Szombathelyi Egyházmegye

Boldogok a „Boldoggá avatás” egy éves jubileumán Szentgotthárdon - Személyes hangvételű visszaemlékezés az egyházmegyei zarándoklatról

zsida-puspok-atyank-brenner-jozsef-atya2019. május 1-én Szentgotthárdon tartotta éves zarándoklatát a Szombathelyi Egyházmegye. Papp Anna személyes hangvételű írását olvashatják. 

Természetismeret vetélkedő Jánosházán

Vetélkedő2019. május 3-án a jánosházi Szent Imre Általános Iskola természetismereti vetélkedőt rendezett az egyházmegyei katolikus iskolák részére. A játékos, de ugyanakkor tudásra épülő versenyre Celldömölkről, Kőszegről, Sárvárról, Szombathelyről és Zalaegerszegről érkeztek a diákok. 

Katolikus Zenei Tábor Balatonbogláron - Jelentkezés

Tábor2019. július 24-31. másodszor kerül megrendezésre a KAZETTA – Katolikus Zenei Tábor Balatonbogláron. Részletek az esemény weboldalán. 

Cursillo-s zarándokvonat Ferenc pápa csíksomlyói miséjére

cursillo-vonat-taajekoztatoA Mária Út szervezésében induló zarándokvonat egyben Cursillo-s vonat is. A cursillo-s testvérek árkedvezményt kapnak az utazási díjból. Részletek a plakáton,ami letölthető itt. 

Zarándokvonatokkal Ferenc pápa csíksomlyói miséjére

Ferenc pápa Ferenc pápa június 1-i, csíksomlyói szentmiséjére zarándokvonatokkal is eljuthatnak a hívek Szombathelyről, Sopronból, Budapestről. Részletek, ajánlatok, felhívások a bejegyzés további részében. 

Szent Márton öröksége Magyarországon és Európában - Konferencia Szombathelyen május 16-17-én

Szent Márton2019. május 16-17-én nemzetközi konferenciát rendeznek Szombathelyen Szent Márton öröksége Magyarországon és Európában címmel. A meghívó letölthető itt.

30 éves Jubileumi Szent György-cserkészhétvége

CserkészetA Magyar Cserkészszövetség III. Nyugat-magyarországi Kerülete április 26-28-án jubileumi cserkészhétvégével emlékezett meg a 30 évvel ezelőtti első, szabad, nyilvános magyarországi cserkészfogadalom-tételről.

Vasvári káptalan - Vasi települések 1217-2017 - Kötetbemutató Vasváron május 16-án

kaptalan-800-meghivo2019. május 16-án kötetbemutatóra várják az érdeklődőket Vasvárra a Békeházba. A program letölthető pdf-ben itt.

Engesztelés Csehimindszenten

Engesztelés2019. április 29-én is megtartották szokásos engesztelésüket a hívek Mindszenty József bíboros szülőfalujában. Imádkoztak a szentéletű főpap mielőbbi boldoggá avatásáért illetve az ő szándéka szerint magyar hazánkért, népünkért, valamint papjainkért és papi hivatásokért.

Kézzel másolt Bibliát kapott a Szombathelyi Egyházmegye

Szentírás2019. április 30-án Benyik György, szegedi plébános, a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia igazgatója kézzel másolt Szentírást adott át Székely János megyéspüspöknek. 

Az MKPK gyűjtést hirdet a Srí Lanka-i tragédia érintettjeinek megsegítésére

GyűjtésAz MKPK gyűjtést hirdet a Srí Lanka-i tragédia érintettjeinek megsegítésére Pünkösdvasárnapig. 

Visszakapták régi szépségüket a Szent Pál terem festményei

Tarr György restaurátor munkájának köszönhetően visszakapták régi fényüket, szépségüket a Püspöki Palota Szent Pál termének festményei. Május 3-án tartották az átadó ünnepséget. A videóval a Szent Pál teremben nézhetnek körbe  és csodálhatják meg a képeket.

https://www.youtube.com/embed/Ba-jqdTJoYs

Szentmise az Isteni Irgalmasság vasárnapján Zalaegerszegen

KápolnabúcsúAz Isteni Irgalmasság vasárnapján, 2019. április 28-án Fekete Szabolcs Benedek atya búcsúi szentmisét mutatott be a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában.

Egyházmegyei zarándoklat május 1-én Szentgotthárd-Zsidára

https://www.youtube.com/embed/Pc99UpvkhOI

Május 1-én Szentgotthárdon több mint kétezer ember vett részt az egyházmegyei zarándoklaton. Videónkban ezt a napot elevenítjük fel. Emellett Hegyi Sándor fényképeiből válogatunk. 

A Húsvéti csoda Heiter Róbert Gottfried előadásában

ElőadásA fenti címen került sor a szentgotthárdi káplán, tanár, szentszéki bíró legújabb előadására 2019. április 17-én, amely az eddigiekhez hasonlóan ismét rengeteg látogatót vonzott a szentgotthárdi Színházba.

Egyházmegyei zarándoklat Szentgotthárd-Zsidán

Egyházmegyei zarándoklat2019. május 1-én Szentgotthárdon tartották a Szombathelyi Egyházmegye éves zarándoklatát. Több mint kétezren vettek részt a találkozón.

Bemutatták prof. dr. Széll Kálmán új könyvét

KötetbemutatóSzarvasgomba címmel jelent meg prof. dr. Széll Kálmán új könyve. Szombathelyen a Premontrei Gimnáziumban tartották a kötet bemutatóját. 

Görögkatolikus vecsernye Zalaegerszegen

zalaegerszegi-vecsernye-1Mindenkit szeretettel hívnak és várnak a görögkatolikus testvérek görögkatolikus vecsernyére Zalaegerszegre május 18-án.

Papplikáció - Eredményhirdetés

Papplikáció - Jóna Lilla pályázataA Szombathelyi Egyházmegye applikációfejlesztő felhívására mintegy 80 pályamunka érkezett. A bírálatot követően Jóna Lilla pályázatait hirdeti ki a Szombathelyi Egyházmegye nyertesnek, mind az ikon, mind a háttér kategóriában. A nyertesnek gratulálunk! Mindenkinek aki pályamunkát nyújtott be  köszönjük a fáradozását. A fejlesztés tovább zajlik. Az applikáció bemutatására később kerül sor. 

Egyházmegyei ministráns találkozó Szombathelyen

Ministráns találkozó2019. április 27-én tartották Szombathelyen a Brenner János Általános Iskola és Gimnáziumban az egyházmegyei ministráns találkozót.