Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Házasság Hete - Játék

hazassag-hete2024-slider-szlogenes-datumos-fekvo-final-kisebbÖrömmel írjuk, hogy 2024-ben is lesz Házasság Hete Szombathelyen február 11-18. között. Természetesen, idén is várunk Titeket a Házas-Társas-Játékra! 

Gondolatok Évközi 3. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-3-2024„Isten közel van. Higgyünk ebben. Higgyünk abban, hogy Isten itt van a szívünkben minden nap, szüntelen, higgyünk az Ő hozzánk beszélgető szavában, és fordítsuk felé a figyelmünket, a tekintetünket, és a lépteinket is, menjünk az Istenhez. Ez az életünk. S miközben így élünk, egyre inkább kitágul a végtelenség, az örökkévalóság, egyre inkább meg fogjuk érteni, meg fogjuk ízlelni Isten csodálatos jelenlétét, az Ő közelségét, és mindig többet és többet örülni fogunk ennek, örülni mindörökké.”

Árpád-házi Szent Margit ünnepe

dsc9321Szent Margitra, IV. Béla magyar király lányára, a domonkos rend női ágának egyik meghatározó magyar személyiségére emlékeznek ezekben a napokban a Szombathelyi Egyházmegyében. Szombathelyen és Kőszegen ünnepi szentmiséket tartottak tiszteletére, az iskolásoknak előadáson elevenítették fel életét.

Lelkipásztori továbbképzés Szombathelyen február 5-én

plakat-20240205Procovid, covid, posztcovid - Tünetek a lelkipásztorkodásunkban címmel lelkipásztori továbbképzésre hívjuk az atyákat 2024. február 5-én, hétfőn 10-14 óra között.

"Nem szégyenülök meg" - Gróf zabolai Mikes János Henrik élete című könyv bemutatója január 24-én

grof-zabolai-mikes-janos-henrik-eleteJanuár 24-én 16 órakor a szombathelyi Püspöki Palotában mutatják be Gibba Edit: Gróf zabolai Mikes János Henrik élete című könyvének bemutatóját. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.  A meghívó letölthető itt. 

Istenről és a világról - Erkölcstan III. - Merkli Ferenc atya előadása

istenrol-es-a-vilagrol-erkolcstanMerkli Ferenc atya előadásával folytatódott az Istenről és a világról című sorozatunk erkölcstani fejezete. Merkli Ferenc atya előadását visszanézhetik egyházmegyénk Youtube csatornáján, ide kattintva.

Kiáltás az életért - A Meg nem született gyermek szobra Szombathelyen

meg-nem-szuletett-gyermekek-vandorszobor-szombathelyen-7Szombathelyre érkezett a Meg nem született gyermekeknek emléket állító vándorszobor. A szobor az abortusz és magzatvesztés fájdalmát átélő édesanyáknak és családjuknak segít a múlt sebeinek feldolgozásában. Az alkotás január 15-e és 23-a között látható a Székesegyházban, majd vándorútra indul egyházmegyénk több településére. 

Meg nem született gyermek szobra a székesegyházban - ÉLŐ közvetítés

szoborDr. Székely János megyéspüspök január 15-én, hétfőn este 6 órakor kezdődő szentmisében fogadja a Szombathelyi Egyházmegyébe érkező „Meg nem született gyermek” szobrát. A szobrot Martin Hudacek szlovák szobrászművész készítette.

Szólj be a papnak Celldömölkön

szolj-be-a-papnak-plakat-240105-135125Az ÉlesztŐ7 városmisszió keretében január 31-én Török Csaba, Rátkai István és Pongrácz Benedek válaszolnak az Egyházzal, hittel, papsággal kapcsolatos kérdésekre Celldömölkön a kolostorban tartott programon. A plakát letölthető itt. 

ÉlesztŐ7 - Városmisszió Celldömölkön

eleszto7ÉlesztŐ7 címmel városmisszió indul Celldömölkön január 28-án, vasárnap. A plakát letölthető itt. 

Szent Margit ünnepe a szombathelyi Szent Márton-templomban

szent-margitA szombathelyi Szent Márton-templom közössége szeretettel hív mindenkit Szent Margit ünnepére január 17-én. 

Az élet érték! - Életvédő hetek a Szombathelyi Egyházmegyében

 

vandorszobor-abortusz-plakat-online2024 első negyedévében a Szombathelyi Egyházmegyében különös hangsúllyal szeretnénk imádkozni és tanúságot tenni az élet értékéről.

Vasárnapi Ige - Évközi 2. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/-5AJl9mV4hM?si=vQ2g_AL1bPsNq_S0

Ministráns lelkinap Zalaegerszegen február 3-án

ministrans-lelkinap-1A Szombathelyi Egyházmegye 2024. február 3-án minsitránsnapot szervez Zalaegerszegen. Várják a plébániai csoportok jelentkezését január 29-ig. Részletek a plakáton, ami letölthető itt.

A zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia Karitász csoportjának adventi adományosztása

20231222-155125December 22-én a Szent József Közösségi Házban tartotta adventi adományosztását a zalaegerszegi kertvárosi plébánia Karitász csoportja, amely összesen 56 családot támogatott. A családok többsége tartós élelmiszerekből összeállított csomagot kapott, míg a nagyobb létszámú családok részére a hívek által felajánlott készpénzből ajándékutalványt vásároltak a csoport önkéntesei.

Gondolatok Évközi 2. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-2-2024„A keresztény élet abban áll, hogy Isten velünk van, bennünk él, mégpedig a tetteinkben, a szívünkben, az érzéseinkben. Kinyitottuk előtte életünket, és befogadtuk, az Ő szent temploma lettünk. És a keresztény élet abban áll, hogy mi is beléptünk Istenbe, benne élünk, benne élünk Jézusban, Őt öltöttük magunkra, és a tetteink, az életünk belőle fakadnak. És ez az élet valóban örök élet és valóban boldog.”

Egyházi munkatársak lelkigyakorlata a Martineumban január 19-20-án

plakatA Szombathelyi Egyházmegye világi munkatársak számára szervez lelkigyakorlatot január 19-20-án. Részletek a plakáton ami letölthető itt. 

Karácsonyi misztériumjáték a Székesegyházban

MisztériumjátékKrisztus születésének ünnepén misztériumjátékkal elevenítik fel szerte a világon az üdvtörténet legjelentősebb eseményét. Szombathelyen a Székesegyházban is felelevenítették ezt a csodás történetet. 

Advent és karácsony Hagyárosböröndön

Advent, karácsony HagyárosböröndönDecember 1- től Hagyárosböröndön elkezdődött az "Ablaknyitogató naptár": 24 napon át  mindennap eggyel több  ablakban gyúltak fel az ünnepi  fények.