Szombathelyi Egyházmegye

Házasság Hete zárószentmise - dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

Házasság Hete2020. február 16-án zárult a Házasság Hete programsorozat. Szombathelyen as Székesegyházban dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét. Szentbeszéde meghallgatható itt. 

Szeretetre születni - Házasság Hete zárószentmise Szombathelyen

Házasság Hete2020. február 16-án zárult a Házasság Hete programsorozat. Szombathelyen a Székesegyházban dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét és kérte Isten áldását a házaspárokra.

Házasság Hete - zárószentmise élő közvetítése a Székesegyházból

hazassag-hete2020. február 16. 16 órától élő közvetítést adunk Szombathelyről a Székesegyházból, a Házasság Hete programsorozat szombathelyi zárószentmiséjéről. A szentmise főcelebránsa: dr. Székely János megyéspüspök. A közvetítés  megtekinthető itt. 

Új helyszínen a február 17-i jáki konferencia

meghivo-jak-2020-02-17A nagy érdeklődésre való tekintettel a jáki templom felújításáról szóló konferencia helyszínét módosítani kellett, így a program 2020. február 17-én hétfőn 17 órakor  

a Premontrei Gimnázium dísztermében (9700 Szombathely, Széchenyi István u. 2.) kezdődik. A program többi része változatlan.

Betegek szentségének ünnepélyes kiszolgáltatása Zalaegerszegen

Betegek VilágnapjaII. János Pál pápa rendelkezése értelmében február 11. nemcsak a Lourdes-is jelenések emléknapja, hanem egyben a betegek világnapja is. Zalaegerszegen, a Kertvárosi-templomban is megemlékeztek erről. 

Házasság Hete - nyitórendezvény Zalaegerszegen

2020. február 10-én kezdődött a Házasság Hete programsorozat Zalaegerszegen. A Zalaegerszegi Tv összeállítás. 

https://www.youtube.com/embed/l-aLN3iXogs 

5 dolog a házasságról

HázasságA Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ 5 dologra hívja fel a figyelmet a házassággal kapcsolatban. 

Házas-Társas-Játék: Szombathelyi pár meséli el az élményeit

Házasság HeteA Házasság Hete programsorozathoz kapcsolódva rendezik meg évről évre Szombathelyen a Házas-Társas-Játékot. Házaspárok jelentkezhetnek a felhívásra, ami kihívás is: a férjnek és a feleségnek három hét alatt, a saját tempójában és lehetőségeikhez igazodva kell megoldaniuk az e-mailben kapott feladatokat.(www.vaol.hu)

Csókay András és felesége volt a vendég a Martineumban

Házasság HeteTelt ház előtt tettek tanúságot hitükről, házasságukról február 11-én Szombathelyen a Martineumban dr. Csókay András és felesége, Daniella.

Van időm Rád – anya-lánya hétvége a Martineumban

Anya-lánya hétvége2020. január 31. – február 2. között izgalmas napokat töltöttek együtt anyák és lányaik a Martineum Felnőttképző Akadémián szervezett programon. 

„Az ünnep attól ünnep, hogy van lelki tartalma” – Folytatódott a Szólj be a papnak beszélgetéssorozat Szombathelyen

Szólj be a papnakA Martineum Felnőttképző Akadémia szervezésében 8. alkalommal került megrendezésre a Szólj be a papnak beszélgetéssorozat 2020. február 5-én. A programnak ismét az AGORA Savaria Filmszínház adott otthont, vendégeink Torma-Hasza Mónika evangélikus lelkész, Horváth József római katolikus pap, Jakab Bálint református lelkész és Varga László Ottó baptista lelkész voltak. Az estet Pezenhófer György moderálta.

Házasság Hete megnyitó Zalaegerszegen

Házasság HeteValentin-naphoz közeledve ezen a héten különösen is imádkozunk a házaspárokért, a házasság szentségének, méltóságának és értékének egyre nyilvánosabbá válásáért. Ez a Házasság Hete program üzenete, amelynek zalaegerszegi megnyitóját február 10-én a Kertvárosi-templomban tartották.

Csapatjáték, szerelemmel – A házasság hete idei arcai: Semsei Rudolf és Dobay Eszter

Házasság HeteA házasság hete házaspár arca ebben az esztendőben Semsei Rudolf, a VakVarjú éttermekről ismert és a rendezvénygasztronómiában is élen járó Budapest Party Service tulajdonosa és ügyvezetője, valamint felesége, Dobay Eszter. Tizennyolc éve házasok, négy gyermekük van.

Házasság Hete - Szombathelyi programok


Házasság Hete2020. február 9-16. között kerül megrendezésre a Házasság Hete. Szombathelyen újra izgalmas programok várják a kikapcsolódásra, feltöltődésre, egymás iránt házaspárokat. A programok letölthető itt. 

Ferenc pápa üzenete a betegek 28. világnapjára

Betegek VilágnapjaA Lourdes-i Szűzanya napján, február 11-én tartja az Egyház a betegek világnapját. Ez alkalomból a pápa minden évben üzenetet intéz a hívekhez. Idei üzenetének témája: „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok – én megkönnyítlek titeket” (Mt 11,28). 

Ajánló a Házasság Hete szombathelyi programjaihoz

https://www.youtube.com/embed/DK7xUAZs2Io

Több mint 70 millió forintot nyertek vasi egyházközségek

TámogatásVas megyében 54 nyertest hirdetett a kormány az idei egyházi támogatások sorában. Összesen 14 építkezés kezdődhet, folytatódhat és negyven közösségi program valósulhat meg a hittantáboroktól a zarándoklatokig szerte a megyében a támogatásokkal.(www.vaol.hu)

A házastársakért imádkoztak vasárnap

Házasság HeteVasárnap az evangélikus gyülekezetnél kezdődött az idei Házasság hete programsorozata. A KIE pincében gyertyafényes imát hirdettek a házasságokért. (www.vaol.hu)

Házasság Hete - Zalaegerszegi programok

Házasság HeteMindenkit szeretettel hívnak és várnak a szervezők a Házasság Hete zalaegerszegi programjaira. A plakát letölthető mellékletben itt. 

Megjelent a Martinus 2020. februári száma

2020-02-feb-promoMegjelent egyházmegyénk havilapjának februári száma. Ajánljuk a hívek figyelmébe!