Szombathelyi Egyházmegye

Tábori lelkész látogatott a szombathelyi Premontrei Gimnáziumban

ElőadásOsztályfőnöki óra keretében tartott előadást Takács Tamás ezredes úr, vezető tábori lelkész a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium 9-10. osztályos tanulóinak.

Bővül a jánosházi Szent Imre Általános Iskola

IskolabővítésPályázati forrásoknak köszönhetően, mintegy félmilliárd forintból új épületrésszel – benne szaktantermekkel - bővül a jánosházi Szent Imre Általános Iskola.

„Castor fiber ante portas”— Illetve már a Premontrei szertárában!

Hód preparátum2018. november 28-án Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. jóvoltából egy hód preparátuma került a szombathelyi Premontrei Gimnázium szertárába.

Szent Erzsébet ünnepe Körmenden

Szent Erzsébet búcsúNovember 25-én, Krisztus Király vasárnapján Szent Erzsébetet, a körmendi plébániatemplom védőszentjét ünnepelték a körmendi hívek.

Szólj be a papnak! - Másodszor

Szólj be a papnak!November 28-án második alkalommal került megrendezésre a Szólj be a papnak c. programsorozat, ahol a közönség faggathatja kérdéseivel az aktuális témát illetően a vendég lelkészeket, papokat. Ez alkalommal a szenvedés volt a téma, mely fő kérdése: Hol van Isten a bajban?

A művészi szépség csodája - Könyv a szombathelyi Székesegyházról

a-muveszi-szepseg-csodaja-meghivoA Szombathelyi Székesegyházért Alapítvány sok szeretettel hívja és várja az érdeklődőket 2018. december 5-én Szombathelyen az Eölbey-házba, ahol bemutatják Lendvai Rezső-Koltay Ferenc: Szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyházról, a művészi szépség csodája című könyvének bemutatójára. A meghívó pdf-ben letölthető itt.

Advent

adventAz idei esztendőben 2018. december 2-án, az első adventi vasárnappal veszi kezdetét az advent, a karácsonyra való előkészület időszaka.

Az Oladi Képzési Vásáron is bemutatkozott a szombathelyi Brenner János Nevelési Központ

Képzési vásárIdén 21. alkalommal került megrendezésre 2018. november 14-15-én Szombathelyen, a Pályaválasztási és képzési kiállítás a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Oladi Szakképző Iskolájában, melyen több más Vas megyei intézmény mellett a Boldog Brenner János Nevelési Központ is képviseltette magát. 

A művészetekről angolul

Ausztrál festőművész Sárváron2018. november 8-án Dawn Csutoros, ausztrál festőművész volt a vendége a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola nyolcadikos angolos osztálynak. 

Black Friday egy kicsit másként Zalaegerszegen

Black Friday2018. november 23-25. között, három napos ünnepséggel zárta le az egyházi évet a zalaegerszegi Kertvárosi Plébánia. 

Egészségnap a Brennerben – a gimnazistáink egészségképének formálása

EgészségnapA szombathelyi Brenner János Gimnáziumban szakmai gyakorlatukat töltő egészségfejlesztés-gyógytestnevelés szakos főiskolás hallgatók – gyakorlati „vizsgájuk” keretében, annak egy részeként – egészégnapot szerveztek.

Folytatódik a 3in1 Kávé c. beszélgetős program

3in2-vol22018. december 4-én este 18 órakor a hat alkalmas interaktív beszélgetős-sorozat második alkalma következik a Martineum Felnőttképző Akadémia szervezésében Szombathelyen. 

Egyházmegyei vers- és prózamondó verseny

Egyházmegyei versenyGárdonyi Géza: Írás a Bibliába című verséből vett idézet volt a mottója a 2018. november 19-én Celldömölkön - a Kemenesaljai Művelődési Központban megrendezett - egyházmegyei vers- és prózamondó versenynek. A szervező Szent Benedek Katolikus Általános Iskola a szombathelyi egyházmegye hat katolikus általános iskoláinak diákjait várta. 

Sikeresen szerepeltek a Brenner-iskola diákjai Hármat egy csapásra versenyen!

Hármat egy csapásra verseny!Nagy volt a zsivaj 2018. november 14-én a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskolában, hiszen tizenhét háromfős csapat várta, hogy megmérettesse magát matematika, magyar nyelv és irodalom valamint környezetismeret tantárgyakból. A feladat pedig nem volt egyszerű, hiszen a második osztályos kisdiákoknak mindhárom tantárgyban jártasnak kellett lenniük.

"MIKOR MEGYEK GALÍCIA FELÉ..." - Megemlékezés I. világháborús hősökről

A katonák nevei a hagyárosi emlékművön. November 11-én Hagyárosböröndön is megemlékeztek az I. világháborúban elesett katonákról. 

Szentségimádás Zalaegerszegen

SzentségimádásA 2020-ban Budapesten megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülődve 2018. november 24-én, Krisztus Király ünnepének előestéjén világméretű szentségimádásra került sor. A Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnáját helyszínként regisztrálták az eseményre, ahol délelőtt 11 órától várták a testvéreket szentségimádásra. 

Elindult a Romano Maria Radio online cigány rádió

Romano Maria RádióNovember 25-én, Krisztus Király vasárnapján indult el az online cigány rádió, a Romano Maria Radio adása a www.romanomariaradio.hu oldalon. Az indulás dátumával a rádió Boldog Ceferinóhoz, az első boldoggá avatott roma vértanúhoz kötődik, aki halálakor ezt kiáltotta: „Éljen Krisztus Király!”

Rómában élheti át a hit erejét - Beszélgetés Németh Norberttel, a Pápai Magyar Intézet zalai származású új rektorával

Dr. Németh NorbertNovember közepén értesülhetett a Szombathelyi Egyházmegye hívő közössége a jó hírről: Németh Norbert atyát nevezték ki a római Pápai Magyar Intézet rektorává. Ebből az apropóból a Zalai Hírlap készített Norbert atyával interjút, amelyet teljes terjedelmében közlünk. 

Felhívás Martinus újság előfizetésre, vásárlásra

Martinus2019-ben is kapható lesz egyházmegyénk havilapja a Martinus. Biztatunk mindenkit, hogy vásárolják az újságot, amelyben a beszámolók mellett lelkiségi írásokat és interjúkat is olvashatnak majd. 

Szólj be a papnak! 2. alkalom

Szólj be a papnak!2018. november 28-án második alkalommal rendezik meg a Szólj be a papnak! című vitaestet Szombathelyen a Cafe Frei-ben. Előzetes asztalfoglalás szükséges! A plakát pdf-ben letölthető itt.