Szombathelyi Egyházmegye

2019. február 10-17. között újra Házasság Hete!

hhszombathely-plakat20192019-ben is megrendezésre kerül a Házasság Hete programsorozat. A Szombathelyi Egyházmegye is bekapcsolódik az eseménysorozatba. Szombathelyen az alábbi programokkal várják a házaspárokat. A plakát pdf-ben letölthető itt. 

Brenner János nevét viseli február 1-étől a Győri Hittudományi Főiskola - Gyürki László atya könyvbemutatója

Brenner JánosDr. Martos Levente Balázs atya, a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjának igazgatója Gyürki László atya könyvbemutatóján bejelentette: február 1-től az egész intézmény felveszi Brenner János nevét. Így hivatalosan Brenner János Hittudományi Főiskola nevet viseli az eddigi Győri Hittudományi Főiskola. A szombathelyi intézmény pedig a Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központ nevet viseli.

24 órás szentségimádások Szombathelyen

2019-copy2019-ben is 24 órás szentségimádásra hívják a híveket Szombathelyen. A helyszíneket és az időpontokat közöljük. A plakát letölthető itt. 

Az MKPK közleménye a Szentatya csíksomlyói látogatása kapcsán

Ferenc pápaFerenc pápa csíksomlyói látogatása kapcsán a MKPK közleményt adott ki. 

Munkánk váljon imává – Beszélgetés Németh Norberttel, a római Pápai Magyar Intézet új rektorával

Németh NorbertA Szentszék a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) felterjesztése alapján Németh Norbertet, a Szombathelyi Egyházmegye pasztorális helynökét nevezte ki a római Pápai Magyar Intézet (PMI) rektorává. Ebből az alkalomból kérdeztük. (www.magyarkurir.hu)

Zarándokvonatok a pápai misére és a csíksomlyói búcsúra

missziotoursA Misszió Tours jóvoltából idén négy zarándokvonat is indul, amelyekkel a csíksomlyói pápai misére, a csíksomlyói búcsúra, Czestochowa-ba és Međugorjéba is eljuthatnak az érdeklődők. Részletek – időpontok, helyszínek, foglalási lehetőségek – az utazási iroda honlapján: www. missziotours.hu.

Nyilatkozat a tervezett idősek otthonával kapcsolatban

Annunciáta nővérek rendházaAmint arról több hírportál is beszámolt, a Szombathelyi Egyházmegye az Annunciáta Nővérek szombathelyi rendházát idősek otthonává alakítja át. A hír nem teljesen alaptalan, hiszen az egyházmegye távlati céljai között szerepel a szociális hálózatrendszer bővítése fogyatékkal élők, valamint idősek ellátását szolgáló  otthon, napközis otthon vagy nyugdíjas ház létesítésével. Ennek tényleges megvalósítása évek (minimum 2-3 év) múltán kezdődik el, jelenleg a szociális hálózattal kapcsolatban az elképzelések és a tervezgetés fázisában vagyunk.  Az érdeklődőktől tehát türelmet kérünk, mihelyt konkrétumok állnak rendelkezésünkre, hírt adunk róla

Musical Don Boscoról - Bemutató Szombathelyen február 7-én

Musical2019. február 7-én Szombathelyen a Don Bosco Művelődési Házban mutatják be a szalézi rend alapítójáról, Bosco Szent Jánosról készült musicalt.

Emmausz kurzus Zalaegerszegen - Jelentkezés

hu-19-9-emmausz-zalaegerszeg-plakat12019. március 1-3. között a zalaegerszegi Szent András iskolaközösség Emmausz kurzust szervez a zalaegerszegi Szent Család Óvodában. Előzetes jelentkezés szükséges. A kurzus meghívója, amelyen a jelentkezési feltételek is  megtalálhatók, letölthető itt.

Magyar Domonkos Rendtörténet - kiadványbemutató január 30-án Szombathelyen

2019-01-30-mdr-konyvbemutato-szombathely-1A Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár és a Domonkos Rendtörténeti Gyűjtemény szeretettel hív és vár mindenkit január 30-án 17 órakor kezdődő könyvbemutatójára. A helyszín a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár díszterme Szombathelyen. A meghívó letölthető itt.

Idén már négy zarándokvonat indul – Kerekesszékesek is utazhatnak Csíksomlyóra

ZarándoklatIdén nyolcadszor indul útjára Csíksomlyóra a Boldogasszony-, valamint a lengyelországi Częstochowába a Fekete Madonna-zarándokvonat. Fővédnökök Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke. (Magyar Kurír)

Februártól újra Esti8-as szentmisék Szombathelyen

Esti8-as2019. február 10-én újra lesz Esti8-as szentmise a Zárda templomban. 9. félévét kezdi meg a Szombathelyi Esti8-as.

Van időm Rád! - Anya-lánya hétvége a Martineum Felnőttképző Akadémián

Anya-lánya hétvégeNegyedik alkalommal került sor 2019. január 18-20. között a Martineum Felnőttképző Akadémián a Van időm Rád - Anya-lánya hétvégére.

Folytatódik a 3in1 Kávé c. beszélgetős program Szombathelyen január 29-én

3in1Hat alkalmas interaktív beszélgetős-sorozat második alkalma következik a Martineum Felnőttképző Akadémia szervezésében.

Boldog Batthyány-Strattmann László csontereklyéje Zalaegerszegen

EreklyeA Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában 2019. január 20-án az esti szentmise során kihelyezésre került Boldog Batthyány-Strattmann László csontereklyéje, melyet Székely János megyéspüspök adományozott kórházunk dolgozóinak, betegeinek.

Gyürki László atya új könyvének bemutatója január 28-án

szent-pal-utjain-jartamMindenkit szeretettel hívunk és várunk dr. Gyürki László atya: Szent Pál útjain jártam c. új könyvének bemutatójára 2019. január 28-án hétfőn, 16.30-kor Szombathelyen, a Hittudományi Főiskolára (Szombathely, Szily János utca 3.) A meghívó letölthető itt. 
A könyvet bemutatja: Dr. Martos Levente Balázs. 
Pál apostol útjairól előadást tart: Dr. Gyürki László.

Átadták A test és a lélek orvosa-Boldog Batthyány László-díjat

DíjátadóDr. Nagy Katalin belgyógyász-kardiológus főorvos kapta idén A test és a lélek orvosa-Boldog Batthyány László-díjat. Körmenden került sor az ünnepségre.

A Szombathelyi Egyházmegye a dualista államban - könyvbemutató

Pál Ferenc könyvbemutatójaJanuár 21-én mutatták be a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltárban dr. Pál Ferenc levéltáros könyvét.

Ökumenikus imahét Zalaegerszegen

okumenikus-imahet-2019Ebben az évben is megrendezésre kerül az egész Egyházban a keresztények egységéért tartott ökumenikus imahét. Az elmúlt évek hagyományát folytatva a zalaegerszegi keresztény közösségek is bekapcsolódnak a közös imádságba. Az imahét programja word-ben letölthető itt. 

Portugália egy igazi ékszerdoboz - Fatimai zarándoklattal

fatimaPortugál körutazást szervez a Julianus Tours 2019. április 29- május 4. között, amelyre várják a hívek jelentkezését. Lelki vezető: Farkas László bagodi plébános. Részletek a letölthető word formátumban.