Szombathelyi Egyházmegye

Karácsonyi hangverseny a szombathelyi Ferenceseknél


plakatMindenkit szeretettel hívnak a szombathelyi ferences atyák december 23-án 19 órára, Czikora István László operaénekes karácsonyi koncertjére. A plakát pdf-ben letölthető itt. 

Adventi hangverseny Répcelakon

 

Adventi hangversenyMeghitt adventi hangverseny a zeneiskola jelenlegi és végzett növendékeinek közreműködésével. A hangversenyen készült fényképek megtekinthetők a Répcelaki Plébánia Facebook oldalán.

ADVENT 2016 - Eljött ismét az adventi időszak és szakkollégistáink ezúttal is akcióba lendültek


betlehemes A tavalyi évhez hasonlóan megint lehetősét kapott szakkollégiumunk, hogy szerepeljen december 5-én a Fő téren, az adventi műsor keretein belül.

Szent Márton Év zárása Szombathelyen


plakatdec18Szombathely Megyei Jogú Város a Szent Márton Emlékév zárásaként koncertet szervez a Székesegyházban A fény felé címmel. A plakát pdf-ben letölthető itt. 

Adventi koncert a Toronyi Plébánia falvaiban


adventi hangverseny2016. december 10-11-i, örömvasárnapi hétvégén a bucsui, a dozmati, a séi és a toronyi hívek a szentmise keretében népszerű komolyzenei műveket hallgathattak.

Kalandozásaim Szent Márton korában

Meseíró pályázatDecember 9-én hirdettek eredményt a Kalandozásaim Szent Márton korában című meseíró pályázatnak.  A szombathelyi Brenner-iskola diákjai szép sikereket értek el. 

Balogh József emlékezete

Balogh József emlékéreÖtödik alkalommal rendezték meg 2016. december 11-én a Weöres Sándor Színházban Balogh József költő-tanár emlékére a Balogh József Versmondó Találkozót a megye középiskolásai számára.

Hajnali misék a Salomvári Plébánián

Hajnali miseAz adventi időszak kezdetétől heti két alkalommal Rorate, hajnali miséken vehetünk részt a salomvári templomban, köszönhetően Mikolás Attila plébános atya odaadó szolgálatának.

Nyílt nap a Szakkollégiummal és a Hittanárképző Főiskolával

Nyílt napDecember 9-én nyílt napot tartott Szombathelyen a Savaria Egyetemi Központ és ezt kihasználva a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és a Hittanárképző Főiskola is bemutatta sokszínű képzési kínálatát. 

Szent Márton Akadémia Szombathelyen

Szent Márton AkadémiaSok szeretettel hívnak minden érdeklődőt a szervezők a Szent Márton Akadémia idei utolsó előadásra a Martineum Felnőttképző Akadémiára december 13-án (kedden) 18 órára.

Konferencia Szent Mártonról Szombathelyen

Szent MártonDecember 13-án konferenciát rendeznek Szent Mártonról Szombathelyen.

Pedagógus továbbképzés Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémián

November 18-án folytatódott a pedagógus továbbképzés a Martineum Felnőttképző Akadémián. November 18-án folytatódott a pedagógus továbbképzés a Martineum Felnőttképző Akadémián. 

Megáldották a felújított horvátlövői templomot

Megáldották a felújított horvátlövői templomotDecember 11-én megáldotta Császár István egyházmegyei kormányzó a külsőleg felújított horvátlövői templomot. 

Töltsük tele Szent Márton ládáját!

szent-marton-lada-hirdetes-uzletekkelAdventben is folytatódik a Szent Márton ládája jótékonysági akciónk! 7 szombathelyi és 7 zalaegerszegi üzletben van lehetőségünk péktermékek megvételével és a ládába tételével segíteni a rászorulókon. Az üzletek listája megtekinthető a plakáton, ami pdf-ben letölthető itt. 

Szerelem, szexualitás, Isten


TestteoNovember 20-án, a „Szerelem, szexualitás, Isten elnevezésű” lelkinapon 16-20 év közötti fiatalok gyűltek össze a Martineumban, hogy a Testteo’s csapat vezetésével közösen gondolkodjanak e témákról:

a nőiesség ajándéka, a férfiasság ereje és célja, szerelem, együttjárás, hűség, elköteleződés, szexualitás, intimitás, a házasság előtti együttélés, tisztaság.

Karácsonyi vásár a Brenner Kollégiumban


Karácsonyi vásárKarácsonyi vásárt tart a Brenner Kollégium december 12-én, hétfőn. Részletek a plakáton, ami pdf-ben letölthető itt. 

Irodalmi est az Egyházmegyei Könyvtárban

Irodalmi est2016. december 14. Játékos irodalmi délután Fűzfa Balázzsal. A rendezvény 16 órakor kezdődik  a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár impozáns teremkönyvtárában.

A 83-as gyalogezred és Szent Márton nyomában Ukrajnában

A 83-as gyalogezred nyomában2016. december 3-5-ig a Visegrádi Szent György Lovagrend Vas Megyei Priorátusának tagjai, illetve a Nagy Háború iránt érdeklődők kis csapat kelt át a Kárpátokon, hogy a 83-as gyalogezred Batkow környéki emlékeit kutassa, és eljusson a legkeletibb Szent Márton- templomokhoz.

Könyvtári délután a Brenner-iskolában

Brenner könyvtári délutánImmár negyedik alkalommal rendezték meg november 16-án a szombathelyi Brenner-iskolában a rendhagyó iskolai könyvtári délutánt. 13 órától este 7 óráig fogadták a rendezvényre érkező tanulókat és hozzátartozóikat: szülőket, nagyszülőket, testvéreket és barátokat.

Brenner János Emlékév kezdődik a Szombathelyi Egyházmegyében - Császár István egyházmegyei kormányzó körirata

brenner-ev-plakatAz alábbiakban közöljük Császár István egyházmegyei kormányzónak a Brenner János Emlékévről szóló köriratát.