Szombathelyi Egyházmegye

Boldog Brenner János atya ereklyéje az esztergomi szeminárium kápolnájában

Boldog Brenner János ereklyéje Esztergomban2018. november 13-án a Magyar szentek és boldogok emléknapján az esztergomi szeminárium kápolnájában ünnepi szentmise keretében elhelyezték Boldog Brenner János atya ereklyéjét, amelyet előzőleg a Szombathelyi Egyházmegyében tett kirándulás alkalmával kaptak a kispapok ajándékba Székely János megyéspüspöktől. A teljes beszámolót elolvashatják Boldog Brenner János atya tiszteletére indított honlapunkon.

Aki közel járt az igazsághoz - Bemutatták Szombathelyen Sághy Marianne Szent Mártonról szóló könyvét

Bélyeg-és lelezőlap kiállítás és könyvbemutató 2018. november 12-én Szombathelyen is bemutatták a nemrég elhunyt Sághy Marianne Szent Márton Krisztus katonája című könyvét.

Nemzetközi Szent Márton konferencia Tours-ban

Szent Márton Ünnep2018. november 3-án nemzetközi konferenciát rendeztek Toursban, Szent Márton tiszteletére.

Karitász lelkiest Körmenden

Karitász lelki estNovember 8-án, kedden este Karitász körmendi szervezete a különféle segélyakciók által velük kapcsolatba kerülőket látta vendégül a plébánia közösségi házában.

Németh Norbert atya a római Pápai Magyar Intézet új rektora

    Németh NorbertA híradásból már értesültek a kedves Hívek, hogy Ferenc pápa Mohos Gábort a római Pápai Magyar Intézet rektorát az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki. Utóda Dr. Németh Norbert szakigazgató, egyetemi lelkész lesz november 15-től. Imádkozzunk érte! Eddigi feladatait Dr. Martos Balázs atya veszi át.

 

Emléktáblát állítottak Boldog Brenner János egykori lakhelyén, Pécsen

EmléktáblaBoldog Brenner János vértanú áldozópap tiszteletére helyeztek el emléktáblát Pécsen, a Brenner család egykori otthonának falán november 9-én.

Segítség a krízishelyzetben - Megáldották a Szent Márton Házat Szombathelyen

Szent Márton Ház2018. november 10-én megáldotta Székely János megyéspüspök a krízishelyzetbe került emberek, családok számára átmeneti szállást biztosító Szent Márton Házat Szombathelyen.

Az apostolok testvére - Szent Márton püspököt ünnepelte a Szombathelyi Egyházmegye

Szent Márton Ünnep2018. november 10-én Szent Márton püspök tiszteletére ünnepi szentmisét mutattak be a szombathelyi Székesegyházban. Majnek Antal munkácsi megyéspüspök szentbeszédében kiemelte: Márton példa ma is a valódi Krisztus követésre.

Több mint 1,1 milliárd forint kormányzati támogatással épült fel az Árpád-házi iskola új tornacsarnoka

tornacsarnok avatóTöbb mint 1,1 milliárd forint kormányzati támogatással egy év alatt épült fel az Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tornacsarnoka. Szerdán átadták át a létesítményt. (WWW.VAOL.HU)

Vesperás és lampionos felvonulás Szent Márton püspök ünnepének előestéjén

Vesperás2018. november 9-én, Szent Márton püspök ünnepének előestéjén Majnek Antal munkácsi megyéspüspök vezetésével vesperást imádkoztak a hívek és a papság a Székesegyházban. A lampionos felvonulást követően Szent Márton szobrának megkoszorúzása zárta az esti programot.

Élő közvetítés november 10-én az ünnepi szentmiséről

VesperásÉlő közvetítés a Székesegyházból 2018. november 10-én Szent Márton ünnepén tartott püspöki szentmiséről. A szentmise főcelebránsa és a szentbeszédet mondja: Majnek Antal, munkácsi megyéspüspök. A közvetítés megtekinthető itt.

A teológia élni tanít - 25 éves a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja

25 éves a GYHF Szombathelyi Képzési Központja2018. november 8-án ünnepelte alapításának 25 éves évfordulóját a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja, vagy ahogy mindenki nevezi, a Hittudományi Főiskola. Az iskola egykori tanárai, diákjai is részt vettek az ünnepségen, amit egybekötöttek az intézménynek helyet adó épület belső felújítás utáni megáldásával.

Elkezdődött a szombathelyi Püspöki Palota Szent Pál termében lévő festmények restaurálása

Szent Pál terem2018. november 6-án megkezdődött a Püspöki Palota egyik legszebb termében lévő festmények felújítása. Dr. Perger Gyula, a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont igazgatója tájékoztatását olvashatják. 

Tehetek én bármit a szegényekért? – Egy hajléktalan misszióról tartottak előadást Szombathelyen

Előadás2018. november 7-én Kunszabóné Pataki Anna, Csak Egyet Szolgálat alapító vezetője mutatta be a hajléktalanokat segítő szolgálatot, a missziós munkát. Az előadás hangfelvétele visszahallgatható itt. 

Kiállítás és könyvbemutató Szent Márton ünnepén

meghivo2018. november 12-én minden érdeklőtő hívnak a szervezők a Szent Márton Látogatóközpontban 16 órakor nyíló bélyeg és képes levelezőlap kiállítás megnyitójára, valamint 17 órakor Sághy Marianne: Szent Márton, Krisztus katonája című könyvének bemutatójára a Szent Márton-templomba. A meghívó pdf-ben letölthető itt. 

Az idők jelei - Film a négy sarklatos erényről

Az idők jeleiAz elmúlt években a KÉSZ, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre közösen dolgozott Az idők jelei elnevezésű programon, melynek eredményeként 2018-ban született meg Az idők jelei c. film, mely az erények megjelenési formáit, mindennapi szerepét, fontosságát mutatja be újszerű, izgalmas módon. A film megtekinthető itt. 

Interneten is megtekinthető az ún. szombathelyi corvina

Corvina2018. november 5-én nyílt meg az Országos Széchenyi Könyvtár egyedülálló corvina kiállítása. Itt látható az ún. Szombathelyi Corvina is. 

Megtekinthető az Élet-Forrás 2018 novemberi adása

Élet-Forrás 2018. novemberMegtekinthető egyházmegyénk havi magazinműsorának az Élet-Forrásnak novemberi adása, ide kattintva. Vízesésekkel tarkított késő őszi szurdoktúrán a premontreis diákok

TúraAz őszi szünetben a túrázást kedvelő diákjainkkal egy kihívásokkal teli barangoláson vettünk részt a meglehetősen színesre festett természetben. Az eredeti tervünkben a Schneeberg csúcsának meghódítása szerepelt, de sajnos a napokig tartó erős széllökések, és a rövid látótávolság miatt, diákcsoporttal nem tűnt kockázatmentesnek a választás. Az új célterület a Steinwand szurdok völgye valamint a közelben lévő Muggendorf település mellett húzódó vízesések.

Engesztelés Csehimindszenten

Engesztelés2018. október 29-én ismét összegyűltek a hívek a csehimindszenti templomban engesztelésre Mindszenty József bíboros, prímás mielőbbi boldoggá avatásáért és a hónap végéhez közeledve a Rózsafüzér királynőjének köszöntésére.