Szombathelyi Egyházmegye

Balassa Bálint Vegyeskar koncertje Kőszegen

dsc-1061Az esztergomi Balassa Bálint Vegyeskar koncertezik Kőszegen január 13-án. Részletek a plakáton, ami pdf-ben letölthető itt.  

Cursillo Kőszegen

cursillologo1Kőszegen több időpontban és csoportoknak is szerveznek Cursillo-t. Részletek és jelentkezés a bejegyzés további részében olvasható. 

A doni hősökre emlékeztek Szombathelyen

Doni megemlékezés2018. január 12-én megemlékezést tartottak Szombathelyen a doni áttörés 75. évfordulóján. A Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán felállított pápai keresztnél gyűltek össze az emlékezők.

A Premontrei Gimnázium szalagavatója

Premontrei szalagavató2018-ban is a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium nyitotta meg a szalagavatók sorát Szombathelyen. Január 5-én, pénteken, Vízkereszt ünnepének előestéjén a Sportházban 130 végzős diák kapta meg a szalagot, és élhette meg fiatalsága egyik legemlékezetesebb ünnepét.

Wimmer Roland atyát választották az Év emberének Sárváron

Az Év embere Sárváron 2017-ben Wimmer Roland atyaWimmer Roland atyát, a sárvári Szent Miklós Plébánia plébánosát választották 2017-ben az Év emberének Sárváron. Az elismerést a Sárvári Televízió Óévbúcsúztató adásában vehette át Kondora István polgármestertől. A műsor és Roland atyával a beszélgetés megtekinthető itt. Gratulálunk és Isten áldását kérjük további szolgálatára.

Megújult a maróci templom

Befejeződött a maróci templom felújításaÁdvent 3. vasárnapján, melyet az öröm vasárnapjának nevezünk, valóban nagy volt az öröm a maróci egyházközségben. Befejeződött a templom felújítása.

Szombathelyről Baselbe: Negyvenedik Európai Taizé Találkozó

Taizei találkozóRoger testvér még 1978-ban indította útjára a „Bizalom zarándokútja a Földön” elnevezésű találkozókat, melyeken évről évre egyre többen vettek és vesznek részt mind a mai napig. 2017. december végétől január elsejéig húszezer fiatal töltötte imádságban, lelki feltöltődésben és persze kikapcsolódásban napjait Baselben és környékén. 

Ökumenikus imahét 2018.

Ökumenikus imahét2018-ban január 21. és 28. között kerül sor a Krisztus-hívők egységéért szervezett imahétre. Segédanyagát ez alkalommal a karibi keresztény testvérek állították össze a következő mottóval: „Jobbod, Uram, dicső az erőtől...” / „Uram, a jobbod kitűnik erejével...” (2Móz/Kiv 15,6). Az imafüzet letölthető pdf formátumban itt.  A szombathelyi programok a cikk további részében olvashatók. 

Karácsony fényei - Ünnep Hagyásroböröndön

Karácsony HagyárosböröndönBeszámoló a hagyárosböröndi karácsonyi ünnepről, 2017. december 24-én.

Találkozni az Élő Istennel - Vízkereszt ünnepe Szombathelyen

Vízkereszt ünnepe a SzékesegyházbanKeressük és engedjük be életünkbe Isten fényét, ami megváltoztatja az életünket – mondta január 6-án, Vízkereszt ünnepén elmondott szentbeszédében dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök. 

Év végi hálaadás és szilveszteri bál Nagysimonyiban

Év végi hálaadás és szilveszteri bál NagysimonyibanAz év utolsó napjához érve, 2017. december 31-én, a 18.00-kor kezdődő szentmisében adtak hálát a nagysimonyi hívek az elmúlt év kegyelmeiért. A szentmisét Balasi István plébános celebrálta, majd a szentmise végén Bődi Gábor, a Patrona Regni-Hungariae Alapítvány nevében tartott évértékelő beszédet.  A szentmisét követően vette kezdetét az immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő szilveszteri bál. 

Programok a Martineumban 2018. I. félévében

Martineum Felnőttképző AkadémiaA Martineum Felnőttképző Akadémia 2018. I. félévében számos programot kínál. A részletekről olvashatnak. 

Engesztelés Csehimindszenten

Engesztelés CsehimindszentenA 2017-es év utolsó engesztelésére gyűltek össze a hívek december 29-én Csehimindszenten. 

Személyi változások Egyházmegyénkben

Dr. Székely János megyéspüspök 2018. február 1-jei hatállyal az alábbi személyi változásokat rendelte el a Szombathelyi Egyházmegyében.

Krisztus nevébe ajánljuk az új eszentdőt - Püspöki szentmise Szűz Mária Istenanyaságának ünnepén

Márai, Jézus anyjaJézus nevébe ajánljuk az új esztendőt, az ő keresztjét rajzoljuk családunkra, nemzetünkre, a világra, mondta január 1-én, a szombathelyi Székesegyházban bemutatott szentmisén dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök.

Facebook oldal Isten szolgája Brenner János atya tiszteletére

BrennerJános. A fénykép a Szombathelyi Egyházmegye jogtulajdona. További felhasználásához az egyházmegye engedélye szükséges 2018. január 1-én a Szombathelyi Egyházmegye új Facebook oldalt indított, Isten szolgája Brenner János atya tiszteletére. Az oldalon híreket és információkat közlünk az előttünk álló boldoggá avatással kapcsolatban illetve beszámolunk János atya emlékét ápoló eseményekről. Az oldal a következő címen érhető el. www. facebook.com/brennerjanos

Adventi úton karácsony felé

Karácsonyi ünnepségMozgalmasan teltek az adventi napok a Szent Imre Általános Iskola tanulói és pedagógusai számára. Míg az alsó tagozatosok szorgalmasan állították össze az intézmény karácsonyi műsorát, addig a felsősök maroknyi csapata betlehemezéssel készült.    

Hittanos gyermekek karácsonyi játéka Körmenden

Pásztorjáték KörmendenDecember 24-én, délután 3 órakor, a körmendi Színházban adták elő a körmendi Szent Erzsébet Plébánia hittanosai karácsony történetét a város közösségének.

Betlehemi láng Körmenden

Betlehemi lángDecember 24-én, advent 4. vasárnapján, a délelőtti ünnepi szentmisére érkezett meg a betlehemi láng az Úr Jézus szülőföldjéről Körmendre.

Püspöki szentmise közvetítés a Székesegyházból Szűz Mária Istenanyaságának ünnepén január 1-én

336588-697936286-big2018. január 1-én 18 órától élő videóközvetítést adunk a szombathelyi Székesegyházból, ahol dr. Székely János megyéspüspök mutat be szentmisét Szűz Mária Istenanyaságának ünnepén. A közvetítés megtekinthető itt.