Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Imakilenced Coreth Mária Terézia boldoggá avatásáért Zalaegerszegen

corethmt-2Szentségimadási kilenced indul Zalaegerszegen Coreth Mária Terézia boldoggá avatásáért és egyúttal a feleségek, édesanyák családjukért végzett odaadó szolgálatáért. 

Egyházközségi Képviselőtestületek világi elnökeinek találkozója és továbbképzése

találkozó2024. március 2-án az Egyházközségi Képviselőtestületek világi elnökeit hívta találkozóra és továbbképzésre a Szombathelyi Egyházmegye.

Dicsőítő szentségimádás a Haladás Stadion sajtó termében március 8-án

szentsegimadas-a-haladasban-vagottDicsőítő szentségimádás lesz a Haladás Stadion sajtó termében március 8-án, pénteken, 18:30 órakor. 


Imaösvény - „Áldjad, lelkem, az Urat, és egész bensőm dicsérje szent nevét!” (Zsolt 103,1)

jubileumi-ev-logoja2025-ben Szentévet ünnepel az Egyház. Ferenc pápa kérésére ezt egy felkészülési év előzi meg, melynek középpontjában az imádság áll. A pápa szerint újra fel kell fedeznünk az imádság értékét és szükségességét – személyes szinten, az Egyház és a világ életében. Pongrácz Benedek diakónusunk segítségével olvasóinkat elkísérjük ezen az úton.

Schmidt Béla Mindszenty József portréját helyezték el a Székesegyházban

0025Nagyböjt 3. vasárnapján, püspöki szentmise keretében lett elhelyezve Mindszenty József hercegprímás portréja a székesegyház Szent Márton oltáránál.

Élet a tanodában - Akik már segítséget kaptak

0226-tanoda-megnyito-szombathely-11A Szombathelyi Egyházmegyében megnyílt a Magvető Tanoda. Az országban több helyen is működik hasonló intézmény. Két fiatal osztja meg tapasztalatait az itt töltött időről. 

Horvát keresztút Kőszegen

kri-ni-put-2024A Magyarországi Horvátok Keresztény Gyűjteménye szeretettel hív mindenkit horvát nyelvű lelki napra 2024. március 10-én Kőszegre. A plakát letölthető itt. 

Elsőcsütörtöki szentségimádás Szombathelyen a Székesegyházban március 7-én Székely János megyéspüspökkel

plakat-24032024. március 7-én papi és szerzetesi hivatásokért tartanak szentségimádást az esti szentmise után a Székesegyházban a hívek Székely János megyéspüspök vezetésével. A plakát letölthető itt. 

Somorjai Ádám OSB: Mindszenty bíboros az amerikai követség - előadás március 7-én

nepfoiskolai-est-mindszenty2024. március 7-én Somorjai Ádám bencés szerzetes tart előadást Vasváron Mindszenty József bíboros amerikai nagykövetségen töltött idejéről. A plakát letölthető itt. 

Mindszenty bíborosról a KÉSZ-ben

Mindszenty előadás2024. február 26-án a  KÉSZ Szombathelyi Csoportja  előadást hallgathatott meg Mindszenty József bíboros  életének különleges eseményeiről. A kérdés az Bíboros úr szent vagy mégsem?  Életének mely cselekedetei mutatják, hogy a Bíboros úr az erényeket hősiesen gyakorolta. Előadó Déri Péter jánosházi plébános volt, aki nyolc évig Csehimindszenten volt plébános. Péter atya volt az, aki Mindszenty bíboros szülőházát felújította, és a bíboroshoz fűződő tárgyakból, emlékekből kiállítást állított fel.

Nagypénteki keresztút Zalalövő-Salomvár között március 29-én

nagypenteki-keresztutA Zalalövői és a Salomvári Plébániák mindenkit szeretettel hívnak nagypénteken reggel keresztútra. 

Ápolói állást hirdet a Szombathelyi Egyházmegyei Papi Otthon

Szombathelyi EgyházmegyeA Szombathelyi Egyházmegyei Papi Otthon ápolói állást hirdet. 

Vasárnapi Ige - Nagyböjt 3. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/IY5SSXMGp9M?si=LBatDMAgBHF5ymy4

Szentek nyomában – ifjúsági gyalogos zarándoklat - Jelentkezés

ifjusagi-zarandoklat-plakatDr. Székely János megyéspüspök 2024-ben is gyalogos zarándoklatra hívja egyházmegyénk fiataljait a szentek – elsősorban Boldog Batthyány László és Boldog Brenner János – nyomában március 22-24. között (péntek 13.30 – vasárnap 15.30). Részletek a plakáton, ami letölthető itt.

Gondolatok Nagyböjt 3. Vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

nagybojt-3-2024„Isten ereje az a Szeretet, amely ott lebeg a kereszten. Isten ereje az érettünk odaadott örök élet. Amikor Isten törvényeinek útján elindulunk, amikor halljuk Isten szavát nap mint nap: Én vagyok az Úr, a tied vagyok, a te Istened, és ezen az úton járva oda is lépünk Isten színe elé, az Ő színében járunk és kelünk, akkor megérkezünk Isten törvényének teljességéhez - Ő Jézus Krisztus a kereszten – mert Ő a Szeretet, akit az Atya odaadott nekünk, belépünk ezen az ajtón, és odaérkezünk Isten Trónjához, hogy mindörökké az Ő szentségében, az Ő szentélyében éljünk.”

Nagyböjti ifjúsági imaest március 1-én Szombathelyen a Zárda-templomban

nagybojt-ifi-est-2024Nagyböjti ifjúsági imaest március 1-én, pénteken, 18:00 órakor a szombathelyi Zárda templomban: gyóntatás, tanúságtételek, szentmise, zenés szentségimádás, szerény agapé a program. A részvétel ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Új esély - Megáldották a Magvető Tanodát Szombathelyen

0226-tanoda-megnyito-szombathely-22Dr. Székely János megyéspüspök megáldotta Szombathelyen az egyházmegyei karitász égisze alatt működő Magvető Tanodát. Az egyházmegye új intézménye hátrányos helyzetű gyermekeket segít. Az egykori Annunciáta Rendház alagsorában működik március 1-jétől a tanoda. 

Gyászfeldolgozó csoport indul a Martineumban!

gyaszfeldolgozas22024. március 12-én gyászfeldolgozó csoport indul Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémián.

VAN IDŐM RÁD! - Apák és fiúk hétvégéje kapcsolatuk erősítéséért

apa-fia-plakat-2024A Martineum Felnőttképző Akadémia május 10-12-én Apák és fiúk közös hétvégét rendez. Mindenkit szeretettel várnak. 

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele a 2024. évi nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésről

mkpk-logo-vonal-transpA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia március 3-10-ig tartós élelmiszergyűjtést hirdet templomainkba.