Szombathelyi Egyházmegye

Fatimai est Dozmaton

Fatimai est Dozmaton2017. november 13-án Bucsu, Dozmat, Sé és Torony hívei Dozmaton gyűltek össze, hogy együtt imádkozzanak a fatimai Szűz Anyához.


A tábori lelkészek élete - előadás és könyvbemutató

Egy tábori lelkész élete a misszióban2017. november 14-én Kálinger Roland atya tartott előadást Szombathelyen, a Katonatörténeti Kiállításon a tábori lelkészek mindennapjairól, szerepéről a hadseregben. Emellett egy, a tábori lelkészi szolgálattal foglalkozó könyvet is bemutattak.

Műhelymunka hitoktatóknak, lelkipásztori munkatársaknak, közösségvezetőknek

Martineum2017. november 6-án, hétfőn este Műhelymunkát szervezett a Martineum Felnőttképző Akadémia hitoktatóknak, lelkipásztori munkatársaknak, közösségvezetőknek.

Szent Márton moldvai oltárképe - Beszélgetés a Siker Könyvtárban

Beszélgetés2017. november 20-án Orbán Róberttel és Feiszt Györggyel lesz beszélgetés a szombathelyi Siker Könyvtárban, amelynek témája Szent Márton kultusza, a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal kiépítése. A meghívó letölthető itt. 

Vámoscsaládi búcsú

Búcsú Vámoscsaládon2017. november 12-én templomuk búcsúnapját ünnepelték a vámoscsaládi hívek. Szent Márton püspök áldását és közbejárását kérték életükre, családjukra. Szép számmal vettek részt gyerekek is a szentmisén és szolgáltak az oltár körül, segítették Aigner Géza atyát. További képek a vámoscsaládi Bezerédj-hársak Facebook oldalon. 

A Kárpátoknak hegyaljába gyere ki..Filmbemutató - Filmelőzetessel

FilmbemutatóA Visegrádi Szent György Lovagrend tagjai 2017-ben az I. világháború évfordulójához kapcsolódva hadisírokat kerestek fel a Kárpátok, ma Ukrajnához tartozó vidékén. Szent Márton ereklyéjét is magukkal vitték. Erről készült 50 perces útifilm, aminek bemutatója november 16-án lesz Szombathelyen. A meghívó pdf-ben letölthető itt, a film előzetesét pedig megtekinthetik ha tovább olvassák a cikket.  

Mária Maraton közönségtalálkozó Celldömölkön

meghivo-a-maria-maraton-kozonsegtalalkozoraSzeretettel hív és vár minden érdeklődőt a Mária Rádió, a Mária Maraton: sport a lélek szolgálatában c. előadásra és beszélgetésre. A részvétel regisztrációhoz kötött. Részletek a pdf-ben, ami letölthető itt. 


"Egy tábori lelkész élete a misszióban" - Kálinger Roland atya előadása Szombathelyen november 14-én

Egy tábor lelkész élete a misszióbanKálinger Roland atya tart előadást egy tábori lelkész feladatáról és missziós munkájáról Szombathelyen, a Katonatörténeti Kiállításon az Aréna utca 8. szám alatt. Emellett A közös küldetésben – Katona és lelkész az ember és a nemzet szolgálatában című könyv bemutatójára is sor kerül. A meghívó pdf-ben letölthető itt. 

Templommegáldás Zsédenyben

Zsédeny- Szent Márton templom2017. november 12-én dr. Székely János megyéspüspök megáldotta a megújult zsédenyi,Szent Márton tiszteletére szentelt templomot.

Szent Márton ünnep a Brennerben

Brenner-iskola ünnepeSzent Márton ünnepe ünnep a Brenner-iskola számára is. Idén is megemlékeztek egyházmegyénk védőszentjéről, sőt, műsorral is tisztelegtek a szombathelyi születésű szent előtt.

Lélektúrák Ausztriába No.4. - Irány Seckau!

Lélektúrák2017. november 4-én ismét túráztunk egyet az osztrák hegyekben. A „Lélektúrák Ausztriába” elnevezésű túrasorozat keretében 4. alkalommal jött össze újra egy csapat fiatal. 

Bibliai apaképek - előadássorozat az Egyetemi Lelkészség szervezésében Szombathelyen

Bibliai apaképek2017. november 6-án folytatódott az Isten atyai arca című előadássorozat a Savaria Egyetemi Központban. Dr. Németh Norbert atya ezúttal a bibliai apaképekről tartott előadást.  

Szent Márton ünnepe Szombathelyen

Szent Márton ünnep 20172017. november 11-én védőszentjüket, Szent Mártont ünnepelték a Szombathelyi Egyházmegye hívei és papsága a Székesegyházban.

Önmagunkhoz érkezhetünk meg a traumán keresztül

Törőcsik Júlia előadása2017. október 24-én Törőcsik Júlia szociális testvér, lelkigondozó, pszichológus, gyásztanácsadó tartott előadást a Martineum Felnőttképző Akadémián "Gyászon innen, gyászon túl" címmel. A vaol. hu beszámolója. 

Lelkipásztori továbbképzés az eucharisztikus életről

Lelkipásztori továbbképzés2017. november 6-án egyházmegyénk papjainak egy kicsi, de lelkes csoportja Lelkipásztori továbbképzésen vett részt a Martineum Felnőttképző Akadémián. A képzési nap témája a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében az eucharisztikus élet pedagógiája, plébániai eucharisztikus csoportok szervezése volt.

Szent Márton ünnep 2017 - Vesperás a Székesegyházban és lampionos felvonulás

Szent Márton Ünnep 20172017. november 10-én Szent Márton ünnepének előestéjén újra közösen imádkozták a vesperást az egyházmegye hívei és a papság a Székesegyházban. 

Élő közvetítés a Szent Márton-napi ünnepi, püspöki szentmiséről a Székesegyházból

Szent Márton mise2017. november 11-én 10 órától élő közvetítést adunk a Szent Márton-napi ünnepi, püspöki szentmiséről a Székesegyházból a Youtube segítségével. Az élő adást ide kattintva érhetik el.

Élő közvetítés a Szent Márton versepársról a Székesegyházból

Élő közvetítés2017. november 10-én, pénteken 17 órától élő közvetítést adunk a Szent Márton vesperásról a Székesegyházból a Youtube segítségével. A közvetítést ide kattintva érhetik el. 

Brenner János boldoggá avatása - Interjú Ruppert József piarista atyával, az ügy posztulátorával

Ruppert JózsefBrenner János boldoggá avatásának bejelentése után Ruppert József atyát, az ügy posztulátorát is felhívtuk telefonon.

Brenner János boldoggá avatása - Interjú Brenner Józseffel

Brenner József atyaBrenner János boldoggá avatásának bejelentése után telefonon értük utol testvérét, Brenner Józsefet. Interjú nagyprépost atyával.