Szombathelyi Egyházmegye

Püspöki szentmise és a hajléktalan Jézus szobor megáldása Szombathelyen 18:00 órától élőben a Youtube-on

Székesegyház2017. november 5-én 18 órától kísérleti jelleggel élő szentmise közvetítést adunk Szombathelyről, a Székesegyházból a Youtube csatornán. Dr. Székely János megyéspüspök mutat be szentmisét, amelynek végén megáldja a Székesegyház előtt felállított A hajléktalan Jézus szobrát. Az élő közvetítést a Székesegyház saját kamerái biztosítják. Az élő közvetítés a Youtube csatornán az alábbi linken érhető el itt. 

Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök programjai

Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspökDr. Székely János szombathelyi megyéspüspök szeretettel hívja a testvéreket következő programjaira.

Pogányok idején – Ünnepi megemlékezés Jánosházán

Ünnep JánosházánAz 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján ünnepi műsort tartottak Jánosházán. A városi rendezvénynek a Szent Imre Általános Iskola adott helyet október 20-án.

Egészségnap a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában

Vetélkedő 1.A jánosházi Szent Imre Általános Iskola harmadik éve rendezte meg a már hagyománynak tekinthető Egészségnapot.

Boldog Batthyány-Strattmann László születésnapja Körmenden

Batthyány László ünnepOktóber 28-án, szombat este 6 órakor, hálaadó szentmisével ünnepelték a körmendi hívek Boldog Batthyány-Strattmann László születésének 147. évfordulóját.

10 éves a Szent Márton Látogatóközpont - Ünnep 2017. november 6-án

meghivo-szent-marton-unnep-2017-1Megnyitásának 10 éves évfordulóját ünnepli a Szent Márton Látogatóközpont Szombathelyen november 6-án. Textilkiállítással, restaurált kép megáldásával és énekeskönyv bemutatóval ünnepelnek. A meghívó pdf-ben letölthető itt.

Francia líra a Püspöki Palotában

Martinus ExclusiveOktóber 24-én francia lírai esttel folytatódott a Martinus Exclusive koncertsorozat. A fotóspróbán jártunk.

Premontreisek dél-lengyelországi barangolása

Premontreisek Dél-LengyelországbanA szombathelyi Premontrei Gimnázium diákjai Dél-Lengyelországban kirándultak.

Isten atyai arca-A Katolikus Egyetemi Lelkészség előadása Szombathelyen

Isten atyai arcaA Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség hetedik éve rendezi meg a nyitott előadássorozatait a Savaria Egyetemi Központban. Az ELTE szombathelyi kampuszán 2017. október 16-án tartotta Dr. Németh Norbert egyetemi lelkész az őszi előadássorozat első előadását Isten atyai arca címmel

Bizánci egyházzenei áhítat Vasváron

akatisztosz-vasvaron-meghivo1A Görögkatolikus Kamarakórus október 28-án 17.30-kor Vasváron ad koncertet a kegytemplomban. További részletek a plakáton, ami pdf-ben letölthető itt.

Tornacsarnok alapkőletétel Kőszegen

Tornacsarnok alapkőletétel Kőszegen2017. október 25-én tették le a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium új tornacsarnokának alapkövét. A tervek szerint jövő szeptemberben már itt tartják a testnevelésórákat.

Brazil missziós atya a toronyi plébánián

Missziós vasárnapA 2017. október 21-22-i hétvégén, missziós vasárnap alkalmából, a szentmisék keretében vendég atya tartott előadást a toronyi plébániához tartozó falvakban. 

Reformáció 500.- Bibliai felirat a csánigi templomban az evangélikus használat idejéből

Bibliai feliratBibliai idézet a falon a csánigi templom evangélikus használatának idejéből.

Helytörténeti tárlat megnyitása Uraiújfaluban

Ökumenikus tárlat Uraiújfaluban2017. október 22-én, került sor a helytörténeti tárlat megnyitására az uraiújfalui evangélikus templomban lévő egykori lelkészlakás helyiségeiben.

Imaest a tiszta szerelemért

Imaest a tiszta szerelemértAz előző évekhez hasonlóan idén is a Ferences templom adott otthont a Tiszta Szerelem Imaestnek Szombathelyen.

Táncmeditáció Szombathelyen

Táncmeditáció2017. október 14-én „Tánc-imára” hívták a Martineumba mindazokat, akik szerették volna a testüket és lelküket Isten jelenlétébe helyezni az imagesztusok és a tánc segítségével. Megnyílni Isten felé, önmaguk felé és embertársaik felé. Így mindent Őhozzá vinni. 

Ökumenikus kiállítóhely nyílik Uraiújfaluban-kisfilmmel

dsc070952017. október 22-én, vasárnap 15 órakor ökumenikus tárlat nyílik Uraiújfaluban. Film is készült. 

Ünnepelt a Brenner János-iskola Szombathelyen-Kisfilmmel

Ünnepelt a Brenner-iskolaAlapításának 145, míg újraindulásának 25 éves évfordulóját ünnepelte 2017. október 20-án a Brenner János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium. Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök és dr. Veres András győri, korábbi szombathelyi megyéspüspök, az MKPK elnöke mutattak be szentmisét. A napot az intézmény növendékeinek műsora színesítette.

A II. János Pál Katolikus Szakkollégium hallgatói az ELTE kiválóságai között

Kiváló szakkollégisták2017. október 17-án tartották az ELTE Savaria Egyetemi Központjában Szombathelyen a hallgatói kiválóságok ünnepélyes ösztöndíjátadóját. Ezen az alkalommal adták át a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjakat és első alkalommal az ELTE Savaria Kiválósági Ösztöndíjakat.

Ünnep október 22-én a Petőfi-telepen Szombathelyen

Szombathely-Petőfi-telepA Petõfi-telepi Jézus Szíve templom megáldásának 20. évfordulója, a helyi Szív-hang Együttes alapításának pedig a 10. évfordulója lesz.