Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Álláshirdetés az Ezüsthíd Integrált Szociális Intézményben

ÁlláshirdetésAz  Ezüsthíd Integrált Szociális Intézmény teljes- és részmunkaidős szociális gondozó és ápoló munkakörbe várja új kolléga jelentkezését.

Molnár testvérek jubileumi szentmiséje a Székesegyházban

006Molnár János és Molnár Árpád atya mutatott be gyémánt- és aranymisét a székesegyházban vasárnap este szép számú hívő jelenlétében.

Igent mondani egymásra egy életen át - Jubiláns házaspárokat ünnepeltek Szombathelyen

Jubiláns házaspárok találkozója SzombathelyenJúnius 15-én tartották Szombathelyen a jubiláns házaspárok találkozóját. A minden évben nagyon várt eseményen idén 400 házaspár vett részt. Ők azok akik idén ünneplik Azok jelentkezését várják, akik idén ünneplik az ötödik évfordulótól kezdve ötévenként számolva a kerek házassági évfordulójukat.

Jelentkezés kántorképző tanfolyamra

szombathely-szekesegyhazA Szombathelyi Egyházmegye szervezésében működő kántorképző tanfolyamra idén is lehet jelentkezni.

Ma, amikor mindenki rohan… – Apa-fia hétvége Szombathelyen

Apa fia hétvégeMájus 10-én Apa-fia hétvégét rendeztek a Martineum Felnőttképző Akadémián. Személyes hangvételű beszámolót közlünk az élményekről.

Jubiláns házaspárok szentmiséje - Élő közvetítés a Székesegyházból

Jubiláns házaspárok szentmiséje Június 15-én 10 órától élő közvetítést adunk a szombathelyi Székesegyházból a jubiláns házaspárok szentmiséjéről. A közvetítés visszanézhető itt. 

Közösségi szolgálatra várja a diákokat az Ezüsthíd Integrált Szociális Intézmény

SzombathelyA Szombathelyi Egyházmegye fenntartásában működő Ezüsthíd Integrált Szociális Intézmény várja közösségi szolgálatra a diákokat. 

Vasárnapi Ige - Évközi 11. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/OpcQAzE_5ac?si=t3iP2-6JCtnqfK7y

Imavirrasztás egyházmegyénkért június 22-én

imavirrasztas-plakat-2-2-24-06-22Szeretettel hív Mindenkit a Kapisztrán Szent János Közösség imavirrasztására június 22-én, amelyet a Szombathelyi Egyházmegyéért ajánlanak fel. A plakát letölthető itt. 

Miszori Zoltán pappá szentelésének emlékére és papi hívatásokért egyházmegyei zarándoklat Maria Weinbergbe

zarandoklatA tavaly is meghirdetett túra ebben az évben  2024. június 13-án (csütörtök) 14:30-kor indul a Székesegyház elől. 

Magvető Tanoda évzárója június 21-én

meghivo-tanodaA Magvető Tanoda sok szeretettel hív mindenkit évzáró ünnepségére június 21-én. Részletek a plakáton, ami letölthető itt. 

Vár a Karitász nardai tábora

nardai karitász táborA Szombathelyi Egyházmegyei Karitász idén is várja nardai táborába a gyerekeket, június 24.-augusztus 9. között. A plakát letölthető itt. 

Szolgálat - Tokár János OFM előadása Körmenden

Előadás2024. június 10-én a Batthyány Örökségközpont Színház aulájában Tokár János ferences plébános, házfőnök tartott előadást a KÉSZ Körmendi Csoportjának meghívására "A szolgálat" címmel szép számú hallgatóság jelenlétében.

Lélekfesztivál Szombathelyen - Az előadások újrahallgathatók honlapunkon

lelekfesztival-32024-ben is megrendezésre került a Lélekfesztivál Szombathelyen. A kétnapos rendezvényen számos előadás, tanúságtétel hangzott el. A Mária Rádió Savaria jóvoltából ezek visszahallgathatók egyházmegyénk honlapján. 

Médiatábort és teremtésvédelmi tábort szervez középiskolások részére a Mária Rádió nyáron - Információk

okotabor-plakat-3-0A Mária Rádió az idei évben is szervez 15-20 év közötti fiatalok részére augusztus 21 - 26. között. 

Hol van az Isten? - videósorozat a Mária Rádióban

maria-radio-savaria-logoHol van az Isten? címmel indított új videó sorozatot a Mária Rádió, melynek legújabb epizódjait kéthetente pénteken tekinthetjük meg a Rádió Facebook oldalán, vagy Youtube csatornáján

A Karitász ötmillió forintnyi gyorssegélyt küld hazánk árvíz és vihar sújtotta nyugati részébe

karitász segítségA Katolikus Karitász Országos Központja ötmillió forinttal támogatja hazánk szélsőséges időjárás sújtotta nyugati területeit. A tornádó és a heves esőzés okozta károk elhárítására a humanitárius szervezet a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásszal együttműködve juttatja el a gyorssegélyt, hogy a helyreállítási munkálatok mielőbb megkezdődhessenek.

Nagyszülők és unokáik szentmiséje

szombathely-szekesegyhazSzeretettel hívjuk a nagyszülőket unokáikkal Szent Anna és Szent Joachim ünnepén, július 26-án, pénteken 19 órára a szombathelyi Székesegyházba a nagyszülők és unokák püspöki szentmiséjére. A szentmise végén a nagyszülők unokáikkal külön áldásban részesülnek

A Mária Rádió Savaria közleménye

maria-radio-savaria-logoTájékoztatjuk a Mária Rádió szombathelyi vételkörzetében élő kedves hallgatóit, hogy 2024. június 24-től kezdődően a Szombathely 88,4 MHz frekvencián is a Mária Rádió Régió adása fog szólni, így az esti helyi műsoridőben új műsorszerkezettel jelentkezünk. 

Elhunyt Tüske József atya

Tüske JózsefA Szombathelyi Egyházmegye – a családtagok és hozzátartozók nevében is – megrendülten, de a feltámadásba vetett hittel tudatja, hogy Tüske József érd. esperesplébános életének 79. évében, 2024. június 10-én váratlanul hazatért a Mennyei Atyához.