Szombathelyi Egyházmegye

Jegyek Iváncsits Tamás: A jó pásztor című zenés drámájának előadására

001Korlátozott számban még igényelhetők ingyenes regisztrációs jegyek Iváncsits Tamás: A jó pásztor című zenés drámájának december 16-án 15:30-kor kezdődő előadására. Érdeklődni a Martinus Könyvesboltban lehet telefonon a 94/513-191 és 30/659-7320 számon, valamint személyesen (Szombathely, Berzsenyi Dániel tér 3., nyitva: hétfő-péntek 8-17, szombat: 9-13).

Hiteles férfikép a Biblia nyomán - Őszi záróelőadását tartotta az Egyetemi Lelkészség

Egyetemi Lelkészség előadásaA férfi útja. A hiteles férfikép a Biblia nyomán címmel rendezte meg november 27-én az Egyetemi Lelkészség az őszi szemeszter utolsó nyilvános előadását.

Martinus Exclusive - Karácsonyi dallamok a Székesegyházban

Szemere Zita koncertje a SzékesegyházbanDecember 4-én, a Martinus Exclusive sorozat részeként Szemere Zita adott koncertet a Brenner-iskola növendékeivel és Lakner-Bognár Andrással a Székesegyházban.

Könyvbemutató Szombathelyen

konyvbemutato-szombathelyDecember 14-én 17 órakor Tóth Ferenc és Zágorhidi Czigány Balázs közelmúltban megjelent köteteit mutatják be az érdeklődőknek Szombathelyen. A meghívó pdf-ben letölthető itt!

Ádventi hangverseny Jánosházán

adventi hangversenyÁdventi és karácsonyi énekek csendültek fel a jánosházi Szent Imre Általános Iskola tornatermében 2017. december 3-án.

Várostörténeti konferencia Szombathelyen

2017-meghivo-a-kivaltsagos-varosDecember 14-én 14 órakor várostörténeti konferenciát rendeznek Szombathelyen, az Eölbey-házban. „A kiváltságos város” Szombathely város privilégiumlevelei és Schönvisner István munkássága címet viselő konferencia meghívója pdf-ben letölthető itt. 

Békeláng a Szombathelyi Egyházmegyében

bekelangAz Osztrák Rádió és Televízió (ORF) által 1986-ban életre keltett akcióban, minden évben meggyullad a láng az örökmécsesről, Jézus születésének helyén, a betlehemi Születés Barlangjában. Ezt a lángot cserkészek viszik szét a világba. Szombathelyen december 17-én, 18 órakor kezdődik az átadó ünnepség. Részteletek a cikk további részében. 

Jelentkezz a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjának képzéseire!

gyhf-hirdeto-fb-2017Mindenkit szeretettel vár képzéseire a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja. A képzésekről adunk tájékoztatást.

Engesztelés Csehimindszenten

Engesztelés Csehimindszenten2017. november 29-én ismét összegyűltek a hívek a csehimindszenti templomban engesztelésre Mindszenty József bíboros, prímás mielőbbi boldoggá avatásáért.

Karácsonyi készület és adventi gyertyagyújtás az ELTE Savaria Egyetemi Központban

adventi gyertyagyújtás2017. december 5-én az ELTE Savaria Egyetemi Központjának családja összegyűlt az advent koszorú körül, ahol a karácsonyi készület jelentőségéről és az egymásnak szentelt figyelem fontosságáról beszélt Dr. Németh István rektorhelyettes úr köszöntőjében.

Énekek Szent Márton püspök tiszteletére - könyvbemutató Pozsonyban

meghivo-pozsony-2017-12-11A Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Szombathelyi Csoportja szervezésében Pozsonyban, a Szent Márton Dómban bemutatják december 11-én, 17 órakor az Éneke Szent Márton püspök tiszteletére című kiadványt. A meghívó pdf-ben letölthető itt.

Adventi gyertyagyújtás a kámoni plébánián

adventi gyertyagyújtásImmár hagyománnyá vált plébániánkon, Advent első vasárnapjához kapcsolódva az esti szentmiséken a közös gyertyagyújtás, és az adventi koszorúk megáldása.

Országos döntőben a Szent Imre Általános Iskola diákjai

donto2017. november 23-án izgatottan indultak útnak Ceglédre a jánosházi Szent Imre Általános Iskola diákjai.  Ebben a számukra még ismeretlen városban rendezték meg az Anya-nyelv-csavar verseny országos döntőjét, melyre az 1. fordulóban nyújtott teljesítményük alapján kaptak meghívást.

Jánosházi kisdiákok pályaorientációs napja

Pályaorientációs napBár egy alsós kisgyermeknek még messze van a pályaválasztás ideje, érdekes foglalkozásokkal ismerkedni mégsem korai. Ezt tették a Szent Imre Általános Iskola 3. osztályos tanulói november 30-án.

Brenner János Emlékév zárása - 2017. december 15-16.

Brenner Emlékév zárása 2017. december 15-16-án zárul a Brenner János Emlékév egyházmegyénkben. A programokról részletesen az alábbiakban olvashatnak. 

Cigánypasztorációs lelki nap Zalaegerszegen

Cigánypasztorációs lelki nap2017. december 3-án cigánypasztorációs lelki napra került sor Zalaegerszegen. A Mindszenty-iskola adott otthont az egyházmegyében első alkalommal megrendezett eseménynek.

Jócselekedetekkel várjuk Jézust

Adventi koszorúIdén december 3-án, veszi kezdetét az advent, amely a karácsonyra való lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka. Jézus születésének ünnepére az erre az időszakra jellemző katolikus szertartásokkal és szokásokkal készülünk, melynek része a böjt, a bűnbánat és a tettekben megnyilvánuló jócselekedetek.

Adventi eucharisztikus lelki nap Zalaegerszegen

adventi-lelki-nap-a4December 9-én adventi eucharisztikus lelki napot tartanak Zalaegerszegen a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templomban. Részletek a plakáton ami pdf-ben letölthető itt.

XIV. Kelemen-nap az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központban

Kelemen-nap2017. november 25-én rendezte a Magyar Cserkészszövetség III. kerülete hagyományos Kelemen-nap rendezvényét Szombathelyen az Aranyhíd Oktatási-Nevelési Integrációs Központban, ahol fogyatékkal élő embertársaikkal töltöttek el egy napot.

Egészséghét a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskolában

Egészséghét Sárváron2017. november 20-25-ig tartó iskolai héten Egészséghetet rendeztek a sárvári katolikus iskolában. A hét minden napján különböző foglalkozások, előadások, sportolási lehetőségek biztosították azt, hogy a diákok minél több dolgot tudjanak meg az egészséges életmódról, és élvezhessék az oda vezető utat.