Szombathelyi Egyházmegye

Karácsonyi gyóntatás a szombathelyi Ferences-templomban

szombathely-ferencesAz alábbiakban a ferences templomban december 17-től érvényes gyóntatási rendet közöljük. 

Jókor az ókorban

Brenner előadásA szombathelyi Őrvidék Ház színdarab előadására hirdetett pályázatot „Élet az ókori Savariában - Savaria hétköznapjai” témában. A szombathelyi Brenner-iskola is pályázott. 

Hétköznapi misztika - Adventi lelkigyakorlat a Martineum Felnőttképző Akadémián

adventi lelkigyakorlatAdvent második hétvégéjén tartottuk hagyományos lelkigyakorlatunkat a Martineum Felnőttképző Akadémián Béri L. Renátó kármelita szerzetes vezetésével.

A Szeplőtelen Szűzanya sárvári kegyszobra

sárvári zarándoklatDecember 2-án a sárváriak elzarándokoltak a sárvári Hegyközségben lévő Szűzanya szoborhoz. 

Tábla jelöli a középkori templom helyét Vámoscsaládon

Szent Márton-templom VámoscsaládonSzent Márton püspök születésének 1700. évfordulóján meghirdetett emlékévben a kárpát-medencei felhívásra Vámoscsaládon is megjelölésre került a mára már nem látható középkori Szent Márton titulusú templom helye.

Szent Miklós ünnepe Répcelakon


Szent Miklós püspök ünnepe RépcelakonA második adventi gyertya meggyújtása után Szent Miklós püspök üdvözölte és ajándékozta a gyerekeket Répcelakon. További képek a Répcelaki Plébánia Facebook oldalán. 

Adventi koncert a Szent Kvirin-templomban

Adventi koncert szombathelyenAdventi koncertet adnak a Táplánszentkereszti Fúvósok és Borsodi József orgonista a Szent Kvirin-templomban Szombathelyen. Részletek a plakáton, ami pdf-ben letölthető itt. 

Adventi koncert Nován

Adventi koncert NovánAdventi jótékonysági koncertet rendeznek Nován december 10-én Pitti Katalin közreműködésével. A plakát pdf-ben letölthető itt. 

Programok a Martineumban


Martineum2017-re kínál programokat a Martineum Felnőttképző Akadémia Szombathelyen. 

Jótékonysági bál Jánosházán

Szülői Munkaközösség Bál2016. november 19-én jótékonysági bált rendezett a Szent Imre Általános Iskola Szülői Közössége.

Templommegáldás Rumban


Templommegáldás RumbanAz elmúlt hónapokban külső felújításon esett át a rumi Szent László király-templom. December 4-én áldotta meg a templomot Császár István egyházmegyei kormányzó. 

Sárvári sikerek az Olvasásversenyen

olvasásversenyAz idei tanévben is megrendezte a táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola hagyományos Apáczai Olvasásversenyét november 28-án. 

„Te értékes vagy számomra!” - Adventi lelkinapot tartott a II. János Pál Katolikus Szakkollégium Bécsben, a Pázmáneumban

szakkollégisták bécsbenLassan hagyománnyá válik a szakkollégiumunkban, hogy az adventi lelkinapot egy külső helyszínen töltjük el. Idén december 3-án, Advent második vasárnapján Bécsbe utaztunk a híres Pázmáneumba.


Zala megyét is meghódították a szombathelyi Bohócdoktorok

 

BohócdoktorokA II. János Pál Szakkollégium „Bohóc doktor” programja nemrégiben ünnepelte fennállásának első évfordulóját. Az ünneplésnek jobb módot nem is keríthetett volna a csapat, mint egy újabb közös bevetést a gyerek mosolyok érekében

Adventi hangverseny Jánosházán

adventi hangverseny jánosházánAdventi és karácsonyi dallamok csendültek fel a jánosházi Szent Imre Általános Iskola tornatermében 2016. december 3-án. 

Adventi Rom Koncert Nicken

adventi koncert nickenNicken a Don Bosco Nyomdokán Fiatalokkal a Fiatalokért Egyesület, adventi koncertet tartott a nemrég vásárolt házukban, amit jelenleg saját maguk újítanak fel adományokból, felajánlásokból.

Jótékonysági koncert a Premontrei Gimnáziumban

Jótékonysági koncert a Premontrei GimnáziumbanA Capella Savaria és a Capella Cantorum közös jótékonysági hangversenye a szombathelyi Szent Márton Emlékév eseménysorozata keretében a Premontrei Gimnázium dísztermében 2016. november 28-án került megrendezésre.

Különleges engesztelés Csehimindszenten

Engesztelés

2016. november 29-én is megtartottuk Mindszenty József bíboros szülőfalujában a szokásos 29-ei engesztelő imaestünket, de ez nemcsak egy szokványos engesztelés volt, hiszen a restauráltatott orgona is megáldásra került. 

Megjelent a Martinus decemberi száma

martinus1612Megjelent a Martinus, egyházmegyénk havilapjának decemberi száma. A tartalomból.

A Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja felvételi hirdetménye

gyhf-hirdeto-2017-18-webA 2017/18-as tanévben is hív és vár mindenkit a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja. Képzéseiket mutatja be a plakát, mit letölthető pdf-ben is itt.