Szombathelyi Egyházmegye

Krisztus nevébe ajánljuk az új eszentdőt - Püspöki szentmise Szűz Mária Istenanyaságának ünnepén

Márai, Jézus anyjaJézus nevébe ajánljuk az új esztendőt, az ő keresztjét rajzoljuk családunkra, nemzetünkre, a világra, mondta január 1-én, a szombathelyi Székesegyházban bemutatott szentmisén dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök.

Facebook oldal Isten szolgája Brenner János atya tiszteletére

BrennerJános. A fénykép a Szombathelyi Egyházmegye jogtulajdona. További felhasználásához az egyházmegye engedélye szükséges 2018. január 1-én a Szombathelyi Egyházmegye új Facebook oldalt indított, Isten szolgája Brenner János atya tiszteletére. Az oldalon híreket és információkat közlünk az előttünk álló boldoggá avatással kapcsolatban illetve beszámolunk János atya emlékét ápoló eseményekről. Az oldal a következő címen érhető el. www. facebook.com/brennerjanos

Adventi úton karácsony felé

Karácsonyi ünnepségMozgalmasan teltek az adventi napok a Szent Imre Általános Iskola tanulói és pedagógusai számára. Míg az alsó tagozatosok szorgalmasan állították össze az intézmény karácsonyi műsorát, addig a felsősök maroknyi csapata betlehemezéssel készült.    

Hittanos gyermekek karácsonyi játéka Körmenden

Pásztorjáték KörmendenDecember 24-én, délután 3 órakor, a körmendi Színházban adták elő a körmendi Szent Erzsébet Plébánia hittanosai karácsony történetét a város közösségének.

Betlehemi láng Körmenden

Betlehemi lángDecember 24-én, advent 4. vasárnapján, a délelőtti ünnepi szentmisére érkezett meg a betlehemi láng az Úr Jézus szülőföldjéről Körmendre.

Püspöki szentmise közvetítés a Székesegyházból Szűz Mária Istenanyaságának ünnepén január 1-én

336588-697936286-big2018. január 1-én 18 órától élő videóközvetítést adunk a szombathelyi Székesegyházból, ahol dr. Székely János megyéspüspök mutat be szentmisét Szűz Mária Istenanyaságának ünnepén. A közvetítés megtekinthető itt.

Nagy- háború - Vas megye - Kelet-Galícia - Útifilm készülőben, előzetessel

thax2-img-6669jpgKészülőben az amatőr dokumentumfilm, melyben újabb három nap eseményei kerülnek bemutatásra. Szent Márton ereklyéjével maroknyi csapat járta be ismét a Nagy Háború színtereit Kelet-Galíciában /Ukrajna/. Megemlékeztünk az Ostrogirka- hegyen eltemetett több, mint kétezer katonát rejtő temetőben, majd Sozanjban, ahol a malenkij robotban elhunyt magyarok nyugszanak.

Pásztorjáték Szombathelyen a szentkirályi Szent István király-templomban

PásztorjátékKarácsony ünnepéhez hozzátartozik a pásztorjáték. A szép hagyományt Szombathely Szentkirály városrészén is ápolják. A Szent István király-templomban nagy számú közönség előtt mutatták be előadásukat óvodások és iskolások.

Karácsonyvárás a Szombathely-Oladi cursillos közösségnél

karácsony várás2017. december 6-án Fernandez Loyd atya volt a szombathelyi oladi cursillo közösség vendége. Mesélt az indiai kereszténységről, és arról, miként ünneplik a távoli országban karácsonyt, Jézus születését.

Pásztorjáték a répcelaki templomban

25659947-1801027816636685-6318309182189885921-nPásztorjáték a répcelaki templomban. Megtekinthető az alábbi Facebook oldalon ide kattintva.

Szent Család ima iskolásokkal Vámoscsaládon

Szent Család imaVámoscsaládon élő hagyomány a Szent Család-járás. Az imádságot a gyerekek is megtanulták. További fényképek a Bezerédj-hársak Facebook oldalán.

Tanári lelkinap a Premontrei Gimnáziumban dr. Székely János megyéspüspök vezetésével

Tanári lelkinapDecember 21-én, csütörtökön reggel más napokhoz képest hamar elcsendesedett a Premontrei Gimnázium épülete. A vidám hangulatú osztálykarácsonyozás, majd a díszteremben közösen meghallgatott s végigénekelt angol karácsonyi koncert után a diákok hazaindulhattak a közel kéthetes karácsonyi szünetre. A hirtelen hallgataggá vált épületben csak a gimnázium tanárai maradtak, akik a délelőtt további részében közös adventi lelkinapon vettek részt Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök atya vezetésével.

Jászol és kereszt - Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök karácsonyi gondolatai

Jászol és keresztJászol és kereszt címmel dr. Székely János megyéspüspök atya karácsonyi gondolatait olvashatjuk. Az írás a Magyar Kurír oldalán jelent meg illetve nyomtatott változatban az Új Ember december 24-i számában.

Isten a megtestesüléssel jelet adott önmagáról- Püspöki szentmise a Székesegyházban Krisztus születésének ünnepén

Karácsony a SzékesegyházbanIsten az idők teljességében testet öltött, hogy jelet adjon önmagáról, mondta a szombathelyi Székesegyházban bemutatott karácsonyi szentmisén dr. Székely János megyéspüspök.

Isten emberré lett. Isten fénye, a Teremtő fénye beragyott a világba, a családjainkba, az életünkbe - Éjféli szentmise Szombathelyen a Székesegyházban

Éjféli szentmiseKrisztus által maga az Isten lépett a világba és ajándékozta nekünk önmagát, mondta a szombathelyi Székesegyházban tartott éjféli, ünnepi szentmisén dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök. Arra kérte az embereket, engedjék be Krisztust az életükbe.

Időben szeretni - Karácsony a Premontrei Gimnáziumban

Karácsonyi műsor a premontreibenAz együtt töltött, egymásnak adott idő fontosságára hívta fel a figyelmet Fazakas Zoltán Márton csornai apát a Premontrei Gimnázium december 20-i karácsonyi ünnepségén.

Adventi koncert a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban.

Kóruszene a kórházban2017. december 16-án a szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébániatemplom felnőtt kórusa ellátogatott Zalaegerszegre, a Zala Megyei Szent Rafael Kórházba, hogy énekükkel megörvendeztessék a betegeket és dolgozókat.

Rotyogott a birkapörkölt, a Székesegyház előtt főztek a szegényeknek

Ételosztás_Fotó:Unger Tamás, Vas NépeAz Áldott Kereszt Szeretetszolgálat munkatársai Ferenc pápánál tett látogatásuk alkalmával tettek ígéretet arra, hogy a Szombathelyi Egyházmegye szükséget szenvedő családjait egy adventi szeretet agapén vendégül látják. Ezt az ígéretet december 23-án, szombaton délután a szombathelyi Székesegyház előtti téren be is váltották. 

A Kisjézus aranyalma – Áldott karácsonyt kívánunk!

A Kisjézus aranyalmaA Brenner János Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatos diákjai idén is karácsonyi műsorral örvendeztették meg az iskola minden tanulóját, tanáraikat és szüleiket 2017. december 21-én.