Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Jóléti állam vagy Közjó? - Kerekasztalbeszélgetés március 12-én a Martineumban

keteg-ue-2024-03-12Sokakat érintő és érdeklő témával, a szociálpolitika társadalmi szerepének kérdéseivel látogat el 2024. március 12-én 16 órakor a „Jóléti állam vagy Közjó” című országos párbeszéd sorozat Szombathelyre a Martineum Felnőttképző Akadémiára. Részletek a plakáton ami letölthető itt.

Gondolatok Nagyböjt 1. vasárnapra - Dr.Takács Gyula atya elmélkedése

nagybojt-1-2024„Lesznek szenvedések, mert a pusztában mennek a lépteink, de nem vadak többet, és nem reménytelenek, és ha sírunk, a könnyeink nem keserűek, hanem meggyógyultak, békével teltek, mert új föld lett, amiként újak az egek, az egek a szeretet, és a földek is mennyeiek. A kiáradt, a mindeneket mindenben önmagába foglalt Isten, Ő az Evangélium. Ezt mutatta meg Jézus nekünk. Megmutatta Galileában, és megmutatta Júdea pusztájában, és nekünk megmutatta, hogy a vadállatok között élvén a világban szolgál nekünk a Szeretet, az Örök Élet a mi életünk, Isten az Atyánk, és az Egyszülött Fiú, a Bárány a lakoma étele és örvendezése.”

Kocsmakvíz pároknak február 17-én Szombathelyen

hazassag-hete2024-slider-szlogenes-datumos-fekvo-final-kisebbFebruár 17-én szombaton a Bárka-pince (volt Gödör étterem – Szombathely, Hollán E. u. 10-12.) a Házasság Hete keretében Kocsmakvízt tartanak házaspároknak. A nagy érdeklődés miatt két időpontban, 18 és 20 órakor is megszervezik a kocsmakvízt, még van néhány hely.


A szerelem hullámvasútján - interaktív foglalkozás 13 év feletti fiataloknak február 16-án

plakat-ifiprogramFebruár 16-án pénteken a szombathelyi Házasság Hete program keretében 17.30-tól a Reményik iskolában (Szombathely, Szent László király útja) A szerelem hullámvasútján címmel interaktív foglalkozást tartanak 13 év feletti fiataloknak. 


Nehéz kérdések világos válaszok online sorozat február 28-án Keresztes Ilonával

nehez-kerdesek-plakat-2024-4felev-online2024. február 28-án indul a Nehéz kérdések világos válaszok online sorozat 4. féléve. Elsőként Keresztes Ilona újságírót hallhatják az érdeklődők. Az előadásokhoz az ingyenes ZOOM rendszeren keresztül lehet csatlakozni. A plakát letölthető itt.

Esti8-as a Zárdatemplomban február 18-ától

307463536-465334118958918-6333464498949346610-nA szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium szervezi a Zárdatemplomban a vasárnap ESTI 8-as szentmiséket – ami alapvetően egy egyetemistáknak, középiskolásoknak szóló szentmise, de természetesen bárki előtt nyitva áll. A tavaszi félév ESTI 8-as sorozata, február 18-án indul. A program Facebook oldalán további információkat is találnak, ide kattintva. 

 


Tartsatok bűnbánatot és higgyetek az evangéliumban - Stációs szentmisék Szombathelyen

0214-stacios-szentmisek-szombathely-21Hamvazószerdával megkezdődött a nagyböjt. Ebben az időszakban minden szerdán és pénteken Szombathelyen a város más-más templomaiban gyűlnek össze a katolikus hívek, hogy reggeli szentmisén vegyenek részt. Dr. Székely János megyéspüspök és Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondják a hamvazószerdai és nagyszerdai szentbeszédeket, a többit a város papjai. A helyszínekről a Szombathelyi Egyházmegye honlapján tájékozódhatnak. Hamvazószerdán az oladi Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve és Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére épült templomban Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondott szentbeszédet.

„Ne csak szóval szeressünk, hanem…” – a Muzslai házaspár előadásával folytatódott a Házasság hete idei programsorozata Szombathelyen.

01Muzslai Gábor és Etelka, a 2=1 Házasmisszió magyarországi vezetőinek tanúságtételét hallhatták az érdeklődő házaspárok február 12-én este a Martineum Felnőttképző Akadémián. A házaspár nyíltan és őszintén vallott életük és házasságuk mélypontjairól és az azokból való megtisztulásukról.

Az idős ember is Isten gyermeke - Megáldották a Szombathelyi Egyházmegye két új idősotthonát

0212-szocialis-otthonok-szombathely-23Január 1-jétől a szombathelyi Ezüsthíd Integrált Szociális Intézményt és a táplánszentkereszti Ezüstplatán Integrált Szociális Intézményt a Szombathelyi Egyházmegye működteti tovább. Székely János megyéspüspök február 12-én áldotta meg az intézményeket, találkozott a lakókkal, dolgozókkal.

Nagyböjti lelkigyakorlat a szombathelyi Székesegyházban február 14-15-16-án

SzékesegyházA nagyböjt nyitányaként nagyböjti lelkigyakorlatot tartanak a szombathelyi Székesegyházban amely rögtön a nagyböjt kezdetén segít bennünket ráhangolódni erre az időszakra.

Élet a Lélekben Szeminárium Szombathelyen március 18-ától

plakat1-1Élet a Lélekben Szeminárium ("Szentlélek szeminárium") indul március 18-án hétfőn Szentkirályon a Zarkaházi Szily-kastélyban 18:00 kor. Ez a lelkigyakorlat heti egy találkozásból valamint otthoni (naponkénti) szentírásos elmélkedésből áll.Szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki szeretne Krisztus követésében előrehaladni. Jelentkezési határidő március 10. Részletek és jelentkezés az elsz.oldalunk.hu honlapon, illetve a kihelyezett plakáton, ami letölthető itt. 

Elkezdődött a Házasság Hete

0211-hazassag-hete-16Február 11-én, a Vasi Skanzenben tett sétával és táncházzal kezdetét vette a Házasság Hete a Szombathelyi Egyházmegyében is. Szombathely és Zalaegerszeg mellett az egyházmegye számos településén tartanak programokat, hívják a házaspárokat közös időtöltésre, egymásra figyelésre. A részletek egyházmegyénk honlapján olvashatók.

Vasárnapi Ige - Évközi 6. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/E_A4Vxn7PgQ?si=wbgHSH_YklPZKzkA

Gondolatok Évközi 6. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-6-2024„Akár esztek, akár isztok, akár bármi mást tesztek, ha pihenni térsz, ha felkelsz, ha viseled a nap terhét és hevét, ha elfáradtál, ha örvendezel, és amikor viszed a szenvedés keresztjét, Isten dicsősége vagy, minden pillanat, az egész élet, ez a kicsiny morzsa, téged megáldott az Irgalom Ura, a megváltó Jézus. Önmagával áldott meg téged. Itt áll íme, ebben a pusztában itt az ember földjén az Ő keresztje, és ez a kereszt fölér az Égbe, és fölemel téged az Isten színébe, hogy dicsősége legyél az Istennek, dicsősége most, és dicsősége mindörökre.”

A Meg nem született gyermek szobra Vépen

plakatA Meg nem született gyermek szobra 2024. február 14-20. között a Vépi Plébánián látható. Az egyházközség számos programmal készül ez idő alatt. A plakát letölthető itt. 

Előadás Mindszenty bíborosról Szombathelyen február 26-án

mindszenty-eloadas2024. február 26-án  17 órától Mindszenty József  bíboros - hercegprímásról  tart előadást  Déri Péter atya a szombathelyi KÉSZ szervezésében. Az előadás a Martineum Felnőttképző Akadémián lesz. Az előadás címe: Mindszenty bíboros szent?!Az előadás a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapjához kapcsolódóan hangzik el. A plakát letölthető itt. 

Ferences Esték Szombathelyen február 9-től

plakat-tavaszFebruár 9-étől újra indulnak a Ferences Esték sorozat Szombathelyen. A nyitó alkalmon Óra Krisztián atya és az imatábor tagjai tesznek tanúságot. A szervezők mindenkit szeretettel hívnak. A plakát letölthető itt. 

Házasság Hete programok Zalaegerszegen

424708460-392253616789329-5886513035254245215-nFebruár 12-18. között Zalaegerszegen is megrendezik a Házasság Hete rendezvényt. Számos kiváló programot állítottak össze a szervezők. A plakát letölthető itt. 

Együttműködési megállapodást írt alá az Egyházmegye és az ELTE

0342024. február 6-án, kedden együttműködési megállapodást  írt alá a Szombathelyi Egyházmegye részéről Dr. Székely János megyéspüspök, Tálasné Kovács Mária a Boldog Salkaházi Sára Technikum igazgatója valamint az ELTE képviseletében Lenkai Nóra rektori biztos, Szabóné Dr. Szitányi Judit oktatási dékánhelyettes és Dr. Lenner Tibor a pedagógusképző központ igazgatója.

Stációs szentmisék Szombathelyen február 14-étől

stacios-szentmisek-20242024. február 14-én, hamvazószerdán megkezdődnek a stációs szentmisék Szombathelyen. Minden szerdán és pénteken a város más-más templomában tartják a szentmiséket. A helyszíneket a plakáton olvashatják. Kezdés: 6.30. A plakát letölthető itt.