Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Testvériesebbé tenni a világot - Megkezdődött az Afrika-hét

0205-afrika-het-megnyito-21Február 5-én a körmendi Battyhány-iskolában tartott megnyitóval kezdetét vette az idei Afrika-hét. Idén a kongói Kabinda városában egy óvoda és egy iskola felújítására, valamint motorok vásárlására gyűjtenek pénzt. 

Lelkipásztori továbbképzés

TovábbképzésProcovid, covid, posztcovid - Tünetek a lelkipásztorkodásunkban címmel lelkipásztori továbbképzésre hívtuk egyházmegyénk papjait 2024. február 5-én, hétfőn a Martineum Felnőttképző Akadémiára. A továbbképzést Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök vezette.

Beteglátogatók képzése - Jelentkezés

kepzes-plakat2024A Szombathelyi Egyházmegye Szombathelyen és Zalaegerszegen önkéntes beteglátogató képzést szervez. Részteltek a plakáton ami letölthető itt. 

Megszentelt élet napja Sárváron

088Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén Sárváron a Szent László templomban gyűltek össze az egyházmegye szerzetesei és szerzetesnői, hogy együtt adjanak hálát a meghívásért és megújítsák fogadalmukat püspöki szentmise keretében, melyet Dr. Székely János megyéspüspök mutatott be a helyi atyák és a szerzetesek koncelebrálásával.

Afrika hét megnyitása Körmenden

afrika-hetA mai nappal veszi kezdetét az Afrika hét egyházmegyénkben, melyet Dr. Székely János megyéspüspök nyit meg.

Álláshirdetés

ÁlláshirdetésA Szombathelyi Egyházmegye felvételt hirdet a táplánszentkereszti Ezüstplatán Integrált Szociális Intézménybe, az alábbi munkakörökbe.

Vasárnapi Ige - Évközi 5. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/UPiOFvgr_dU?si=i0WIJMwpOyuSc8CL

Új Élet Krisztusban kurzus Zalaegerszegen 2024. február 23-25.

hu-24-3-uj-elet-krisztusban-zeg-plakatÚj Élet Krisztusban kurzust tartanak Zalaegerszegen február 23-25. között. Részletek a szórólapon ami letölthető itt. 

Ifjú művészek kiállítása nyílt a Martineumban

01Február 1-én, a Martineum Felnőttképző Akadémián négy fiatal művésznek nyílt kiállítása „Keresők” címmel.

Válaszd az életet - Életvédelmi előadás a Martineumban

027Január utolsó napján, a KÉSZ Szombathelyi Szervezetének meghívására tartott Dr. Székely János megyéspüspök előadást a Martineum Felnőttképző Akadémián.

A szombathelyi ferences közösség karácsonyi flashmobja - videó

Ferences800Elkészült a szombathelyi ferences közösség karácsonyi flashmobjáról készült videó. Ajánljuk mindenki figyelmébe. A film megtekinthető az egyházmegye Youtube csatornáján, ide kattintva.

Nyitott szívvel érkeztünk, élményekkel távoztunk – Anya-lánya hétvége

Anya lánya hétvégeVan időm Rád címmel ismét szülő-gyerek hétvégét tartottak a Martineum Felnőttképző Akadémián január 26-28. között. Ezúttal édesanyák érkeztünk kamasz lányainkkal egy közös feltöltő kikapcsolódásra.

Városmissziós hetet rendeznek ősszel Zalaegerszegen

városmisszióVárosmissziót indítanak a plébániák, illetve a katolikus intézmények és közösségek Zalaegerszegen. Az első megbeszélésre a Mária Magdolna Plébánia épületében gyűltek össze. Az imát a megyéspüspökkel együtt mondták el, majd egyházi éneket szólaltattak meg. (www.egerszeghirek.hu)

Gondolatok Évközi 5. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-5-2024„Téged keres a szívem, az én benső életem, és Téged keresnek a mindennapos tetteim, a munkáim, a fáradozásaim, Téged keres a magányom, a halálom, és minden szomorúságom. Téged keres, mert Te vagy az én reményem, és Te vagy a szeretet a kezeimben, a jóság, és Te vagy a hitem ragyogása, az örök életem. Téged kereslek tehát és nem hiába, mert ott vagy a szívemben, és meggyógyítod a szívet és hatalmat adsz a szeretetre. Ott vagy az életemben, a tetteimben ott vagy, és minden jótett a Te kegyelmed gyümölcse, és ott vagy a magány órájában, a sötétben, és Te vagy az én Örök Életem, az én üdvösségem Ünnepe.”

Gondolatok Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepére - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

gyertyaszentelo-2024„Odavisszük életünket Isten elé, mint lobogó lángot. És ha Krisztusban, az egyetlen igaz és tiszta Báránynak áldozati tüzében, Vele egyesülten lépünk oda Isten elé, akkor Isten kedvesen fogadja életünket, életünk áldozatát, befogad bennünket az Ő örök világosságába, a végtelen Életbe.

Elsőcsütörtöki szentségimádás Szombathelyen a Székesegyházban

plakat-2402Szeretettel hívunk mindenkit, hogy együtt imádkozzunk papi és szerzetesi hivatásokért Főpásztorunk vezetésével február 1-én csütörtökön a 18 órai püspöki szentmise után, 18.30-kor. Zenei szolgálat: Domonkos nővérek

Házasság Hete Szombathelyen - Programok

hazassag-hete2024-slider-szlogenes-datumos-fekvo-final-kisebbÖrömmel írjuk, hogy 2024-ben is lesz Házasság Hete Szombathelyen február 11-18. között. A programok plakátja letölthető itt. 

Egyházközségi képviselőtestületek elnökeinek találkozója

kepviselotestuleti-talalk-plakatEgyházközségi képviselőtestületek elnökeinek szervez találkozót a Szombathelyi Egyházmegye a Martineum Felnőttképző Akadémián 2024. március 2-án, szombaton 9-16 óráig. 

Miérttel kezdj! - Kerekasztal beszélgetés a Mária Rádió szervezésében Budapesten

maria-radio-mierttel-kezdj-kerekasztalA Mária Rádió minden érdeklődőt szeretettel hív budapesti programjára. A Mária Rádió kerekasztal beszélgetés sorozatában egyetemes emberi kérdéseket jár körül. A különböző szakterületeket képviselő résztvevők segítségével a beszélgetések több szempontot követnek. 

Ne félj, nem ítéllek el! - Lelkigyakorlat magzatukat elvesztett édesanyáknak és édesapáknak Szombathelyen

plakat-a4-ne-felj-lgy-2Az Emmanuel Közösség gyógyító lelkigyakorlatot szervez magzatvesztés fájdalmával küzdőknek Szombathelyen 2024. február 22-25. között. Szeretettel várják mindazokat, akik abortusz, vetélés, lombikbaba elvesztése, halvaszületés vagy néhány napos gyermek elvesztése miatt hordozzák fájdalmukat. A plakát letölthető itt.