Szombathelyi Egyházmegye

Rotyogott a birkapörkölt, a Székesegyház előtt főztek a szegényeknek

Ételosztás_Fotó:Unger Tamás, Vas NépeAz Áldott Kereszt Szeretetszolgálat munkatársai Ferenc pápánál tett látogatásuk alkalmával tettek ígéretet arra, hogy a Szombathelyi Egyházmegye szükséget szenvedő családjait egy adventi szeretet agapén vendégül látják. Ezt az ígéretet december 23-án, szombaton délután a szombathelyi Székesegyház előtti téren be is váltották. 

A Kisjézus aranyalma – Áldott karácsonyt kívánunk!

A Kisjézus aranyalmaA Brenner János Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatos diákjai idén is karácsonyi műsorral örvendeztették meg az iskola minden tanulóját, tanáraikat és szüleiket 2017. december 21-én.

Idősek karácsonya Körmenden

Idősek karácsonya KörmendenA körmendi plébániai karitász, az idei évben is meghívta egy közös karácsonyváró estére idős testvéreinket a plébánia közösségi házába. December 18-án, hétfőn délután 5 órakor vette kezdetét a közös együttlét.

Püspöki szentmisék Krisztus születésének ünnepén Szombathelyen

Krisztus születéseDr. Székely János szombathelyi megyéspüspök szeretettel hívja a testvéreket Krisztus születésének ünnepén a szombathelyi Székesegyházban bemutatott szentmisékre december 24én éjfélkor illetve december 25-én 10 órakor. A szertartásokról élő közvetítést adunk. 

A hétköznapok Istene

Adventi lelkigyakorlat aMartineumbanA fenti címmel szervezett háromnapos Adventi lelkigyakorlatot 2017. december 15-17. között a Martineum Felnőttképző Akadémia. A címet pontosabban fogalmazza meg az alcím „Hogyan ismerem fel Istent a hétköznapokban?”. Lelki vezetőnk Bejczi Tibor domonkos atya volt Sopronból, akit 2010. május 8-án szentelt pappá Várszegi Asztrik bencés szerzetes, püspök, pannonhalmi főapát.

"Tárjátok ki szíveteket"- Karácsony váró program a Székesegyház előtt

ÉtelosztásAz Áldott Kereszt Szeretetszolgálat munkatársai Ferenc pápánál tett látogatásuk során ígéretet tettek arra, hogy a Szombathelyi Egyházmegye szükséget szenvedő családjait egy adventi szeretet agapén vendégül látják. Ezt az ígéretet 2017 december 23-án 14 órakor a szombathelyi Székesegyház (Szombathely, Mindszenty tér) előtt megrendezésre kerülő program keretében valósítják meg, melyre mindenkit szeretettel várnak! A meleg étel mellett további programok is várják az érkezőket.

Eltemették Varga Ottó atyát

Eltemették Varga Ottó atyát2017. december 20-án Őriszentpéteren vettek végső búcsút rokonok, barátok, az Egyházmegye papsága és hívei Varga Ottó atyától.

Fatimai engesztelés Szombathely – Szentkirály városrészén

Fatimai est SzentkirályonA Szent István királyról elnevezett templomban Szombathely – Szentkirály városrészen található templomba a részleges áramszünet sem tudta megakadályozni, hogy nagy számban jelen lévő hívek megtartják december havának fatimai engesztelő estjét. 

Adventi lelkinap alsó tagozatos diákoknak a Brenner-iskolában

Adventi lelkinap2017. december 15-én, a Brenner János Nevelési Központban az alsó tagozatosok Óra Krisztián atya gondolatait hallhatták az adventi lelkinap keretében. 

Zsoltárokkal és csenddel - adventi lelkigyakorlat Kőszegen

Missziós lelkigyakorlatZsoltárokkal és csenddel, ezzel a címmel tartották a verbita atyák az adventi lelkigyakorlatukat a kőszegi Szent Imre Missziósházban december 15. és 17. között. 

Adventi ifjúsági lelkigyakorlat Szombathelyen

Adventi lelkigyakorlat2017. december 8-10. között adventi ifjúsági lelkigyakorlatra került sor a Martineum Felnőttképző Akadémián mintegy 60 fiatal részvételével. A programot Csiszér László és csapata vezette. A Szent András Evangelizációs Iskola egyik lelkigyakorlatát, az ún. Ászáf kurzust hozták el Szombathelyre.

Mikulás Kupa a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában

Mikulás kupaA jánosházi Szent Imre Általános Iskolában 2017. december 8-án ismét megrendezték a hagyományos Mikulás Kupa labdarúgó tornát.

Adventi műsor a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában

Adventi műsorA Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában 2017. december 13-án az esti szentmisét megelőzően a Mindszenty iskola 4.b. osztályos tanulói adtak adventi műsort. A diákokat Vonyóné Pass Márta és Siposné Bajzik Hajnalka tanító nénik készítették fel.

KÉSZ előadás Körmenden

KÉSZ előadásDecember 12-én, kedden este 6 órakor a körmendi KÉSZ szervezésében, a Városháza nagytermében Dr. Rátkai László atya előadását hallhattuk „A keresztény család- a názáreti ház”-címmel.

Karácsonyra készül a Szakkollégium - Újra eljött az adventi időszak és szakkollégisták ezúttal is akcióba lendültek

Szakkollégisták műsora Szombathelyen az adventi vásáronAz év vége sem eseménytelen a II. János Pál Katolikus Szakkollégium diákjainak életében. Cikkünk az elmúlt időszak eseményeibe enged bepillantást. 

Fatimai engesztelésre gyűlt össze decemberben, Sében a Toronyi Plébánia hívő közössége

Fatimai est SébenAz adventi szent időben a Toronyi Plébánia hívő közössége december 13-án a séi Szent Kereszt Felmagasztalása templomban gyűlt össze, hogy imádkozzon Égi Édesanyánkhoz betegeinkért, családjainkért, fiataljainkért és édes magyar hazánkért.

Varga Ottó atya halálára - Koltai András piarista levéltáros megemlékező írása

Varga Ottó atyaA december 12-én elhunyt Varga Ottó atyára emlékezik írásával Koltai András piarista levéltáros. 

Ősi Mária-kegyhelyen járt a Szakkollégium - Mariazellben töltöttük el az adventi lelki napunkat

Adventi lelki nap Mariazellben2017. december 9-én Mariazellben adventi lelki napot tartott a II. János Pál Katolikus Szakkollégium.

Lezárult a Brenner János Emlékév

brenner-emlekev-zarasa2017. december 16-án, a szombathelyi Székesegyházban tartott ünnepi szentmisével lezárult a Brenner János Emlékév. De az ünnep folytatóik tovább az Egyházmegyében. 2018. május 1-én Szombathelyen, a Székesegyház előtti téren boldoggá avatják Brenner Jánost. A teljes beszámolót elolvashatják a Brenner János Emlékévre készített honlapon.