Szombathelyi Egyházmegye

Hitoktatók lelkigyakorlata - Jelentkezés

MartineumLelkigyakorlatra hívjuk a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatóit 2019. július 17. és 20. között. 

"Csendben szemlélni"- Pedagógusok lelkigyakorlata

Lelkigyakorlat2019. június 18-20. között rendezték meg a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásában működő iskolák, óvodák pedagógusainak lelkigyakorlatát a Martineum Felnőttképző Akadémián. A lelkigyakorlatot Bakos Gergely OSB vezette.

Úrnapja ünnepe a Székesegyházban

Úrnapja2019. június 23-án Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepére gyűltek össze a hívek a szombathelyi Székesegyházba. 

Jubiláns házaspárok találkozója

Jubiláns házaspárok köszöntése2019. június 22-én újra ünnepre gyűltek össze az egyházmegye jubiláns házaspárjai. Székely János megyéspüspök köszöntötte a házassági évfordulójukat ünneplőket.

Gondolatok Krisztus Szent Teste és Vére ünnepén

Heiter Róbert atya gondolatai Krisztus Szent Teste és Vére ünnepén 

https://www.youtube.com/embed/g_eg0G6EE74 

Ősztől újra akolitusképzés a Szombathelyi Egyházmegyében

AkolitusképzésA Szombathelyi Egyházmegye 2019-ben új évfolyammal indítja akolitusképzését. 

Nyári programok a Martineum Felnőttképző Akadémián

Martineum Felnőttképző Akadémia2019 nyarán is érdekes programok várják az érdeklődőket a Martineum Felnőttképző Akadémián. 

Egy asztalnál az Úrral - Bibliodráma csoport a Martineum Felnőttképző Akadémián

BibliodrámaNagy sikerrel folytak a Martineum Felnőttképző Akadémián indított Bibliodráma műhely foglalkozásai. Résztvevői beszámolót olvashatnak. 

Szentségimádás Úrnapja előtti szombaton Zalaegerszegen

szentsegimadas-2019-06-22Kőszegen is bekapcsolódhatnak a hívek június 22-én a világméretű szentségimádásba. A Zárda-templomban 19.15-től várják a híveket.

Június 22-én világméretű szentségimádás - Szombathelyi Egyházmegyei helyszínek

header-1920x484px2019. június 22-én, Úrnapja szombatján világméretű szentségimádásba kapcsolódhatunk be. A Szombathelyi Egyházmegyében is több plébánia csatlakozott már a programhoz. 

A Szent András Evangelizációs Iskola János kurzust szervez Zalaegerszegen

PlakátA Szent András Evangelizációs Iskola János kurzust szervez a tanítványságról. Az egy hetes kurzus célja, hogy "megtanuljunk úgy élni, ahogy a Mester és olyanná lenni, mint Ő". 

Pünkösdhétfői gyalogos zarándoklat

ZarándoklatImmár hagyomány a Kámoni Plébánián, hogy nagyböjtben, és pünkösdhétfőn gyalogos zarándoklatra hívja a híveket, így volt ez június 10-én pünkösdhétfőn is.

A jánosházi Szent Imre Általános Iskola 7. osztályosai Erdélyben

Erdély2019. június 01-04. között erdélyi tanulmányi kiránduláson vehettek részt a jánosházi Szent Imre Általános Iskola 7. osztályos diákjai (Túrák és kirándulások Torockó központtal). 

Nemzetközi Kneipp Akciós Napok Vas megyében

meghivo-1A Nemzetközi Kneipp Szövetség Vas megyében tartja 2019-es évi Nemzetközi Kneipp Akciós Napok programját. A rendezvény egyik védnöke Székely János megyéspüspök, aki június 20-án 16 órakor Sárváron mond köszöntőt. A programokat a meghívóban olvashatják, amit letölthetnek itt.

Elindult a regisztráció a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akcióra

72-ora-a4-plakat-2019A 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes, ifjúsági akciót 12. alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház 2019. október 10-13. között. Az akció a magyarországi és a határon túli magyar fiatalokat egyaránt hívja, hogy együtt tegyenek másokért, környezetükért, segítsenek ott, ahol szükség van rájuk! A 72 óra honlapján - https://72ora.hu/ - már elindult a regisztráció!

Átadták a Szent Gellért-díjakat a Szombathelyi Egyházmegyében

Szent Gellért-díj2019. június 18-án átadták a Szent Gellért-díjakat. Hárman részesültek az elismerésben, amit az egyházmegye fenntartásában működő intézmények oktató-nevelő intézmények pedagógusainak, dolgozóinak tartott év végi köszöntőjén adtak át. 

Elindult a Csehimindszenti Plébánia Facebook oldala.

csehimindszenti-plebania-facebookElindult a Csehimindszenti Plébánia Facebook oldala. Értesüljenek első kézből a plébánia történéseiről! Katt ide!


Újra Karitász tábor Nardán

Karitász tábor2019. június 18-án hivatalosan is megkezdte működését a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári tábora Nardán. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét ezen a napon, majd beállt a gyerekek közé és kipróbálta velük a játékokat.

Állatkerti látogatások a trópusi hőségben

Állatkerti látogatásokA Nemzeti Tehetség Program, Természetvédelem „Zooról-zoora” (NTP-MTTD-18-0005) pályázatának keretében a Premontrei Gimnázium biológia tagozatos diákjai a tanév és egyben a pályázat zárásaként egy kétnapos tanulmányúton vettek részt június 11-12-én. Ennek keretében látogatást tettek a budapesti és a nyíregyházi állatkertben.

Fatimia est Toronyban

Fatimai estJúnius 13-án a hagyományokhoz híven ismét fatimai engesztelést tartottak a hívek Toronyban.