Szombathelyi Egyházmegye

Vízkereszt ünnepe Sárváron


Vízkereszt Sárváron2017. január 6-án, Vízkereszt napján szentmisével ünnepelt a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola diákközössége, nevelőtestülete.

Szent István Rajzpályázatot hirdet a Mária Rádió


Szent István királyA Garay Képzőművészeti Stúdió szakmai közreműködésével a Mária Rádió rajzpályázatot hirdet általános és középiskolák tanulói számára!

Túl, túl, messze túl - A holdbéli csónakossal


Brenneres sikerA Berzsenyi Dániel Könyvtár 2016 tavaszán ismét „Könyvhódítós” pályázatot hirdetett a Vas megyei általános iskolások körében. Ezúttal Weöres Sándor: A holdbeli csónakos című alkotásának világát járhatták be a 9-14 éves gyermekek.

Szentkilenced imádság Boldog Batthyány -Strattmann László szentté avatásáért.


200px-batthyany-strattmann-laszloA Székesegyházban január 14-től  január  22-ig  az esti  szentmisék után Szentkilenced imádság lesz  Boldog Batthyány -Strattmann László szentté avatásáért.Szeretettel várják a Szegények Orvosa tisztelőit.

 

Nyelvi jutalomkirándulás Grazba


Nyelvi jutalomkirándulásAz elmúlt évekhez hasonlóan 2016-ban is jutalomkiránduláson vehettek részt a Brenner János Iskola angol vagy német nyelvből jeleskedő 8. és 9. évfolyamos diákjai. Az úti cél ezúttal a csodás adventi hangulatú Graz volt.

Nagy Gáspárra emlékeztek szülőföldjén


Nagy Gáspárra emlékeztek2017. január 4-én Nagytilajban a vidék híres szülöttére, Nagy Gáspár költőre emlékeztek a helyiek, környékbeliek és a költőtársai halálának 10. évfordulóján. 16 órakor szentmisét mutatott be Déri Péter esperes-plébános a nagytilaji Szent Márton templomban.

Sok-sok, rengeteg új könyv a szombathelyi Brenner-iskola könyvtárában


Könyvtári állomány bővítéseSzámos kötettel bővült 2016-ban a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium Könyvtára. 

A KELET Nyugaton - Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozója Szombathelyen 2017-ben - videóajánlóval

kelet20172017. február 3-5. között Szombathely ad otthont a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozójának. Ajánlók is készültek a program népszerűsítésére. 

24 órás szentségimádás Szombathelyen hazánkért 2017-ben

Szentségimádás 2017 SzombathelyAz alábbiakban közzétesszük azt a plakátot, amelyen a szombathelyi 24 órás szentségimádások helyszínei és időpontjai találhatók. A plakát pdf-ben is letölthető itt! 

Még szenteste napján is dolgoztak - A karitász karácsonyi adományai eljutottak olyan falvakba is, ahol már bolt, kocsma sincs

Karitász szentesteKarácsony előtt nagyüzem volt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznál. Szenteste napján, amikor gőzerővel készültek a családok az esti szép ünnepre, a karitászosok közül sokan dolgoztak. Zárás után a Tesco áruházakból elhozott élelmiszert csomagolták, vitték házakhoz a családoknak. Most, a két ünnep között is ezt teszik. 

A békét szolgáló cselekvés stílusa: az erőszakmentesség - A Szentatya, Ferenc pápa üzenete a Béke 50. Világnapjára - 2017. január 1.


Ferenc pápaAz alábbiakban közöljük Ferenc pápa Béke Világnapjára küldött üzenetét. 

Az év utolsó engesztelése Csehimindszenten   Engesztelés Csehimindszenten 2016. december 29-én megtartották Csehimindszenten az esztendő utolsó engesztelő imaestjét, amelynek keretében imádkoztak a hívek Magyarország utolsó Hercegprímása, Mindszenty József bíboros mielőbbi boldoggá avatásáért valamint a magyar hazáért és a családokért.

Karácsony Hagyárosböröndön


Betlehemes HagyárosböröndönDecember 22-én,csütörtökön este rendezték meg a hagyárosböröndi templomban a szokásos karácsonyi pásztorjátékot, melyben a helyi óvodás és iskolás gyermekek szerepeltek.

Betlehemes játék Körmenden


Betlehemes játék KörmendenDecember 24-én, szombaton, délután négy órakor a körmendi színházban adták elő a plébánia hittanosai Jézus születésének történetét.

Jézuskavárás Gencsapáti 2016


Jézuskavárás Gencsapátiban2016. december 24-én izgatottan készülődtek kicsik és nagyok, hogy előadhassák Jézus születésének történetét.

A SZERETET RENDJE - ADVENTI LELKINAP A PREMONTREIBEN


1dsc4275-1December 20-án reggel közös imával kezdték lelkinapjukat a Premontrei Gimnázium tanárai és diákjai.

Karácsonyi ünnepség a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában


2aAz iskolai hagyományt megőrizve idén is az elsősök szép versei és énekei után gyújtották meg a negyedik gyertyát az adventi koszorún a jánosházi Szent Imre-iskolában.

Répcelaki betlehem


15672920-1351422698263868-5735150592904379378-nSzéles körű összefogás eredményeként, a répcelaki polgárok adományából, − egy két finomabb munka kivételével − a répcelaki nyugdíjasok öreg kezének munkájával készült el a Fő téren álló betlehem.

December 22-én megáldották a szombathelyi Szent Márton temetőben a domonkos nővérek felújított sírját


aNyolcszáz évvel ezelőtt, 1216. december 22-én erősítette meg III. Honóriusz pápa bullájában a domonkos rend megalakulását. Az évfordulóra a Domonkos Kör Alapítvány és a Szent György Lovagrend kezdeményezésére a Vas Megyei Temetkezési Vállalat ellenszolgáltatás nélkül felújította a szombathelyi Szent Márton temetőben nyugvó domonkos nővérek sírját.