Szombathelyi Egyházmegye

Szentségimádás az EP választás előestéjén Kőszegen

Szentségimádás2019. május 25-én, szombaton az EP választás előestéjén 19-21 óra között szentségimádásra hívnak mindenkit Kőszegen a Zárda-templomba. Az esemény plakátja letölthető itt.

Elindult a Szombathelyi Egyházmegye családpasztorációs Facebook oldala

Család FacebookElindult a Szombathelyi Egyházmegye családpasztorációs Facebook oldala, Családpasztoráció Szombathelyi Egyházmegye néven. Kövessék figyelemmel a bejegyzéseket!

Angol Társalgási Klub Szombathelyen a Brenner János Hittudományi Főiskolán

Angol KlubA Szombathelyi Egyházmegye Ifjúsági Irodájának szervezésében Angol társalgási klub indul 2019. május 29-én Szombathelyen. A programra 15. életévüket betöltötteket várnak! A PROGRAM INGYENES, heti rendszerességű. Helyszín: Brenner János Hittudományi Főiskola, Szombathely, Szily János utca 3. Részletek és jelentkezés a plakáton, ami itt letölthető.

Tóth Csaba kiállítása Kőszegen

Tóth Csaba kiállítása2019. június 2-án 11 órára mindenkit szeretettel várnak a szervezők Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész ISTEN ÉS A VILÁG című kiállításának megnyitójára  Kőszegen a Református templom Csillag Termébe. A meghívó letölthető pdf-ben itt.

Országos horvát zarándoklat Nardán

Horvát zarándoklatHúsvét 5. vasárnapján, május 19-én rendezte meg az Országos Horvát Önkormányzat az idei országos horvát zarándoklatukat Nardára. Több, mint ezer zarándok érkezett Magyarország horvátok lakta részeiből a kis vas megyei községbe.

Elsőáldozás a Letenyei Plébánián

Elsőáldozás Letenyén2019. május 19-én Letenyén és Bázakerettyén hittanos gyerekek első alkalommal járultak szentáldozáshoz. További képek az ünnepi eseményről a letenyei és a bázakerettyei közösség Facebook oldalán.

Éneklő Ifjúság Kórustalálkozó Jánosházán

Éneklő Ifjúság KórustalálkozóA jánosházi Szent Imre Általános Iskolában 2019. május 13-án tartották az Éneklő Ifjúság Kórustalálkozót és Népdaléneklő Versenyt. Az immár 22. alkalommal megrendezett kulturális esemény célja a zenei-művészeti nevelés megerősítése, a hagyományok ápolása és a közösségépítés. 

Gondolatok Húsvét 5. vasárnapján

https://www.youtube.com/embed/IuvkwgxxlIA

Fatimai engesztelés Toronyban

Fatimai estA fatimai jelenés 102-dik évfordulóján Toronyban gyűltek össze a plébánia és a filiák hívei, hogy együtt imádkozzanak.

“Oltárodhoz jöttem én…” – Elsőáldozás a Székesegyházban

Elsőáldozás2019. május 11-én a szombathelyi Brenner-iskola diákjainak elsőáldozására került sor a Székesegyházban. 

Katolikus Iskolák közötti versenyek Jánosházán és Zalaegerszegen

zalaegerszegi csapat2019. május 3-án és május 8-án az egyházmegyei katolikus iskolák közötti vetélkedőkre került sor Jánosházán és Zalaegerszegen. A szombathelyi Brenner-iskola is képviseltette magát a megmérettetéseken. 

Kirándulás a budapesti Szépművészeti Múzeumban

JutalomkirándulásA sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola diákjai jutalomkiránduláson vettek részt a budapesti Szépművészeti Múzeumban április végén.

A remény emberei kiutat mutatnak – Cigánypasztorációs találkozót rendeztek Budapesten

KonferenciaA magyar püspöki konferencia Caritas in Veritate Bizottsága és a Sója Miklós Nyitott Ház Egyesület május 13-án cigánypasztorációs referenseknek szervezett találkozót, melynek házigazdája Székely János püspök, az MKPK Cigánypasztorációs Bizottságának és Caritas in Veritate Bizottságának elnöke volt. (www.magyarkurir.hu)

Ministráns foci házibajnokság a Szentpéterfai Plébánián

FocibajnokságMájus 12-én délelőtt került megrendezésre a Szentpéterfai Plébániához tartozó községek ministránsainak foci házibajnoksága.

ULTRABALATON 2019 — A szombathelyi Premontrei Gimnázium csapata is képviseltette magát

UltrabalatonA szombathelyi Premontrei Gimnázium csapata is képviseltette magát a hétvégi Ultrabalaton versenyen.

Jézus számít rátok – Székely János lektorokat avatott Szombathelyen

Lektor avatás„Legyetek a föld sója, a világ világossága!” A felolvasói szolgálat mellett köteleződött el 29 férfi május 11-én Szombathelyen. A Sarlós Boldogasszony-székesegyházban bemutatott ünnepi szentmisében avatták lektorrá őket. Képzésük azonban még folytatódik: akolitussá avatásuk decemberben várható. (www.magyarkurir.hu)

Dicsőítő nap Budapesten

csaladplakat2019netDicsőítő napra várják a híveket 2019. július 6-án Budapesten. Részletek a plakáton.