Szombathelyi Egyházmegye

Fatimia est Toronyban

Fatimai estJúnius 13-án a hagyományokhoz híven ismét fatimai engesztelést tartottak a hívek Toronyban. 

Gondolatok Szentháromság vasárnapjára

https://www.youtube.com/embed/jshU67Q9U-k

Interjú Bóka Balázs diakónussal

Bóka BalázsA szombathelyi Székesegyházban 2019. június 15-én diakónussá szentelték Bóka Balázst. Vele készült interjú, amelyben megismerhetik életét, hivatását. 

Személyi és területi változások a Szombathelyi Egyházmegyében

    Kinevezések Dr. Székely János megyéspüspök 2019. augusztus 1-jétől az alábbi területi és személyi változásokat rendelte el a Szombathelyi Egyházmegyében. 

Diakónusszentelés a Székesegyházban

Diakónusszentelés2019. június 15-én diakónussá szentelte Bóka Balázs papnövendéket Székely János megyéspüspök a Székesegyházban. A jeles esemény egyben hálaadás is volt az egyházmegye papjaiért és különösen is azokért, akik idén ünneplik szentelésük jubileumát.

Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde a diakónusszentelésen

Székely JánosDr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde a diakónusszentelésen 2019. június 15-én. 

Meghallgatható itt.  

Felavatták a Brenner János parkot és a vértanú szobrát Csepelen

AvatásJúnius 12-én ünnepélyes keretek között felavatták a csepeli Széchenyi-iskola mellett kialakított Brenner János parkot és a vértanú papnak emléket állító szobrot. Az eseményen részt vett Mádl Dalma, Brenner József nagyprépost, Borbély Lénárd polgármester, Wittner Mária, Csepel díszpolgára, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester, valamint Szeles Gábor jegyző. (www.magyarkurir.hu) 

Megjelent a Boldog Brenner János vértanú üzenete című kiadvány

KiadványMegjelent a Boldog Brenner János vértanú üzenete című kiadvány. 

A Székesegyház felszentelésének évfordulója

A mai napon emlékezünk meg a szombathelyi Székesegyház felszentelésének évfordulójáról. Székely János megyéspüspök 19 órakor szentmisét mutat be a Sarlós Boldogasszony Székesegyházban. Az alábbi kisfilmben a templomot mutatjuk be.

https://www.youtube.com/embed/S90iuza7vRs 

Meghívás a misszióra – Megkezdődött a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus utolsó előkészületi éve

img1Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye június 10-én, Szűz Mária, az Egyház Anyja ünnepén tartotta meg a máriaremetei kegytemplom kertjében a hagyományos karizmák ünnepét. A nap folyamán Erdő Péter bíboros, prímás tartott katekézist és mutatott be szentmisét. (www.magyarkurir.hu)

Plébániai Családi Nap Nicken

Családi Nap 2019. június 8-án tartották a Répcelaki Plébánia Családi Napját Nicken. 

Elsőáldozás Szentgotthárdon

Elsőáldozás2019. június 10-én tartotta plébániai közösségünk az elsőáldozási ünnepségét. Május közepén már a rábakethelyi templomban is ünnepeltünk elsőáldozást, most 26-an járultak először az Eucharisztiához.

Diakónusszentelés június 15-én szombaton a Székesegyházban

Diakónus szentelésMindenkit szeretettel hívunk és várunk 2019. június 15-én, szombaton 10 órára a Székesegyházba, ahol Székely János megyéspüspök diakónussá szenteli Bóka Balázst. A szentmisében imádkozunk új papi hivatásokért is és hálát adunk egyházmegyénk jubiláns papjaiért is. 

Szentségimádás Szentháromság vasárnapján Kőszegen

1A kőszegi testvérek mindenkit szeretettel hívnak június 16-án, 16 órakor Szentháromság vasárnapán szentségimádásra a Jézus Szíve-templomba. 

Minisztráns kirándulás

KirándulásMiközben a világegyház Csíksomlyóra szegezte tekintetét, hogy a pápalátogatás örömében osztozzanak, a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia is zarándoklatot szervezett Pusztacsatárra. Minisztráns fiataljaik közül 21-en vállalkoztak a kalandra, hogy egy felejthetetlen napot töltsenek együtt.

Vizitúra az Őrségben, napsütés az Isztrián

PremontreiA Premontrei Gimnázium 10. évfolyamos biológia tagozatos diákjai, a szokásos zoolóia-botanika terepgyakorlaton vettek részt május 27-31-ig. A program első 3 napja az Őrségben került lebonyolításra a Nemzeti Tehetség Program NTP-KNI-18 pályázat támogatásával. Az utolsó két napon pedig az Isztriai-félsziget élővilágával ismerkedhettek meg a diákok.  

Megújult a Magyar Kurír honlapja

magyar-kurir2019. június 10-én, Szűz Mária, az Egyház Anyja ünnepén elindult az új Magyar Kurír honlap. A megújulás során a design sokat változott, a menük és a tartalmas olvasnivalók viszont nem. Keressék és olvassák a Magyar Kurír honlapot.

II. Egyházmegyei Nemzetiségi Találkozó Nardán

Nemzetiségi Találkozó2019. június 8-án Nardán tartották a II. Egyházmegyei Nemzetiségi Találkozót. Együtt ünnepeltek a horvát, szlovén, német nemzetiségűek.

Ünnepség Szent Kvirin püspöki székhelyén

Szent Kvirin ünnepségJúnius 4-én, Szent Kvirin püspök emléknapján Ágh Ernő szombathelyi önkormányzati képviselő, a Szent Kvirin Plébánia Tanácsadó Testületének elnöke vezetésével, szombathelyi egyházközségek küldötteivel, Aigner Géza plébános kíséretével, szombathelyi küldöttség vett részt a horvátországi Sisakon a Szent Kvirin-ünnepségen.