesanyáknak és családjuknak segít a múlt sebeinek feldolgozásában. Az alkotás január 15-e és 23-a között látható a Székesegyházban, majd vándorútra indul egyházmegyénk több településére. 

Meg nem született gyermek szobra a székesegyházban - ÉLŐ közvetítés

szoborDr. Székely János megyéspüspök január 15-én, hétfőn este 6 órakor kezdődő szentmisében fogadja a Szombathelyi Egyházmegyébe érkező „Meg nem született gyermek” szobrát. A szobrot Martin Hudacek szlovák szobrászművész készítette.

Szólj be a papnak Celldömölkön

szolj-be-a-papnak-plakat-240105-135125Az ÉlesztŐ7 városmisszió keretében január 31-én Török Csaba, Rátkai István és Pongrácz Benedek válaszolnak az Egyházzal, hittel, papsággal kapcsolatos kérdésekre Celldömölkön a kolostorban tartott programon. A plakát letölthető itt. 

ÉlesztŐ7 - Városmisszió Celldömölkön

eleszto7ÉlesztŐ7 címmel városmisszió indul Celldömölkön január 28-án, vasárnap. A plakát letölthető itt. 

Szent Margit ünnepe a szombathelyi Szent Márton-templomban

szent-margitA szombathelyi Szent Márton-templom közössége szeretettel hív mindenkit Szent Margit ünnepére január 17-én.