Szombathelyi Egyházmegye

Jubileumi szlovén anyanyelvű szentmisét tartottak Szentgotthárdon

Jubileumi szlovén miseTíz esztendeje, 2007. november 18-án szlovén nyelvű miseének és imádság hangzott fel az ódon, szentgotthárdi Barokk-plébániatemplomban. E jeles esemény évfordulóján kocelebrációs szentmisét tartottak a Rába-parti városban november 19-én, melyen közreműködött a Felsőszölnöki Keresztelő Szent János Plébánia Szent Cecília Egyházi Énekkara, a Magyarországi Szlovének Szövetsége Apátistvánfalvi Egyházi Énekkara és a szentgotthárdi Alkalmi Szlovén Egyházi Énekkar.

A II. János Pál Katolikus Szakkollégium Csempeszkopácson tréninget szervezett

Szakkollégiumi tréning CsempeszkopácsonNovember 17-19. között a II. János Pál Katolikus Szakkollégium Csempeszkopácson tréninget szervezett a diákoknak.

Élménypedagógiai képzés a Martineumban

Élménypedagógiai képzés2017. november 2 – 4. között adott otthont a Martineum Felnőttképző Akadémia A  KALANDOK ÉS ÁLMOK SZAKMAI MŰHELY AKKREDITÁLT ÉLMÉNYPEDAGÓGIAI ALAPKÉPZÉSÉNEK, melyen 18 fő vett részt.

Szent Erzsébet búcsú Körmenden

Szent Erzsébet ünnepeNovember 19-én, vasárnap Szent Erzsébetet, templomuk védőszentjét ünnepelték a körmendi hívek. Az ünnepi szentmisét Dr. Németh Norbert atya mutatta be.

Zarándoklat Brenner János emlékére

A Vasvári Plébánia zarándoklataA vasvári plébánia november 18-ra zarándoklatot hirdetett Brenner János halálának 60. évfordulója alkalmából.A teljes beszámolót elolvashatják a Brenner János Emlékévre indított honlapon.

Salomvári hívek Szent Márton napján Szombathelyen

Székesegyház2017. november 11-én a salomvári hívek is részt vettek az egyházmegye védőszentjének,  Szent Mártonnak ünnepén. Rövid videós beszámolót a Salomvári Plébánia Facebook oldalán tekinthetik meg.

Szombathelyi vonatkozású tudományos előadás Tours-ban

Szent MártonA Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet tudományos tanácsadója, Prof. Dr. Tóth Ferenc és Dr. Michel Laurencin, a Tours-i Egyházmegyei Levéltár igazgatója 2017. november 10-én közös előadást tartott Tours-ban a híres Szent Márton Bazilika Szent Klotild előadótermében.A beszámolót elolvashatják Szent Márton tiszteletére indított honlapon.

Megáldotta a pápa a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét

Eucharisztikus Kongresszus keresztjeA magyar püspökök „ad limina apostolorum” látogatása november 20-án délelőtt kezdődött Rómában. A találkozó elején a Szentatya megáldotta a 2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztjét.

Családos és ifjúsági szentmise Salomváron

salomvari-templomNovemberben is összegyűltek Mocorgós szentmisére a salomvári hívek. Az eseményről készült rövid videós összefoglaló megtekinthetik a Salomvári Plébánia Facebook oldalán.

Mocorgós mise Salomváron októberben

salomvari-templomOktóber 15-én, vasárnap délután ismét Mocorgós szentmisén vehettek részt a salomvári hívek.


A szerelem könnyű emelkedés - Pergolesi: Az úrhatnám szolgáló a Premontrei Gimnáziumban

Premontrei2017. november 15-én művészeti projektnapot tartottak a szombathelyi Premontrei Gimnáziumban.

Nagy ünnepre készül a Szombathelyi Esti 8-as!

 

Esti8-asIzgatottan várják a szervezők és az Esti 8-asra járó hívek november 26-át. A Brenner János év lezárásaként ezen az estén kerül megáldásra Brenner János atya emléktáblája. A szentmisét dr. Székely János, szombathelyi megyéspüspök mutatja be, de ott lesz Császár István helynök úr és Brenner József atya is. Várunk mindenkit szeretettel! Esti 8-as szervezők.


Mobil Planetárium a Szent Imre Általános Iskolában

Mobil planetáriumA jánosházi Szent Imre Általános Iskola tanulóinak 2017.november 16-án nagy élményben volt részük.

Minden Isten erőterében történik-Mentorprogram a Szombathelyi Egyházmegyében

MentorprogramA mentorképzés második félévének utolsó alkalmára november 17-én, pénteken, és november 18-án, szombaton került sor a Martineumban. Az élménypedagógiai képzés és a mérés-értékelés tudományában való elmerülés után ezen a hétvégén a mentoridentitással és az eredményes kíséréshez szükséges kommunikációval foglalkoztunk.

November 29-én helyezik örök nyugalomra dr. Konkoly Istvánt

Dr. Konkoly István gyászlap

2017. november 29-én vesznek végső búcsút dr. Konkoly István nyugalmazott szombathelyi megyéspüspöktől. Az engesztelő koncelebrációs gyászmise 11 órakor kezdődik a Székesegyházban. A holttestet a székesegyházi kriptában helyezik örök nyugalomraA gyászlap pdf formátumban letölthető itt.

Krisztus bennünk az örök élet, a feltámadás a reménye – A magyar püspökök a Szent Péter-bazilikában

Magyar püspökök a Szent Péter bazlikábanNovember 20-tól 25-ig ad limina látogatáson vesznek részt a Vatikánban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjai. November 21-én, kedden reggel a magyar püspökök szentmisét mutattak be a Szent Péter-bazilika Magyarok Nagyasszonya-kápolnájában Erdő Péter bíboros főcelebrálásával.

Ad limina látogatáson Rómában a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai

Ad limina látogatásA magyar főpásztorok november 20. és 24. között ad limina látogatásra érkeztek Rómába. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjai november 20-án kétórás beszélgetésen vettek részt az egyházfővel. Ez volt a püspöki kar hivatalos vatikáni látogatásának első megbeszélése. A Magyar Kurír beszámolója.

Elhunyt dr. Konkoly István nyugalmazott szombathelyi megyéspüspök

Dr. Konkoly István A Szombathelyi Egyházmegye szomorú szívvel, de a feltámadásba vetett hittel közli, hogy Dr. Konkoly István nyugalmazott szombathelyi megyéspüspök szentségekkel megerősítve 2017. november 20-án délután hazatért az atyai házba.

R.I.P.

Temetése november 29-én, szerdán 11 órakor lesz a szombathelyi Székesegyházban bemutatott gyászmisét követően a Székesegyház kriptájában. A szertartást közvetít a Mária Rádió Szombathely, valamint figyelemmel kísérhetik videós közvetítésünket is az alábbi linken.
Dr. Konkoly István életéről, munkásságáról részletes írást közlünk.  

Kápolnamegáldás a Szent Márton-templomban

Szent Kereszt kápolna megáldásaNovember 19-én megáldotta dr. Székely János megyéspüspök a Szent Márton-templom felújított Szent Kereszt kápolnáját.

KÉSZ előadás Körmenden

gyurki-laszlo-kesz-eloadasaimg-5197-2November 14-én, kedden este 6 órakor a Városháza nagytermében, Dr. Gyürki László atya előadását hallhattuk Szent László királyról.