Szombathelyi Egyházmegye

Éneklő Ifjúság Kórustalálkozó Jánosházán

Éneklő Ifjúság KórustalálkozóA jánosházi Szent Imre Általános Iskolában 2019. május 13-án tartották az Éneklő Ifjúság Kórustalálkozót és Népdaléneklő Versenyt. Az immár 22. alkalommal megrendezett kulturális esemény célja a zenei-művészeti nevelés megerősítése, a hagyományok ápolása és a közösségépítés. 

Gondolatok Húsvét 5. vasárnapján

https://www.youtube.com/embed/IuvkwgxxlIA

Fatimai engesztelés Toronyban

Fatimai estA fatimai jelenés 102-dik évfordulóján Toronyban gyűltek össze a plébánia és a filiák hívei, hogy együtt imádkozzanak.

“Oltárodhoz jöttem én…” – Elsőáldozás a Székesegyházban

Elsőáldozás2019. május 11-én a szombathelyi Brenner-iskola diákjainak elsőáldozására került sor a Székesegyházban. 

Katolikus Iskolák közötti versenyek Jánosházán és Zalaegerszegen

zalaegerszegi csapat2019. május 3-án és május 8-án az egyházmegyei katolikus iskolák közötti vetélkedőkre került sor Jánosházán és Zalaegerszegen. A szombathelyi Brenner-iskola is képviseltette magát a megmérettetéseken. 

Kirándulás a budapesti Szépművészeti Múzeumban

JutalomkirándulásA sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola diákjai jutalomkiránduláson vettek részt a budapesti Szépművészeti Múzeumban április végén.

A remény emberei kiutat mutatnak – Cigánypasztorációs találkozót rendeztek Budapesten

KonferenciaA magyar püspöki konferencia Caritas in Veritate Bizottsága és a Sója Miklós Nyitott Ház Egyesület május 13-án cigánypasztorációs referenseknek szervezett találkozót, melynek házigazdája Székely János püspök, az MKPK Cigánypasztorációs Bizottságának és Caritas in Veritate Bizottságának elnöke volt. (www.magyarkurir.hu)

Ministráns foci házibajnokság a Szentpéterfai Plébánián

FocibajnokságMájus 12-én délelőtt került megrendezésre a Szentpéterfai Plébániához tartozó községek ministránsainak foci házibajnoksága.

ULTRABALATON 2019 — A szombathelyi Premontrei Gimnázium csapata is képviseltette magát

UltrabalatonA szombathelyi Premontrei Gimnázium csapata is képviseltette magát a hétvégi Ultrabalaton versenyen.

Jézus számít rátok – Székely János lektorokat avatott Szombathelyen

Lektor avatás„Legyetek a föld sója, a világ világossága!” A felolvasói szolgálat mellett köteleződött el 29 férfi május 11-én Szombathelyen. A Sarlós Boldogasszony-székesegyházban bemutatott ünnepi szentmisében avatták lektorrá őket. Képzésük azonban még folytatódik: akolitussá avatásuk decemberben várható. (www.magyarkurir.hu)

Dicsőítő nap Budapesten

csaladplakat2019netDicsőítő napra várják a híveket 2019. július 6-án Budapesten. Részletek a plakáton.

Gondolatok húsvét 4. vasárnapján

Heiter Róbert Gottfried atya gondolatai Húsvét 4. vasárnapján 

https://www.youtube.com/embed/szgDTxo0Zw4 

Imaestek Szentgotthárdon

brenner-janos-3Minden hónap 15-én várják Boldog Brenner János tisztelőit Szentgotthárdra. Részletek a plakáton.

Erdélyben jártak a brenneres diákok

HatártalanulA „Határtalanul! Együttműködés középiskolák között” program keretében a Boldog Brenner János Gimnázium 10. és 11. évfolyamos diákjai április 8-12. között öt napot töltöttek Erdélyben. Az úti cél Csíkszereda, találkozás a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium diákjaival, akik az ősz folyamán már látogatást tettek Szombathelyen.

Molnár Krisztina Rita irodalmi estje a Püspöki Palotában

irodalmi estA Szépíró-díjas Molnár Krisztina Rita irodalmi estjén vehettek részt az érdeklődők 2019. május 7-én Szombathelyen a Püspöki Palotában.

Adó 1%-os felajánlás az egyházmegyei alapítványoknak

mkpk-1sz-a3-plakat-02Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2019. május 20-áig az szja-bevallástól függetlenül is megtehetjük. Kérünk mindenkit, hogy támogassák a Katolikus Egyház és szervezeteinek működését. 

KÉK futáson a brenneresek – szimpátia futás az autizmussal élő gyermekekért

kék futásAz Autizmus Világnapja programsorozat részeként, már másodszor került sor – a PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány szervezésében – a kék szimpátia futásra, amellyel a szép számú résztvevő ráirányíthatta és felhívhatta a figyelmet az  autizmussal élőkre és családjaikra.

Sára testvér imaösvény Szombathelyen

sara-plakat-2019A szombathelyi szociális testvérek szeretettel meghívják a Szőlősi Templomba (Szombathely, Hunyadi u. 55.) a Boldog Salkaházi Sára vértanú szociális testvér naplórészleteiből összeállított IMAÖSVÉNYRE! 

„Generációk találkozása” - Brenneres diákok látogatása az idősek otthonában

LátogatásFelejthetetlen élményben volt része iskolánk 5. b osztályos tanulóinak, amikor látogatást tettek a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ Kálvária utcai idősek otthonában. 

A Premontrei Gimnázium diákjainak ballagása - 2019.május 4. - Véghné Busics Hilda igazgató köszöntője

Ballagás2019.május 4-én búcsúztak alma materüktől a szombathelyi Premontrei Gimnázium végzős diákjai. A ballagókat Véghné Busics Hilda igazgató búcsúztatja.