Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Kálvária búcsú Kőszegen

2008.09.14. - Kálvária búcsú (Kőszeg)2008. szeptember 14-én, a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén a kőszegi kálvária templomban gyűltek össze a hívek a búcsúi szentmisére. Ami egyben Szakál Szilárd újmiséje is volt, hiszen a következő szentelésig minden „új” templomban bemutatott szentmise annak számít.

Fatimai szentmise Kőszegen

2008.09.13. - Fatimai szentmise (Kőszeg)„Hol már ember nem segíthet, a te erőd ott nem törik meg...” ezzel a gondolattal buzdította a kőszegi híveket - a Jézus Szíve templomban - Császár István atya az egyházmegyei kollégium prefektusa a fatimai engesztelő szentmisében 2008. szeptember 13-án.

Ünnepi szentmise és körmenet a Szűzanya tiszteletére Jánosházán

2008.09.13. - Ünnepi szentmise és körmenet a Szűzanya tiszteletére (Jánosháza)2008. szeptember 13-án este 6 órakor a jánosházi templomban ünnepi szentmisét mutatott be Pavlics István atya és Bodorkós Imre atya. A szentmisét követően indult útra a templomból a körmenet a jánosházi Mária-kertbe.

Szüret a Jánosházi Plébánia hosszúperesztegi szőlőjében

2008.09.12. - Szüret a Jánosházi Plébánia szőlőjében (Hosszúpereszteg)A Jánosházi Plébániához tartozó Hosszúperesztegen a  „birtokon” megérett a szőlő. 2008. szeptember 12-én, a késő délelőtti órában munkára kész hívek jelentek meg a szőlőkordonok között.

Falunap Kenézben

2008.09.06. - Falunap (Kenéz)Az Ikervári Plébánia legkisebb filiája Kenéz, mely 290 hívőt számlál, 2008. szeptember 6-án tartotta falunapját. A falunapi rendezvény sorozat szentmisével kezdődött. A szentmisén több mint 100 hívő vett részt.

15 éve a rábakethelyi, máriaújfalui és farkasfai hívek szolgálatában

15 éve a rábakethelyi, máriaújfalui és farkasfai hívek szolgálatában15 év nem kevés idő! Ennyi ideje szolgálja Rimfel Ferenc - jelenleg szentgotthárdi plébános – Rábakethely, Máriaújfalu és Farkasfa híveit. Az énekes gyerekek a 2008. szeptember 7-ei, vasárnapi szentmisén köszöntötték lelkipásztorukat az Ároni áldás című ifjúsági énekkel, s az egyházközség egy gyönyörű virágtállal. 

Plébániaház megáldása Szombathely-Szőllősben

2008.09.06. - Plébániaház megáldás (Szombathely-Szőllős)Egy több évtizedes álom utolsó állomása vált valóra 2008. szeptember 6-án. Ezen a napon koncelebrációs szentmise keretében áldotta meg Dr. Veres András megyéspüspök az új plébániaházat Szombathely-Szőllős városrészben, a Jézus Szíve Plébánia hívőinek jelenlétében.

A csákánydoroszlói hívek Medjugorje-i zarándoklata

2008.08.25. - A csákánydoroszlói hívek zarándoklata (Medjugorje)Fekete Szabolcs Benedek plébános Takó Gáborral a csákánydoroszlói művelődési ház vezetőjével közösen minden évben kétszer zarándokútra viszi a híveket. Idén augusztusban a zarándokok Medjugorje felé vették az irányt.

Lourdes-i zarándoklat

Lourdes2008. augusztus 7-13 között Lourdes-i zarándoklat lelki vezetője voltam. A lelki programon győri, szombathelyi és Szombathely környéki zarándokok vettek részt.

Megjelent a Martinus és a Kalendárium

martinusHosszas előkészítő munka és sok-sok várakozás után megjelent az Egyházmegye új havilapja a Martinus, valamint az első alkalommal az Egyházmegye által készített 2009-es Kalendárium. A megyéspüspök köszöntöjével indult útjára mindkét kiadvány, mely meghatározó szerepet kíván betölteni az Egyházmegye kommunikációs stratégiájában. Amikor idén márciusban megújult egyházmegyei honlapunk és internetes hírlevelünk, már javában zajlottak az új kiadványok előkészítésének munkálatai. Az Egyházmegye hírei így több csatornán juthatnak el az érdeklődőkhöz.

Püspöki szentmise Tanakajdon az Ambrózy-napok alkalmából

2008.08.31. - Püspöki szentmise az Ambrózy-napok alkalmából (Tanakajd)2008. augusztus 31-én a Tanakajdi Római Katolikus Egyházközség meghívására Dr. Veres András megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét gróf Ambrózy-Migazzi István lelki üdvéért.

Tanévnyitó ünnepség a Szent Benedek Katolikus Általános Iskolában

2008.08.30. - Tanévnyitó ünnepség a Szent Benedek Katolikus Általános Iskolában (Celldömölk)2008. augusztus 30-án tartotta tanévnyitóját a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola. Czupor Attila köszöntötte a diákokat, tanárokat, megjelent vendégeket.

A sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola tanévnyitó ünnepsége

2008.08.31. - A Szent László Katolikus Általános Iskola tanévnyitó ünnepsége (Sárvár)A Szent László Katolikus Általános Iskolában is megtörténtek a tanévet előkészítő munkálatok, melyben számot vetettek a nyári eseményekről, eredményekről.

A jánosházi Szent Imre Általános Iskola Veni Sancte szentmiséje és évnyitó ünnepe a 2008/2009-es tanév kezdetén

2008.08.31. - Veni Sancte szentmise (Jánosháza)2008. augusztus 31-én délelőtt 9 órakor, az új tanév kezdetén, ünnepi szentmise keretében közösen fohászkodtak a Szentlélek Úristen kegyelmeiért a jánosházi Szent Imre Általános Iskola tanárai, tanulói, szüleik, és a plébánia hívő népe.

Az Egyházmegye papjainak és szüleiknek zarándoklata

2008.08.30. - Az Egyházmegye papjainak és szüleinek zarándoklata (Szentgotthárd-Zsida)2008. augusztus 30-án, szombaton délelőtt fél 11 órakor a megyésfőpászor koncelebrációs szentmisét mutatott be  - Brenner János vértanúsága helyszínének közelében épült - jó Pásztor kápolnánál.

Iskolahívogató a leendő elsősöknek jánosházi Szent Imre Általános Iskolában

2008.08.29. - Iskolahívogató (Jánosháza)2008. augusztus 29-én, pénteken - a nyári szünet majdnem utolsó napján - a jánosházi Szent Imre Általános Iskola  a leendő első osztályos tanulókat szüleikkel együtt egy kis ismerkedésre, játékra, testvéri együttlétre hívta.

A Szombathelyi Egyházmegye hivatástisztázó lelkigyakorlata 2008

2008.08.25-28. - Hivatástisztázó lelkigyakorlat (Szombathely)2008. augusztus 25-e és augusztus 28-a között a szombathelyi Egyházmegyei Kollégiumban tartotta a Szombathelyi Egyházmegye hivatástisztázó ill. hivatásgondozó lelkigyakorlatát.

Megújult az Ikervári plébánia épülete

Plébánia felújítás (Ikervár)A Püspöki Hivatal, valamint a helyi hívek és vállalkozók áldozatos támogatásával augusztus elején befejeződött az Ikervári Plébánia épületének felújítása.

Templom megáldás (Narda-Kisnarda)

2008.08.26. - Templom megáldás (Narda-Kisnarda)Bizonyára csak kevés olyan ötszáz lelkes település van az országban, amelyiknek két római katolikus temploma is van. A magyar-osztrák határ mentén fekvő Narda ilyen.

Gradistyei horvátok Mariazell-i gyalogos zarándoklata

2008.08.20-23. - Gradistyei horvátok zarándoklata (Mariazell)Szent István király ünnepén az egykori kőszegi határátkelőtől indult útnak az a 102, többségében horvát zarándok, akik négy nap alatt 160 kilométert megtéve, szombaton azaz, 2008. augusztus 23-án érkeztek meg az ausztriai Máriazellbe.