Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Kerkai Jenő emlékév kezdődött Csesztregen

0128-kerkai-emlekev-16120 éve, 1904-ben született a ma Csesztreghez tartozó Kerkaújfaluban Kerkai Jenő jezsuita szerzetes. Születésének évfordulóján emlékév kezdődött, amelynek célja a nagyszerű lelkipásztor, a megpróbáltatások idején is hű és kitartó szerzetes valamint kiváló szervező életútjának és életművének bemutatása a nagyközönség számára. 

Keresők - kiállítás megnyitó a Martineumban február 1-jén

plakat-rgb-facebookA Martineum Felnőttképző Akadámia mindenkit szeretettel hív február 1-jén a Keresők című tárlatának megnyitójára. 

Ránk bízott világ címmel programsorozat Zalaegerszegen

rank-bizott-vilag-megnyitojaA Zalaegerszegi Családkapocs Keresztény Kulturális Egyesület teremtésvédelmi programsorozatot indított Ránk bízott világ címmel. Az egy éves programot január 10-én dr. Székely János püspök atya Mindszentyneumban megtartott Teremtésvédelem keresztény szemmel című előadása nyitotta meg. A program plakátja letölthető itt. 

Ökumenikus imahét Szombathelyen a Szőlősi-templomban

0121-okumenikus-imahet-szombathely-szolos-7Az ökumenikus imahéten január 24-én Szombathelyen a Szőlősi-templomban gyűltek össze a keresztény felekezetek tagjai. Boncz Zoltán baptista lelkipásztor hirdetett igét. A napot jóhangulatú agapé zárta a templom közösségi termében. Köszönjük a felvételeket Déri Norbertnek.

Vasárnapi Ige - Évközi 4. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/x-Lhmh4jHJE?si=iHLdvuKYHEOnLYG2

Krisztust keressük egymásban - Püspöki igehirdetés az ökumenikus imahéten Szombathelyen

okumenikus-imahet-szombathelyen-732025. január 25-én Szombathelyen a református templomban gyűltek össze a keresztény felekezetek hívei. Székely János szombathelyi megyéspüspök, Steinbach József református püspök, Szemerei János evangélikus püspök hirdetett igét. 

Gondolatok Évközi 4. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-4-2024„Igen, elvezet Ő, és részesít téged az Ige ajándékából. Az Ő ajándéka az igazság teljessége. Látni fogod Őt színről színre. Úgy fogod megismerni az Atyát, ahogy Ő ismer téged. Ott állsz a színe előtt. És akkor nem rettenet lesz az Ő igéje, hanem élet. Mert az igazság teljessége megszentel, és a szentek mindörökké élnek a Szentnek színében, Örök életet ajándékoz Isten Örök Igéje, akik engedelmeskedtek neki, akik követték a hívást, akik meghallgatták a csendes szólítást. Örök, végtelen és halhatatlan életet ajándékoz neked az Ige.”

Mikes János püspök életéről szóló könyvet mutattak be a Püspöki Palotában

0125-mikes-konyvbemutato-szombathely-5A Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg dr. Gibba Edit: Gróf zabolai Mikes János Henrik élete című könyv, amely egy háromrészes sorozat első kötete. A képanyagban gazdag albumot január 24-én mutatták be Szombathelyen a Püspöki Palota Szent Pál-termében.

Tömő János: Körön kívül - a Szentlélek erejében

imagesTömő János, a Lélek Fesztivál szervezőjének gondolatai az ökumenikus imahét kapcsán. 

Nehéz kérdések világos válaszok - Bioetika, dr. Marx Gyula előadásában

nehez-kerdesek-vilagos-valaszok-kisA Nehéz kérdések világos válaszok online sorozat keretében dr. Marx Gyula orvos, állandó diakónus tartott előadást bioetikai kérdésekről. Az előadás megtekinthető itt. 

Berdál Mária és Brodorics Tamásné idén A test és a lélek orvosa díj kitüntetettjei

0122-test-es-lelek-orvosa-kormend-21Dr. Berdál Mária főorvos és Brodorics Tamásné anesthesiológiai szakasszisztens kapta idén A test és a lélek orvosa-Boldog Batthyány László díjat. 2024. január 22-én, a herceg égi születésnapján adták át a díjat Körmenden. 

2024. február – Az emlékezés hónapja a Mindszentyneumban

2024-februari-programokEbben a hónapban Mindszenty József kirakatperének 75. évfordulójáról, valamint a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjáról szubjektív tárlatvezetéssel, filmvetítéssel, közös mécsesgyújtással emlékezünk. A plakát letölthető itt. 

Fogadalmi gyertyafelajánlás a székesegyházban

0023

Szent Fábián és Sebestyén ünnepén újítja meg Szombathely város az ősök által az 1700-as években tomboló pestis járvány idején tett fogadalmat a Székesegyházban.

Nagyböjti lelkigyakorlat felnőtteknek 2024. március 8-10. között Szombathelyen

nagybojtilelkigyakorlat2024plakatA Martineum Felnőttképző Akadémia 2024. március 8-10. között lelkigyakorlatot szervez felnőtteknek. 

Istenről és a világról - teológiai előadások 2024 tavaszán

istenrol-es-vilagrol-plakat-2024-4felev-online2024 februárjában folytatódik az Istenről és a világról teológiai előadássorozat. A részletek a plakáton ami letölthető itt. 

Meghívó - Kerkai 120 Emlékév – Ünnepélyes megnyitó

kerkai-120-emlekevA csesztregi Szent Móric Plébánia egyházközsége úgy határozott, hogy a 2024-es esztendőben méltó módon kíván megemlékezni a település híres szülöttéről Kerkai Jenő jezsuita szerzetesről, a KALOT- mozgalom megalapítójáról születésének 120 évfordulóján. Január 28-án, az emlékév megnyitásakén ünnepi szentmisére és könyvbemutatóra várják az érdeklődőket. A meghívó letölthető itt. 

Városmisszió Celldömölkön - Interjú Csermák Péterrel

eleszto-20242024 januárjában ÉlesztŐ címmel városmisszió indul Celldömölkön. Mi a keresztények küldetése, hogyan erősítsük magunkban a missziós lelkületet, mit takar az ÉlesztŐ program, erről beszélgettünk Csermák Péter atyával, az egyik szervezővel. Az ÉlesztŐ program plakátja letölthető itt. 

"Válaszd az életet!" - Az életvédelem területei ma - Dr. Székely János megyéspüspök előadása január 31-én

dr-szekely-janos-1A  KÉSZ Szombathelyi Csoportja szervezésében 2024. január 31-én 17 órakor a Martineum Felnőttképző Akadémián dr. Székely János megyéspüspök tart előadásat. Címe: Az életvédelem területei ma. A szervezők mindenkit szeretettel várnak az előadásra. A plakát letölthető itt. 

Vasárnapi Ige - Évközi 3. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/UWH--6t0Mv0?si=kPY8vpggBEIcBgui

Van időm Rád - Anya-lánya hétvége a Martineum Felnőttképző Akadémián 2024. január 26-28.

plakatA Martineum Felnőttképző Akadémia szervezésében január 26-28. között Anya-Lánya hétvégét rendeznek Szombathelyen. Néhány hely még van, részletek a leírásban találhatók és a plakáton ami letölthető itt.