Szombathelyi Egyházmegye

Szólj be a papnak! - 2019-ben is folytatódik a programsorozat

Szólj be a papnak!Szeretettel hívunk mindenkit az idei év első "Szólj be a papnak" alkalmára, január 16-án, este 7 órára a Cafe Freibe!

„Az imádság embere volt” – Utolsó útjára kísérték Seregély István érseket Egerben

Seregély István temetéseSeregély István nyugalmazott egri érsek temetése január 8-án délelőtt volt az egri Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyházban. Lelki üdvéért koporsója előtt elimádkozták a dicsőséges rózsafüzért, majd szentmisét mutattak be. Ezt követően helyezték el földi maradványait a bazilika altemplomában. (Magyar Kurír)

A Szent István Rádió közvetíti Seregély István temetési szertartását

imgSeregély István nyugalmazott egri érsek temetése január 8-án, kedden lesz az egri Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyházban. A szertartást 10 órától élőben a Szent István Rádió, és 10.30-tól a közvetítést átveszi a Mária Rádió.

Megválasztották a Szombathelyi Egyházmegyei Cursillo Titkárságát

Választás2019. január 6-án, Vízkereszt ünnepén megalakult a Szombathelyi Egyházmegyei Cursillo Titkársága. 

Egyházmegyei Ifjúsági Farsangi Bál Szombathelyen - Információk

2019-plakat2019. február 2-án Egyházmegyei Ifjúsági Farsangi Bált rendeznek Szombathelyen. Részletek, információk. 

Alpha-képzés indul Zalaegerszegen

Alpha kurzusA zalaegerszegi Mária Magdolna Plébánián február 6-ikától 10 héten át, szerdánként 18-20:30 között várják az élet "nagy kérdéseire" választ keresőket.

Nyitott szívvel közeledni Isten felé - Vízkereszt ünnepe a Székesegyházban

Vízkereszt ünnepe2019. január 6-án, Vízkereszt ünnepén, a Székesegyházban mutatott be szentmisét Székely János megyéspüspök. A szentmise egyben hálaadás is volt az  Cursillo Mozgalomért és a vasárnap megalakult Egyházmegyei Titkárságért. 

Az ivánci hívek is megemlékeznek Seregély Istvánról

Seregély István látogatása IvánconSeregély István érsek atyára emlékeznek az ivánci hívek egy 2010-es látogatás felidézésével. 

Vízkereszt, Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe

Vízkereszt Vízkeresztet január 6-án ünnepli a katolikus egyház parancsolt ünnepként. Az epifánia („epiphania Domini”, az „Úr megjelenése”) néven is nevezett nap Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe. A magyar vízkereszt elnevezés az ilyenkor hagyományosan végzett vízszentelésből eredeztethető.

Turista út Seregély Istvánnal - Seregély érsek úrra emlékezik dr. Gyürki László atya

Seregély IstvánSeregély érsek úrra emlékezve idézem fel ezt a turista utat. Érsek úr mindig nagy utazó volt. „Ha forgott alattam a kerék, akkor már jól éreztem magam” – mondta egy alkalommal. Néhányszor utazhattam vele, és ez mindig nagy élmény volt. Kiválóan fölkészült az útra és tudta, hogy mit kell okvetlenül megnézni. Egy ilyen „rendhagyó” utunkról szól ez az írás és megemlékezés.

Püspöki szentmise Vízkereszt ünnepén a Székesegyházban-Élő közvetítés

Vízkereszt ünnepe - Élő közvetítés2018. január 6-án, Vízkereszt ünnepén 18 órától élő szentmise közvetítést adunk egyházmegyénk Youtube csatornáján a Székesegyházból. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond: dr. Székely János megyéspüspök. Az élő közvetítés megtekinthető ide kattintva.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 4.

ElmélkedésSeregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt elmélkedéseit. (Magyar Kurír)

Karácsonyi népszokások Bajánsenyén

Bajánysenyei betlehemBajánsenyén az idei évben is felépítették a szabadtéri betlehemet. Több éve Györke Gyuláné készíti el a betlehemet a helybeliek és a településre látogatók nagy örömére.

Az év utolsó engesztelése Csehimindszenten

EngesztelésA 2018-as év utolsó engesztelésére gyűltek össze a hívek december 29-én Csehimindszenten. Ezúttal azonban nemcsak Mindszenty József bíboros úr mielőbbi boldoggá avatásáért imádkoztak, hanem hálát adtak a Jóistennek családjaikért és az elmúlt év kegyelmeiért is.

Szent Család vasárnapja Zalaegerszegen

12420-szent-csalad-vasarnapja2018. december 30-án ünnepelte az egyház a Szent Családot. Zalaegerszegen, a Kertvárosi Plébániához tartozó templomokban családokat áldottak meg.

Karacsitól Szombathelyig – Kondul a harang, él a hit, ébred a hivatás

James családA pakisztáni Karacsiból tavaly március végén azért költözött Szombathelyre a James család, mert szerették volna, hogy gyermekeik erősek maradjanak a keresztény hitben. Kopogtattak, ajtót nyitottunk. És ajándékot kaptunk a jelenlétükkel. (www.magyarkurir.hu)

Elhunyt Dorfinger Gábor atya

Dorfinger GáborA szombathelyi megyéspüspök az örök életbe vetett hittel tudatja, hogy

 

                     Dorfinger Gábor nyugalmazott plébános,

 

életének 81., áldozópapi szolgálatának 41. évében, 2018. december 29-én a betegek kenetével megerősítve a Szombathelyi Püspökvárban elhunyt. Szeretett paptestvérünk gyászszertartása 2019. január 10-én 15 órakor bemutatott szentmisével kezdődik a Nagymizdói Templomban. Holttestét közvetlenül a gyászmise után végakaratának megfelelően a helyi temetőben helyezzük örök nyugalomra.

 

„Isten a hit által tett megigazulttá, hogy megismerjem őt:  föltámadásának erejét, de a szenvedésben való részesedést is.”

Fil. 3,10

 

Adj Uram örök nyugodalmat neki! Requiem aeternam dona ei Domine!

A Letenyei Plébánia 2018-as éve, videón

letenyei-templomA Letenyei Plébánia elmúlt évének fontosabb eseményei megtekinthetők videós összeállításban, a plébánia Facebook oldalán, itt.

Ne félj, nem ítéllek el! - Abortusz-gyógyúlás hétvége - 2019. január 24-27.

2019-jan-leanyfalu-vegl-plakat2019. január 24-27. között Leányfalura várják azokat a nőket akik magzatvesztésük – akár abortusz, akár vetélés – lelki fájdalmát úgy érzik nem tudják feldolgozni. Részletek a plakáton ami letölthető itt.