Szombathelyi Egyházmegye

Befejezik szombathelyi tevékenységüket az Annunciáta nővérek

Annunciáta nővérekTájékoztatjuk a hívőket, hogy az ANNUNCIÁTA NŐVÉREK január 15-ével befejezik szombathelyi tevékenységüket. 2019. január 13-án, vasárnap 7.30-kor a nővérek kápolnájában püspök atya szentmisét mutat be, amelynek keretében megköszönjük az Annunciáta nővérek Szombathelyen végzett szolgálatát. Várjuk a híveket a szentmisére. Cím: Szombathely, dr. István Lajos krt. 1.

Brenneres alkotói sikerek ismét!

Brenneres sikerekA Szombathelyi Szépítő Egyesület 2018-ban is meghirdette rajzpályázatát „SZÁMODRA MIT JELENT SZOMBATHELY?” címmel, amelyen sikeresen szerepeltek a szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskola diákjai. 

Árpád-házi Szent Margit ünnepe Szombathelyen

Árpád-házi Szent MargitA Szombathelyi Domonkos Kör szeretettel hívja a testvéreket 2019. január 16-17-18-án rendezett Szent Margit ünnepére Szombathelyen a Szent Márton-templomban.

Németh Norbert a Pápai Magyar Intézet új rektora

img-1A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) felterjesztése nyomán a Szentszék dr. Németh Norbert atyát, a Szombathelyi Egyházmegye pasztorális helynökét nevezte ki a római Pápai Magyar Intézet rektorává.

Szólj be a papnak! - 2019-ben is folytatódik a programsorozat

Szólj be a papnak!Szeretettel hívunk mindenkit az idei év első "Szólj be a papnak" alkalmára, január 16-án, este 7 órára a Cafe Freibe!

„Az imádság embere volt” – Utolsó útjára kísérték Seregély István érseket Egerben

Seregély István temetéseSeregély István nyugalmazott egri érsek temetése január 8-án délelőtt volt az egri Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyházban. Lelki üdvéért koporsója előtt elimádkozták a dicsőséges rózsafüzért, majd szentmisét mutattak be. Ezt követően helyezték el földi maradványait a bazilika altemplomában. (Magyar Kurír)

A Szent István Rádió közvetíti Seregély István temetési szertartását

imgSeregély István nyugalmazott egri érsek temetése január 8-án, kedden lesz az egri Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyházban. A szertartást 10 órától élőben a Szent István Rádió, és 10.30-tól a közvetítést átveszi a Mária Rádió.

Megválasztották a Szombathelyi Egyházmegyei Cursillo Titkárságát

Választás2019. január 6-án, Vízkereszt ünnepén megalakult a Szombathelyi Egyházmegyei Cursillo Titkársága. 

Egyházmegyei Ifjúsági Farsangi Bál Szombathelyen - Információk

2019-plakat2019. február 2-án Egyházmegyei Ifjúsági Farsangi Bált rendeznek Szombathelyen. Részletek, információk. 

Alpha-képzés indul Zalaegerszegen

Alpha kurzusA zalaegerszegi Mária Magdolna Plébánián február 6-ikától 10 héten át, szerdánként 18-20:30 között várják az élet "nagy kérdéseire" választ keresőket.

Nyitott szívvel közeledni Isten felé - Vízkereszt ünnepe a Székesegyházban

Vízkereszt ünnepe2019. január 6-án, Vízkereszt ünnepén, a Székesegyházban mutatott be szentmisét Székely János megyéspüspök. A szentmise egyben hálaadás is volt az  Cursillo Mozgalomért és a vasárnap megalakult Egyházmegyei Titkárságért. 

Az ivánci hívek is megemlékeznek Seregély Istvánról

Seregély István látogatása IvánconSeregély István érsek atyára emlékeznek az ivánci hívek egy 2010-es látogatás felidézésével. 

Vízkereszt, Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe

Vízkereszt Vízkeresztet január 6-án ünnepli a katolikus egyház parancsolt ünnepként. Az epifánia („epiphania Domini”, az „Úr megjelenése”) néven is nevezett nap Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe. A magyar vízkereszt elnevezés az ilyenkor hagyományosan végzett vízszentelésből eredeztethető.

Turista út Seregély Istvánnal - Seregély érsek úrra emlékezik dr. Gyürki László atya

Seregély IstvánSeregély érsek úrra emlékezve idézem fel ezt a turista utat. Érsek úr mindig nagy utazó volt. „Ha forgott alattam a kerék, akkor már jól éreztem magam” – mondta egy alkalommal. Néhányszor utazhattam vele, és ez mindig nagy élmény volt. Kiválóan fölkészült az útra és tudta, hogy mit kell okvetlenül megnézni. Egy ilyen „rendhagyó” utunkról szól ez az írás és megemlékezés.

Püspöki szentmise Vízkereszt ünnepén a Székesegyházban-Élő közvetítés

Vízkereszt ünnepe - Élő közvetítés2018. január 6-án, Vízkereszt ünnepén 18 órától élő szentmise közvetítést adunk egyházmegyénk Youtube csatornáján a Székesegyházból. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond: dr. Székely János megyéspüspök. Az élő közvetítés megtekinthető ide kattintva.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 4.

ElmélkedésSeregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt elmélkedéseit. (Magyar Kurír)

Karácsonyi népszokások Bajánsenyén

Bajánysenyei betlehemBajánsenyén az idei évben is felépítették a szabadtéri betlehemet. Több éve Györke Gyuláné készíti el a betlehemet a helybeliek és a településre látogatók nagy örömére.

Az év utolsó engesztelése Csehimindszenten

EngesztelésA 2018-as év utolsó engesztelésére gyűltek össze a hívek december 29-én Csehimindszenten. Ezúttal azonban nemcsak Mindszenty József bíboros úr mielőbbi boldoggá avatásáért imádkoztak, hanem hálát adtak a Jóistennek családjaikért és az elmúlt év kegyelmeiért is.

Szent Család vasárnapja Zalaegerszegen

12420-szent-csalad-vasarnapja2018. december 30-án ünnepelte az egyház a Szent Családot. Zalaegerszegen, a Kertvárosi Plébániához tartozó templomokban családokat áldottak meg.