Szombathelyi Egyházmegye

Reformáció 500.- Bibliai felirat a csánigi templomban az evangélikus használat idejéből

Bibliai feliratBibliai idézet a falon a csánigi templom evangélikus használatának idejéből.

Helytörténeti tárlat megnyitása Uraiújfaluban

Ökumenikus tárlat Uraiújfaluban2017. október 22-én, került sor a helytörténeti tárlat megnyitására az uraiújfalui evangélikus templomban lévő egykori lelkészlakás helyiségeiben.

Imaest a tiszta szerelemért

Imaest a tiszta szerelemértAz előző évekhez hasonlóan idén is a Ferences templom adott otthont a Tiszta Szerelem Imaestnek Szombathelyen.

Táncmeditáció Szombathelyen

Táncmeditáció2017. október 14-én „Tánc-imára” hívták a Martineumba mindazokat, akik szerették volna a testüket és lelküket Isten jelenlétébe helyezni az imagesztusok és a tánc segítségével. Megnyílni Isten felé, önmaguk felé és embertársaik felé. Így mindent Őhozzá vinni. 

Ökumenikus kiállítóhely nyílik Uraiújfaluban-kisfilmmel

dsc070952017. október 22-én, vasárnap 15 órakor ökumenikus tárlat nyílik Uraiújfaluban. Film is készült. 

Ünnepelt a Brenner János-iskola Szombathelyen-Kisfilmmel

Ünnepelt a Brenner-iskolaAlapításának 145, míg újraindulásának 25 éves évfordulóját ünnepelte 2017. október 20-án a Brenner János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium. Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök és dr. Veres András győri, korábbi szombathelyi megyéspüspök, az MKPK elnöke mutattak be szentmisét. A napot az intézmény növendékeinek műsora színesítette.

A II. János Pál Katolikus Szakkollégium hallgatói az ELTE kiválóságai között

Kiváló szakkollégisták2017. október 17-án tartották az ELTE Savaria Egyetemi Központjában Szombathelyen a hallgatói kiválóságok ünnepélyes ösztöndíjátadóját. Ezen az alkalommal adták át a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjakat és első alkalommal az ELTE Savaria Kiválósági Ösztöndíjakat.

Ünnep október 22-én a Petőfi-telepen Szombathelyen

Szombathely-Petőfi-telepA Petõfi-telepi Jézus Szíve templom megáldásának 20. évfordulója, a helyi Szív-hang Együttes alapításának pedig a 10. évfordulója lesz.

5 éves a II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium

5 éves a szakkollégiumAlapításának 5 éves évfordulóját ünnepelte 2017. október 19-én a II. János Pál Katolikus Szakkollégium. Dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét a Zárda-templomban. Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Vas Megyei Közgyűlés elismerő oklevelet adományozott a Szakkollégiumnak.

Ökumenikus kiállítóhely Uraiújfaluban

Ökumenikus kiállítóhelyOktóber 22-én 15 órakor nyitják meg az uraiújfalui evangélikus templom sekrestyéje feletti káplán lakásban kialakított ökumenikus kiállítást. További képek az Újfalu-Szentivánfa Facebook oldalon.

Mérésről és értékelésről szólt a második konzultáció a mentorképzésen

Mentorprogram 2.2017. október 13-14.-én Tóth László az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ mérés és értékelés vezetője valamint Virágné Geiszler Éva a Brenner János Nevelési Központ tanára tartotta a konzultációt.

Mocorgó foglalkozás az óvodásoknak Sárváron

Mocorgó foglalkozásokMegkezdődtek október 13-án az óvodásoknak szóló foglalkozások a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskolában.

Mariazell premontreis szemmel

MariazellA Premontrei Gimnázium végzős 12.D osztálya örömmel fogadta a hírt, amely szerint buszos kirándulást kapunk ajándékba iskolánktól a sokak által már gyalog is többször megjárt zarándokhelyre, Mariazellbe. Szép számmal akadtak olyanok, akik nem voltak még erre, s miután gyors látogatást tettünk a híres Lindt csokigyár boltjában, csodás napsütés közepette értünk a hegyek ölelte faluba.

Fatimai engesztelés Szombathely- Szentkirály városrészén

Fatimai est SzentkirályonOktóber 13-án, a fatimai jelenések 100. évfordulójáról emlékeztek meg Szombathely szentkirályi városrészén a Szent István tiszteletére felszentelt templomban. 

Száz éve bizonyosság – Fatimai est a napcsoda évfordulóján Bucsuban

Fatimai est ToronybanA toronyi plébánia 2017. október 13-án tartotta imaestjét Bucsuban. Az áhítat főcelebránsa Kaszás Csaba atya volt, a Szombathelyi Egyházmegye újmisés lelkipásztora.

I. világháborús megemlékezés Rumban

Rumi megemlékezésOktóber 12-én, a Visegrádi Szent György Lovagrend és Rum Község Önkormányzata által rendezett megemlékezésre gyűlt össze a falu apraja - nagyja, melynek keretében átadásra került - a Rumi Rajki István által készített, majd ebben az évben az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság és az Önkormányzat anyagi támogatásával, Módy Péter szobrászművész-restaurátor keze munkája által megújult - első világháborús emlékmű, valamint Takács István tiszthelyettes hőstettét leíró emléktábla.

Gyászon innen, gyászon túl.. előadás a Martineumban - Időpontváltozás

Gyászon innen, gyászon túl..Október 24-én kedden rendezik meg a Gyászon innen, gyászon túl.. című előadást a Martineum Felnőttképző Akadémián.

Jelentkezés a Martineum őszi programjaira

MartineumMég lehet jelentkezni a Martineum Felnőttképző Akadémia két őszi programjára.

5 éves a II. János Pál Katolikus Szakkollégium

5-eves-a-szakkoli-fb-coverSzeretettel meghívunk az egyetemisták Veni Sancte szentmiséjére és a Szakkollégium születésnapi ünnepségére, amelyet 2017.október 19-én (csütörtökön) 18.00 órai kezdettel tartunk az Egyetemi Lelkészség Templomában püspöki szentmisével (Szombathely, Petőfi S. u. 37.). A szentmisét Dr. Székely János megyéspüspök atya mondja.

Fatimai est Szombathelyen az oladi lakótelepen

Fatimai est Szombathelyen2017. október 14-én, a fatimai jelenések 100. évfordulójáról emlékeztek meg Szombathelyen, a Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve tiszteletére szentelt templomban. Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatta be a szentmisét.