Szombathelyi Egyházmegye

Karacsitól Szombathelyig – Kondul a harang, él a hit, ébred a hivatás

James családA pakisztáni Karacsiból tavaly március végén azért költözött Szombathelyre a James család, mert szerették volna, hogy gyermekeik erősek maradjanak a keresztény hitben. Kopogtattak, ajtót nyitottunk. És ajándékot kaptunk a jelenlétükkel. (www.magyarkurir.hu)

Elhunyt Dorfinger Gábor atya

Dorfinger GáborA szombathelyi megyéspüspök az örök életbe vetett hittel tudatja, hogy

 

                     Dorfinger Gábor nyugalmazott plébános,

 

életének 81., áldozópapi szolgálatának 41. évében, 2018. december 29-én a betegek kenetével megerősítve a Szombathelyi Püspökvárban elhunyt. Szeretett paptestvérünk gyászszertartása 2019. január 10-én 15 órakor bemutatott szentmisével kezdődik a Nagymizdói Templomban. Holttestét közvetlenül a gyászmise után végakaratának megfelelően a helyi temetőben helyezzük örök nyugalomra.

 

„Isten a hit által tett megigazulttá, hogy megismerjem őt:  föltámadásának erejét, de a szenvedésben való részesedést is.”

Fil. 3,10

 

Adj Uram örök nyugodalmat neki! Requiem aeternam dona ei Domine!

A Letenyei Plébánia 2018-as éve, videón

letenyei-templomA Letenyei Plébánia elmúlt évének fontosabb eseményei megtekinthetők videós összeállításban, a plébánia Facebook oldalán, itt.

Ne félj, nem ítéllek el! - Abortusz-gyógyúlás hétvége - 2019. január 24-27.

2019-jan-leanyfalu-vegl-plakat2019. január 24-27. között Leányfalura várják azokat a nőket akik magzatvesztésük – akár abortusz, akár vetélés – lelki fájdalmát úgy érzik nem tudják feldolgozni. Részletek a plakáton ami letölthető itt.

Egyházmegyei Cursillo Titkárság választás január 6-án

voksdoboz2019. január 6-án 15 órai kezdettel Szombathelyen a Püspök Palotába várjuk szeretettel az Egyházmegyénkben lakó CURSILLISTA testvéreket, ULTREYA-ra. Célja: az Egyházmegyei Cursillo Mozgalom Titkárságának megválasztása.

Keltsd életre a templomodat! – Wellner Emília, Simaság: Karácsonyi galambok

simasag0801-768x512A Magyar Kurír meseíró-pályázatot hirdetett általános iskolások számára, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban szereplő ábrázolásokat. A Szombathelyi Egyházmegyéből is számos pályamű érkezett.

Keltsd életre a templomodat! – Vörös Flóra, Sótony: A templomi csoda

sotonyA Magyar Kurír meseíró-pályázatot hirdetett általános iskolások számára, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban szereplő ábrázolásokat. A Szombathelyi Egyházmegyéből is számos pályamű érkezett.

Elhunyt Seregély István nyugalmazott egri érsek

Seregély IstvánAz Egri Főegyházmegye a papság és a rokonság nevében fájdalommal, de a feltámadásba vetett hittel tudatja, hogy Dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek életének 87., papságának 63. évében, december 31-én a nyíregyházi Főegyházmegyei Papi Szociális Otthonban szentségekkel megerősítve elhunyt.

Szent János-napi boráldás a jánosházai plébánián

Boráldás2018. december 27-én este ünnepi szentmisét mutattak be a jánosházi plébániához tartozó hosszúperesztegi Szent István király templomban.

Mária kis szamara

Mária kis szamaraDecember 24-én mutatták be a hagyárosböröndi templomban helyi gyerekek a Mária kis szamara című betlehemes játékot.

Keltsd életre a templomodat! – Kovács Fanni Rozina, Sitke: A sitkei varázslat

sitkei-templomA Magyar Kurír meseíró-pályázatot hirdetett általános iskolások számára, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban szereplő ábrázolásokat. A Szombathelyi Egyházmegyéből is számos pályamű érkezett.

Keltsd életre a templomodat! – Hörcsök Lili, Sárvár: A sárvári harang

SárvárA Magyar Kurír meseíró-pályázatot hirdetett általános iskolások számára, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban szereplő ábrázolásokat. A Szombathelyi Egyházmegyéből is számos pályamű érkezett.

Keltsd életre a templomodat! – Zsugonits Hanna, Szombathely: Az elveszett ereklye

Szombathely-Szent István király-templomA Magyar Kurír meseíró-pályázatot hirdetett általános iskolások számára, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban szereplő ábrázolásokat. A Szombathelyi Egyházmegyéből is számos pályamű érkezett.

Keltsd életre a templomodat! – Németh Boglárka, Vép: Az éjjeli hajsza

vepA Magyar Kurír meseíró-pályázatot hirdetett általános iskolások számára, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban szereplő ábrázolásokat. A Szombathelyi Egyházmegyéből is számos pályamű érkezett.

Keltsd életre a templomodat! – Kevy Ferenc, Őriszentpéter: A szentek és a visszaváltozás rejtélye

oriszentpeterA Magyar Kurír meseíró-pályázatot hirdetett általános iskolások számára, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban szereplő ábrázolásokat. A Szombathelyi Egyházmegyéből is számos pályamű érkezett.

A Megváltó születését ünnepeljük

A Megváltó születéseDecember 25-én Isten Fiának, Jézus Krisztusnak földi születését ünnepeljük. Az örömünnep tárgya a megtestesült Ige földi születése a Boldogságos Szűz Máriától Betlehemben. E születés az üdvtörténet központi eseménye, mert aki született, nemcsak egy az emberek közül, hanem Ő az Atyától a Szentháromságban az idő kezdete előtt születő Fiú. A megváltó Jézus születése mindenki számára üdvösséget hoz, aki engedi, hogy lelkében a kegyelem által megszülethessék.

Advent IV. vasárnapja a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház kápolnájában

advent2018. december 23-án, advent 4. vasárnapján a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában is fellobbant az adventi koszorú utolsó gyertyájának a lángja, melyet Dr. Hóbor Erzsébet gyújtott meg.

Felszentelték a jánosházi templomot

Felszentelték a jánosházi templomot2018. december 22-én Székely János megyéspüspök felszentelte a belső felújítási munkák eredményeként megszépült jánosházi templomot. Az elmúlt években széles körű összefogásnak köszönthetően kívül és belül megújult a templom.