Szombathelyi Egyházmegye

Gyermekek megáldása az Ikerváron

Gyermekek megáldása IkerváronFebruár 2-a Jézus jeruzsálemi bemutatásának ünnepe. Az ünnephez kötődően az Ikervári Plébániához tartozó településeken megáldották a tavalyi évben megkeresztelt gyermekeket. 

Én+Te=Mi - Meghívó Kána misszió tavaszi, budapesti programjára

50976816-2225040631070711-821628094128324608-n2019. március 2-án a Kána misszió Budapesten szervez programot házaspároknak. Részletek és jelentkezés. 

Felújították a plébániaépületet Ikerváron

Plébániaépület megáldása2019. február 2-án szentmisét mutatott be Ikerváron, majd megáldotta a felújított plébániaépületet Székely János megyéspüspök. 

Házasság Hete Zalaegerszegen

Házasság Hete2019. február 11-17. között Zalaegerszeg is bekapcsolódik a Házasság Hete programsorozatba. A plakát letölthető itt. 

Gyermekek bemutatása Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén Zalaegerszegen

Gyermekek bemutatása a templombanNem a megszokott hívő seregtől volt nyüzsgő a kertvárosi templom szombaton este. Az elmúlt évben megkeresztelteket hívtuk össze egy közös hálaadásra Zalaegerszegen a Kertvárosi-templomba február 2-án. 

Hetven évvel ezelőtt kezdődött a Mindszenty-per

Mindszenty perHetven évvel ezelőtt, 1949. február 3-án kezdődött a Mindszenty-per, melynek eredményeként február 8-án ítélte életfogytiglani börtönbüntetésre a kommunista népbíróság Mindszenty József hercegprímást, akit a koncepciós per során hazaárulás és valutaüzérkedés vádjában találták bűnösnek. (www.magyarkurir.hu)

Romantikával telt meg a Savaria Pláza

Házasság HeteFérjek, vőlegények lepték el a mozgólépcsőt és énekelve vittek virágot választottjaiknak. A Házasság hete része volt a tegnap esti flashmob. (www.vaol.hu)

A hívek adományiból újítják fel a zalalövői templomot

ZalalövőA padok cseréjével folytatódik a zalalövői Szent László-templom belső felújítása. A költségeket hívek adományaiból fedezik, ennek megfelelően folyamatosan készülnek az újabb ülőalkalmatosságok. (www.zaol.hu)

Újabb sikeres farsangi bál Körmenden

Kolping Bál2019. január 26-án rendezte meg a sorozatban huszonhetedik – máig töretlen népszerűségek örvendő – farsangi bálját a Körmendi Kolping Család, amelyet idén másodízben a helyi egyházközséggel együtt szervezett.

Az Istentől megérintett emberek - Hálaadás a Megszentelt Élet Világnapján Zalaegerszegen

Megszentelt Élet VilágnapjaFebruár 2-a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe, de egyben a Megszentelt Élet Világnapja is. A Szombathelyi Egyházmegyében működő szerzetesrendek és szerzetesi közösségek tagjai idén Zalaegerszegen adtak hálát hivatásukért.


Brenneres sikerek a Gazdag Erzsi vers- és mesemondó versenyen!

Gazdag ErzsiMinden évben életre kelnek a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és AMI-ban rendezett Gazdag Erzsi Vers- és Mesemondó versenyen az 1940-es évektől városunkban élt költőnő versei. Január 25-én, az idei versenyen 45 gyerek szerepelt.

Megjelent a Martinus 2019 februári száma

Martinus 2019/2.Megjelent egyházmegyénk havilapja a Martinus 2019 februári száma. Biztatunk mindenkit, hogy olvassák az újságot! A tartalomból!

Újabb vonatok indulnak a pápai misére - Sajtótájékoztató Szombathelyen

SajtótájékoztatóVárhatóan minden eddiginél többen utaznak a Misszió Tours és a Máv-Start által a csíksomlyói pápai misére és a csíksomlyói búcsúra szervezett zarándokvonatokon. Többek között erről is szó esett a február 1-én Szombathelyen a Püspöki Palotában megrendezett sajtótájékoztatón, amelyen dr. Székely János megyéspüspök és Budai László, a Misszió Tours Kft. ügyvezető igazgatója. Elhangzott: a nagy érdeklődés miatt újabb városból, Pécsről is is indul majd vonat a pápai misére.

Biblia és mozgás - avagy sportos lelkiség - 2019.03.22-24

lelkigyakorlat-2019-03-22-24Hogyan függ össze a Biblia és a mozgás? Ezt mutatja meg Molnár Renáta, a Corway módszer kidolgozója a márciusban tartott lelkigyakorlaton. Jelentkezési információk a plakáton, ami letölthető itt.

Ökumenikus imahét Körmenden

Ökumenikus imahétAz ökumenikus imahétbe idén is bekapcsolódtak a körmendi keresztény közösségek.

Az év első engesztelése Csehimindszenten

EngesztelésMindszenty József bíboros szülőfalujában az idei évben is minden hónapban megtartják az engesztelő imaesteket, amelynek keretében imádkoznak a szentéletű hercegprímás mielőbbi boldoggá és szentéé avatásáért valamint Mindszenty atya szándéka szerint magyar hazánkért, népünkért. 

Nagyböjti lelkigyakorlat a Martineum Felnőttképző Akadémián - Jelentkezés

MartineumNagyböjti lelkigyakorlatot tartanak március 15-17. között Szombathelyen a Martinuem Felnőttképző Akadémián. Jelentkezési feltételeket közöljük. 

3in1 - 5. alkalom

3in1kave-5alkalom-logosA Martineum Felnőttképző Akadémia mindenkit szeretettel hív és vár a 3in1 program következő eseményére, február 5-én.

Magyar Domonkos Rendtörténeti kiadványok bemutatója Szombathelyen

2019-01-30-mdr-konyvbemutato-szombathely2019.január 30-án mutatták be Szombathelyen a Magyar Domonkos Rendtörténet sorozat legújabb köteteit. Az élő közvetítés megtekinthető itt.

https://www.youtube.com/watch?v=vgaKpZb_DCE

Ökumenikus imahét az Őrségben

Ökumenikus imahét1990-től immár 29 éve gyűlnek össze a különböző őrségi keresztény felekezetek tagjai, hogy imádkozzanak a Krisztus-hívők egységéért. Mindnyájan  várjuk az ökumenikus imahét kezdetét, amikor belépünk egymás templomába,  hogy  imádkozunk Krisztus Urunk főpapi imájának megvalósulásáért, hogy „egy pásztor és egy nyáj legyen”.