Szombathelyi Egyházmegye

Száz éve bizonyosság – Fatimai est a napcsoda évfordulóján Bucsuban

Fatimai est ToronybanA toronyi plébánia 2017. október 13-án tartotta imaestjét Bucsuban. Az áhítat főcelebránsa Kaszás Csaba atya volt, a Szombathelyi Egyházmegye újmisés lelkipásztora.

I. világháborús megemlékezés Rumban

Rumi megemlékezésOktóber 12-én, a Visegrádi Szent György Lovagrend és Rum Község Önkormányzata által rendezett megemlékezésre gyűlt össze a falu apraja - nagyja, melynek keretében átadásra került - a Rumi Rajki István által készített, majd ebben az évben az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság és az Önkormányzat anyagi támogatásával, Módy Péter szobrászművész-restaurátor keze munkája által megújult - első világháborús emlékmű, valamint Takács István tiszthelyettes hőstettét leíró emléktábla.

Gyászon innen, gyászon túl.. előadás a Martineumban - Időpontváltozás

Gyászon innen, gyászon túl..Október 24-én kedden rendezik meg a Gyászon innen, gyászon túl.. című előadást a Martineum Felnőttképző Akadémián.

Jelentkezés a Martineum őszi programjaira

MartineumMég lehet jelentkezni a Martineum Felnőttképző Akadémia két őszi programjára.

5 éves a II. János Pál Katolikus Szakkollégium

5-eves-a-szakkoli-fb-coverSzeretettel meghívunk az egyetemisták Veni Sancte szentmiséjére és a Szakkollégium születésnapi ünnepségére, amelyet 2017.október 19-én (csütörtökön) 18.00 órai kezdettel tartunk az Egyetemi Lelkészség Templomában püspöki szentmisével (Szombathely, Petőfi S. u. 37.). A szentmisét Dr. Székely János megyéspüspök atya mondja.

Fatimai est Szombathelyen az oladi lakótelepen

Fatimai est Szombathelyen2017. október 14-én, a fatimai jelenések 100. évfordulójáról emlékeztek meg Szombathelyen, a Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve tiszteletére szentelt templomban. Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatta be a szentmisét.

Az áhítat hangjai - Kertesi Ingrid és növendékeinek hangversenye Szombathelyen

Kertesi Ingrid és tanítványai koncertjeOktóber 11-én ötödik estjéhez érkezett a Martinus Exclusive koncertsorozat. A Püspöki Palotában megrendezett koncerten Kertesi Ingrid és növendékeinek előadását hallgathatta meg a közönség.

Dalok és tanúk Istenről - Zalaegerszegen

Dalok és tanúk IstenrőlOktóber 14-én a zalaegerszegi Art Moziban zenés Isten dicsőítésre és tanúságtételre várják az érdeklődőket.  A plakát pdf-ben letölthető itt! 

Fatima 100 - Megemlékezések egyházmegyénkben a Fatimai jelenések 100. évfordulójáról.

Fatima 100.A Szombathelyi Egyházmegye templomaiban is megemlékeznek a fatimai jelenések 100. évfordulójáról. Néhány templomot emeltünk ki, amelyek programjait közöljük.

Rózsafüzér gyalogos zarándoklat Szombathelyen

Gyalogos zarándoklatOktóber 7-én gyalogos rózsafüzér zarándoklatot rendeztek Szombathelyen.

Az Eucharisztikus élet pedagógiája - Lelkipásztori továbbképzés a Martineumban. Jelentkezés

Martineum2017. október 25-ig lehet jelentkezni a Martineum Felnőttképző Akadémián megrendezésre kerülő lelkipásztori továbbképzésre. Témája: Az Eucharisztikus élet pedagógiája. Hogyan hozzunk létre imádkozó közösséget?

Isten atyai arca - Előadás az Egyetemi Lelkészségen

eloadassorozat-norbert-atya-a3-2017osz-web-1Isten atyai arca címmel a Katolikus Egyetemi Lelkészség nyitott előadásai folytatódnak az ELTE Savaria Egyetemi Központ „C” épület nagy előadótermében (Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.). Az őszi szemeszter első előadását Németh Norbert egyetemi lelkész október 16-án, hétfőn 18.00 órakor tartja. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Gyémántmisés a templomépítő plébános

Dr. Horváth LajosZengett a harang hívó szóval egy szép ünnep estelén július 1-jén a szombathely-szőllősi Jézus Szíve Plébánián. Több száz hívő gyülekezett a templomban hálát adni a Jóistennek nyugdíjas kanonok-plébánosukkal – az egykori püspöki irodaigazgatóval, templomuk építőjével – dr. Horváth Lajos atyával együtt a papi szolgálatban eltöltött 60 évéért.

Bibliakiállítás az Egyházmegyei Könyvtárban

Bibliakiállítás2017. október 10-én, a Magyar Katolikus Kulturális Hetek programsorozat részeként a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtárban őrzött Bibliákból látható válogatás. Dr. Székely János megyéspüspök nyitotta meg a tárlatot.

Lakner-Bognár András orgonakoncertje a Székesegyházban

OrgonaestNagy sikerű koncertet adott a Székesegyházban Lakner-Bognár András október 3-án. A Martinus Exclusive sorozat részeként került sor a koncertre.

Elismerés a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársainak

karitasz2A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai közül hárman részesültek idén a Caritas Hungarica díjban.

Püspöki szentmise Nagysimonyiban és a felújított I. világháborús emlékmű megáldása

Püspöki szentmise NagysimonyibanOktóber 8-án, Magyarok Nagyasszony ünnepén dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét Nagysimonyiban. A szertartást követően megáldotta a felújított I. világháborús emlékművet.

Elindult a Mária Rádió Szombathelyen

Elindult a Mária Rádió SzombathelyenOktóber 7-én, Rózsafüzér Királynője ünnepén megkezdte működését Szombathelyen is a Mária Rádió. Az adó az FM 88.4-es frekvencián hallható Szombathelyen és környékén, több mint 100 településen. Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök, mint a Mária Rádió védnöke, mutatott be szentmisét Szombathelyen a Székesegyházban. Ez volt az induló rádió első közvetítése.

Jubilál a Brenner-iskola

Brenner János Általános IskolaOktóber 20-án emlékezik meg a szombathelyi Brenner János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium újraindulásának 25. évfordulójáról. Az ünnepségre szeretettel várják az intézmény egykori diákjait, szülőket és pedagógusokat. A program 9 órakor szentmisével kezdődik, melyet dr. Székely János megyéspüspök mutat be, majd ünnepi műsor következik. 

A kereszténység a kezdetek óta jelen van Indiában-Fernandes Loyd verbita atya előadása Szentgotthárdon

FernandesLoyd előadása SzentgotthárdonOktóber 4-én Fernandes Loyd SVD verbita atya tartott előadást Szentgotthárdon.