Szombathelyi Egyházmegye

Óvodaavató Kemeneshőgyészen

Óvodaavató2019. szeptember 1-től a Szombathelyi Egyházmegye működteti tovább a mihályházai székhelyű – Mihályháza, Kemenshőgyész és Kemensszentpéter településeket magában foglaló – Gyermek Jézus Katolikus Óvodát. Székely János megyéspüspök mutatta be a tanévnyitó Veni Sancte szentmisét Kemeneshőgyészen és megáldotta az óvodaépületét augusztus 28-án.

20 éves a letenyei Öreg-hegyi kápolna

Kápolnaszentelés20 éve, 1999-ben szentelték fel Letenyén, az Öreg-hegyen épült kápolnát. Archív felvételeken a szentelés pillanatai elevenednek meg illetve az építkezéskor készített felvételekből összeállított fotóalbum átadása.

30 éves a bajánsenyei római katolikus kápolna

Évforduló1989-ben, 30 éve szentelték fel Bajánsenyén a katolikus imaházat. Az évforduló kapcsán Kiss László körmendi plébános és Köbli Tamás őriszentpéteri plébános mutattak be szentmisét. A jubileumra emlékezik a helyi gyülekezet egy tagja a következő írásban.

Rábel-hegyi búcsú Rábagyarmaton

Búcsú ünnep2019. augusztus 18- án búcsúi szentmisét tartottak Rábagyarmaton, a Rábel-hegyen. 

Adománygyűjtés Zalaegerszegen a Mindszenty-iskolában

Adománygyűjtés2019. augusztus 21-szeptember 8. között rászoruló diákok számára tartanak adománygyűjtést a zalaegerszegi Mindszenty-iskolában. 

Egyházi programok a Savaria Történelmi Karnevál idején Szombathelyen

Savaria Karnevál2019. augusztus 22-én veszi kezdetét a XX. Savaria Történelmi Karnevál Szombathelyen. A Szombathelyi Egyházmegye intézményei, szervezetei számos ponton kapcsolódnak a rendezvényhez. Ezeket a helyszíneket és programokat ajánljuk.

1Úton zarándoknap Csénye-Celldömölk szakasz útvonalterve

babakocsis-zarandoklatJavában zajlanak az előkészületek az augusztus 24-i 1Úton Zarándoknapra. Egyházmegyénkben a Csénye-Celldömölk szakasz útvonaltervét ismertetjük a szervezőktől kapott információk alapján. Az útvonal-programterv letölthető itt.

Augusztus 22-én gospel est a Székesegyházban - Jegyek a

gospel-2019-webAugusztus 22-én gospel est a Székesegyházban! Fellép az Octovoice Énekegyüttes. Jegyek a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpontban vásárolhatók! A plakát letölthető itt.

Megújult az olaszfai Szent Miklós-templom 137 éves orgonája

OrgonamegáldásHatalmas összefogás áll a renoválás mögött, tegnap pedig a már hagyományos magyar–olasz baráti napon a megyés püspök kért áldást a hangszerre. (www.vaol.hu)

KALÁSZ-tábor a II. Rákóczi Ferenc emlékévben

Kalász táborAugusztus 5-9-ig rendezte meg a Katolikus Asszonyok, Lányok Szövetségének Szombathelyi csoportja hagyományos nyári gyermek-táborát a Martineum Felnőttképző Akadémia területén. Idén már 21 résztvevő volt.

Ne szavakkal, hanem tettekkel építsük hazánkat - Püspöki szentmise Szent István király ünnepén Szombathelyen

Államalapítás ünnepe2019. augusztus 20-án, Szent István király ünnepén Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét Szombathelyen. 

Búcsú Hagyárosböröndön

Hagyárosbörönd2019. augusztus 11-én búcsúi szentmisét tartottak Hagyárosböröndön. 

Felújították a Szent Lőrinc vértanúnak ajánlott templomot Zalaszentlőrincen

ZalaszentlőrincPüspökségi anyagi támogatással és a helybéliek munkájával két év alatt újult meg a település római katolikus temploma. A felújítás utáni újraszentelés vasárnap ünnepi szentmise kíséretében történt. (www.zaol.hu)

Különös augusztus 15-e Szombathelyen

1809. augusztus 15.1809. augusztus 15-én nem mindennapi keretek között zajlottak a Nagyboldogasszony napi ünnepi szertartások a Szombathelyen a Székesegyházban.

Hivatali szünet augusztus 15-én

Hivatali szünetA Nagyboldogasszony ünnepén a Szombathelyi Egyházmegyei Hivatalban, valamint a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpontban és intézményegységeiben – Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár, Egyházmegyei Könyvtár - augusztus 15-én csütörtökön szünet lesz.

Székely János: A cigánypasztorációban dolgozók legfontosabb feladata apostollá válni

LelkigyakorlatAugusztus 9–11. között rendezték meg az I. Országos Romapasztorációs Lelkigyakorlatot Szombathelyen.

Gondolatok évközi 19. vasárnapon

https://www.youtube.com/embed/DqaY8xqdDac

30. Ifjúsági Találkozó Medjugorjében egyházmegyénk fiataljaival

Mladifest2019. augusztus 1-6. között rendezték meg a 30. Ifjúsági Találkozó Medjugorjében. Egyházmegyénkből is vettek részt fiatalok az eseményen, többek között Zalaegerszegről. Személyes hangvételű élménybeszámolók és tanúságtétel a fiataloktól.

Görögkatolikus Szent Liturgia Zalaegerszegen

Görögkatolikus Szent Liturgia2019. augusztus 4-én újra Szent Liturgián vehettek részt a görögkatolikus hívek Zalaegerszegen.

Hálaadás Balogunyomban

HálaadásRendhagyó módon ünnepelték meg a balogunyomi gazdák a terménybetakarítást: augusztus 2-án hálaadó szentmisére gyűltek össze a településen gazdálkodók, hogy hálát adjanak a Teremtőnek a jó termésért, amellyel idén megajándékozta őket.