Szombathelyi Egyházmegye

Karácsony fényei - Ünnep Hagyásroböröndön

Karácsony HagyárosböröndönBeszámoló a hagyárosböröndi karácsonyi ünnepről, 2017. december 24-én.

Találkozni az Élő Istennel - Vízkereszt ünnepe Szombathelyen

Vízkereszt ünnepe a SzékesegyházbanKeressük és engedjük be életünkbe Isten fényét, ami megváltoztatja az életünket – mondta január 6-án, Vízkereszt ünnepén elmondott szentbeszédében dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök. 

Év végi hálaadás és szilveszteri bál Nagysimonyiban

Év végi hálaadás és szilveszteri bál NagysimonyibanAz év utolsó napjához érve, 2017. december 31-én, a 18.00-kor kezdődő szentmisében adtak hálát a nagysimonyi hívek az elmúlt év kegyelmeiért. A szentmisét Balasi István plébános celebrálta, majd a szentmise végén Bődi Gábor, a Patrona Regni-Hungariae Alapítvány nevében tartott évértékelő beszédet.  A szentmisét követően vette kezdetét az immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő szilveszteri bál. 

Programok a Martineumban 2018. I. félévében

Martineum Felnőttképző AkadémiaA Martineum Felnőttképző Akadémia 2018. I. félévében számos programot kínál. A részletekről olvashatnak. 

Engesztelés Csehimindszenten

Engesztelés CsehimindszentenA 2017-es év utolsó engesztelésére gyűltek össze a hívek december 29-én Csehimindszenten. 

Személyi változások Egyházmegyénkben

Dr. Székely János megyéspüspök 2018. február 1-jei hatállyal az alábbi személyi változásokat rendelte el a Szombathelyi Egyházmegyében.

Krisztus nevébe ajánljuk az új eszentdőt - Püspöki szentmise Szűz Mária Istenanyaságának ünnepén

Márai, Jézus anyjaJézus nevébe ajánljuk az új esztendőt, az ő keresztjét rajzoljuk családunkra, nemzetünkre, a világra, mondta január 1-én, a szombathelyi Székesegyházban bemutatott szentmisén dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök.

Facebook oldal Isten szolgája Brenner János atya tiszteletére

BrennerJános. A fénykép a Szombathelyi Egyházmegye jogtulajdona. További felhasználásához az egyházmegye engedélye szükséges 2018. január 1-én a Szombathelyi Egyházmegye új Facebook oldalt indított, Isten szolgája Brenner János atya tiszteletére. Az oldalon híreket és információkat közlünk az előttünk álló boldoggá avatással kapcsolatban illetve beszámolunk János atya emlékét ápoló eseményekről. Az oldal a következő címen érhető el. www. facebook.com/brennerjanos

Adventi úton karácsony felé

Karácsonyi ünnepségMozgalmasan teltek az adventi napok a Szent Imre Általános Iskola tanulói és pedagógusai számára. Míg az alsó tagozatosok szorgalmasan állították össze az intézmény karácsonyi műsorát, addig a felsősök maroknyi csapata betlehemezéssel készült.    

Hittanos gyermekek karácsonyi játéka Körmenden

Pásztorjáték KörmendenDecember 24-én, délután 3 órakor, a körmendi Színházban adták elő a körmendi Szent Erzsébet Plébánia hittanosai karácsony történetét a város közösségének.

Betlehemi láng Körmenden

Betlehemi lángDecember 24-én, advent 4. vasárnapján, a délelőtti ünnepi szentmisére érkezett meg a betlehemi láng az Úr Jézus szülőföldjéről Körmendre.

Püspöki szentmise közvetítés a Székesegyházból Szűz Mária Istenanyaságának ünnepén január 1-én

336588-697936286-big2018. január 1-én 18 órától élő videóközvetítést adunk a szombathelyi Székesegyházból, ahol dr. Székely János megyéspüspök mutat be szentmisét Szűz Mária Istenanyaságának ünnepén. A közvetítés megtekinthető itt.

Nagy- háború - Vas megye - Kelet-Galícia - Útifilm készülőben, előzetessel

thax2-img-6669jpgKészülőben az amatőr dokumentumfilm, melyben újabb három nap eseményei kerülnek bemutatásra. Szent Márton ereklyéjével maroknyi csapat járta be ismét a Nagy Háború színtereit Kelet-Galíciában /Ukrajna/. Megemlékeztünk az Ostrogirka- hegyen eltemetett több, mint kétezer katonát rejtő temetőben, majd Sozanjban, ahol a malenkij robotban elhunyt magyarok nyugszanak.

Pásztorjáték Szombathelyen a szentkirályi Szent István király-templomban

PásztorjátékKarácsony ünnepéhez hozzátartozik a pásztorjáték. A szép hagyományt Szombathely Szentkirály városrészén is ápolják. A Szent István király-templomban nagy számú közönség előtt mutatták be előadásukat óvodások és iskolások.

Karácsonyvárás a Szombathely-Oladi cursillos közösségnél

karácsony várás2017. december 6-án Fernandez Loyd atya volt a szombathelyi oladi cursillo közösség vendége. Mesélt az indiai kereszténységről, és arról, miként ünneplik a távoli országban karácsonyt, Jézus születését.

Pásztorjáték a répcelaki templomban

25659947-1801027816636685-6318309182189885921-nPásztorjáték a répcelaki templomban. Megtekinthető az alábbi Facebook oldalon ide kattintva.

Szent Család ima iskolásokkal Vámoscsaládon

Szent Család imaVámoscsaládon élő hagyomány a Szent Család-járás. Az imádságot a gyerekek is megtanulták. További fényképek a Bezerédj-hársak Facebook oldalán.

Tanári lelkinap a Premontrei Gimnáziumban dr. Székely János megyéspüspök vezetésével

Tanári lelkinapDecember 21-én, csütörtökön reggel más napokhoz képest hamar elcsendesedett a Premontrei Gimnázium épülete. A vidám hangulatú osztálykarácsonyozás, majd a díszteremben közösen meghallgatott s végigénekelt angol karácsonyi koncert után a diákok hazaindulhattak a közel kéthetes karácsonyi szünetre. A hirtelen hallgataggá vált épületben csak a gimnázium tanárai maradtak, akik a délelőtt további részében közös adventi lelkinapon vettek részt Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök atya vezetésével.

Jászol és kereszt - Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök karácsonyi gondolatai

Jászol és keresztJászol és kereszt címmel dr. Székely János megyéspüspök atya karácsonyi gondolatait olvashatjuk. Az írás a Magyar Kurír oldalán jelent meg illetve nyomtatott változatban az Új Ember december 24-i számában.

Isten a megtestesüléssel jelet adott önmagáról- Püspöki szentmise a Székesegyházban Krisztus születésének ünnepén

Karácsony a SzékesegyházbanIsten az idők teljességében testet öltött, hogy jelet adjon önmagáról, mondta a szombathelyi Székesegyházban bemutatott karácsonyi szentmisén dr. Székely János megyéspüspök.