Szombathelyi Egyházmegye

Országos döntőben a Szent Imre Általános Iskola diákjai

donto2017. november 23-án izgatottan indultak útnak Ceglédre a jánosházi Szent Imre Általános Iskola diákjai.  Ebben a számukra még ismeretlen városban rendezték meg az Anya-nyelv-csavar verseny országos döntőjét, melyre az 1. fordulóban nyújtott teljesítményük alapján kaptak meghívást.

Jánosházi kisdiákok pályaorientációs napja

Pályaorientációs napBár egy alsós kisgyermeknek még messze van a pályaválasztás ideje, érdekes foglalkozásokkal ismerkedni mégsem korai. Ezt tették a Szent Imre Általános Iskola 3. osztályos tanulói november 30-án.

Brenner János Emlékév zárása - 2017. december 15-16.

Brenner Emlékév zárása 2017. december 15-16-án zárul a Brenner János Emlékév egyházmegyénkben. A programokról részletesen az alábbiakban olvashatnak. 

Cigánypasztorációs lelki nap Zalaegerszegen

Cigánypasztorációs lelki nap2017. december 3-án cigánypasztorációs lelki napra került sor Zalaegerszegen. A Mindszenty-iskola adott otthont az egyházmegyében első alkalommal megrendezett eseménynek.

Jócselekedetekkel várjuk Jézust

Adventi koszorúIdén december 3-án, veszi kezdetét az advent, amely a karácsonyra való lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka. Jézus születésének ünnepére az erre az időszakra jellemző katolikus szertartásokkal és szokásokkal készülünk, melynek része a böjt, a bűnbánat és a tettekben megnyilvánuló jócselekedetek.

Adventi eucharisztikus lelki nap Zalaegerszegen

adventi-lelki-nap-a4December 9-én adventi eucharisztikus lelki napot tartanak Zalaegerszegen a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templomban. Részletek a plakáton ami pdf-ben letölthető itt.

XIV. Kelemen-nap az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központban

Kelemen-nap2017. november 25-én rendezte a Magyar Cserkészszövetség III. kerülete hagyományos Kelemen-nap rendezvényét Szombathelyen az Aranyhíd Oktatási-Nevelési Integrációs Központban, ahol fogyatékkal élő embertársaikkal töltöttek el egy napot.

Egészséghét a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskolában

Egészséghét Sárváron2017. november 20-25-ig tartó iskolai héten Egészséghetet rendeztek a sárvári katolikus iskolában. A hét minden napján különböző foglalkozások, előadások, sportolási lehetőségek biztosították azt, hogy a diákok minél több dolgot tudjanak meg az egészséges életmódról, és élvezhessék az oda vezető utat. 

A sárvári Szent László iskola alsós kisdiákjainak sikerei

Sárvári diákok sikereiKimagasló sikereket értek el a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola alsó tagozatos diákjai a táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola által megrendezett Szövegértési és Hangos olvasási versenyen. 

Bolyai anyanyelvi csapatverseny

katolikus-altalanos-iskola-sarvarA tavalyi évhez hasonlóan kimagaslóan szerepeltek a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola 4. a osztályos tanulói a Bolyai anyanyelvi csapatversenyen. 

Adománygyűjtés a nardai Karitász tábor javára

nardai táborAz idei évi viharok súlyos károkat okoztak a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nardai táborában, ahol minden nyáron több száz gyerek tölti szünidejét. December 1-én a Szombathelyi Televízióban 18 és 19 óra között a táborról lesz szó. Adományokat a tábor felújítására az alábbi bankszámlaszámra várja az Egyházmegyei Karitász:  

Szombathelyi Egyházmegyei Karitatív Alapítvány
11747006-20120894   (OTP BANK)

 

Könyvbemutató első könyves szerzővel Andrásfán

Könyvbemutató2017. november 25-én tartotta első könyvbemutatóját a II. János Pál pápa Katolikus Szakkollégium diákja, Nagy Angyalka az andrásfai Művelődési Házban. Régi álma teljesült azzal, hogy megjelenhetett első regénye, amely „A szíved mélyén” címet kapta.

Adventi koszorúkötés ismét a Brenner iskolában

adventi koszorúkötés2017. november 27-én koszorúkötésre gyűltek össze a szombathelyi Brenner-iskola alsós diákjai, hogy adventre hangolódjanak. 

Az egyházmegye hitoktatóinak továbbképzése

Hitoktatók lelkigyakorlataNovember közepén a Brenner  Kollégiumban volt a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatóinak második továbbképzése ebben a félévben.  A találkozót domonkos nővérek vezették: Lujza nővér, Teréz nővér és Veronika nővér. 

Tanulmányi kirándulás Budapesten

Tanulmányi kirándulás Budapesten2017. november 21-én a jánosházi Szent Imre Általános Iskola 7-8. osztályos diákjai budapesti tanulmányi kiránduláson vehettek részt. Megtekintették a Hadtörténeti Múzeum állandó kiállítását, ahol fegyverek, egyenruhák, különleges vagy jellegzetes használati tárgyak, dokumentumok és interaktív játék segítségével hiteles képet kaptak a háborús hétköznapokról.

Eltemették dr. Konkoly István nyugalmazott megyéspüspököt

Dr. Konkoly István temetése2017. november 29-én a szombathelyi Székesegyház kriptájában helyezték örök nyugalomra dr. Konkoly Istvánt, a Szombathelyi Egyházmegye nyugalmazott megyéspüspökét. A gyászmise főcelebránsa dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek volt. 

Szentségimádás Krisztus király ünnepén

Szentségimádás2017. november 25-én, szombaton este a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség, a II. János Pál Katolikus Szakkollégium, a Szily János Értékőrző Ifjúsági Fórum (SZEIF) és a Szombathelyi Esti 8-as közös programra várt minden hívő embert.

Emléktáblát avattak Brenner János tiszteletére

Brenner EmléktáblaA Brenner János Emlékév vége felé járva közös ünnepre gyűltek össze a szombathelyi hívek a Jézus Szíve Zárda templomban november 26-án, az Esti8-as szentmise keretében. Dr. Székely János megyéspüspök úr (Császár István helynök, Ipacs Bence és Németh Norbert atya jelenlétében) megáldotta a Zárda-templom közössége által Brenner János atya emlékére állított emléktáblát. János atya ebben a templomban mutatta be újmiséjét 1955. június 26-án.

Szent Erzsébet darab a körmendi színházban

Szent Erzsébet színdarabNovember 25-én Körmenden újból bemutatták a Szent Erzsébet életéről szóló színdarabot.

Jónak lenni jó – December 17-én egész nap a közmédia csatornáin!

Jónak lenni jó!Idén a Máltai Szeretetszolgálat a közmédia jótékonysági akciójának partnere, Nadal is segít.