Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Istenről és a világról - Dogmatika 4. - Dr. Németh Norbert előadása

istenrol-es-vilagrol-plakat-2024-4felev-onlineA felvétel meghallgatható ide kattintva. 

„Szeretve lenni. Ez a legfontosabb a világon!” - Interjú Meskóné Kovács Mária nevelőszülővel

Meskóné Kovács Mária és családjaA Szombathelyi Egyházmegye 2024-től a nevelőszülői rendszerbe is bekapcsolódik. Kiépíti a saját hálózatát, amelybe szívesen fogadja a nevelőszülőség iránt érdeklődőket. De mit is jelent nevelőszülőnek lenni? Milyen, amikor nem a vér szerinti gyermekeinket neveljük? Könnyebb? Nehezebb? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Meskóné Kovács Máriával, aki két gyermeket nevel. 

Bősze Ádám tanúságtétele Szentgotthárdon március 27-én

5c99f647b51406712A Keresztény Megmozdulásokért Egyesület szeretettel hív mindenkit március 27-én a szentgotthárdi refektóriumba ahol Bősze Ádám tanúságtételét hallgathatják meg az érdeklődők. 

Új élet Krisztusban kurzus volt Zalaegerszegen

uj-elet-kurzus-1A Szent András Evangelizációs Iskola egy nemzetközi iskola, amely a világ 23 országában kisebb iskolaközösségekben működik. Az iskola szentírás alapú képzési programja három lépcsős, amelynek első, belépő kurzusa az Új élet Krisztusban kurzus. A zalaegerszegi Hegyre Épült Város Iskolaközösség – a Zalaegerszegen indult Városmisszió részeként - február végén három napos Új élet Krisztusban kurzust tartott Zalaegerszegen a Szent Család Óvodában, amelyre  Zalaegerszeg valamennyi plébániájáról érkeztek érdeklődők, de jöttek a környező településekről és Vas megyéből is. 

Szentségimádás a Haladás Sportkomplexumban

Szentségimádás a HaladásbanA Haladás Sportkomplexum sajtótermébe hívták szentségimádásra az érdeklődőket március 8-án Melega Júlia és barátai.

Ferences flashmob nagyböjtben - Próbák

397927746-349162914291561-7501476919859088419-nA szombathelyi ferences közösség szeretettel hív mindenkit nagyböjti flashmobjára, amelyet március 25-26-27-én tartanak. A próbák elkezdődtek. Várnak mindenkit március 13-án és március 20-án, 17.30-ra próbákra a templomba. 

Eperjes Károly rendhagyó irodalmi estje és szubjektív tárlatvezetése a Mindszentyneumban

eperjes-karoly-estjeMárcius 1-én a zalaegerszegi Mindszentyneumban egy rendhagyó irodalmi estet tartott Eperjes Károly Kossuth és Jászai Mari díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. XX. századi Istent kereső magyar költők műveiből hallhattunk tőle összeállítást, miközben hitvallását is megismerhettük. Az évek óta előadott irodalmi esten többek között Ady Endrétől, József Attilától, Babits Mihálytól, Szabó Lőrinctől hallhattunk verseket. Eperjes Károly elmondta, hogy évek alatt 140-150 verset gyűjtött össze, amelyeknek központi témája a szabad akarat, a megtérés és a lét végső értelmének keresése. 

Nehéz kérdések világos válaszok online dr. Székely János megyéspüspökkel március 13-án

nehez-kerdesek-plakat-2024-4felev-onlineA Szombathelyi Egyházmegye mindenkit hív a Nehéz kérdések világos válaszok online előadására március 13-án. 

Istenről és a világról előadássorozat dr. Kürnyek Róbert atyával március 11-12-én

istenrol-es-vilagrol-plakat-2024-4felev-onlineA Szombathelyi Egyházmegye mindenkit szeretettel hív és vár mindenkit az Istenről és a világról sorozatunk következő, liturgikus előadására. 

Tájékoztatás a Szent Család Nevelőszülői Hálózat létrehozásáról

adult-children-hands-holding-paper-family-cutout-family-home-foster-care-homeless-supportA Szombathelyi Egyházmegye látva a sok-sok család nélkül felnövő, szeretetre és befogadásra vágyó gyermek szenvedését, létre kívánja hozni a Szent Család Nevelőszülői Hálózatot.

Nagypénteki cursillos keresztút

cursillos-keresztutA Szent Család Cursillos Csoport és a Szent Márton Cursillos Titkárság szeretettel hívja a cursillos testvéreket 2024. március 29-én a Zalalövő-Salomvár közötti nagypénteki keresztútra!


Fáklyás-zenés keresztút

keresztut2Feketevasárnap, 2024. március 17-én délután 17 órakor, a Szent Márton temetőben fáklyás-zenés keresztúti imádság lesz.

Betegek kenetének kiszolgáltatása a Szent Márton templomban

betegek22024. március 17-én vasárnap, a délelőtt 11 órai szentmisében, Dr. Székely János megyéspüspök szolgáltatja ki a betegek kenetét a Szent Márton templomban.

Szükségünk van a megállásra, csendre - Nagyböjti lelki nap a Püspöki Hivatal munkatársainak

puspoksegi-lelkinap-szombathely-24Március 8-án nagyböjti lelki napot szervezett a Szombathelyi Egyházmegye a Püspöki Hivatal munkatársainak. Szükségünk van időnként a csendre, hogy meglássuk Jézus arcát életünkben, fogalmazott Bognár István atya, Győr-Ménfőcsanaki plébános.

Vasárnapi Ige - Nagyböjt 4. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/MFvN6VNbawU?si=Fi824r4bY0rUtVmd

Gondolatok Nagyböjt 4. Vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

nagybojt-4-2024„Az örökké lobogó Tűz lobbantotta lángra a szívünket, mehetünk tehát a Szeretethez, az Örök Istenhez, és a Szeretet, e lángoló Csipkebokor úgy fogad bennünket, mint övéit, és benne fogunk mindörökké égni és élni. Ez az ünnep, ez az Örök Húsvét, erre készülünk. S hogy erre az ünnepre elérkezzünk, azért a Kereszthez megyünk, a kereszthez élő hittel, kitárt szívvel, a kereszthez, készséges önátadással belépve a Kereszt titkába. Ezt kérjük a mai szentmisén Istentől, kérjük az Atyától, kérjük az Egyszülöttől, Jézustól, és kérjük a mi utunk kísérőjétől, a Szentlélektől.”

Keressétek Isten arcát életetekben - Középiskolások lelki napja Szombathelyen

Ifjúsági LelkinapMárcius 7-én középiskolásoknak szervezett lelki napot a Szombathelyi Egyházmegye Ifjúsági Bizottsága.

Ülésezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

mkpk-logo-vonal-transpA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) 2024. március 5-én tartotta tavaszi rendes ülését. A püspökök testülete a szokásoknak megfelelően a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia budapesti székházában gyűlt össze. Az ülésen részt vett Michael W. Banach érsek, Magyarország apostoli nunciusa is.

Közösségi filmvetítés és közös gondolkodás színtere volt a zalaegerszegi Szent József Közösségi Ház

FilmvetítésA zalaegerszegi Szent József Közösségi Házban február 26-án közösségi filmvetítésre gyűltek össze az érdeklődők, amelynek során Ferenc pápa 2015-ben a környezeti krízisről és a Föld megóvásáról írt Laudato si’ (Áldott légy) kezdetű enciklikája nyomán született The Letter (A levél) című dokumentumfilmet nézhették meg. A filmvetítés a zalaegerszegi Családkapocs Keresztény Kulturális Egyesület által szervezett Ránk bízott világ című programsorozat része.

Csesztreg – Ó mesebeli Afrika! – Kerkai 120 Emlékév

kerkai emlékévMárcius 1-jén Csesztregen a művelődési házban a Kerkai 120 Emlékév soron következő rendezvényén "Ó, mesebeli Afrika!" címmel vetítéses élménybeszámolót hallhattak az érdeklődők dr. Székelyhidi László, matematikus, a Debreceni Egyetem nyugalmazott professzora és felesége Mihály Katalin előadásában, akik afrikai élményeikről meséltek.