Szombathelyi Egyházmegye

November 29-én helyezik örök nyugalomra dr. Konkoly Istvánt

Dr. Konkoly István gyászlap

2017. november 29-én vesznek végső búcsút dr. Konkoly István nyugalmazott szombathelyi megyéspüspöktől. Az engesztelő koncelebrációs gyászmise 11 órakor kezdődik a Székesegyházban. A holttestet a székesegyházi kriptában helyezik örök nyugalomraA gyászlap pdf formátumban letölthető itt.

Krisztus bennünk az örök élet, a feltámadás a reménye – A magyar püspökök a Szent Péter-bazilikában

Magyar püspökök a Szent Péter bazlikábanNovember 20-tól 25-ig ad limina látogatáson vesznek részt a Vatikánban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjai. November 21-én, kedden reggel a magyar püspökök szentmisét mutattak be a Szent Péter-bazilika Magyarok Nagyasszonya-kápolnájában Erdő Péter bíboros főcelebrálásával.

Ad limina látogatáson Rómában a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai

Ad limina látogatásA magyar főpásztorok november 20. és 24. között ad limina látogatásra érkeztek Rómába. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjai november 20-án kétórás beszélgetésen vettek részt az egyházfővel. Ez volt a püspöki kar hivatalos vatikáni látogatásának első megbeszélése. A Magyar Kurír beszámolója.

Elhunyt dr. Konkoly István nyugalmazott szombathelyi megyéspüspök

Dr. Konkoly István A Szombathelyi Egyházmegye szomorú szívvel, de a feltámadásba vetett hittel közli, hogy Dr. Konkoly István nyugalmazott szombathelyi megyéspüspök szentségekkel megerősítve 2017. november 20-án délután hazatért az atyai házba.

R.I.P.

Temetése november 29-én, szerdán 11 órakor lesz a szombathelyi Székesegyházban bemutatott gyászmisét követően a Székesegyház kriptájában. A szertartást közvetít a Mária Rádió Szombathely, valamint figyelemmel kísérhetik videós közvetítésünket is az alábbi linken.
Dr. Konkoly István életéről, munkásságáról részletes írást közlünk.  

Kápolnamegáldás a Szent Márton-templomban

Szent Kereszt kápolna megáldásaNovember 19-én megáldotta dr. Székely János megyéspüspök a Szent Márton-templom felújított Szent Kereszt kápolnáját.

KÉSZ előadás Körmenden

gyurki-laszlo-kesz-eloadasaimg-5197-2November 14-én, kedden este 6 órakor a Városháza nagytermében, Dr. Gyürki László atya előadását hallhattuk Szent László királyról.

Szent Erzsébetre hangolva

tamogatottak-lelki-esteje-img-5443Szent Erzsébet ünnepéhez közeledve a körmendi plébániai karitász az idén is meghívta egy lelki estére az év során segélyezett testvéreinket. November 16-án, csütörtökön este 6 órára érkeztek testvéreink a plébánia közösségi házába.

Lelki nap a Szent Imre Általános Iskolában

Lelki nap JánosházánNovember 15-én lelki napot tartottak a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában.

Szent Erzsébet Közösségi Est a szombathelyi Ferences Plébánián november 18-án

szterzsebet2017-2-1Szent Erzsébet Közösségi Estet szervez a szombathelyi Ferences Plébánia november 18-án. Részletek a plakáton ami pdf-ben letölthető itt. 

Útifilm a Kárpátok-bérceiről - Háborús hősök nyomában Szent Mártonnal

ÚtifilmÓriási vállalkozás eredményeként 50 perces útifilmet vetítettek november 16-án Katonatörténeti Kiállításon Szombathelyen. I. világháborús magyar katonák nyughelyeit keresték fel elkötelezett vasi kutatók a Kárpátokban, de Szent Márton ereklyéjét is magukkal vitték a helyi közösségekhez.

Egyórás szentségimádás a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve november 25-én


kk2Egyórás szentségimádás Krisztus Király főünnepének előestéjén a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve. Országszerte különböző helyszíneken, így egyházmegyénkben is. Részletek. 

Isten atyai arca-A sorozat folytatódik

eloadassorozat-norbert-atya-a3-2017osz-webA férfi útja a Biblia nyomán címmel a Katolikus Egyetemi Lelkészség nyitott előadásai folytatódnak 2017. november 27-én.


Világnapok megünneplése a Brenner János Óvoda Hollán Ernő utcai telephelyén

n-uea-logoSikeresen szerepelt a Brenner Óvoda az Új Európa Alapítvány pályázatán. 9. osztályos diákok ismerkedtek az óvodásokkal és foglalkoztak velük. 

Angyalszárnyak a világ fölött - A Szent Efrém Férfikar Szombathelyen

Szent Efrém Férfikar SzombathelyenNovember 8-án nagysikerű koncertet adott Szombathelyen a Szent Efrém Férfikar. Óorosz, bolgár, szír, de még hindi szakrális énekeket is hallhatott a közönség. 

Fatimai est Dozmaton

Fatimai est Dozmaton2017. november 13-án Bucsu, Dozmat, Sé és Torony hívei Dozmaton gyűltek össze, hogy együtt imádkozzanak a fatimai Szűz Anyához.


A tábori lelkészek élete - előadás és könyvbemutató

Egy tábori lelkész élete a misszióban2017. november 14-én Kálinger Roland atya tartott előadást Szombathelyen, a Katonatörténeti Kiállításon a tábori lelkészek mindennapjairól, szerepéről a hadseregben. Emellett egy, a tábori lelkészi szolgálattal foglalkozó könyvet is bemutattak.

Műhelymunka hitoktatóknak, lelkipásztori munkatársaknak, közösségvezetőknek

Martineum2017. november 6-án, hétfőn este Műhelymunkát szervezett a Martineum Felnőttképző Akadémia hitoktatóknak, lelkipásztori munkatársaknak, közösségvezetőknek.

Szent Márton moldvai oltárképe - Beszélgetés a Siker Könyvtárban

Beszélgetés2017. november 20-án Orbán Róberttel és Feiszt Györggyel lesz beszélgetés a szombathelyi Siker Könyvtárban, amelynek témája Szent Márton kultusza, a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal kiépítése. A meghívó letölthető itt. 

Vámoscsaládi búcsú

Búcsú Vámoscsaládon2017. november 12-én templomuk búcsúnapját ünnepelték a vámoscsaládi hívek. Szent Márton püspök áldását és közbejárását kérték életükre, családjukra. Szép számmal vettek részt gyerekek is a szentmisén és szolgáltak az oltár körül, segítették Aigner Géza atyát. További képek a vámoscsaládi Bezerédj-hársak Facebook oldalon. 

A Kárpátoknak hegyaljába gyere ki..Filmbemutató - Filmelőzetessel

FilmbemutatóA Visegrádi Szent György Lovagrend tagjai 2017-ben az I. világháború évfordulójához kapcsolódva hadisírokat kerestek fel a Kárpátok, ma Ukrajnához tartozó vidékén. Szent Márton ereklyéjét is magukkal vitték. Erről készült 50 perces útifilm, aminek bemutatója november 16-án lesz Szombathelyen. A meghívó pdf-ben letölthető itt, a film előzetesét pedig megtekinthetik ha tovább olvassák a cikket.