Szombathelyi Egyházmegye

5 éves a II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium

5 éves a szakkollégiumAlapításának 5 éves évfordulóját ünnepelte 2017. október 19-én a II. János Pál Katolikus Szakkollégium. Dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét a Zárda-templomban. Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Vas Megyei Közgyűlés elismerő oklevelet adományozott a Szakkollégiumnak.

Ökumenikus kiállítóhely Uraiújfaluban

Ökumenikus kiállítóhelyOktóber 22-én 15 órakor nyitják meg az uraiújfalui evangélikus templom sekrestyéje feletti káplán lakásban kialakított ökumenikus kiállítást. További képek az Újfalu-Szentivánfa Facebook oldalon.

Mérésről és értékelésről szólt a második konzultáció a mentorképzésen

Mentorprogram 2.2017. október 13-14.-én Tóth László az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ mérés és értékelés vezetője valamint Virágné Geiszler Éva a Brenner János Nevelési Központ tanára tartotta a konzultációt.

Mocorgó foglalkozás az óvodásoknak Sárváron

Mocorgó foglalkozásokMegkezdődtek október 13-án az óvodásoknak szóló foglalkozások a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskolában.

Mariazell premontreis szemmel

MariazellA Premontrei Gimnázium végzős 12.D osztálya örömmel fogadta a hírt, amely szerint buszos kirándulást kapunk ajándékba iskolánktól a sokak által már gyalog is többször megjárt zarándokhelyre, Mariazellbe. Szép számmal akadtak olyanok, akik nem voltak még erre, s miután gyors látogatást tettünk a híres Lindt csokigyár boltjában, csodás napsütés közepette értünk a hegyek ölelte faluba.

Fatimai engesztelés Szombathely- Szentkirály városrészén

Fatimai est SzentkirályonOktóber 13-án, a fatimai jelenések 100. évfordulójáról emlékeztek meg Szombathely szentkirályi városrészén a Szent István tiszteletére felszentelt templomban. 

Száz éve bizonyosság – Fatimai est a napcsoda évfordulóján Bucsuban

Fatimai est ToronybanA toronyi plébánia 2017. október 13-án tartotta imaestjét Bucsuban. Az áhítat főcelebránsa Kaszás Csaba atya volt, a Szombathelyi Egyházmegye újmisés lelkipásztora.

I. világháborús megemlékezés Rumban

Rumi megemlékezésOktóber 12-én, a Visegrádi Szent György Lovagrend és Rum Község Önkormányzata által rendezett megemlékezésre gyűlt össze a falu apraja - nagyja, melynek keretében átadásra került - a Rumi Rajki István által készített, majd ebben az évben az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság és az Önkormányzat anyagi támogatásával, Módy Péter szobrászművész-restaurátor keze munkája által megújult - első világháborús emlékmű, valamint Takács István tiszthelyettes hőstettét leíró emléktábla.

Gyászon innen, gyászon túl.. előadás a Martineumban - Időpontváltozás

Gyászon innen, gyászon túl..Október 24-én kedden rendezik meg a Gyászon innen, gyászon túl.. című előadást a Martineum Felnőttképző Akadémián.

Jelentkezés a Martineum őszi programjaira

MartineumMég lehet jelentkezni a Martineum Felnőttképző Akadémia két őszi programjára.

5 éves a II. János Pál Katolikus Szakkollégium

5-eves-a-szakkoli-fb-coverSzeretettel meghívunk az egyetemisták Veni Sancte szentmiséjére és a Szakkollégium születésnapi ünnepségére, amelyet 2017.október 19-én (csütörtökön) 18.00 órai kezdettel tartunk az Egyetemi Lelkészség Templomában püspöki szentmisével (Szombathely, Petőfi S. u. 37.). A szentmisét Dr. Székely János megyéspüspök atya mondja.

Fatimai est Szombathelyen az oladi lakótelepen

Fatimai est Szombathelyen2017. október 14-én, a fatimai jelenések 100. évfordulójáról emlékeztek meg Szombathelyen, a Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve tiszteletére szentelt templomban. Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatta be a szentmisét.

Az áhítat hangjai - Kertesi Ingrid és növendékeinek hangversenye Szombathelyen

Kertesi Ingrid és tanítványai koncertjeOktóber 11-én ötödik estjéhez érkezett a Martinus Exclusive koncertsorozat. A Püspöki Palotában megrendezett koncerten Kertesi Ingrid és növendékeinek előadását hallgathatta meg a közönség.

Dalok és tanúk Istenről - Zalaegerszegen

Dalok és tanúk IstenrőlOktóber 14-én a zalaegerszegi Art Moziban zenés Isten dicsőítésre és tanúságtételre várják az érdeklődőket.  A plakát pdf-ben letölthető itt! 

Fatima 100 - Megemlékezések egyházmegyénkben a Fatimai jelenések 100. évfordulójáról.

Fatima 100.A Szombathelyi Egyházmegye templomaiban is megemlékeznek a fatimai jelenések 100. évfordulójáról. Néhány templomot emeltünk ki, amelyek programjait közöljük.

Rózsafüzér gyalogos zarándoklat Szombathelyen

Gyalogos zarándoklatOktóber 7-én gyalogos rózsafüzér zarándoklatot rendeztek Szombathelyen.

Az Eucharisztikus élet pedagógiája - Lelkipásztori továbbképzés a Martineumban. Jelentkezés

Martineum2017. október 25-ig lehet jelentkezni a Martineum Felnőttképző Akadémián megrendezésre kerülő lelkipásztori továbbképzésre. Témája: Az Eucharisztikus élet pedagógiája. Hogyan hozzunk létre imádkozó közösséget?

Isten atyai arca - Előadás az Egyetemi Lelkészségen

eloadassorozat-norbert-atya-a3-2017osz-web-1Isten atyai arca címmel a Katolikus Egyetemi Lelkészség nyitott előadásai folytatódnak az ELTE Savaria Egyetemi Központ „C” épület nagy előadótermében (Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.). Az őszi szemeszter első előadását Németh Norbert egyetemi lelkész október 16-án, hétfőn 18.00 órakor tartja. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Gyémántmisés a templomépítő plébános

Dr. Horváth LajosZengett a harang hívó szóval egy szép ünnep estelén július 1-jén a szombathely-szőllősi Jézus Szíve Plébánián. Több száz hívő gyülekezett a templomban hálát adni a Jóistennek nyugdíjas kanonok-plébánosukkal – az egykori püspöki irodaigazgatóval, templomuk építőjével – dr. Horváth Lajos atyával együtt a papi szolgálatban eltöltött 60 évéért.

Bibliakiállítás az Egyházmegyei Könyvtárban

Bibliakiállítás2017. október 10-én, a Magyar Katolikus Kulturális Hetek programsorozat részeként a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtárban őrzött Bibliákból látható válogatás. Dr. Székely János megyéspüspök nyitotta meg a tárlatot.