Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Júniusi programok a Mindszentyneumban

2024-juniusA zalaegerszegi Mindszentyneum júniusban is számos programmal várja az érdeklődőket. A plakát letölthető itt. 

Zarándoklat Csiksomlyóra a pünkösdi búcsúra

Csíksomlyói búcsúA Szent Márton Plébánia a Csíksomlyói pünkösdi búcsúra Mikulyák László plébános atya vezetésével zarándoklatot szervezett 2024. május 16-21-ig. A résztvevők közül néhányan megosztották a zarándoklattal kapcsolatos élményeiket, gondolataikat.  Bodorkósné Kiss Mária írását ovlashatják. 


Hitoktatói lelkigyakorlat Botfán június 24-27. között

hitoktatoi-lgy-kepHitoktatóknak szervez lelkigyakorlatot a Szombathelyi Egyházmegye június 24-27. között Botfán. 

Istenről és a világról előadássorozat dr. Székely János megyéspüspökkel május 27-28-án

istenrol-es-vilagrol-plakat-2024-4felev-onlineA Szombathelyi Egyházmegye mindenkit szeretettel hív az Istenről és a világról sorozatunk záró előadására, amelyet biblikus témában dr. Székely János megyéspüspök tart május 27-28-án Zalaegerszegen és Szombathelyen. 

Papi lelkigyakorlat Szombathelyen június 24-27. között

plakat-papi-lgy2024A Martineum Felnőttképző Akadémián papi lelkigyakorlatot szerveznek 2024. június 24-27. között. Részletek  a plakáton ami letölthető itt.  

Zarándoklat Csiksomlyóra a pünkösdi búcsúra

443698785-10225283144489315-8973292574519869162-nA Szent Márton Plébánia a Csíksomlyói pünkösdi búcsúra Mikulyák László plébános atya vezetésével zarándoklatot szervezett 2024. május 16-21-ig. A résztvevők közül néhányan megosztották a zarándoklattal kapcsolatos élményeiket, gondolataikat. Horváth Erzsébet írását ovlashatják. 

Vasárnapi Ige - Szentháromság vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/jmhpvu_WQKQ?si=76rL6mTH94PmhWD7

„Itt vagyok most, jó Uram” - Te Deum és ballagás a Szakkollégiumban

szakkollégiumi ballagásMájus 16-án, csütörtök este a szombathelyi Zárdatemplomban tartotta év végi hálaadását a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség. A szentmisét Fekete Szabolcs Benedek püspök úr mutatta be, Bejczi Tibor szakkollégiumi spirituális és Wimmer Roland helynök atya koncelebrálásával.

Szent András Evangelizációs Iskola nyári kurzusai 2024-ben

Szent András Evangelizációs IskolaA Szent András Evangelizációs Iskola sok szeretettel hív mindenkit nyári kurzusaira. A részletek az iksola honlapján érhetők el, ide kattintva. 

Gondolatok Szentháromság vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

szentharomsag-2024„Téged dicsérni Atya, hatalom Istene, Erő, Fenség, Téged dicsérni Fiú, alázat Gyengédsége, ó Szelídség, Téged dicsérni Lélek, ó Te lebegő, tiszta Láng, Téged dicsérni most, most és szűnhetetlen és mindörökké, és csak mondani, csak énekelni, csak megállhatatlan lobogni: dicsőség Teneked, dicsőség Atya, Fiú és Szentlélek, ó, Te Egyetlenegy, ó, Te Szent, ó, Te Háromság.”

Isten kegyelmében - 30 éves a jánosházi Szent Imre Általános Iskola

30-eves-iskolai-jubileum-janoshazan-92Alapításának 30 éves évfordulóját ünnepelte május 22-én a jánosházi Szent Imre Általános Iskola.

A megújult jáki templom

0421-jaki-templom-jak-214A Katolikus Krónika készített összeállítást a megújult jáki templomról. A videó megtekinthető itt. 

Limai Szent Róza emlékezete Vasváron

Edgard Pérez Alván nagykövet (szemből jobbra) és Beto Wong Gálvez titkár Limai Szent Róza képévelA vasvári Domonkos Rendtörténeti Gyűjtemény kiállításán egy különösen szép barokk festmény látható a rend női ágának egyik – elsősorban spanyol nyelvterületen – kiemelten tisztelt szentjéről, Limai Szent Rózáról.  A napokban Vasváron járt Edgard Pérez Alván, a Perui Köztársaság magyarországi nagykövete, hogy megtekintse a képet és tisztelegjen Szent Róza emléke előtt. 

Nemzeti zarándoklat során Rómában találkoztak Ferenc pápával

Nemzeti zarándoklatFerenc pápa 2023. április 28. és 30, között apostoli látogatást tett Magyarországon. A háromnapos út során Budapesten találkozott a politikai és vallási vezetőkkel, a papsággal, és a társadalom különböző csoportjaihoz tartozó emberekkel. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Szentatyának való köszönet jeleként az apostoli út első évfordulójához kapcsolódóan nemzeti zarándoklatot hirdetett Rómába. A 2024. április 23. és 25. között megvalósuló zarándoklatra mintegy ezerötszáz magyar zarándok érkezett az Örök városba, hogy felkeresse a pápai bazilikákat és magánkihallgatáson találkozzon Ferenc pápával. A nemzeti zarándoklaton részt vett Kéry Henriett és dr. Varga Péter is. A zalaegerszegi házaspárral Sárközi Violetta beszélgetett a római nemzeti zarándoklat során átélt élményeikről, mely meghallgatható itt. 

Dokumentumfilm - Adjon Isten! - Emlékév

kerkai-film2024. május 23-án 17 órakor a zalaegerszegi Mindszentyneumban kerül sor az Adjon Isten! című, Kerkai Jenő jezsuita szerzetes, csesztreg szülöttének életét, munkásságát, a KALOT tevékenységét bemutató dokumentumfilm vetítésére és a rendezővel való beszélgetésre a Kerkai 120 Emlékév keretében. A plakát letölthető itt. 

 


Gondolatok Pünkösdhétfőre - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

punkosdhetfo-2024„Hisszük, hogy valóban mindig és mindenütt velünk van a Szentlélek. Higgyük is, és figyeljünk reá, támaszkodjunk a Szentlélek erejére és vigasztalására, számítsunk a Szentlélek jelenlétére és cselekvésére, hogy Ő cselekszik a mi cselekedeteinkben, hogy Ő imádkozik a mi imáinkkal, hogy Ő gondolkodik a mi gondolkodásainkkal. És amikor így hiszünk a Szentlélekben, akkor engedjük át az életünket a Szentlélek erejének, az Ő fuvallatának, az Ő sodrásának, hadd vigyen bennünket az Ő akarata szerint, és az Ő hatalma vigyen bennünket az égig, vigyen oda az Atya Trónja elé, és állítson oda a Bárány színe elé, kísérjen el bennünket az Égbe.”

Fatimai kilenced - könyvbemutató és szentmise a jelenések évfordulóján

0025Május 13-án hétfőn délután került sor a székesegyház Madonna kápolnájában Dr. Perger Gyula plébános által összeállított Fatimai Kilenced című könyv bemutatására, melyet ünnepi szentmise és körmenet követett a templomban.

Püspök - Ápolók találkozója a püspökvárban

dsc6694Az püspök-orvos találkozó után, sor került az ápolók találkozójára Dr. Székely János püspök atyával a püspökvárban 2024. május 15-én szerdán.

Álláshirdetés a táplánszentkereszti Ezüstplatán Otthonban

álláshirdetésA táplánszentkereszti Ezüstplatán Integrált Szociális Intézmény állást hirdet gazdasági vezető munkakörre.

Pünkösdre készülünk - A Mária Rádió interjúja Bóka Blázs atyával

441160826-794362672804537-4490009819464342314-nPünkösdre készülünk, hogy a húsvét utáni ötvenedik napon megünnepeljük a Szentlélek eljövetelét, az egyház megalapítását, és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdetét.