Szombathelyi Egyházmegye

Egyházmegyei Cursillo Titkárság választás január 6-án

voksdoboz2019. január 6-án 15 órai kezdettel Szombathelyen a Püspök Palotába várjuk szeretettel az Egyházmegyénkben lakó CURSILLISTA testvéreket, ULTREYA-ra. Célja: az Egyházmegyei Cursillo Mozgalom Titkárságának megválasztása.

Keltsd életre a templomodat! – Wellner Emília, Simaság: Karácsonyi galambok

simasag0801-768x512A Magyar Kurír meseíró-pályázatot hirdetett általános iskolások számára, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban szereplő ábrázolásokat. A Szombathelyi Egyházmegyéből is számos pályamű érkezett.

Keltsd életre a templomodat! – Vörös Flóra, Sótony: A templomi csoda

sotonyA Magyar Kurír meseíró-pályázatot hirdetett általános iskolások számára, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban szereplő ábrázolásokat. A Szombathelyi Egyházmegyéből is számos pályamű érkezett.

Elhunyt Seregély István nyugalmazott egri érsek

Seregély IstvánAz Egri Főegyházmegye a papság és a rokonság nevében fájdalommal, de a feltámadásba vetett hittel tudatja, hogy Dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek életének 87., papságának 63. évében, december 31-én a nyíregyházi Főegyházmegyei Papi Szociális Otthonban szentségekkel megerősítve elhunyt.

Szent János-napi boráldás a jánosházai plébánián

Boráldás2018. december 27-én este ünnepi szentmisét mutattak be a jánosházi plébániához tartozó hosszúperesztegi Szent István király templomban.

Mária kis szamara

Mária kis szamaraDecember 24-én mutatták be a hagyárosböröndi templomban helyi gyerekek a Mária kis szamara című betlehemes játékot.

Keltsd életre a templomodat! – Kovács Fanni Rozina, Sitke: A sitkei varázslat

sitkei-templomA Magyar Kurír meseíró-pályázatot hirdetett általános iskolások számára, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban szereplő ábrázolásokat. A Szombathelyi Egyházmegyéből is számos pályamű érkezett.

Keltsd életre a templomodat! – Hörcsök Lili, Sárvár: A sárvári harang

SárvárA Magyar Kurír meseíró-pályázatot hirdetett általános iskolások számára, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban szereplő ábrázolásokat. A Szombathelyi Egyházmegyéből is számos pályamű érkezett.

Keltsd életre a templomodat! – Zsugonits Hanna, Szombathely: Az elveszett ereklye

Szombathely-Szent István király-templomA Magyar Kurír meseíró-pályázatot hirdetett általános iskolások számára, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban szereplő ábrázolásokat. A Szombathelyi Egyházmegyéből is számos pályamű érkezett.

Keltsd életre a templomodat! – Németh Boglárka, Vép: Az éjjeli hajsza

vepA Magyar Kurír meseíró-pályázatot hirdetett általános iskolások számára, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban szereplő ábrázolásokat. A Szombathelyi Egyházmegyéből is számos pályamű érkezett.

Keltsd életre a templomodat! – Kevy Ferenc, Őriszentpéter: A szentek és a visszaváltozás rejtélye

oriszentpeterA Magyar Kurír meseíró-pályázatot hirdetett általános iskolások számára, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban szereplő ábrázolásokat. A Szombathelyi Egyházmegyéből is számos pályamű érkezett.

A Megváltó születését ünnepeljük

A Megváltó születéseDecember 25-én Isten Fiának, Jézus Krisztusnak földi születését ünnepeljük. Az örömünnep tárgya a megtestesült Ige földi születése a Boldogságos Szűz Máriától Betlehemben. E születés az üdvtörténet központi eseménye, mert aki született, nemcsak egy az emberek közül, hanem Ő az Atyától a Szentháromságban az idő kezdete előtt születő Fiú. A megváltó Jézus születése mindenki számára üdvösséget hoz, aki engedi, hogy lelkében a kegyelem által megszülethessék.

Advent IV. vasárnapja a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház kápolnájában

advent2018. december 23-án, advent 4. vasárnapján a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában is fellobbant az adventi koszorú utolsó gyertyájának a lángja, melyet Dr. Hóbor Erzsébet gyújtott meg.

Felszentelték a jánosházi templomot

Felszentelték a jánosházi templomot2018. december 22-én Székely János megyéspüspök felszentelte a belső felújítási munkák eredményeként megszépült jánosházi templomot. Az elmúlt években széles körű összefogásnak köszönthetően kívül és belül megújult a templom.

A II. János Pál Katolikus Szakkollégium adventi lelkigyakorlata Pécsen

Szakkollégiumi lelkigyakorlatA szakkollégium 2018. december 7-9-e között tartotta meg lelkigyakorlatát Pécsen.

Ünnepi műsor a Szent Imre Általános Iskolában

Karácsonyvárás2018. december 20-án Jézus születésének ünnepére készültek a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában. 

KOLIKARÁCSONY 2018 - A II. János Pál Katolikus Szakkollégium karácsonyi ünnepsége

koli karácsonyA szakkollégiumban hagyomány, hogy közösen ünnepelik a Megváltó megtestesülésének ünnepét. Lélekben és testben is ünnepi készületek órái voltak ezek. A kopottas tornaterem ünnepi dekorációt kapott, példás rendben sorakoztak az ajándékdobozok és ragyogott a karácsonyfa 2018. december 12-én.

Mindenki karácsonya - Betlehemes előadás és meleg étel várta a rászorulókat

Mindenki karácsonya2018. december 20-án betlehemes műsorral, egy tál meleg étellel és ajándékcsomaggal örvendeztetett meg rászorulókat a Szombathelyi Egyházmegye, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász és a Áldott Kereszt Egyesület és Szeretetszolgálat Szombathelyen.