Szombathelyi Egyházmegye

Új tanév kezdetén Jánosházán

TanévnyitóAz új tanév küszöbén a kis elsősöket a tanító nénik várták egy kötetlen játékra, ismerkedésre a Szent Imre Általános Iskolában augusztus 29-én. Az iskolahívogatón számukra először szólt a csengő, megismerkedtek egymással, beültek az iskolapadba, vidáman mondókáztak, játszottak, énekeltek.

Szentmise Tótszentmártonban, a Kámán-hegyi Oltalmazó szeretet kápolnánál

Szentmise2019. szeptember 15-én szentmisét tartanak Tótszentmártonban, a Kámán-hegyi Oltalmazó szeretet kápolnánál. A szentbeszédet Böjti Balázs atya mondja. 

Béci hegyi búcsú Letenyén

BúcsúSzeptember 8-án, vasárnap, búcsúi ünnepet tartottak Letenyén a Béci-hegyen. A szentmise előtt került sor felújított útszéli keresztek megáldására.

Jerikó zarándoklat résztvevői a letenyei templomban

Jerikó zarándoklatSzeptember 8-án a Jerikó zarándoklat gyalogosai vettek részt a szentmisén a letenyei templomban. A zarándoklat célja, hogy Magyarország határát járják körbe az országért imádkozva. Ezen a napon a Letenye-Murakeresztúr közötti utat tették meg.

Tanévnyitó Veni Sancte és az iskolatáskák megáldása Szombathelyen

Tanévnyitó2019. szeptember 8-án, tanévnyitó szentmisére gyűltek össze a gyerekek és szüleik Szombathelyen, a kámoni Krisztus Király-templomban. 

Szentségimádás Kőszege szeptember 15-én

szentsegimadas-2019-szeptember2019. szeptember 15-én Kőszegen a Jézus Szíve-templomban 16 órától szentségimádást tartanak. 

Megjelent a Martinus szeptemberi száma

2019-09-szept-promo-rgbEgyházmegyénk havilapjának szeptemberi számában bővebben foglalkozunk a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal, amit Budapesten rendeznek meg. Interjút olvashatnak Marx Gyulánéval, aki a zalaegerszegi Gondviselés Háza idős otthon vezetője. Folytatjuk Mindszenty József bíboros életét bemutató sorozatunkat és meghívót nyújtunk át az újságon keresztül a perenyeiek szeptember 29-i zarándoklatára. Keressék havilapunkat a templomokban és a Martinus Könyvesboltban Szombathelyen. 

Martinus orgonafesztivál szeptember 24-én Szombathelyen

Orgonafesztivál2019. szeptember 24-én a Martinus Orgonafesztivál keretében Lakner-Bognár András és Tomena Ákos koncertjét hallhatja az érdeklődő közönség Szombathelyen, a Székesegyházban. Részletek a plakáton ami letölthető itt. 

Varga János SVD verbita gyógyító-evangelizációs szentmisét mutat be Szombathelyen

varga-janos-svdA 2003 óta Argentínában tevékenykedő Varga János SVD verbita missziós szerzetes atya 2019. szeptember 22-én, 19 órakor gyógyító-evangelizációs szentmisét mutat be Szombathelyen, a kámoni Krisztus király templomban. Majd szentségimádás keretében imádkozik testi - lelki szükséget szenvedőkért. A program nyitott azok számára is, akik még csak most ismerkednek a hittel.

Vasárnap hosszas internet szolgálatatás kiesés várható - Nem lesz elérhető a martinus.hu

KarbantartásInformatikai korszerűsítés miatt 2019. szeptember 8-án, vasárnap 8.30-18.30 között nem lesz elérhető egyházmegyénk honlapja, a martinus.hu. Megértésüket köszönjük!

Valóra váltani Isten álmát - Főbúcsú ünnep Celldömölkön

BúcsúJézusban kaptuk az az álomképet akihez hasonlítanunk szabad. Sokszor elmaradunk ettől, de a szívünkbe van írva, mondta Celldömölkön, a kegytemplom főbúcsú ünnepén Martos Levente Balázs atya, a Központi Papnevelő Intézet nemrég kinevezett rektora.

Gondolatok évközi 23. vasárnapra

https://www.youtube.com/embed/GUsVIO1-7Ps

KATTÁRS 2019, PÉCS

KATTÁRS2019. szeptember 27-29. között rendezik meg Pécsen a Katolikus Társadalmi Napok programsorozatot. Néhány eseményt ajánlunk figyelmükbe.

Élet-Forrás - 2019. szeptember

Új adással jelentkezik egyházmegyénk magazinműsora, az Élet-Forrás. A tartalomból:

- 2020-ban hazánk rendezi a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Az előkészületekről, az esemény fontosságáról adunk hírt. 

- Július 1-jétől idős otthon működtetését vette át a Szombathelyi Egyházmegye. Ellátogattunk az intézménybe, hogy bemutassuk a mindennapokat. 

- Új sorozatot indítunk, amelyben Mindszenty József bíboros életével ismerkedhetnek meg Déri Péter, csehimindszenti plébános segítségével. Első alkalommal Mindszenty József gyermekkoráról lesz szó.  

https://www.youtube.com/embed/eS7EIrVAT7Q    

Martos Levente Balázs atya a Központi Papnevelő Intézet rektora

Kinevezés2019. szeptember 3-tól Martos Levente Balázs atya a Központi Papnevelő Intézet rektora, adta hírül a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. 

„Vasmise” Sorkifalud-Szentléránton…

     Gaál Jenő atya paptestvérei körében2019. szeptember 1-én szívhez szólóan csendült, hálaimára buzdított és hívott Sorkifalud-Szentléránt kicsi templomának harangja.

    

Kőszeg város atlasza - kötetbemutató szeptember 23-án

meghivo-koszeg-1909232019. szeptember 23-án mutatják be Kőszegen a településről készült, a Magyar Várostörténeti Atlasz sorozatban megjelent kötetet. A meghívó letölthető itt. 

Kismáriacelli főbúcsú programja - Celldömölk, 2019. szeptember 7-8.

kismariacelli-fobucsu-plakat2019. szeptember 7-8-án tartják Celldömölkön a főbúcsút. A programot közöljük, amely letölthető itt. 

Élet a Lélekben Szeminárium Szombathelyen - Jelentkezés

Élet a Lélekben SzemináriumÉlet a Lélekben Szeminárium ("Szentlélek szeminárium") indul október 7-én hétfőn a Kámoni Krisztus Király Plébánián 18:00 kor.

Vasvári Mária neve napi búcsú - 2019. szeptember 7-8.

Mária búcsú2019. szeptember 7-8-án tartják Vasváron a Mária neve napi búcsút.