Szombathelyi Egyházmegye

A Szombathelyi Egyházmegye a dualista államban - könyvbemutató

Pál Ferenc könyvbemutatójaJanuár 21-én mutatták be a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltárban dr. Pál Ferenc levéltáros könyvét.

Ökumenikus imahét Zalaegerszegen

okumenikus-imahet-2019Ebben az évben is megrendezésre kerül az egész Egyházban a keresztények egységéért tartott ökumenikus imahét. Az elmúlt évek hagyományát folytatva a zalaegerszegi keresztény közösségek is bekapcsolódnak a közös imádságba. Az imahét programja word-ben letölthető itt. 

Portugália egy igazi ékszerdoboz - Fatimai zarándoklattal

fatimaPortugál körutazást szervez a Julianus Tours 2019. április 29- május 4. között, amelyre várják a hívek jelentkezését. Lelki vezető: Farkas László bagodi plébános. Részletek a letölthető word formátumban. 

„Hogyan bánjak a testemmel?” – Szólj be a papnak! est Szombathelyen

Szólj be a papnakEme kérdést járta körül január 16-án, este hét órától a szombathelyi Cafe Frei vendégei. Teltház fogadta az előadókat, s többek között a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium lányai közül is érkeztek résztvevők.

Az Ökumenikus Imahét programjai a Jánosházi Plébánia területén

okumene-2019-01-21

Az Ökumenikus Imahét programjai a Jánosházi Plébánia területén. A plakát pdf-ben letölthető itt. 

Aranyból épült ház - Bemutatták Finta Sándor novelláskötetét

KönyvbemutatóA kiváló pedagógus, író-költő, nagyszerű férj és apa, hitvalló keresztény Finta Sándor novelláiból jelent meg kötet.

Árpád-házi Szent Margit ünnepe Kőszegen

Szent Margit ünnepeJanuár 18-án Árpád-házi Szent Margitot ünnepelték a róla elnevezett iskolában Kőszegen.

A test és a lélek orvosa - Boldog Batthyány László-díj átadója

DíjátadóMindenkit szeretettel hívunk és várunk január 22-én Körmenden, A test és a lélek orvosa – Boldog Batthyány László-díj átadójára, majd az azt követő püspöki szentmisére. Részletek a meghívóban, ami letölthető itt. 

Búcsú az Annunciáta nővérektől

Búcsú2019. január 13-án Székely János megyéspüspök, január 17-én pedig Puskás Tivadar polgármester búcsúzott a Szombathelyről elköltöző annunciáta nővérektől.

Ökumenikus imahét - Szombathelyi programok

okumenikus-imahet2019. január 20-27. között rendezik meg az Ökumenikus imahetet. A szombathelyi programokat közöljük. Pdf-ben letölthető itt. A programok mindennap 18 órakor kezdődnek.

Lelkipásztori munkatársak ígérettétele és házszentelés Zalaegerszegen

Lelkipásztori munkatársak ígérettétele2019. január 13-án,  szentmise keretében újították meg ígérettételüket a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia lelkipásztori munkatársai.

Wallenberg-díjat kapott Székely János püspök

KitüntetésJanuár 16-án, szerdán délután adták át az idei Raoul Wallenberg-díjakat Budapesten, a Goldmark Teremben. A kitüntetettek között van Székely János szombathelyi megyéspüspök is.

A Szombathelyi Egyházmegye a dualista államban - Pál Ferenc könyvbemutatója január 21-én

pal-ferenc-meghivoMindenkit szeretettel hívunk és várunk Dr. Pál Ferenc monográfiájának bemutatójára. A kötet a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár Géfin Gyula Kiskönyvtár c. sorozatának 5. köteteként jelenik meg.A program 2019. január 21-én, hétfőn 17 órakor kezdődik az Eölbey-ház dísztermében. A meghívó pdf-ben letölthető itt.

Fatimai engesztelés Toronyban

Fatimai estA hagyományokhoz híven január 13-án fatimai imaestet tartottak a toronyi plébániának és társegyházközségeinek hívei Toronyban.

Megjelent a Martinus 2019. januári száma

MartinusMegjelent egyházmegyénk havilapja a Martinus januári száma!

Szentmise Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére Zalaegerszegen

SzentmiseSzentmise Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház kápolnájában 2019. január 20-án 16.30-kor.

Celldömölk díszpolgárává választották Várszegi Asztrikot

Celldömölk 402019. január 12-én ünnepelte Celldömölk városi rangra emelésének 40 éves évfordulóját. A jubileum alkalmából díszpolgári címet adományoztak Várszegi Asztrik nyugalmazott pannonhalmi főapátnak.

„Bátran és erőteljesen kell az evangéliumot hirdetni" - Újévi nagyinterjú Székely Jánossal a 777blog.hu oldalán

398a6819-masolataIzgalmas és tanulságos évindító interjút adott a 777-nek Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke: beszélgetés az újévi fogadalmaktól a rázós társadalmi kérdéseken át egészen az olvasóknak szánt személyes és motiváló üzenetig.

Könyvbemutató a Püspöki Palotában január 18-án

KönyvborítóIsmét gazdagodott Szombathely egy bensőséges hangvételű, emberi érzésekkel teli kötettel. Közel száz éve íródott a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában megjelent, Finta Sándor 1909–1949 között írt műveiből bemutatásra kerülő könyv. A kötet bemutatójára január 18-án kerül sor a Püspöki Palotában. A meghívó letölthető pdf-ben itt. 

Főpásztori vizitáció a Szombathelyi Egyházmegyében

Főpásztori vizitáció a Szombathelyi Egyházmegyében Megkezdte vizitációját a Szombathelyi Egyházmegyében Székely János. A megyéspüspöknek ez az első körútja az egyházmegyében 2017-es kinevezése óta. A látogatások alkalmával a papság mellett találkozik az egyházközségi képviselőtestületek tagjaival, polgármesterekkel, intézményvezetőkkel, akiken keresztül megismerkedik a hitélettel, az emberek örömeivel, gondjaival, a települések fejlődési lehetőségeivel.