Szombathelyi Egyházmegye

Szent Erzsébet Közösségi Est a szombathelyi Ferences Plébánián november 18-án

szterzsebet2017-2-1Szent Erzsébet Közösségi Estet szervez a szombathelyi Ferences Plébánia november 18-án. Részletek a plakáton ami pdf-ben letölthető itt. 

Útifilm a Kárpátok-bérceiről - Háborús hősök nyomában Szent Mártonnal

ÚtifilmÓriási vállalkozás eredményeként 50 perces útifilmet vetítettek november 16-án Katonatörténeti Kiállításon Szombathelyen. I. világháborús magyar katonák nyughelyeit keresték fel elkötelezett vasi kutatók a Kárpátokban, de Szent Márton ereklyéjét is magukkal vitték a helyi közösségekhez.

Egyórás szentségimádás a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve november 25-én


kk2Egyórás szentségimádás Krisztus Király főünnepének előestéjén a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve. Országszerte különböző helyszíneken, így egyházmegyénkben is. Részletek. 

Isten atyai arca-A sorozat folytatódik

eloadassorozat-norbert-atya-a3-2017osz-webA férfi útja a Biblia nyomán címmel a Katolikus Egyetemi Lelkészség nyitott előadásai folytatódnak 2017. november 27-én.


Világnapok megünneplése a Brenner János Óvoda Hollán Ernő utcai telephelyén

n-uea-logoSikeresen szerepelt a Brenner Óvoda az Új Európa Alapítvány pályázatán. 9. osztályos diákok ismerkedtek az óvodásokkal és foglalkoztak velük. 

Angyalszárnyak a világ fölött - A Szent Efrém Férfikar Szombathelyen

Szent Efrém Férfikar SzombathelyenNovember 8-án nagysikerű koncertet adott Szombathelyen a Szent Efrém Férfikar. Óorosz, bolgár, szír, de még hindi szakrális énekeket is hallhatott a közönség. 

Fatimai est Dozmaton

Fatimai est Dozmaton2017. november 13-án Bucsu, Dozmat, Sé és Torony hívei Dozmaton gyűltek össze, hogy együtt imádkozzanak a fatimai Szűz Anyához.


A tábori lelkészek élete - előadás és könyvbemutató

Egy tábori lelkész élete a misszióban2017. november 14-én Kálinger Roland atya tartott előadást Szombathelyen, a Katonatörténeti Kiállításon a tábori lelkészek mindennapjairól, szerepéről a hadseregben. Emellett egy, a tábori lelkészi szolgálattal foglalkozó könyvet is bemutattak.

Műhelymunka hitoktatóknak, lelkipásztori munkatársaknak, közösségvezetőknek

Martineum2017. november 6-án, hétfőn este Műhelymunkát szervezett a Martineum Felnőttképző Akadémia hitoktatóknak, lelkipásztori munkatársaknak, közösségvezetőknek.

Szent Márton moldvai oltárképe - Beszélgetés a Siker Könyvtárban

Beszélgetés2017. november 20-án Orbán Róberttel és Feiszt Györggyel lesz beszélgetés a szombathelyi Siker Könyvtárban, amelynek témája Szent Márton kultusza, a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal kiépítése. A meghívó letölthető itt. 

Vámoscsaládi búcsú

Búcsú Vámoscsaládon2017. november 12-én templomuk búcsúnapját ünnepelték a vámoscsaládi hívek. Szent Márton püspök áldását és közbejárását kérték életükre, családjukra. Szép számmal vettek részt gyerekek is a szentmisén és szolgáltak az oltár körül, segítették Aigner Géza atyát. További képek a vámoscsaládi Bezerédj-hársak Facebook oldalon. 

A Kárpátoknak hegyaljába gyere ki..Filmbemutató - Filmelőzetessel

FilmbemutatóA Visegrádi Szent György Lovagrend tagjai 2017-ben az I. világháború évfordulójához kapcsolódva hadisírokat kerestek fel a Kárpátok, ma Ukrajnához tartozó vidékén. Szent Márton ereklyéjét is magukkal vitték. Erről készült 50 perces útifilm, aminek bemutatója november 16-án lesz Szombathelyen. A meghívó pdf-ben letölthető itt, a film előzetesét pedig megtekinthetik ha tovább olvassák a cikket.  

Mária Maraton közönségtalálkozó Celldömölkön

meghivo-a-maria-maraton-kozonsegtalalkozoraSzeretettel hív és vár minden érdeklődőt a Mária Rádió, a Mária Maraton: sport a lélek szolgálatában c. előadásra és beszélgetésre. A részvétel regisztrációhoz kötött. Részletek a pdf-ben, ami letölthető itt. 


"Egy tábori lelkész élete a misszióban" - Kálinger Roland atya előadása Szombathelyen november 14-én

Egy tábor lelkész élete a misszióbanKálinger Roland atya tart előadást egy tábori lelkész feladatáról és missziós munkájáról Szombathelyen, a Katonatörténeti Kiállításon az Aréna utca 8. szám alatt. Emellett A közös küldetésben – Katona és lelkész az ember és a nemzet szolgálatában című könyv bemutatójára is sor kerül. A meghívó pdf-ben letölthető itt. 

Templommegáldás Zsédenyben

Zsédeny- Szent Márton templom2017. november 12-én dr. Székely János megyéspüspök megáldotta a megújult zsédenyi,Szent Márton tiszteletére szentelt templomot.

Szent Márton ünnep a Brennerben

Brenner-iskola ünnepeSzent Márton ünnepe ünnep a Brenner-iskola számára is. Idén is megemlékeztek egyházmegyénk védőszentjéről, sőt, műsorral is tisztelegtek a szombathelyi születésű szent előtt.

Lélektúrák Ausztriába No.4. - Irány Seckau!

Lélektúrák2017. november 4-én ismét túráztunk egyet az osztrák hegyekben. A „Lélektúrák Ausztriába” elnevezésű túrasorozat keretében 4. alkalommal jött össze újra egy csapat fiatal. 

Bibliai apaképek - előadássorozat az Egyetemi Lelkészség szervezésében Szombathelyen

Bibliai apaképek2017. november 6-án folytatódott az Isten atyai arca című előadássorozat a Savaria Egyetemi Központban. Dr. Németh Norbert atya ezúttal a bibliai apaképekről tartott előadást.  

Szent Márton ünnepe Szombathelyen

Szent Márton ünnep 20172017. november 11-én védőszentjüket, Szent Mártont ünnepelték a Szombathelyi Egyházmegye hívei és papsága a Székesegyházban.

Önmagunkhoz érkezhetünk meg a traumán keresztül

Törőcsik Júlia előadása2017. október 24-én Törőcsik Júlia szociális testvér, lelkigondozó, pszichológus, gyásztanácsadó tartott előadást a Martineum Felnőttképző Akadémián "Gyászon innen, gyászon túl" címmel. A vaol. hu beszámolója.