Szombathelyi Egyházmegye

Egyházi programok a Savaria Történelmi Karnevál idején Szombathelyen

Savaria Karnevál2019. augusztus 22-én veszi kezdetét a XX. Savaria Történelmi Karnevál Szombathelyen. A Szombathelyi Egyházmegye intézményei, szervezetei számos ponton kapcsolódnak a rendezvényhez. Ezeket a helyszíneket és programokat ajánljuk.

1Úton zarándoknap Csénye-Celldömölk szakasz útvonalterve

babakocsis-zarandoklatJavában zajlanak az előkészületek az augusztus 24-i 1Úton Zarándoknapra. Egyházmegyénkben a Csénye-Celldömölk szakasz útvonaltervét ismertetjük a szervezőktől kapott információk alapján. Az útvonal-programterv letölthető itt.

1Úton Zarándoknap 2019. augusztus 24-én az édesapákért

1Úton2019. augusztus 24-én újra 1Úton Zarándoknap. Ezen a napon az édesapákért ajánlják fel imádságaikat a résztvevők. A Szombathelyi Egyházmegyében is több szakaszon lehet zarándokolni ezen a napon. 

Augusztus 22-én gospel est a Székesegyházban - Jegyek a

gospel-2019-webAugusztus 22-én gospel est a Székesegyházban! Fellép az Octovoice Énekegyüttes. Jegyek a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpontban vásárolhatók! A plakát letölthető itt.

Megújult az olaszfai Szent Miklós-templom 137 éves orgonája

OrgonamegáldásHatalmas összefogás áll a renoválás mögött, tegnap pedig a már hagyományos magyar–olasz baráti napon a megyés püspök kért áldást a hangszerre. (www.vaol.hu)

KALÁSZ-tábor a II. Rákóczi Ferenc emlékévben

Kalász táborAugusztus 5-9-ig rendezte meg a Katolikus Asszonyok, Lányok Szövetségének Szombathelyi csoportja hagyományos nyári gyermek-táborát a Martineum Felnőttképző Akadémia területén. Idén már 21 résztvevő volt.

Ne szavakkal, hanem tettekkel építsük hazánkat - Püspöki szentmise Szent István király ünnepén Szombathelyen

Államalapítás ünnepe2019. augusztus 20-án, Szent István király ünnepén Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét Szombathelyen. 

Búcsú Hagyárosböröndön

Hagyárosbörönd2019. augusztus 11-én búcsúi szentmisét tartottak Hagyárosböröndön. 

Felújították a Szent Lőrinc vértanúnak ajánlott templomot Zalaszentlőrincen

ZalaszentlőrincPüspökségi anyagi támogatással és a helybéliek munkájával két év alatt újult meg a település római katolikus temploma. A felújítás utáni újraszentelés vasárnap ünnepi szentmise kíséretében történt. (www.zaol.hu)

Különös augusztus 15-e Szombathelyen

1809. augusztus 15.1809. augusztus 15-én nem mindennapi keretek között zajlottak a Nagyboldogasszony napi ünnepi szertartások a Szombathelyen a Székesegyházban.

Hivatali szünet augusztus 15-én

Hivatali szünetA Nagyboldogasszony ünnepén a Szombathelyi Egyházmegyei Hivatalban, valamint a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpontban és intézményegységeiben – Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár, Egyházmegyei Könyvtár - augusztus 15-én csütörtökön szünet lesz.

Székely János: A cigánypasztorációban dolgozók legfontosabb feladata apostollá válni

LelkigyakorlatAugusztus 9–11. között rendezték meg az I. Országos Romapasztorációs Lelkigyakorlatot Szombathelyen.

Szeptember 7-én szentmise a Káld-hidegkúti erdőben lévő kápolnában

vas-nepe-2019-web2019. szeptember 7-én 10 órakor Balassi István atya mutat be szentmisét a Káld-hidegkúti erdőben található kápolnában. 

Gondolatok évközi 19. vasárnapon

https://www.youtube.com/embed/DqaY8xqdDac

30. Ifjúsági Találkozó Medjugorjében egyházmegyénk fiataljaival

Mladifest2019. augusztus 1-6. között rendezték meg a 30. Ifjúsági Találkozó Medjugorjében. Egyházmegyénkből is vettek részt fiatalok az eseményen, többek között Zalaegerszegről. Személyes hangvételű élménybeszámolók és tanúságtétel a fiataloktól.

Görögkatolikus Szent Liturgia Zalaegerszegen

Görögkatolikus Szent Liturgia2019. augusztus 4-én újra Szent Liturgián vehettek részt a görögkatolikus hívek Zalaegerszegen.

Hálaadás Balogunyomban

HálaadásRendhagyó módon ünnepelték meg a balogunyomi gazdák a terménybetakarítást: augusztus 2-án hálaadó szentmisére gyűltek össze a településen gazdálkodók, hogy hálát adjanak a Teremtőnek a jó termésért, amellyel idén megajándékozta őket.

Thurzó Zoltán ad koncertet Csehimindszenten

nyomtato-martinus-hu-20190805-0931562019. augusztus 8-án, este 19.30-tól Thurzó Zoltán ad koncertet Csehimindszenten. A program plakátja letölthető itt. 

Imavirrasztás Nagyboldogasszony ünnepének előestéjén Kőszegen

imavirrasztas-plakatja-2019-08-14Nagyboldogasszony ünnepének vigíliáján, augusztus 14-én, szerdán 19.15–22.00-ig imavirrasztásra hívnak és várnak mindenkit a kőszegi Zárda-templomba a magyar nemzet lelki megújulásáért és a családokért. 

 

Szent Domonkos ünnepe Szombathelyen a Domonkos-templomban

szent-domonkosSzent Domonkos ünnepére hívja a híveket a Szombathelyi Domonkos Kör 2019. augusztus 8-án.