Szombathelyi Egyházmegye

Gondolatok húsvét 4. vasárnapján

Heiter Róbert Gottfried atya gondolatai Húsvét 4. vasárnapján 

https://www.youtube.com/embed/szgDTxo0Zw4 

Imaestek Szentgotthárdon

brenner-janos-3Minden hónap 15-én várják Boldog Brenner János tisztelőit Szentgotthárdra. Részletek a plakáton.

Erdélyben jártak a brenneres diákok

HatártalanulA „Határtalanul! Együttműködés középiskolák között” program keretében a Boldog Brenner János Gimnázium 10. és 11. évfolyamos diákjai április 8-12. között öt napot töltöttek Erdélyben. Az úti cél Csíkszereda, találkozás a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium diákjaival, akik az ősz folyamán már látogatást tettek Szombathelyen.

Molnár Krisztina Rita irodalmi estje a Püspöki Palotában

irodalmi estA Szépíró-díjas Molnár Krisztina Rita irodalmi estjén vehettek részt az érdeklődők 2019. május 7-én Szombathelyen a Püspöki Palotában.

Adó 1%-os felajánlás az egyházmegyei alapítványoknak

mkpk-1sz-a3-plakat-02Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2019. május 20-áig az szja-bevallástól függetlenül is megtehetjük. Kérünk mindenkit, hogy támogassák a Katolikus Egyház és szervezeteinek működését. 

KÉK futáson a brenneresek – szimpátia futás az autizmussal élő gyermekekért

kék futásAz Autizmus Világnapja programsorozat részeként, már másodszor került sor – a PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány szervezésében – a kék szimpátia futásra, amellyel a szép számú résztvevő ráirányíthatta és felhívhatta a figyelmet az  autizmussal élőkre és családjaikra.

Sára testvér imaösvény Szombathelyen

sara-plakat-2019A szombathelyi szociális testvérek szeretettel meghívják a Szőlősi Templomba (Szombathely, Hunyadi u. 55.) a Boldog Salkaházi Sára vértanú szociális testvér naplórészleteiből összeállított IMAÖSVÉNYRE! 

„Generációk találkozása” - Brenneres diákok látogatása az idősek otthonában

LátogatásFelejthetetlen élményben volt része iskolánk 5. b osztályos tanulóinak, amikor látogatást tettek a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ Kálvária utcai idősek otthonában. 

A Premontrei Gimnázium diákjainak ballagása - 2019.május 4. - Véghné Busics Hilda igazgató köszöntője

Ballagás2019.május 4-én búcsúztak alma materüktől a szombathelyi Premontrei Gimnázium végzős diákjai. A ballagókat Véghné Busics Hilda igazgató búcsúztatja. 

Boldogok a „Boldoggá avatás” egy éves jubileumán Szentgotthárdon - Személyes hangvételű visszaemlékezés az egyházmegyei zarándoklatról

zsida-puspok-atyank-brenner-jozsef-atya2019. május 1-én Szentgotthárdon tartotta éves zarándoklatát a Szombathelyi Egyházmegye. Papp Anna személyes hangvételű írását olvashatják. 

Természetismeret vetélkedő Jánosházán

Vetélkedő2019. május 3-án a jánosházi Szent Imre Általános Iskola természetismereti vetélkedőt rendezett az egyházmegyei katolikus iskolák részére. A játékos, de ugyanakkor tudásra épülő versenyre Celldömölkről, Kőszegről, Sárvárról, Szombathelyről és Zalaegerszegről érkeztek a diákok. 

Katolikus Zenei Tábor Balatonbogláron - Jelentkezés

Tábor2019. július 24-31. másodszor kerül megrendezésre a KAZETTA – Katolikus Zenei Tábor Balatonbogláron. Részletek az esemény weboldalán. 

Cursillo-s zarándokvonat Ferenc pápa csíksomlyói miséjére

cursillo-vonat-taajekoztatoA Mária Út szervezésében induló zarándokvonat egyben Cursillo-s vonat is. A cursillo-s testvérek árkedvezményt kapnak az utazási díjból. Részletek a plakáton,ami letölthető itt. 

Zarándokvonatokkal Ferenc pápa csíksomlyói miséjére

Ferenc pápa Ferenc pápa június 1-i, csíksomlyói szentmiséjére zarándokvonatokkal is eljuthatnak a hívek Szombathelyről, Sopronból, Budapestről. Részletek, ajánlatok, felhívások a bejegyzés további részében. 

Szent Márton öröksége Magyarországon és Európában - Konferencia Szombathelyen május 16-17-én

Szent Márton2019. május 16-17-én nemzetközi konferenciát rendeznek Szombathelyen Szent Márton öröksége Magyarországon és Európában címmel. A meghívó letölthető itt.

30 éves Jubileumi Szent György-cserkészhétvége

CserkészetA Magyar Cserkészszövetség III. Nyugat-magyarországi Kerülete április 26-28-án jubileumi cserkészhétvégével emlékezett meg a 30 évvel ezelőtti első, szabad, nyilvános magyarországi cserkészfogadalom-tételről.

Vasvári káptalan - Vasi települések 1217-2017 - Kötetbemutató Vasváron május 16-án

kaptalan-800-meghivo2019. május 16-án kötetbemutatóra várják az érdeklődőket Vasvárra a Békeházba. A program letölthető pdf-ben itt.

Engesztelés Csehimindszenten

Engesztelés2019. április 29-én is megtartották szokásos engesztelésüket a hívek Mindszenty József bíboros szülőfalujában. Imádkoztak a szentéletű főpap mielőbbi boldoggá avatásáért illetve az ő szándéka szerint magyar hazánkért, népünkért, valamint papjainkért és papi hivatásokért.

Kézzel másolt Bibliát kapott a Szombathelyi Egyházmegye

Szentírás2019. április 30-án Benyik György, szegedi plébános, a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia igazgatója kézzel másolt Szentírást adott át Székely János megyéspüspöknek. 

Az MKPK gyűjtést hirdet a Srí Lanka-i tragédia érintettjeinek megsegítésére

GyűjtésAz MKPK gyűjtést hirdet a Srí Lanka-i tragédia érintettjeinek megsegítésére Pünkösdvasárnapig.