Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Nagyböjti lelkigyakorlat felnőtteknek 2024. március 8-10. között Szombathelyen

nagybojtilelkigyakorlat2024kicsi2024. március 8 -10. között nagyböjti lelkigyakorlatra várják a felnőtteket Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémián. A lelkigyakorlatot dr. Orosz Lóránt ferences atya, a mátraverebély-szentkúti kegyhely igazgatója vezeti.

Nehéz kérdések világos válaszok február 28-án Keresztes Ilonával

nehez-kerdesek-plakat-2024-4felev-onlineFolytatódik a Szombathelyi Egyházmegye Pasztorális Irodájának Nehéz kérdések-világos válaszok című online előadássorozata aktuális hit- és társadalmi kérdésekről február 28-án. 

Családok keresztútja március 17-én Magyarlakon

csalados-keresztut2024-plakatA Szombathelyi Egyházmegye mindenkit szeretettel hív a Családok keresztútjára március 17-én, vasárnap Magyarlakra. 

Ó, mesebeli Afrika! - Csesztreg - Kerkai 120 Emlékév

kerkai-120-mesebeli-afrikaMárcius 1-jén 14 órakor a csesztregi Művelődési Házban a Kerkai 120 Emlékév keretében dr. Székelyhidi László és felesége, Mihály Katalin tart előadást. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. A plakát letölthető itt. 

Gondolatok Nagyböjt 2. vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

nagybojt-2-2024„Átöleli a szeretetet, a te szeretetedet a Szeretet, a Végtelen, az Isten, és mindörökké, igen mindörökké ott maradsz ebben az ölelésben, megmaradsz benne. A Megmaradó, a soha el nem múló, a változásnak árnyékát sem ismerő örök Fényben, ebben a hófehér ragyogásban, amit látsz, ha fölemeled tekinteted Krisztus arcára, a kereszten odaajándékozott Szeretet ragyogására, - mindörökké megmaradsz benne. Mindörökké a Szeretetben szeretetként.”

Titkos küldetés - Interaktív felvilágosító foglalkozás fiataloknak Szombathelyen április 3-án

titkos-kuldetes-plakat-2024Interaktív felvilágosító foglalkozás lesz 10-12 éves fiúknak a Martineum Felnőttképző Akadémián a tavaszi szünetben!

Rákos József papnövendék fél évre bekapcsolódott a zalaegerszegi kertvárosi plébánia életébe és közösségébe

img20240106100734A körmendi születésű Rákos József diakónus a győri szeminárium 6. éves papnövendéke. A zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia hívei 2022. nyarán ismerkedhettek meg vele, amikor egy hónapos gyakorlatát ezen a plébánián töltötte. Majd egy év múlva, a fél éves nagy gyakorlatára ismét Zalaegerszegre, a Kertvárosba küldte őt Székely János megyéspüspök. 

Intézményvezető helyettesi álláshirdetés a szombathelyi Ezüsthíd Integrált Szociális Intézményben

allas0219A Szombathelyi Egyházmegye intézményvezető helyettesi állást hirdet a szombathelyi Ezüsthíd Integrált Szociális Intézményben. Információk a plakáton, ami letölthető itt. 

Határaink - Tapolyai Emőke előadása Szombathelyen március 7-én

hataraink-plakat2-vagottMárcius 7-én tart előadást Szombathelyen Tapolyai Emőke. A részvételhez jegyvásárlás szükséges, amelynek módja a leírásban olvasható. A plakát letölthető itt. 

Vasárnapi Ige - Nagyböjt 1. vasárnapja

vasarnapi-ige-ujkepHeiter Robert Gottfried szepetneki plébános gondolatai. 

Legyünk mi is a Szűzanya munkatársai – fatimai est Bucsuban

fatimai est2024. február 13-án, Bucsuban gyűltek össze a toronyi plébánia hívei, hogy szentmise és körmenet keretében adjanak hálát, és imádkozzanak a Fatimai Szűz Máriához.

Jóléti állam vagy Közjó? - Kerekasztalbeszélgetés március 12-én a Martineumban

keteg-ue-2024-03-12Sokakat érintő és érdeklő témával, a szociálpolitika társadalmi szerepének kérdéseivel látogat el 2024. március 12-én 16 órakor a „Jóléti állam vagy Közjó” című országos párbeszéd sorozat Szombathelyre a Martineum Felnőttképző Akadémiára. Részletek a plakáton ami letölthető itt.

Gondolatok Nagyböjt 1. vasárnapra - Dr.Takács Gyula atya elmélkedése

nagybojt-1-2024„Lesznek szenvedések, mert a pusztában mennek a lépteink, de nem vadak többet, és nem reménytelenek, és ha sírunk, a könnyeink nem keserűek, hanem meggyógyultak, békével teltek, mert új föld lett, amiként újak az egek, az egek a szeretet, és a földek is mennyeiek. A kiáradt, a mindeneket mindenben önmagába foglalt Isten, Ő az Evangélium. Ezt mutatta meg Jézus nekünk. Megmutatta Galileában, és megmutatta Júdea pusztájában, és nekünk megmutatta, hogy a vadállatok között élvén a világban szolgál nekünk a Szeretet, az Örök Élet a mi életünk, Isten az Atyánk, és az Egyszülött Fiú, a Bárány a lakoma étele és örvendezése.”

Kocsmakvíz pároknak február 17-én Szombathelyen

hazassag-hete2024-slider-szlogenes-datumos-fekvo-final-kisebbFebruár 17-én szombaton a Bárka-pince (volt Gödör étterem – Szombathely, Hollán E. u. 10-12.) a Házasság Hete keretében Kocsmakvízt tartanak házaspároknak. A nagy érdeklődés miatt két időpontban, 18 és 20 órakor is megszervezik a kocsmakvízt, még van néhány hely.


A szerelem hullámvasútján - interaktív foglalkozás 13 év feletti fiataloknak február 16-án

plakat-ifiprogramFebruár 16-án pénteken a szombathelyi Házasság Hete program keretében 17.30-tól a Reményik iskolában (Szombathely, Szent László király útja) A szerelem hullámvasútján címmel interaktív foglalkozást tartanak 13 év feletti fiataloknak. 


Nehéz kérdések világos válaszok online sorozat február 28-án Keresztes Ilonával

nehez-kerdesek-plakat-2024-4felev-online2024. február 28-án indul a Nehéz kérdések világos válaszok online sorozat 4. féléve. Elsőként Keresztes Ilona újságírót hallhatják az érdeklődők. Az előadásokhoz az ingyenes ZOOM rendszeren keresztül lehet csatlakozni. A plakát letölthető itt.

Esti8-as a Zárdatemplomban február 18-ától

307463536-465334118958918-6333464498949346610-nA szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium szervezi a Zárdatemplomban a vasárnap ESTI 8-as szentmiséket – ami alapvetően egy egyetemistáknak, középiskolásoknak szóló szentmise, de természetesen bárki előtt nyitva áll. A tavaszi félév ESTI 8-as sorozata, február 18-án indul. A program Facebook oldalán további információkat is találnak, ide kattintva. 

 


Tartsatok bűnbánatot és higgyetek az evangéliumban - Stációs szentmisék Szombathelyen

0214-stacios-szentmisek-szombathely-21Hamvazószerdával megkezdődött a nagyböjt. Ebben az időszakban minden szerdán és pénteken Szombathelyen a város más-más templomaiban gyűlnek össze a katolikus hívek, hogy reggeli szentmisén vegyenek részt. Dr. Székely János megyéspüspök és Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondják a hamvazószerdai és nagyszerdai szentbeszédeket, a többit a város papjai. A helyszínekről a Szombathelyi Egyházmegye honlapján tájékozódhatnak. Hamvazószerdán az oladi Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve és Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére épült templomban Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondott szentbeszédet.

„Ne csak szóval szeressünk, hanem…” – a Muzslai házaspár előadásával folytatódott a Házasság hete idei programsorozata Szombathelyen.

01Muzslai Gábor és Etelka, a 2=1 Házasmisszió magyarországi vezetőinek tanúságtételét hallhatták az érdeklődő házaspárok február 12-én este a Martineum Felnőttképző Akadémián. A házaspár nyíltan és őszintén vallott életük és házasságuk mélypontjairól és az azokból való megtisztulásukról.

Az idős ember is Isten gyermeke - Megáldották a Szombathelyi Egyházmegye két új idősotthonát

0212-szocialis-otthonok-szombathely-23Január 1-jétől a szombathelyi Ezüsthíd Integrált Szociális Intézményt és a táplánszentkereszti Ezüstplatán Integrált Szociális Intézményt a Szombathelyi Egyházmegye működteti tovább. Székely János megyéspüspök február 12-én áldotta meg az intézményeket, találkozott a lakókkal, dolgozókkal.