Szombathelyi Egyházmegye

„…a kövek fognak megszólalni…” Könyvbemutató az Egyházmegyei Könyvtárban


Dr. Gyürki László atya könyvbemutatójaAz Egyházmegyei Könyvtár gyönyörű teremkönyvtára adott otthont Dr. Gyürki László pápai prelátus, biblikus tanár, volt körmendi plébános „Bibliai helyek archeológiai és történeti megvilágításban” című könyvének bemutatására.

Adventi zarándoklat Brenner János emlékére


Adventi zarándoklatDecember 17-én balogunyomi hívek indultak zarándokútra, felajánlva imáikat Brenner János boldoggá avatásáért. A teljes cikk elolvasható és a fényképek megtekinthetők a Brenner János Emlékévre indított honlapon. 

Idősek karácsonya Körmenden

Idősek karácsonyaA körmendi Plébániai Karitász, az idei évben is karácsonyi együttlétre hívta a plébánia azon híveit, akik szolgálatukkal, imádságos jelenlétükkel már sok-sok évtizede hűségesen szolgálják Krisztus egyházát.

Már II. János Pál pápának is van szobra Szombathelyen

II. János Pál pápa szoborVeres Gábor szobrász új mesterművét szerda délelőtt avatták a Szalézi-téren. Beszámoló a Frisss.hu oldalán.

Brenneres diákok karácsonyi lelkigyakorlata

Brenneres diákok lelkigyakorlataA Brenner iskola 9. N osztálya háromnapos lelkigyakorlaton vett részt, amelynek helyszíne Zalaegerszeg-Botfán a Mindszenty Ifjúsági Ház volt. A lelkigyakorlatot Farkas István piarista atya vezette.

Megérkezett a betlehemi láng Körmendre

Betlehemi láng KörmendenAdvent negyedik vasárnapján, a körmendi Kolping Család közvetítésével megérkezett a betlehemi láng a körmendi Szent Erzsébet plébániatemplomba. 

Cursillos adventi lelki nap a Szombathely-Oladi Fatimai Szűzanya templomban

Cursillos lelki napDecember 3-án adventi lelkigyakorlatot tartottak Szombathelyen, a Fatimai Szűzanya tiszteletére szentelt templomban, a helyi cursillos közösségnek. 

Aktualitások a családról – KÉSZ előadás Körmenden

Bíró László előadásaA körmendi keresztények évadzáró összejövetelén Bíró László családreferens, a Magyarországi Katonai Ordinariátus püspöke tartott telt házas előadást „Aktualitások a családról az irgalmasság évét követően” címmel.

Betlehemes előadás a Püspöki Palotában

Betlehemes előadás a Püspöki PalotábanA Brenner Óvoda Nap csoportosai örvendeztették meg pásztorjátékukkal a Püspöki Hivatal munkatársait december 19-én. 

Betlehemes előadás

Betlehemes előadásKarácsonyra várva a Brenner János Általános Iskola 2.a osztálya betlehemes pásztorjátékkal készült. 

Könyvbemutatók az Egyházmegyei Könyvtárban

Gyürki László atya könyvbemutatójaDecember 19-én és 20-án könyvbemutatókra kerül sor a Egyházmegyei Könyvtárban Szombathelyen. 

Mikulás Kupa a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában


Mikulás KupaA jánosházi Szent Imre Általános Iskolában 2016. december 9-én ismét megrendeztük a hagyományos Mikulás Kupa labdarúgó tornát.

Fatimai engesztelés Szombathely Szentkirály városrészén


Fatimai estAdvent harmadik vasárnapját követően újból örvendezni és engesztelni jöttek össze a Szűzanyát tisztelő hívek a szentkirályi templomba.

Szentmise Brenner János halálnak évfordulóján. Elkezdődött a Brenner János Emlékév. Videóval!

Brenner János EmlékévDecember 17-én szentmisével emlékezett az egyházmegye papsága és hívei Brenner János vértanúhalálára. A szentmise a Brenner János Emlékév nyitánya is volt egyben. A teljes cikk elolvasható a Brenner János Emlékév honlapján.

Kreatívkodás utoljára; ám csak ebben az évben!


Kreatív műhely2016. december 8-án találkoztak utoljára ebben az évben a lelkes kreatívok Szombathelyen.

Jézuskavárás Sárváron

meghivo-kis-jezus-varas-2016Szeretettel hívnak mindenkit a Sárváriak december 24-én 16 órára a Szent László-templomba Jézuskavárásra. Részletek a plakáton ami pdf-ben letölthető itt. 

TanúsítványátadásTanúsítványátadásA Szombathelyi Egyházmegye által meghirdetett KATOLIKUS ISKOLÁK PEDAGÓGUSAINAK VILÁGNÉZETI-SPIRITUÁLIS KÉPZÉSE című program tanúsítványátadó ünnepségére 2016. december 5-én, hétfőn került sor a Martineum Felnőttképző Akadémián. 

Fatimai est Sében


Fatimai est SébenDecember 13-án ismét Fatimai-imaestre gyűltek össze a Toronyi Plébánia hívei, ezúttal Sében, a Szent Kereszt Felmagasztalásának tiszteletére épült templomban, hogy együtt imádkozzanak hazánk lelki megújulásáért.

Menekülteken segít a Körmendi Plébánia

Menekülteken segít a Körmendi PlébániaSajtótájékoztatón számolt be Németh Zoltán körmendi plébános arról, hogy néhány napja közvetlenül is segítenek a városban tartózkodó menekülteken. A tájékoztató teljes anyaga megtekinthető itt 

Intarziás sekrestyeszekrény Nicken

Intarziás sekrestyeszekrény NickenAdvent 3. vasárnapjára elkészült a nicki templom sekrestyéjének új előkészületi szekrénye mely, nem túlzás, egy művészi alkotás. Készítője, a szomszédban lakó Gazdag Kornél mondja el, milyen gondolatok vezették az elkészítés kapcsán, és ez a gyönyörű, intarziás ábrákkal díszített szekrény, mit akar üzenni, mit akar kifejezni számunkra, illetve mit kell majd észrevennünk rajta, amikor szemléljük. A fotók megtekinthetők a Nicki Parókia Facebook oldalán.