Szombathelyi Egyházmegye

Család(sz)építők 2.0

Család(sz)építőkFolytatódik a Család(sz)építők sorozat Zalaegerszegen. Február 17-én a Fehér család osztja meg tapasztalatait, gondolatait a gyermeknevelésről, családi életről. A szervezők mindenkit szeretettel hívnak és várnak a Mindszenty-iskola Fizika előadójába.

Imalánc egyházmegyénkért a NEK készület jegyében

imalanc-plakat2019 adventjétől 2020 szeptemberéig közös készületre, imádságra hívja a Szombathelyi Egyházmegye a családokat.  A plakát letölthető itt. 

Meglátogattatok - Megkezdte működését a a Szombathelyi Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának koordinációs irodája

Találkozó2019. szeptemberével Dr. Székely János megyéspüspök egy új kezdeményezést indított útjára az egyházmegyében: a Szombathelyi Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának koordinációs irodáját.

Batthyány mise Zalaegerszegen

MiseA Szombathelyi Egyházmegye területén működő Kórházlelkészi Koordinációs Iroda és a zalaegerszegi Szent Rafael kórház közös ünnepe került megrendezésre 2020. január 19-én, vasárnap, 16:30 kezdettel a kórház kápolnájában.

Várja a diákok jelentkezését a Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja

gyhf-hirdeto-2020-01A 2020-2021-es tanulmányi évre is hirdet felvételit a Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja.

 


Jožef Smej nyugalmazott maribori segédpüspök smaragdmiséje

Smaragdmise2019. december 8-án mutatta be smaragdmiséjét a Maribor közeli Léránt település szociális otthonában Jožef Smej nyugalmazott maribori segédpüspök, akit 1944. december 8-án szenteltek pappá Szombathelyen.

Ökumenikus imahét Szombathelyen - Az egységért imádkoztak

Ökumenikus imahétHárom igehirdetést hallgathattak meg a jelenlévők a szombathelyi Református templomban 2020. január 23-án, csütörtökön tartott ökumenikus imaheti alkalmon.

Boldog Batthyány-Strattmann László ünnepe Körmenden

https://www.youtube.com/embed/hvwwXpQpFGk

Dr. Császár Tamás főorvos vehette át A Test és Lélek orvosa díjat

Díjátadó-Fotó: Szendi Péter/Vas NépeDr. Császár Tamás, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház osztályvezető főorvosa kapta idén A test és a lélek orvosa-Boldog Batthyány László-díjat. Körmenden került sor az ünnepségre.

Szent Fábián és Szent Sebestyén fogadalmi ünnep Szombathelyen

Fogadalmi ünnepJanuár 19-én, Szent Fábián pápa és Szent Sebestyén vértanú emléknapjához közel, Szombathely fogadalmi ünnepén a Székesegyházban a segítő szentek közbenjárását kérték a városért.

Lelkipásztori munkatársak ígérettétele Zalaegerszegen

Lelkipásztori munkatársak ígérettétele2020. január 19-én a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templomban tettek ígéretet a plébánia közösségéhez tartozó lelkipásztori munkatársak.

Eucharisztia Iskolája Zalaegerszegen

Az Eucharisztia IskolájaElindult a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében az Eucharisztia Iskolája Zalaegerszegen, a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánián.

Katekumenek befogadása Zalaegerszegen

Katekumenek befogadásaKrisztus Urunk megkeresztelkedésének ünnepén a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia közösségével együtt ünnepelt az a két felnőtt hittanuló (katekumen), akik ebben az esztendőben szeretnének részesülni beavató szentségekben.

Család(sz)építők 2.0 Zalaegerszegen január 20-án

Család(sz)építők2020. január 20-án Zalaegerszegen a Mindszenty-iskola Fizika termében dr. Marx Gyula és felesége dr. Marx Gyuláné osztja meg tapasztalatait családról, hitről, nevelésről. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Dr. Székely János megyéspüspök körlevele az Eucharisztikus Kongresszusról

NEKDr. Székely János megyéspüspök körlevelét közöljük, amelyben a budapesti Eucharisztikus Kongresszuson való részvételre buzdítja a híveket. A körlevelet évközi 2. vasárnapon olvassák fel a templomokban. 

Keressétek a szeretet ragyogását - Árpád-házi Szent Margit ünnepe Kőszegen

Szent Margit ünnepeÁrpád-házi Szent Margitra emlékeztek 2020. január 17-én Kőszegen. Püspöki szentmise, színdarab bemutató, vetélkedő, ismeretterjesztő előadások és a városséta szerepelt a programok között.

Fórum a tervezett szentgotthárdi iskoláátvételről fiataloknak

fórumMiben változik meg az iskolai élet ha a Szombathelyi Egyházmegye veszi át a szentgotthárdi iskolák fenntartását? Lesznek-e szigorúbb szabályok? Lesz-e több hittanóra, több szentmise? Többek között ezek a kérdések kerültek elő azon a fórumon, amelyet Szentgotthárd Város Ifjúsági Tanácsa szervezett a szentgotthárdi iskolák tervezett egyházmegyei fenntartásával kapcsolatban, fiataloknak 2020. január 17-én.

Hálát adni Krisztusért - Alpha est Szombathelyen Fábry Kornéllal

Alpha estIsmét megtelt a szombathelyi Savaria Mozi a Loretto Közösség szervezésében megtartott Alpha esten, 2020. január 15-én. Fábry Kornél atya, a NEK titkára volt a vendég, de ezúttal nem a szeptemberi budapesti világesemény, hanem saját magunk, hitünk, és Krisztushoz kötődő kapcsolatunk állt a középpontban.