Szombathelyi Egyházmegye

Karácsonyvárás a Szombathely-Oladi cursillos közösségnél

karácsony várás2017. december 6-án Fernandez Loyd atya volt a szombathelyi oladi cursillo közösség vendége. Mesélt az indiai kereszténységről, és arról, miként ünneplik a távoli országban karácsonyt, Jézus születését.

Pásztorjáték a répcelaki templomban

25659947-1801027816636685-6318309182189885921-nPásztorjáték a répcelaki templomban. Megtekinthető az alábbi Facebook oldalon ide kattintva.

Szent Család ima iskolásokkal Vámoscsaládon

Szent Család imaVámoscsaládon élő hagyomány a Szent Család-járás. Az imádságot a gyerekek is megtanulták. További fényképek a Bezerédj-hársak Facebook oldalán.

Tanári lelkinap a Premontrei Gimnáziumban dr. Székely János megyéspüspök vezetésével

Tanári lelkinapDecember 21-én, csütörtökön reggel más napokhoz képest hamar elcsendesedett a Premontrei Gimnázium épülete. A vidám hangulatú osztálykarácsonyozás, majd a díszteremben közösen meghallgatott s végigénekelt angol karácsonyi koncert után a diákok hazaindulhattak a közel kéthetes karácsonyi szünetre. A hirtelen hallgataggá vált épületben csak a gimnázium tanárai maradtak, akik a délelőtt további részében közös adventi lelkinapon vettek részt Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök atya vezetésével.

Jászol és kereszt - Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök karácsonyi gondolatai

Jászol és keresztJászol és kereszt címmel dr. Székely János megyéspüspök atya karácsonyi gondolatait olvashatjuk. Az írás a Magyar Kurír oldalán jelent meg illetve nyomtatott változatban az Új Ember december 24-i számában.

Isten a megtestesüléssel jelet adott önmagáról- Püspöki szentmise a Székesegyházban Krisztus születésének ünnepén

Karácsony a SzékesegyházbanIsten az idők teljességében testet öltött, hogy jelet adjon önmagáról, mondta a szombathelyi Székesegyházban bemutatott karácsonyi szentmisén dr. Székely János megyéspüspök.

Isten emberré lett. Isten fénye, a Teremtő fénye beragyott a világba, a családjainkba, az életünkbe - Éjféli szentmise Szombathelyen a Székesegyházban

Éjféli szentmiseKrisztus által maga az Isten lépett a világba és ajándékozta nekünk önmagát, mondta a szombathelyi Székesegyházban tartott éjféli, ünnepi szentmisén dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök. Arra kérte az embereket, engedjék be Krisztust az életükbe.

Időben szeretni - Karácsony a Premontrei Gimnáziumban

Karácsonyi műsor a premontreibenAz együtt töltött, egymásnak adott idő fontosságára hívta fel a figyelmet Fazakas Zoltán Márton csornai apát a Premontrei Gimnázium december 20-i karácsonyi ünnepségén.

Adventi koncert a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban.

Kóruszene a kórházban2017. december 16-án a szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébániatemplom felnőtt kórusa ellátogatott Zalaegerszegre, a Zala Megyei Szent Rafael Kórházba, hogy énekükkel megörvendeztessék a betegeket és dolgozókat.

Rotyogott a birkapörkölt, a Székesegyház előtt főztek a szegényeknek

Ételosztás_Fotó:Unger Tamás, Vas NépeAz Áldott Kereszt Szeretetszolgálat munkatársai Ferenc pápánál tett látogatásuk alkalmával tettek ígéretet arra, hogy a Szombathelyi Egyházmegye szükséget szenvedő családjait egy adventi szeretet agapén vendégül látják. Ezt az ígéretet december 23-án, szombaton délután a szombathelyi Székesegyház előtti téren be is váltották. 

A Kisjézus aranyalma – Áldott karácsonyt kívánunk!

A Kisjézus aranyalmaA Brenner János Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatos diákjai idén is karácsonyi műsorral örvendeztették meg az iskola minden tanulóját, tanáraikat és szüleiket 2017. december 21-én.

Idősek karácsonya Körmenden

Idősek karácsonya KörmendenA körmendi plébániai karitász, az idei évben is meghívta egy közös karácsonyváró estére idős testvéreinket a plébánia közösségi házába. December 18-án, hétfőn délután 5 órakor vette kezdetét a közös együttlét.

Püspöki szentmisék Krisztus születésének ünnepén Szombathelyen

Krisztus születéseDr. Székely János szombathelyi megyéspüspök szeretettel hívja a testvéreket Krisztus születésének ünnepén a szombathelyi Székesegyházban bemutatott szentmisékre december 24én éjfélkor illetve december 25-én 10 órakor. A szertartásokról élő közvetítést adunk. 

A hétköznapok Istene

Adventi lelkigyakorlat aMartineumbanA fenti címmel szervezett háromnapos Adventi lelkigyakorlatot 2017. december 15-17. között a Martineum Felnőttképző Akadémia. A címet pontosabban fogalmazza meg az alcím „Hogyan ismerem fel Istent a hétköznapokban?”. Lelki vezetőnk Bejczi Tibor domonkos atya volt Sopronból, akit 2010. május 8-án szentelt pappá Várszegi Asztrik bencés szerzetes, püspök, pannonhalmi főapát.

"Tárjátok ki szíveteket"- Karácsony váró program a Székesegyház előtt

ÉtelosztásAz Áldott Kereszt Szeretetszolgálat munkatársai Ferenc pápánál tett látogatásuk során ígéretet tettek arra, hogy a Szombathelyi Egyházmegye szükséget szenvedő családjait egy adventi szeretet agapén vendégül látják. Ezt az ígéretet 2017 december 23-án 14 órakor a szombathelyi Székesegyház (Szombathely, Mindszenty tér) előtt megrendezésre kerülő program keretében valósítják meg, melyre mindenkit szeretettel várnak! A meleg étel mellett további programok is várják az érkezőket.

Eltemették Varga Ottó atyát

Eltemették Varga Ottó atyát2017. december 20-án Őriszentpéteren vettek végső búcsút rokonok, barátok, az Egyházmegye papsága és hívei Varga Ottó atyától.

Fatimai engesztelés Szombathely – Szentkirály városrészén

Fatimai est SzentkirályonA Szent István királyról elnevezett templomban Szombathely – Szentkirály városrészen található templomba a részleges áramszünet sem tudta megakadályozni, hogy nagy számban jelen lévő hívek megtartják december havának fatimai engesztelő estjét. 

Adventi lelkinap alsó tagozatos diákoknak a Brenner-iskolában

Adventi lelkinap2017. december 15-én, a Brenner János Nevelési Központban az alsó tagozatosok Óra Krisztián atya gondolatait hallhatták az adventi lelkinap keretében. 

Zsoltárokkal és csenddel - adventi lelkigyakorlat Kőszegen

Missziós lelkigyakorlatZsoltárokkal és csenddel, ezzel a címmel tartották a verbita atyák az adventi lelkigyakorlatukat a kőszegi Szent Imre Missziósházban december 15. és 17. között.