Szombathelyi Egyházmegye

Trianon 99 éve… Megemlékezés a Premontrei Gimnáziumban

Székely kapu2019. június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából székelykaput állítottak fel a Premontrei Gimnázium udvarán, amely a 99 évvel ezelőtt megkötött trianoni békeszerződés nyomán, a szétszakított Magyarországot ábrázolja. 

A Szentlélek eljövetelének ünnepe - Pünkösd a Székesegyházban

Pünkösd2019. június 9-én, Pünkösd ünnepén dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét a szombathelyi Székesegyházban. Ezen az ünnepen 245 fiatalnak szolgáltatták ki a bérmálás szentségét. 

Püspöki szentmise Pünkösd ünnepén élőben a Székesegyházból

PünkösdPüspöki szentmise Pünkösd ünnepén élőben a Székesegyházból - 2019. június 9. 10.00. A közvetítés megtekinthető az alábbi linkre kattintva.


Könyv a zalaegerszegi Mária Magdolna Plébániáról és plébániatemplomról

Zalaegerszegi füzetek2019. június 5-én mutatták be Zalaegerszegen a város jelképének számító Mária Magdolna-templomról és a plébániáról szóló kötetet. Cselenkó Borbála, a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár munkatársa a szerzője. 

Isten és a világ címmel Tóth Csabának nyílt kiállítása Kőszegen

KiállításKeresztény kultúránk megtartó erejére hívja fel a figyelmet Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész Isten és a világ kiállítása a református templom Csillag Termében. (www.vaol.hu)

MEGHÍVÓ A SZOMBATHELYI EGYHÁZMEGYEI NEMZETISÉGI TALÁLKOZÓRA

Nemzetiségi TalálkozóDr. Székely János megyéspüspök mindenkit szeretettel hív és vár a II. Egyházmegyei Nemzetiségi Találkozóra június 8-án Nardára.  

Óvodások talkozója Szombathelyen

Óvodások találkozója2019. június 6-án óvodások számára rendezett találkozót a Szombathelyi Egyházmegye. 9 intézményből érkeztek a kicsik. 

Szent Efrém Férfikar koncertje a Székesegyházban a Martinus Koncertek keretében

Szent Efrém Férfikar koncertje2019. június 4-én a Szent Efrém Férfikar lépett fel Szombathelyen a Székesegyházban.

Az Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny győztesei

20190526-094043-1Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat rendezésében május 25-26-27-én Győrben tartották a XXIX. Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny országos döntőjét. A szombathelyi Brenner-iskolából is érkeztek diákok a megmérettetésre. 

A tudás bajnokai

62152340-485103402258875-6552265586947129344-n20. alkalommal rendezték meg az általános iskolások Tudásbajnokságát, ezúttal Szegeden. A szombathelyi Brenner-iskola növendékei remek eredményeket értek el a versenyen. 

Könyvbemutató Zalaegerszegen

cselenko9pg2019. június 5-én mutatják be Zalaegerszegen Cselenkó Borbála: A zalaegerszegi Mária Magdolna Plébánia és plébániatemplom története a 18-19. században című könyvét. Mindenkit szeretettel vár a szerző a kötet bemutatójára. A meghívó letölthető itt. 

Június 17-étől újra Karitász nyári tábor Nardán

Karitász táborJúnius 17-én újra megnyitja kapuit a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári tábora Nardán. 

A Szent Efrém Férfikar hangversenye Szombathelyen - Jegyek még kaphatók

Koncert a Székesegyházban

2019. június 4-én a Szent Efrém Férfikar ad hangversenyt Szombathelyen a Székesegyházban. Jegyek még kaphatók a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpontban. A látogatóközpont hétfőn zárva tart, jegyek kedden vásárolhatók. 

A hit bástyái lehetnek – Világiak képzése és elköteleződése Szombathelyen

Martos Levente BalázsMartos Levente Balázs felnőttképzési referens vallja: Egyházunk legbelső lényeghez tartozik, hogy szolgálatok különféleségében éljünk együtt, és olyan testet alkossunk, amelynek minden tagja eleven. Készületről, feladatokról és a jövő lehetőségeiről beszélgettünk. (www.magyarkurir.hu)

Újmise a szombathelyi szaléziaknál

Szent Kvirin ünnep2019. június 2-án, az ókori Savariában, a mai Szombathelyen vértanúhalált halt püspökre, Szent Kvirin emlékeztek Szombathelyen. Szentmisével vette kezdetét az ünnep, délután pedig a vértanúság helyén emlékeztek. 

Trianoni kereszt Letenyén

Trianoni keresztA Nemzeti Összetartozás Napjához közeledve mécseseket helyeztek el Letenyén a Trianoni keresztnél június 2-án. 

Gondolatok húsvét 7. vasárnapján

https://www.youtube.com/embed/ZumYVZ4Y_Y4

Engesztelés Csehimindszenten

EngesztelésA hagyományoknak megfelelően 2019. május 29-én is megtartották Csehimindszenten a szokásos 29-ei engesztelést, amit Mindszenty József bíboros, hercegprímás mielőbbi boldoggá és szentté avatásáért, valamint papjainkért és új papi hivatásokért ajánlottak fel.

Élőben közvetíti a csíksomlyói pápai szentmisét a Duna TV

ferenc-papaFerenc pápa személyében először látogat katolikus egyházfő Erdélybe. A Szentatya június 1-jén mutat be szentmisét a csíksomlyói szabadtéri oltárnál. Az ünnepi szertartást a Duna Televízió élőben közvetíti.

Elsőáldozók zarándoklata Vasváron

Elsőáldozók zarándoklata2019. május 30-án újra Vasvár adott otthont az egyházmegye elsőáldozói számára rendezett találkozónak. Nagy lelkesedéssel fogadták a gyerekek a programokat.