Szombathelyi Egyházmegye

Családos és ifjúsági szentmise Salomváron

salomvari-templomNovemberben is összegyűltek Mocorgós szentmisére a salomvári hívek. Az eseményről készült rövid videós összefoglaló megtekinthetik a Salomvári Plébánia Facebook oldalán.

Mocorgós mise Salomváron októberben

salomvari-templomOktóber 15-én, vasárnap délután ismét Mocorgós szentmisén vehettek részt a salomvári hívek.


A szerelem könnyű emelkedés - Pergolesi: Az úrhatnám szolgáló a Premontrei Gimnáziumban

Premontrei2017. november 15-én művészeti projektnapot tartottak a szombathelyi Premontrei Gimnáziumban.

Nagy ünnepre készül a Szombathelyi Esti 8-as!

 

Esti8-asIzgatottan várják a szervezők és az Esti 8-asra járó hívek november 26-át. A Brenner János év lezárásaként ezen az estén kerül megáldásra Brenner János atya emléktáblája. A szentmisét dr. Székely János, szombathelyi megyéspüspök mutatja be, de ott lesz Császár István helynök úr és Brenner József atya is. Várunk mindenkit szeretettel! Esti 8-as szervezők.


Mobil Planetárium a Szent Imre Általános Iskolában

Mobil planetáriumA jánosházi Szent Imre Általános Iskola tanulóinak 2017.november 16-án nagy élményben volt részük.

Minden Isten erőterében történik-Mentorprogram a Szombathelyi Egyházmegyében

MentorprogramA mentorképzés második félévének utolsó alkalmára november 17-én, pénteken, és november 18-án, szombaton került sor a Martineumban. Az élménypedagógiai képzés és a mérés-értékelés tudományában való elmerülés után ezen a hétvégén a mentoridentitással és az eredményes kíséréshez szükséges kommunikációval foglalkoztunk.

November 29-én helyezik örök nyugalomra dr. Konkoly Istvánt

Dr. Konkoly István gyászlap

2017. november 29-én vesznek végső búcsút dr. Konkoly István nyugalmazott szombathelyi megyéspüspöktől. Az engesztelő koncelebrációs gyászmise 11 órakor kezdődik a Székesegyházban. A holttestet a székesegyházi kriptában helyezik örök nyugalomraA gyászlap pdf formátumban letölthető itt.

Krisztus bennünk az örök élet, a feltámadás a reménye – A magyar püspökök a Szent Péter-bazilikában

Magyar püspökök a Szent Péter bazlikábanNovember 20-tól 25-ig ad limina látogatáson vesznek részt a Vatikánban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjai. November 21-én, kedden reggel a magyar püspökök szentmisét mutattak be a Szent Péter-bazilika Magyarok Nagyasszonya-kápolnájában Erdő Péter bíboros főcelebrálásával.

Ad limina látogatáson Rómában a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai

Ad limina látogatásA magyar főpásztorok november 20. és 24. között ad limina látogatásra érkeztek Rómába. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjai november 20-án kétórás beszélgetésen vettek részt az egyházfővel. Ez volt a püspöki kar hivatalos vatikáni látogatásának első megbeszélése. A Magyar Kurír beszámolója.

Elhunyt dr. Konkoly István nyugalmazott szombathelyi megyéspüspök

Dr. Konkoly István A Szombathelyi Egyházmegye szomorú szívvel, de a feltámadásba vetett hittel közli, hogy Dr. Konkoly István nyugalmazott szombathelyi megyéspüspök szentségekkel megerősítve 2017. november 20-án délután hazatért az atyai házba.

R.I.P.

Temetése november 29-én, szerdán 11 órakor lesz a szombathelyi Székesegyházban bemutatott gyászmisét követően a Székesegyház kriptájában. A szertartást közvetít a Mária Rádió Szombathely, valamint figyelemmel kísérhetik videós közvetítésünket is az alábbi linken.
Dr. Konkoly István életéről, munkásságáról részletes írást közlünk.  

Kápolnamegáldás a Szent Márton-templomban

Szent Kereszt kápolna megáldásaNovember 19-én megáldotta dr. Székely János megyéspüspök a Szent Márton-templom felújított Szent Kereszt kápolnáját.

KÉSZ előadás Körmenden

gyurki-laszlo-kesz-eloadasaimg-5197-2November 14-én, kedden este 6 órakor a Városháza nagytermében, Dr. Gyürki László atya előadását hallhattuk Szent László királyról.

Szent Erzsébetre hangolva

tamogatottak-lelki-esteje-img-5443Szent Erzsébet ünnepéhez közeledve a körmendi plébániai karitász az idén is meghívta egy lelki estére az év során segélyezett testvéreinket. November 16-án, csütörtökön este 6 órára érkeztek testvéreink a plébánia közösségi házába.

Lelki nap a Szent Imre Általános Iskolában

Lelki nap JánosházánNovember 15-én lelki napot tartottak a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában.

Szent Erzsébet Közösségi Est a szombathelyi Ferences Plébánián november 18-án

szterzsebet2017-2-1Szent Erzsébet Közösségi Estet szervez a szombathelyi Ferences Plébánia november 18-án. Részletek a plakáton ami pdf-ben letölthető itt. 

Útifilm a Kárpátok-bérceiről - Háborús hősök nyomában Szent Mártonnal

ÚtifilmÓriási vállalkozás eredményeként 50 perces útifilmet vetítettek november 16-án Katonatörténeti Kiállításon Szombathelyen. I. világháborús magyar katonák nyughelyeit keresték fel elkötelezett vasi kutatók a Kárpátokban, de Szent Márton ereklyéjét is magukkal vitték a helyi közösségekhez.

Egyórás szentségimádás a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve november 25-én


kk2Egyórás szentségimádás Krisztus Király főünnepének előestéjén a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve. Országszerte különböző helyszíneken, így egyházmegyénkben is. Részletek. 

Isten atyai arca-A sorozat folytatódik

eloadassorozat-norbert-atya-a3-2017osz-webA férfi útja a Biblia nyomán címmel a Katolikus Egyetemi Lelkészség nyitott előadásai folytatódnak 2017. november 27-én.


Világnapok megünneplése a Brenner János Óvoda Hollán Ernő utcai telephelyén

n-uea-logoSikeresen szerepelt a Brenner Óvoda az Új Európa Alapítvány pályázatán. 9. osztályos diákok ismerkedtek az óvodásokkal és foglalkoztak velük. 

Angyalszárnyak a világ fölött - A Szent Efrém Férfikar Szombathelyen

Szent Efrém Férfikar SzombathelyenNovember 8-án nagysikerű koncertet adott Szombathelyen a Szent Efrém Férfikar. Óorosz, bolgár, szír, de még hindi szakrális énekeket is hallhatott a közönség.