Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Válaszd az életet - Életvédelmi előadás a Martineumban

027Január utolsó napján, a KÉSZ Szombathelyi Szervezetének meghívására tartott Dr. Székely János megyéspüspök előadást a Martineum Felnőttképző Akadémián.

A szombathelyi ferences közösség karácsonyi flashmobja - videó

Ferences800Elkészült a szombathelyi ferences közösség karácsonyi flashmobjáról készült videó. Ajánljuk mindenki figyelmébe. A film megtekinthető az egyházmegye Youtube csatornáján, ide kattintva.

Nyitott szívvel érkeztünk, élményekkel távoztunk – Anya-lánya hétvége

Anya lánya hétvégeVan időm Rád címmel ismét szülő-gyerek hétvégét tartottak a Martineum Felnőttképző Akadémián január 26-28. között. Ezúttal édesanyák érkeztünk kamasz lányainkkal egy közös feltöltő kikapcsolódásra.

Városmissziós hetet rendeznek ősszel Zalaegerszegen

városmisszióVárosmissziót indítanak a plébániák, illetve a katolikus intézmények és közösségek Zalaegerszegen. Az első megbeszélésre a Mária Magdolna Plébánia épületében gyűltek össze. Az imát a megyéspüspökkel együtt mondták el, majd egyházi éneket szólaltattak meg. (www.egerszeghirek.hu)

Gondolatok Évközi 5. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-5-2024„Téged keres a szívem, az én benső életem, és Téged keresnek a mindennapos tetteim, a munkáim, a fáradozásaim, Téged keres a magányom, a halálom, és minden szomorúságom. Téged keres, mert Te vagy az én reményem, és Te vagy a szeretet a kezeimben, a jóság, és Te vagy a hitem ragyogása, az örök életem. Téged kereslek tehát és nem hiába, mert ott vagy a szívemben, és meggyógyítod a szívet és hatalmat adsz a szeretetre. Ott vagy az életemben, a tetteimben ott vagy, és minden jótett a Te kegyelmed gyümölcse, és ott vagy a magány órájában, a sötétben, és Te vagy az én Örök Életem, az én üdvösségem Ünnepe.”

Gondolatok Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepére - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

gyertyaszentelo-2024„Odavisszük életünket Isten elé, mint lobogó lángot. És ha Krisztusban, az egyetlen igaz és tiszta Báránynak áldozati tüzében, Vele egyesülten lépünk oda Isten elé, akkor Isten kedvesen fogadja életünket, életünk áldozatát, befogad bennünket az Ő örök világosságába, a végtelen Életbe.

Elsőcsütörtöki szentségimádás Szombathelyen a Székesegyházban

plakat-2402Szeretettel hívunk mindenkit, hogy együtt imádkozzunk papi és szerzetesi hivatásokért Főpásztorunk vezetésével február 1-én csütörtökön a 18 órai püspöki szentmise után, 18.30-kor. Zenei szolgálat: Domonkos nővérek

Házasság Hete Szombathelyen - Programok

hazassag-hete2024-slider-szlogenes-datumos-fekvo-final-kisebbÖrömmel írjuk, hogy 2024-ben is lesz Házasság Hete Szombathelyen február 11-18. között. A programok plakátja letölthető itt. 

Egyházközségi képviselőtestületek elnökeinek találkozója

kepviselotestuleti-talalk-plakatEgyházközségi képviselőtestületek elnökeinek szervez találkozót a Szombathelyi Egyházmegye a Martineum Felnőttképző Akadémián 2024. március 2-án, szombaton 9-16 óráig. 

Miérttel kezdj! - Kerekasztal beszélgetés a Mária Rádió szervezésében Budapesten

maria-radio-mierttel-kezdj-kerekasztalA Mária Rádió minden érdeklődőt szeretettel hív budapesti programjára. A Mária Rádió kerekasztal beszélgetés sorozatában egyetemes emberi kérdéseket jár körül. A különböző szakterületeket képviselő résztvevők segítségével a beszélgetések több szempontot követnek. 

Ne félj, nem ítéllek el! - Lelkigyakorlat magzatukat elvesztett édesanyáknak és édesapáknak Szombathelyen

plakat-a4-ne-felj-lgy-2Az Emmanuel Közösség gyógyító lelkigyakorlatot szervez magzatvesztés fájdalmával küzdőknek Szombathelyen 2024. február 22-25. között. Szeretettel várják mindazokat, akik abortusz, vetélés, lombikbaba elvesztése, halvaszületés vagy néhány napos gyermek elvesztése miatt hordozzák fájdalmukat. A plakát letölthető itt. 

Kerkai Jenő emlékév kezdődött Csesztregen

0128-kerkai-emlekev-16120 éve, 1904-ben született a ma Csesztreghez tartozó Kerkaújfaluban Kerkai Jenő jezsuita szerzetes. Születésének évfordulóján emlékév kezdődött, amelynek célja a nagyszerű lelkipásztor, a megpróbáltatások idején is hű és kitartó szerzetes valamint kiváló szervező életútjának és életművének bemutatása a nagyközönség számára. 

Keresők - kiállítás megnyitó a Martineumban február 1-jén

plakat-rgb-facebookA Martineum Felnőttképző Akadámia mindenkit szeretettel hív február 1-jén a Keresők című tárlatának megnyitójára. 

Ránk bízott világ címmel programsorozat Zalaegerszegen

rank-bizott-vilag-megnyitojaA Zalaegerszegi Családkapocs Keresztény Kulturális Egyesület teremtésvédelmi programsorozatot indított Ránk bízott világ címmel. Az egy éves programot január 10-én dr. Székely János püspök atya Mindszentyneumban megtartott Teremtésvédelem keresztény szemmel című előadása nyitotta meg. A program plakátja letölthető itt. 

Ökumenikus imahét Szombathelyen a Szőlősi-templomban

0121-okumenikus-imahet-szombathely-szolos-7Az ökumenikus imahéten január 24-én Szombathelyen a Szőlősi-templomban gyűltek össze a keresztény felekezetek tagjai. Boncz Zoltán baptista lelkipásztor hirdetett igét. A napot jóhangulatú agapé zárta a templom közösségi termében. Köszönjük a felvételeket Déri Norbertnek.

Vasárnapi Ige - Évközi 4. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/x-Lhmh4jHJE?si=iHLdvuKYHEOnLYG2

Krisztust keressük egymásban - Püspöki igehirdetés az ökumenikus imahéten Szombathelyen

okumenikus-imahet-szombathelyen-732025. január 25-én Szombathelyen a református templomban gyűltek össze a keresztény felekezetek hívei. Székely János szombathelyi megyéspüspök, Steinbach József református püspök, Szemerei János evangélikus püspök hirdetett igét. 

Gondolatok Évközi 4. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-4-2024„Igen, elvezet Ő, és részesít téged az Ige ajándékából. Az Ő ajándéka az igazság teljessége. Látni fogod Őt színről színre. Úgy fogod megismerni az Atyát, ahogy Ő ismer téged. Ott állsz a színe előtt. És akkor nem rettenet lesz az Ő igéje, hanem élet. Mert az igazság teljessége megszentel, és a szentek mindörökké élnek a Szentnek színében, Örök életet ajándékoz Isten Örök Igéje, akik engedelmeskedtek neki, akik követték a hívást, akik meghallgatták a csendes szólítást. Örök, végtelen és halhatatlan életet ajándékoz neked az Ige.”

Mikes János püspök életéről szóló könyvet mutattak be a Püspöki Palotában

0125-mikes-konyvbemutato-szombathely-5A Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg dr. Gibba Edit: Gróf zabolai Mikes János Henrik élete című könyv, amely egy háromrészes sorozat első kötete. A képanyagban gazdag albumot január 24-én mutatták be Szombathelyen a Püspöki Palota Szent Pál-termében.

Tömő János: Körön kívül - a Szentlélek erejében

imagesTömő János, a Lélek Fesztivál szervezőjének gondolatai az ökumenikus imahét kapcsán.