Szombathelyi Egyházmegye

Strasbourgban mutatták be projektjüket a szombathelyi Brenner János Nevelési Központ diákjai

Brenner diákok sikere2018 a Kulturális Örökség Európai Éve. – Brenner-villa. – Boldog Brenner János. – Három Brenneres diák. – Strasbourg. – Az előzőekben felsoroltak között első pillantásra talán nehéz kapcsolatot felfedezni, pedig van összefüggés! A Brenner Gimnázium tanulói, Vámosi Áron, Gaspari Balázs és Melega Miklós Brenner-villáról szóló kisfilmje nemzetközi megmérettetésen szerzett elismerést. 82 pályaműből választotta ki a zsűri a 10 legjobb pályamunka közé. A nyertesek jutalma egy strasbourgi út volt.

Brenneres diákok adtak adventi koncertet

Adventi koncertA szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola brenneres növendékei adtak koncertet 2018. december 7-én a Don Bosco Művelődési Házban.

KÉSZ előadás Körmenden

KÉSZ KörmendDecember 11-én, kedden este 6 órakor a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szervezésében, Körmenden a városháza dísztermében Molnár János Zalaegerszeg, kertvárosi plébános tartott előadást: Werner Alajos életének római hangjegyei címmel. 

Lesz-e igazi ünnepünk? - adventi lelkigyakorlat a Martineumban

Adventi lelkigyakorlat2018. december 7-9. között Dr. Székely János megyéspüspök vezetett bentlakásos lelkigyakorlatot a Martineum Felnőttképző Akadémián

Brenner-kilenced Kőszegen

Brenner kilencedKőszegen, az Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjai kilenceddel készülnek Brenner János ünnepére.

Buda szívében emeltek szobrot Boldog Brenner János vértanúnak

Boldog Brenner János szobrának avatása BudapestenA Szombathelyi Egyházmegye és a Brenner János Emlékhely Alapítvány szervezésében december 13-án Erdő Péter bíboros, prímás megáldotta Boldog Brenner János vértanú szobrát Budapesten, a Szentimrevárosban. (www.magyarkurir.hu)

Kolping ünnep a letenyei otthonban

Kolping ünnep1913. december 8-án született Adolf Kolping atya a 19. század egyik jelentős szociális gondolkodású szentje. Liturgikus ünnepe december 4-én van. Ez alkalomból Letenyén a Kolping Idősek Ápoló – és Gondozó Otthonában az idei évben is szakmai napot tartottak. Az otthon lakói és dolgozói számára Horváth József pápai prelátus mutatott be ünnepei szentmisét, ahol a homíliában segítségnyújtás evangéliumi üzenetéről szólt, majd a munkatársak részére Kolping atya lelkiségéről tartott prezentációt.

Az MKPK közleménye az üldözött keresztények megsegítéséről

image001Az alábbiakban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közleményét adjuk közre.

Szakkoli rorate -- csendben, gyertyafényben

Szakkollégium roráte miseA II. János Pál Katolikus Szakkollégium kápolnája a nyáron teljesen megújult és kibővült. 2018. december 12-én roráte szentmisére gyűltek össze a lakók.


Székely János megyéspüspök új könyveinek bemutatója Szombathelyen december 14-én

KönyvbemutatóMindenkit szeretettel hívunk 2018. december 14-én 17 órára Szombathelyre a Püspöki Palotába, ahol Székely János megyéspüspök atya két új könyvét mutatjuk be. 

Egyházi kommunikációról - Előadás Szombathelyen

Előadás2018. december 12-én dr. Tóth Pál, a Sophia Egyetemi Intézet tanára tartott előadást Szombathelyen a Püspöki Palotában az egyházi kommunikáció fejlődéséről a II. Vatikáni Zsinattól Ferenc pápáig. Előadása meghallgatható ide kattintva. 

Szeplőtelen fogantatás ünnepe Körmenden

Ünnep Körmenden2018. december 7-én, pénteken délután Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának előestéjén a körmendi Szent Erzsébet Plébánia hívei a plébániatemplomtól körmenetben vonultak a főtéri Szűz Mária szoborhoz, ahol közösen imádkoztak és koszorúzták meg a Szent Szűz szobrát tiszteletük és szeretetük kifejezéseként. Szép tanúságtétel volt a város közössége előtt a Szűzanya iránti szeretetünkről.

 


Mikulás Kupa a Szent Imre Általános Iskolában

Mikulás KupaA jánosházi Szent Imre Általános Iskolában 2018. december 7-én ismét megrendezték a hagyományos Mikulás Kupa labdarúgó tornát.

Advent II. vasárnapját ünnepelték Zalaegerszegen a Szent Rafael Kórház kápolnájában

Advent II. vasárnapja2018. december 9-én a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában is meggyújtották az adventi koszorún a második gyertyát.

A Premontrei diákjainak mesekarácsonya Johannesbachklammban

A premontrei diákjai AusztriábanA szombathelyi Premontrei Gimnázium 11. évfolyamos diákjai december 7-én karácsonyváró kiránduláson vettek részt Ausztriában.

Pitti Katalin adott koncertet a Székesegyházban

Pitti Katalin adott koncertet a Székesegyházban2018. december 8-án a Martinus Exclusive sorozat keretében Pitti Katalin adott koncertet Szombathelyen a Székesegyházban. Dr. Perger Gyula, a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont igazgatójának köszöntőjét közöljük.

A mai világ az evangélium fényében - A találkozás kultúrája és a szinódusi szellemiség – Az egyházi kommunikáció fejlődése - előadás december 12-én

a-mai-vilag-az-evangelium-fenyeben-plakat-osz-212x300Mindenkit szeretettel hívunk és várunk december 12-én este 19 órára Szombathelyre a Püspöki Palota Dísztermébe, A mai világ az evangélium fényében sorozat következő előadására, ahol az egyházi kommunikáció fejlődéséről lesz szó a II. Vatikáni Zsinattól Ferenc pápáig. Dr. Tóth Pál a Sophia Egyetemi Intézet tanára beszél a témáról. A részvétel ingyenes. 

Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepe Sárváron

Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepe SárváronSzűz Mária szeplőtelen fogantatásának napjához kapcsolódóan 2018. december 9-én, vasárnap délután a Kálvária templom előtt álló Szeplőtelen Szűzanya szobránál imádsággal, Mária-énekekkel, virágcsokrokkal köszöntötték Szűz Máriát az Atyákkal együtt a Szent László Katolikus Általános Iskola nevelői, az iskola Szülői Munkaközösségének képviselői, a Rózsafüzér Társulat tagjai, az Egyházközség képviselői.

 

Az V. Mindszenty Emlékverseny Csehimindszenten

László Jánosné igazgató asszony és Soós Viktor történész üdvözli az V. Mindszenty EmlékversenytA Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola az idei tél küszöbén, november 29-én, már ötödjére nyitotta meg kapuját Vas megye iskoláinak a csapatai előtt a Mindszenty József Emlékverseny megrendezése alkalmával.

Megáldották az új közösségi házat Szombathely Kámon városrészén

Közösségi ház megáldása2018. december 9-én Székely János megyéspüspök megáldotta Szombathely Kámon városrészén a Krisztus király-templom felújított orgonáját és a templom mellett felépült közösségi házat.