Szombathelyi Egyházmegye

Perenyeiek 170. fogadalmi, Szent Vidi zarándoklata szeptember 29-én

2019-meghivo-perenyei-szent-agota-egyhazkozsegA perenyei Szent Ágota Egyházközség szeretettel hív mindenkit 2019. szeptember 29-én, immár 170. alkalommal megtartott fogadalmi zarándoklatára Perenyéből a velemi Szent Vid-kápolnához. A meghívó letölthető itt. 

Beszámoló a 2019-es 1Úton Nemzetközi Zarándoknap Csénye – Celldömölk szakaszának zarándoklatáról

1Úton2019. augusztus 24-én az édesapákért imádkoztak az 1Úton Zarándoklaton részt vevő hívek. Személyes hangvételű beszámolót olvashatnak. 

"Ti vagytok Isten jelene.” – Nyári tábor a II. János Pál Katolikus Szakkollégiumban

Nyári tábor2019.08.22-25. között tartotta a II. János Pál Katolikus Szakkollégium egyetemista nyári táborát, amely praktikusan mindig a Savaria Karnevállal párhuzamosan zajlik.

A hitoktatók Veni Sance ünnepsége

Veni SancteAugusztus 30-án délután volt az Egyházmegye hitoktatóinak Veni Sancte ünnepsége a Székesegyházban.

Közel 800 ezer forint a tehetséges, rászoruló diákok támogatására - Sikeres a Női Vállalkozói Klub és a Szombathelyi Egyházmegye együttműködése

White Party2019. augusztus 4-én, Szombathelyen, a Püspöki Palota kertjében rendezett White Party-t a Női Vállalkozói Klub Egyesület és a Szombathelyi Egyházmegye. A jótékonysági akció célja a Mindszenty József Alapítványon keresztül hátrányos helyzetű lány tanulók támogatása volt. 


Nem munkagépeket, hanem embereket nevelni - Tanévnyitó és iskolaépület avató Celldömölkön

Avató2019. augusztus 31-én Székely János megyéspüspök megáldotta a celldömölki Szent Benedek Katolikus Iskola Koptik Odó utcai épületének új részét. Állami és egyházmegyei támogatással valósult meg a fejlesztés.

Gradistyei horvátok Mariazell-i zarándoklatának

ZarándoklatAugusztus utolsó hétvégéjén, 2019. augusztus 24-25-én, tartották Mariazell-ben a hagyományos gradistyei horvát nagy zarándoklatot. Székely János megyéspüspök mutatta  be a szombat esti szentmisét. 

Kehely a Kolumbusz Lovagoktól

AdományNem mindennapi ajándékot kapott a letenyei templom, erről számolt be a Letenyei Szentháromság Plébánia Facebook oldala. 

„NE FÉLJ,… NEM ÍTÉLLEK EL!” - Lelkigyakorlat az abortusz okozta lelki fájdalmak feldolgozására Leányfalun.

LelkigyakorlatAz Emmánuel Közösség szervezésében 2019. szeptember 26-29. között az abortusz okozta lelki fájdalmak feldolgozására lelkigyakorlatot tartanak Leányfalun. 

Az ikonfestés elmúlt két évtizede - Ikonfestők 20 éves találkozója Szombathelyen

Ikonfestő találkozó2019. augusztus 17-én a Martineum Felnőttképző Akadémián találkoztak azok az ikonfestők, akik 20 éve Szombathelyen kezdték pályájukat.

Mária úti zarándokok a Szent László-forrásnál

zarándoklatAugusztus 24-én, szombaton  került sor a hagyományos évenkénti Mária-út zarándoklatra Rábagyarmaton, a Szent László-forrásnál.

Dr. Székely János megyéspsüpök szentbeszéde a kemeneshőgyészi óvoda Veni Sancte szentmiséjén

ÓvodaavatóDr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde a kemeneshőgyészi óvoda Veni Sancte szentmiséjén. Meghallgatható itt. 

Óvodaavató Kemeneshőgyészen

Óvodaavató2019. szeptember 1-től a Szombathelyi Egyházmegye működteti tovább a mihályházai székhelyű – Mihályháza, Kemenshőgyész és Kemensszentpéter településeket magában foglaló – Gyermek Jézus Katolikus Óvodát. Székely János megyéspüspök mutatta be a tanévnyitó Veni Sancte szentmisét Kemeneshőgyészen és megáldotta az óvodaépületét augusztus 28-án.

20 éves a letenyei Öreg-hegyi kápolna

Kápolnaszentelés20 éve, 1999-ben szentelték fel Letenyén, az Öreg-hegyen épült kápolnát. Archív felvételeken a szentelés pillanatai elevenednek meg illetve az építkezéskor készített felvételekből összeállított fotóalbum átadása.

30 éves a bajánsenyei római katolikus kápolna

Évforduló1989-ben, 30 éve szentelték fel Bajánsenyén a katolikus imaházat. Az évforduló kapcsán Kiss László körmendi plébános és Köbli Tamás őriszentpéteri plébános mutattak be szentmisét. A jubileumra emlékezik a helyi gyülekezet egy tagja a következő írásban.

Rábel-hegyi búcsú Rábagyarmaton

Búcsú ünnep2019. augusztus 18- án búcsúi szentmisét tartottak Rábagyarmaton, a Rábel-hegyen. 

Adománygyűjtés Zalaegerszegen a Mindszenty-iskolában

Adománygyűjtés2019. augusztus 21-szeptember 8. között rászoruló diákok számára tartanak adománygyűjtést a zalaegerszegi Mindszenty-iskolában. 

Egyházi programok a Savaria Történelmi Karnevál idején Szombathelyen

Savaria Karnevál2019. augusztus 22-én veszi kezdetét a XX. Savaria Történelmi Karnevál Szombathelyen. A Szombathelyi Egyházmegye intézményei, szervezetei számos ponton kapcsolódnak a rendezvényhez. Ezeket a helyszíneket és programokat ajánljuk.

1Úton zarándoknap Csénye-Celldömölk szakasz útvonalterve

babakocsis-zarandoklatJavában zajlanak az előkészületek az augusztus 24-i 1Úton Zarándoknapra. Egyházmegyénkben a Csénye-Celldömölk szakasz útvonaltervét ismertetjük a szervezőktől kapott információk alapján. Az útvonal-programterv letölthető itt.