Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Élet a Lélekben Szeminárium Szombathelyen március 18-ától

plakat1-1Élet a Lélekben Szeminárium ("Szentlélek szeminárium") indul március 18-án hétfőn Szentkirályon a Zarkaházi Szily-kastélyban 18:00 kor. Ez a lelkigyakorlat heti egy találkozásból valamint otthoni (naponkénti) szentírásos elmélkedésből áll.Szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki szeretne Krisztus követésében előrehaladni. Jelentkezési határidő március 10. Részletek és jelentkezés az elsz.oldalunk.hu honlapon, illetve a kihelyezett plakáton, ami letölthető itt. 

Elkezdődött a Házasság Hete

0211-hazassag-hete-16Február 11-én, a Vasi Skanzenben tett sétával és táncházzal kezdetét vette a Házasság Hete a Szombathelyi Egyházmegyében is. Szombathely és Zalaegerszeg mellett az egyházmegye számos településén tartanak programokat, hívják a házaspárokat közös időtöltésre, egymásra figyelésre. A részletek egyházmegyénk honlapján olvashatók.

Vasárnapi Ige - Évközi 6. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/E_A4Vxn7PgQ?si=wbgHSH_YklPZKzkA

Gondolatok Évközi 6. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-6-2024„Akár esztek, akár isztok, akár bármi mást tesztek, ha pihenni térsz, ha felkelsz, ha viseled a nap terhét és hevét, ha elfáradtál, ha örvendezel, és amikor viszed a szenvedés keresztjét, Isten dicsősége vagy, minden pillanat, az egész élet, ez a kicsiny morzsa, téged megáldott az Irgalom Ura, a megváltó Jézus. Önmagával áldott meg téged. Itt áll íme, ebben a pusztában itt az ember földjén az Ő keresztje, és ez a kereszt fölér az Égbe, és fölemel téged az Isten színébe, hogy dicsősége legyél az Istennek, dicsősége most, és dicsősége mindörökre.”

A Meg nem született gyermek szobra Vépen

plakatA Meg nem született gyermek szobra 2024. február 14-20. között a Vépi Plébánián látható. Az egyházközség számos programmal készül ez idő alatt. A plakát letölthető itt. 

Előadás Mindszenty bíborosról Szombathelyen február 26-án

mindszenty-eloadas2024. február 26-án  17 órától Mindszenty József  bíboros - hercegprímásról  tart előadást  Déri Péter atya a szombathelyi KÉSZ szervezésében. Az előadás a Martineum Felnőttképző Akadémián lesz. Az előadás címe: Mindszenty bíboros szent?!Az előadás a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapjához kapcsolódóan hangzik el. A plakát letölthető itt. 

Ferences Esték Szombathelyen február 9-től

plakat-tavaszFebruár 9-étől újra indulnak a Ferences Esték sorozat Szombathelyen. A nyitó alkalmon Óra Krisztián atya és az imatábor tagjai tesznek tanúságot. A szervezők mindenkit szeretettel hívnak. A plakát letölthető itt. 

Házasság Hete programok Zalaegerszegen

424708460-392253616789329-5886513035254245215-nFebruár 12-18. között Zalaegerszegen is megrendezik a Házasság Hete rendezvényt. Számos kiváló programot állítottak össze a szervezők. A plakát letölthető itt. 

Együttműködési megállapodást írt alá az Egyházmegye és az ELTE

0342024. február 6-án, kedden együttműködési megállapodást  írt alá a Szombathelyi Egyházmegye részéről Dr. Székely János megyéspüspök, Tálasné Kovács Mária a Boldog Salkaházi Sára Technikum igazgatója valamint az ELTE képviseletében Lenkai Nóra rektori biztos, Szabóné Dr. Szitányi Judit oktatási dékánhelyettes és Dr. Lenner Tibor a pedagógusképző központ igazgatója.

Stációs szentmisék Szombathelyen február 14-étől

stacios-szentmisek-20242024. február 14-én, hamvazószerdán megkezdődnek a stációs szentmisék Szombathelyen. Minden szerdán és pénteken a város más-más templomában tartják a szentmiséket. A helyszíneket a plakáton olvashatják. Kezdés: 6.30. A plakát letölthető itt.

Testvériesebbé tenni a világot - Megkezdődött az Afrika-hét

0205-afrika-het-megnyito-21Február 5-én a körmendi Battyhány-iskolában tartott megnyitóval kezdetét vette az idei Afrika-hét. Idén a kongói Kabinda városában egy óvoda és egy iskola felújítására, valamint motorok vásárlására gyűjtenek pénzt. 

Lelkipásztori továbbképzés

TovábbképzésProcovid, covid, posztcovid - Tünetek a lelkipásztorkodásunkban címmel lelkipásztori továbbképzésre hívtuk egyházmegyénk papjait 2024. február 5-én, hétfőn a Martineum Felnőttképző Akadémiára. A továbbképzést Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök vezette.

Beteglátogatók képzése - Jelentkezés

kepzes-plakat2024A Szombathelyi Egyházmegye Szombathelyen és Zalaegerszegen önkéntes beteglátogató képzést szervez. Részteltek a plakáton ami letölthető itt. 

Megszentelt élet napja Sárváron

088Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén Sárváron a Szent László templomban gyűltek össze az egyházmegye szerzetesei és szerzetesnői, hogy együtt adjanak hálát a meghívásért és megújítsák fogadalmukat püspöki szentmise keretében, melyet Dr. Székely János megyéspüspök mutatott be a helyi atyák és a szerzetesek koncelebrálásával.

Afrika hét megnyitása Körmenden

afrika-hetA mai nappal veszi kezdetét az Afrika hét egyházmegyénkben, melyet Dr. Székely János megyéspüspök nyit meg.

Álláshirdetés

ÁlláshirdetésA Szombathelyi Egyházmegye felvételt hirdet a táplánszentkereszti Ezüstplatán Integrált Szociális Intézménybe, az alábbi munkakörökbe.

Vasárnapi Ige - Évközi 5. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/UPiOFvgr_dU?si=i0WIJMwpOyuSc8CL

Új Élet Krisztusban kurzus Zalaegerszegen 2024. február 23-25.

hu-24-3-uj-elet-krisztusban-zeg-plakatÚj Élet Krisztusban kurzust tartanak Zalaegerszegen február 23-25. között. Részletek a szórólapon ami letölthető itt. 

Ifjú művészek kiállítása nyílt a Martineumban

01Február 1-én, a Martineum Felnőttképző Akadémián négy fiatal művésznek nyílt kiállítása „Keresők” címmel.

Válaszd az életet - Életvédelmi előadás a Martineumban

027Január utolsó napján, a KÉSZ Szombathelyi Szervezetének meghívására tartott Dr. Székely János megyéspüspök előadást a Martineum Felnőttképző Akadémián.