Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Közlemény a zalaegerszegi Szent Család Óvodába való beiratkozásról a 2024-2025. nevelési évre

50090-szent-csalad-ovodaKözlemény a zalaegerszegi Szent Család Óvodába való beiratkozásról a 2024-2025. nevelési évre. 

Közlemény a szombathelyi Boldog Brenner János Óvodába és Tagóvodáiba való beiratkozásról a 2024-2025. nevelési évre

beiratkozásKözlemény a szombathelyi Boldog Brenner János Óvodába és Tagóvodáiba való beiratkozásról a 2024-2025. nevelési évre.

Passiójáték a szombathelyi szaléziaknál virágvasárnap

passio-plakatA szombathelyi szalézi fiatalok március 24-én, virágvasárnap 16 órától passiójátékot mutatnak be a szalézi színházban. Mindenkit szeretettel várnak! A plakát letölthető itt. 

Nagyböjti lelkigyakorlat 2. - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

nagybojti-lelkigyakorlat-a2-2024A kereszt titkát megérteni, ezt szeretnénk ebben a lelkigyakorlatban.

Maulbertsch 300 - A Püspöki Palotában láthatók az osztrák festő remekművei

maulbertsch-poster-webA Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont mindenkit szeretettel hív Franz Anton Maulbertsch születésének 300 éves évfordulóján a szombathelyi Püspöki Palota dísztermének megtekintésére, amelynek festményei a kiváló osztrák festőművész alkotásai. 

Húsvét után kezdődik a volt Brenner-villa felújítása

1002-brenner-villa-szombathely-uj1A kivitelező cég kiválasztásával újabb állomásához érkezett a szombathelyi, volt Brenner-villa megmentése. 

Nagyböjti triduum a kőszegi Jézus Szíve templomban

0073Március 15-e és 17-e között, három napos lelkigyakorlat volt a kőszegi plébániatemplomban, melynek szónoka Fekete Szabolcs Benedek püspök atya volt.

Fatimai est és a Meg nem született gyermek szobra Kőszegen

06Március 13-án fatimai engesztelést tartottak Kőszegen és ezen a napon érkezett a Jézus Szíve templomba a meg nem született gyermek szobra is.

Megújult a Püspöki Palota dísztermének déli oldalfala

puspoki-palota-diszterem-2Tarr György és Pintér Attila restaurátorok munkája nyomán a déli fal is megújult a Püspöki Palota dísztermében. A Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont szeretettel hív mindenkit, hogy a díszterem megtekintésével bepillantást nyerjenek Franz Anton Maulbertsch művészetébe és szombathelyi munkásságába.

Nagyböjli lelkigyakorlat 1. - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

nagybojti-lelkigyakorlat-a1-2024Jézus keresztjének titkát szeretnénk megérteni ebben a lelkigyakorlatban.

Családok keresztútja Magyarlakon

családok kereszetútja2024. március 17-én, vasárnap délután Magyarlakon gyűltek össze egyházmegyénk családjai Gyöngyös Balázs családreferens vezetésével, hogy kövessék Jézust a szenvedés útján.

Elfogadás és szeretetre nyitott szív - Interjú az egyházmegyei nevelőszülői hálózatról

NevelőszülőA Szombathelyi Egyházmegye bekapcsolódik a nevelőszülői hálózatba. 2024-ben megkezdődik a rendszer kiépítése, amelynek leglényegesebb elemét a megfelelő személyek, szülők megtalálása jelenti. Kázár Szilviát kérte fel dr. Székely János megyéspüspök a rendszer kiépítésére, vezetésére. Vele beszélgettünk a lehetőségekről, a feladata szépségéről. Az interjú egyházmegyénk havilapjának 2024. áprilisi számában jelent meg. 

Pannonhalma - Kerkai 120 Emlékév - Zarándoklat

pannonhalma4A Kerkai 120 Emlékév keretében a csesztregi Szent Móric Plébánia egyházközségi tagjai zarándokoltak el március 15-én Pannonhalmára.

Gondolatok Nagyböjt 5. vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

nagybojt-5-2024„Odavihetjük Isten elé az életünket, odavihetjük a szeretetünk gyümölcseit, mert ezekben a végtelen, az Örök Szeretet fénye csillog. És Isten megismeri őket. Önmagáénak ismer bennünket, és kedvesen fogadja el életünket. Odatehetjük Isten elé, és Isten dicsősége lesz minden jócselekedet, amit tettünk. Istent dicsőíti minden szeretet, amely a szívünkben megszületett, amely a tetteinkben a világra jött. Ezen a vasárnapon ott állva Krisztus keresztje előtt, fölemelve tekintetünket Krisztus arcára, szemléljük Krisztus arcának Fényét, az Isten mélyéből sugárzó Szeretet ragyogását, és merítsünk ebből a Forrásból életet, merítsünk szeretetet, a mindennapok jóságait, és ebből a Forrásból merítjük az örök életünket, az örök boldogságunkat.”

Vasárnapi Ige - Nagyböjt 5. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/YJZjZvJOk6I?si=pnntODlJaNbMUtm-

Nehéz kérdések-világos válaszok Székely János megyéspüspökkel - Egyház és politika

nehez-kerdesek-vilagos-valaszokA Szombathelyi Egyházmegye által indított Nehéz kérdések világos válaszok online sorozat legutóbbi előadásán dr. Székely János megyéspüspök osztotta meg gondolatait az Egyház és a politika kérdéséről. 

Stigmatizáltnak lenni, erre vagyunk hivatva - Nagyböjti lelkigyakorlat Szombathelyen

Nagyböjti lelkigyakorlatMárcius 8-10. között nagyböjti lelkigyakorlatot szerveztek a Martineum Felnőttképző Akadémián dr. Orosz Lóránt ferences szerzetes, a mátraverebély-szentkúti kegyhely igazgatójának vezetésével, valamint Anna és Filoména domonkos nővérekkel.

Bodorkós Imre atya előadása Körmenden március 18-án

kesz-eloadas-kormendenA Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Körmendi Csoportja szeretettel hív mindenkit március 18-án 17 órára a Faludi Ferenc Könyvtárba, ahol Bodorkós Imre szentgotthárdi plébános tart előadást. A plakát letölthető itt. 

Teréz Misszió Budapesten május 4-én

terez-misszio-plakatA Budapest XVII. kerületben a Rákoshegyi Lisieux-i Szent Teréz Plébánia közössége szervezi 2024. május 4-én az Országos Teréz Misszió találkozót. A franciaországi P. Bruno Thevenin atya a Gyermek Jézusról elnevezett Szent Teréz Misszió alapítója kezdeményezését követve Magyarországon ez lesz a XV. találkozó. A szervezők mindenkit szeretettel hívnak a programra. A plakát letölthető itt.

Táplánszentkereszti passió március 26-án

taplanszentkereszti-passio-1A táplánszentkereszti egyházközség szeretettel hív mindenkit a Táplánszentkereszti passió előadására március 26-án 18 órakor a táplánszentkereszti Szent Lőrinc-templomba. A plakát letölthető itt.