Szombathelyi Egyházmegye

Szakkollégiumi Te Deum 2019

Te Deum2019. május 16-án tartották a II. János Pál Katolikus Szakkollégium szokásos év végi Te Deum ünnepségét. 

Megjelent M. Pascalina Lehnert nővér visszaemlékezése magyar nyelven

pascalina-12-piuszMár kapható a Martinus Könyvesboltban M. Pascalina Lehnert nővér visszaemlékezése magyar nyelven XII. Piusz pápáról. 

SZENTEK FÖLDJÉN - Gyalogos zarándoklat Pehm József emlékére - FELHÍVÁS

mindszenty-jozsef-biboros2019. június 28. és július 1. között gyalogos zarándoklat indul Szombathelyről Zalaegerszegre. A részleteket közöljük.

Elmaradnak a május 31-ére és június 1-ére meghirdetett focikupák

FocikupaElmaradnak a május 31-ére Csesztregre, és a június 1-én Szentpéterfára meghirdetett egyházmegyei focikupák döntői.  Az elmúlt napok esőzései miatt a pályák talaja alkalmatlan a mérkőzések megrendezésére. A tervek szerint szeptemberben pótolják a döntőket. 

Letölthető a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus füzete

ferenc-papaFerenc pápa június 1-jei csíksomlyói szentmiséje előtt néhány nappal a Pontifex.ro oldalon elérhetővé tették a szentmise menetét, énekeit, a csíksomlyói kegyszobor történetének és a Szentatya életútjának rövid ismertetését magyar és román nyelven tartalmazó zarándokfüzetet.

Orbán-napi búcsú a letenyei szőlőhegyen

Orbán-nap25 éve került felállításra a letenyei Julián-hegyen a szőlőskertek védőszentjének, Szent Orbánnak a szobra. Az idei évben, május 26-án a szőlősgazdák az ő ünnepét követő vasárnap a harangláb mellett lévő kápolnánál bemutatott szentmisén kérték pártfogását alkalmas időjárás és jó termés érdekében.

Kulturális seregszemle Sárváron

kulturalis-szemleKulturális Seregszemle zajlott a sárvári Nádasdy-várban 2019. 05. 14-16-a között, melyen a Szent László Katolikus Iskola több tanulója is eredményesen szerepelt. A nemes versengésben a következő eredmények születtek. 

Hősök napi megemlékezések a Letenyei Plébánia területén

Hősök Napja2019. május 26-án országszerte megemlékeztek a Hősök Napjáról. A Letenyei Plébániához tartozó településeken is összegyűltek az emberek, hogy fejet hajtsanak őseik előtt. 

Hitoktatók lelkigyakorlata - Jelentkezés

Hitoktatói lelkigyakorlat2019. július 17. és 20. között rendezik meg a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatóinak lelkigyakorlatát. 

Zágrábban jártak szombathelyi cserkészek

CserkészekA zágrábi Zrínyi Miklós magyar cserkészcsapat meghívására 2019. május 18-19-én Zágrábba utaztak szombathelyi cserkészek.

Zarándoklaton a Nagykutasi Plébánia hívei

Zarándoklat2019. május 11-én a Nagykutasi Plébánia hívei, más plébániákról érkező testvérekkel együtt május 11-én útra keltek, hogy Maria Schutz és Mariazell kegyhelyeit felkeresve Szűz Mária védelmét kérjék életükre és családjaikra.

Pedagógus lelkigyakorlat - Jelentkezés

Martineum2019. június 18-20. között rendezik meg a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásában működő iskolák, óvodák pedagógusainak lelki gyakorlatát. Jelentkezés. 

Külhoni közösségekben is bemutatták az 1962-es Mindszenty-kötet magyar fordítását

imgMájus 17-én az augsburgi Szent László Magyar Katolikus Misszión, majd az ezt követő napokban a müncheni Magyar Katolikus Egyházközségben és a bécsi Pázmáneumban ismerhették meg az érdeklődők a Vecsey József által szerkesztett Mindszenty-kötetet. (www.magyarkurir.hu)

Szent Rita emléknap Zalaegerszegen

Szent Rita emléknapMájus 22-én ünnepli Egyházunk Casciai Szent Rita emléknapját. Ez alkalomból a zalaegerszegi Kertvárosi-templomban is kérték a hívek a Szent közbenjárását, újonnan készült szentképét és rózsatöveket, rózsaszálakat áldottak meg.

Gondolatok húsvét 6. vasárnapján

https://www.youtube.com/embed/k_hH52a-hwA

Szent Kvirin ünnepe Szombathelyen

Szent Kvirin ünnepe2019. június 2-án mindenkit szeretettel hív a szombathelyi Szent Kvirin Plébánia közössége a város hitvalló vértanújának ünnepére. A programot közöljük, amely letölthető itt.

Egyházmegyei hittanverseny döntője Kőszegen

Hittanverseny2019. május 18-án rendezték meg az egyházmegyei hittanverseny döntőjét Kőszegen. 

Szentmise Boldog Apor Vilmos püspök tiszteletére

Apor Vilmos ünnepe GyőrbenMájus 23-án Boldog Apor Vilmos püspök emlékére Székely János szombathelyi megyéspüspök ünnepi szentmisét celebrált a Nagyboldogasszony-székesegyházban. Vele koncelebrált Veres András győri megyéspüspök a Győri Egyházmegye papságának részvételével.

Vasvári káptalan - Vasi települések 1217-2017 - Kötetbemutató Vasváron

Vasvári káptalan vasi települések2019. május 16-án mutatták be a Vasvári káptalan - Vasi települések 1217-2017 - c. kötetet Vasváron. A kiadvány egyházmegyénk múltjának egy kevéssé ismert, de annál fontosabb időszakával foglalkozik.