Szombathelyi Egyházmegye

Egyházmegyei Ifjúsági Bál Szombathelyen - Jegyek még kaphatók!

Ifjúsági bál2018. január 27-én, szombaton kerül megrendezésre az egyházmegye ifjúsági farsangi bálja, melynek helyszíne a Brenner Iskola. A plakát pdf-ben letölthető itt. 

LEGENDA ÉS VALÓSÁG - Dr. Kiss Gábor régész előadássorozata Szent Mártonról

dsc-1944Savaria leghíresebb szülöttéről, Szent Mártonról, a későbbi tours-i püspökről ma is sok helybéli legenda él Szombathelyen. Az előadássorozat ezeknek a színes történeteknek ered a nyomába. Megvizsgálja állításaikat és összeveti őket a fennmaradt hiteles írott forrásokkal és a rendelkezésre álló régészeti leletekkel. A tavalyi évben megalakult Szent Márton Intézet által szervezett kurzus ismeretátadáson túlmutató célja elsősorban az adatgyűjtés egy valóban hiteles Szent Márton-kép kialakításához.

Iskolaválasztás előtt - A sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola

katolikus-altalanos-iskola-sarvarA 2018/19-es tanévre is várja a leendő első osztályosok jelentkezését a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola. A bemutatkozó kisfilmet megtekinthetik itt, míg az iskola honlapja elérhető itt. 

Karácsonyi események a Salomvári Plébánián

Salomvári templomA Salomvári Plébánia hívei nagy örömmel és lélekben felkészülve várták Krisztus születésének ünnepét 2017 karácsonyán. Az éjféli szentmise megelőzően pásztorjátékot adtak elő iskolások a salomvári templomban, a Süle Ferenc Emlékkórus pedig koncertet adott. A Salomvári Plébánia hírei. 

Megjelent a Martinus egyházmegyei havilap 2018. januári száma

4320-martinus-havilapMegjelent a Martinus egyházmegyei havilap 2018. januári száma. Keressék a templomokban és a Martinus Kiadóban(Szombathely, Berzsenyi tér 3.)

Ferenc pápa üzenete a vándorlók és menekültek világnapjára

Ferenc pápaAz elvándorlók és menekültek világnapján, melyet idén január 14-én ünneplünk, a Szentatya hagyományosan üzenetet intéz a katolikus hívekhez. Ferenc pápa „Befogadni, védelmezni, támogatni és integrálni a migránsokat és menekülteket” címmel közzétett gondolatait az alábbiakban olvashatják.

Iskolaválasztás előtt - Beszélgetés Englert Zsolttal, a Brenner János Általános Iskola igazgatójával

Brenner János Általános IskolaA Szombathelyi Egyházmegye egyik legkorszerűbb oktatási-nevelési intézmény a szombathelyi Brenner János Általános Iskola. Englert Zsolt igazgatóval beszélgetett H. Pezenhófer Brigitta. 

Szent Margit triduum a szombathelyi Szent Márton-templomban 2018. január 16-18-án

Szent Margit triduumSzent Margit triduum a szombathelyi Szent Márton-templomban 2018. január 16-18-án. 

Püspöki szentmisék a Kálvária-templomban Szombathelyen

szekel-janos2018. január 14-én, vasárnap, Dr. Székely János megyéspüspök szentmisét mutat be Szombathelyen a Kálvária-templomban 9 órakor és 11 órakor. Utána szívesen találkozik az oratóriumban azokkal, akik személyesen is szeretnék üdvözölni, vagy vele pár szót váltani. A 9 órai szentmisét a Mária Rádió Savaria egyenes adásban közvetíti.

Balassa Bálint Vegyeskar koncertje Kőszegen

dsc-1061Az esztergomi Balassa Bálint Vegyeskar koncertezik Kőszegen január 13-án. Részletek a plakáton, ami pdf-ben letölthető itt.  

Cursillo Kőszegen

cursillologo1Kőszegen több időpontban és csoportoknak is szerveznek Cursillo-t. Részletek és jelentkezés a bejegyzés további részében olvasható. 

A doni hősökre emlékeztek Szombathelyen

Doni megemlékezés2018. január 12-én megemlékezést tartottak Szombathelyen a doni áttörés 75. évfordulóján. A Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán felállított pápai keresztnél gyűltek össze az emlékezők.

A Premontrei Gimnázium szalagavatója

Premontrei szalagavató2018-ban is a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium nyitotta meg a szalagavatók sorát Szombathelyen. Január 5-én, pénteken, Vízkereszt ünnepének előestéjén a Sportházban 130 végzős diák kapta meg a szalagot, és élhette meg fiatalsága egyik legemlékezetesebb ünnepét.

Wimmer Roland atyát választották az Év emberének Sárváron

Az Év embere Sárváron 2017-ben Wimmer Roland atyaWimmer Roland atyát, a sárvári Szent Miklós Plébánia plébánosát választották 2017-ben az Év emberének Sárváron. Az elismerést a Sárvári Televízió Óévbúcsúztató adásában vehette át Kondora István polgármestertől. A műsor és Roland atyával a beszélgetés megtekinthető itt. Gratulálunk és Isten áldását kérjük további szolgálatára.

Megújult a maróci templom

Befejeződött a maróci templom felújításaÁdvent 3. vasárnapján, melyet az öröm vasárnapjának nevezünk, valóban nagy volt az öröm a maróci egyházközségben. Befejeződött a templom felújítása.

Szombathelyről Baselbe: Negyvenedik Európai Taizé Találkozó

Taizei találkozóRoger testvér még 1978-ban indította útjára a „Bizalom zarándokútja a Földön” elnevezésű találkozókat, melyeken évről évre egyre többen vettek és vesznek részt mind a mai napig. 2017. december végétől január elsejéig húszezer fiatal töltötte imádságban, lelki feltöltődésben és persze kikapcsolódásban napjait Baselben és környékén. 

Ökumenikus imahét 2018.

Ökumenikus imahét2018-ban január 21. és 28. között kerül sor a Krisztus-hívők egységéért szervezett imahétre. Segédanyagát ez alkalommal a karibi keresztény testvérek állították össze a következő mottóval: „Jobbod, Uram, dicső az erőtől...” / „Uram, a jobbod kitűnik erejével...” (2Móz/Kiv 15,6). Az imafüzet letölthető pdf formátumban itt.  A szombathelyi programok a cikk további részében olvashatók. 

Karácsony fényei - Ünnep Hagyásroböröndön

Karácsony HagyárosböröndönBeszámoló a hagyárosböröndi karácsonyi ünnepről, 2017. december 24-én.

Találkozni az Élő Istennel - Vízkereszt ünnepe Szombathelyen

Vízkereszt ünnepe a SzékesegyházbanKeressük és engedjük be életünkbe Isten fényét, ami megváltoztatja az életünket – mondta január 6-án, Vízkereszt ünnepén elmondott szentbeszédében dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök. 

Év végi hálaadás és szilveszteri bál Nagysimonyiban

Év végi hálaadás és szilveszteri bál NagysimonyibanAz év utolsó napjához érve, 2017. december 31-én, a 18.00-kor kezdődő szentmisében adtak hálát a nagysimonyi hívek az elmúlt év kegyelmeiért. A szentmisét Balasi István plébános celebrálta, majd a szentmise végén Bődi Gábor, a Patrona Regni-Hungariae Alapítvány nevében tartott évértékelő beszédet.  A szentmisét követően vette kezdetét az immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő szilveszteri bál.