Szombathelyi Egyházmegye

Thurzó Zoltán ad koncertet Csehimindszenten

nyomtato-martinus-hu-20190805-0931562019. augusztus 8-án, este 19.30-tól Thurzó Zoltán ad koncertet Csehimindszenten. A program plakátja letölthető itt. 

Imavirrasztás Nagyboldogasszony ünnepének előestéjén Kőszegen

imavirrasztas-plakatja-2019-08-14Nagyboldogasszony ünnepének vigíliáján, augusztus 14-én, szerdán 19.15–22.00-ig imavirrasztásra hívnak és várnak mindenkit a kőszegi Zárda-templomba a magyar nemzet lelki megújulásáért és a családokért. 

 

Szent Domonkos ünnepe Szombathelyen a Domonkos-templomban

szent-domonkosSzent Domonkos ünnepére hívja a híveket a Szombathelyi Domonkos Kör 2019. augusztus 8-án. 

Délutáni gyalogos zarándoklat Kőszegről Rőtfalvára

ZarándoklatNagyboldogasszony ünnepén augusztus 15-én évszázadok óta meglátogatják prosecióban a kőszegiek a szomszédos osztrák falut, Rőtfalvát annak Búcsúnapján.

Vesperás és szentségimádás csütörtökönként Kőszegen a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve

vesperas-es-szentsegimadas-2019-aug-csutA találkozás reményében szeretettel hívnak és várnak mindenkit a kőszegi Zárda-templomba 2019 augusztusának csütörtöki napjain 19.15-re Vesperásra (alkonyati zsolozsmára) és 19.30–20.30-ig csendes szentségimádásra, melyekkel egyúttal az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra is készülhetünk.

 

Nagyboldogasszony búcsú Vasváron

Vasvári búcsú2019. augusztus 10-11-én tartják Vasváron a Nagyboldogasszony búcsút. A programot közöljük.

Felvételt hirdet a 2019/20-as tanévre a II. János Pál katolikus Szakkollégium

szakkolikiskep-214x300Felvételt hirdet a 2019/20-as tanévre a II. János Pál  katolikus Szakkollégium .

Mit jelent ma felnőtt kereszténynek lenni – Székely János megyéspüspök tartott előadást a Háló Kárpát-medencei nyári táborban

halo-tabor-1Szeniorok, házaspárok, párkeresők, ifik, tinik, iskolások, ovisok belföldről és külhonból – több mint háromszázan táboroznak Tatán a Háló és a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom szervezésében, és néznek szembe istenkapcsolatukkal. Augusztus 1-jén Székely János püspököt hallgattuk meg.(www.magyarkurir.hu)

Gondolatok évközi 18. vasárnapra

https://www.youtube.com/embed/Aom6j4vNS2o

Útkereső - Hivatástisztázó Műhely Szombathelyen

utkereso-szorolapHivatástisztázó Műhelyt indít 17 és 30 év közötti, szabad állapotú, hivatásukat kereső fiataloknak a Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja (Szombathely, Szily János u. 3-5.). Érdeklődni az címen lehet.

A hitoktatók nyári lelkigyakorlata

Hitoktatók lelkigyakorlataJúlius közepén a Martineum Felnőttképző Akadémián volt a hitoktatók lelkigyakorlata. Versegi Beáta Mária SC nővér vezette a négy napos lelki együttlétet,  Horváth József atya pedig a szentmiséken komoly, megfontolandó gondolatokkal segített minket.

Püspöki szentmise Bázakerettyén

Püspöki szentmise BázakerettyénSzékely János megyéspüspök szentmisét mutatott be a szombathelyi Kálvária templom közösségének kerettyei táborában július 26-án.

Nagymamák megáldása Letenyén

Nagymamák megáldása LetenyénSzent Anna litániáját imádkozták a Szent ünnepén, július 26-án Letenyén. Felidézték, miként kapták Szent Joakimmal isteni ajándékként leányukat, Máriát. A szentmise végén pedig megáldották a nagymamákat, hogy Szent Anna példájára buzgón közvetítsék gyermekeiknek Isten Igéjét.

Megáldották Brenner János szobrát Karancskeszin

SzobormegáldásKözösségi összefogással Brenner Jánost ábrázoló szobrot állítottak a Nógrád megyei Karancskesziben, melyet Beer Miklós váci megyéspüspök áldott meg június 23-án.

Görögkatolikus ünnep nyár közepén Zalaegerszegen

Görögkatolikus Szent LiturgiaKettős alkalmuk volt ünnepelni július 20-án a görögkatolikus híveknek a zalai megyeszékhelyen: a júniusban frissen felszentelt Elek Antal atya mutatta be előttük első Szentmiséjét. Másrészt régi vágya teljesült ezzel az itteni a görög katolikus híveknek, hiszen idáig – egy megelőző Vecsernye kivételével ­– nem volt lehetőség görög szertartású Szent Liturgián részt venni Zalaegerszegen!

Akik beleéneklik az evangéliumot a gyerekek szívébe – Nagyszülők és unokák miséje Szombathelyen

Nagyszülők és unokák miséje SzombathelyenEgy olyan szentmisén vettünk részt, ahol senkit nem zavartak a mocorgó, kicsit hangoskodó kisgyerekek, mert aki ott volt, a generációk közötti szeretetet jött ünnepelni. Szent Anna és Joachim emléknapján, július 26-án kifejezetten a nagyszülőket és az unokákat várták a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyházba, ahol a szentmise végén külön megáldotta őket Székely János megyéspüspök. (www.magyarkurir.hu)