Szombathelyi Egyházmegye

Hamvazószerdával megkezdődik a húsvéti előkészületi idő, a nagyböjt

HamvazószerdaA húsvétra felkészítő negyvennapos böjt hamvazószerdán veszi kezdetét, amely idén február 26-ára esik. A keresztények ebben a bűnbánati időszakban Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére készülnek, a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás segítségével.

Farsangi mulatságok a Szent Imre Általános Iskolában Jánosházán

Farsangi bál Jánosházán a Szent Imre IskolábanIzgatott készülődés jellemezte az idei tanévben is a farsangi műsorok előtti heteket. A felsősök február 15-én, az alsósok 21-én mutatták be vicces, szórakoztató műsorszámaikat szüleiknek, barátaiknak. 

Toronyi bál

Egyházközségi bál Toronyban2020. február 22-én immár 9. alkalommal rendezték meg az Egyházközségi bált Toronyban. 

Gödörben a család? - Előadássorozat Szombathelyen 2020. március-május

csalad

Gödörben a család? címmel előadással és vezetett beszélgetéssel új programsorozatot indít a Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága. A helyszín a szombathelyi egykori Püspöki Sörház, ma Szent II. János Pál Szakkollégium pincéje lesz. Az előadó és koordinátor Éger Csaba pszichológus lesz. Az időpontokról és témákról a mellékelt plakáton tájékozódhatnak. 

Folytatódik A mai világ az evangélium fényében előadássorozat Szombathelyen

plakat-2020tavasz2020. március 11-től folytatódik A mai világ az evangélium fényében című előadássorozat Szombathelyen. A helyszín ezúttal is a Premontrei Gimnázium díszterme. A plakát letölthető itt. 

Közösségépítés fiataloknak fiatalokkal - A Talentum Alapítvány képzése

talentum-a4Képzést szervez a Talentum Alapítvány Közösségépítés fiataloknak fiatalokkal címen. Jelentkezési információk a plakáton, ami letölthető itt. 

Stációs szentmisék Szombathelyen

Stációs szentmiseHamvazószerdával, február 26-án megkezdődik a nagyböjti időszak. Szombathelyen stációs szentmiséket tartanak. A helyszínek és időpontok megtekinthetők a plakáton ami letölthető itt. 

Isten ma is gyógyít! - Filmes Alpha est a Savaria Moziban

Alpha2020. február 20-án dr. Gorove László és felesége Krisztina tanúságtételével folytatódott az Alpha filmest Szombathelyen a Savaria Moziban. 

A Jóisten mindig a tenyerén hordott - beszélgetés Hollai Ferenccel Szombathelyen

BeszélgetésEgy életút, egy sors amely pontos lenyomata a magyar katolikus egyház 20. századi történelmének is. Hollai Ferenc, a Katolikus Iparos és Munkásifjak Országos Egyesülete (KIOE) egykori titkárával hallhattak beszélgetést érdeklődők csütörtökön Szombathelyen az Őrvidékházban. 

Házasság Hete - záró alkalom Zalaegerszegen- video

Házasság Hete2020. február 16-án, vasárnap zárult a Házasság Hete programsorozat. Zalaegerszegen a Mária Magdolna-templomban gyűltek össze a házaspárok hálát adni. 

Háború az asztalfiókban - Könyvbemutató

haboru-az-asztalfiokban-meghivo-2020A Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum és a Szent György Lovagrend mindenkit tisztelettel hív  Horváth Lajos, az egykori cs. és kir. 83. gyalogezred t. főhadnagyának fennmaradt harctéri naplójából és fényképgyűjteményéből készült digitálisan elérhető kötetének bemutatójára Szombathelyen a Smidt Múzeumba. A meghívó letölthető itt. 

Közösségek találkozója Zalaegerszegen

TalálkozóFebruár 8-án első alkalommal rendezték meg hagyományteremtő szándékkal a Mária Magdolna Plébánia közösségeinek találkozóját a Mindszenty iskola tornatermében mintegy 160 fő részvételével.

Báli hangulat a Brennerben

bál2020. február 1-jén került megrendezésre a Szombathelyi Egyházmegye Katolikus Ifjúsági Bálja, mely minden évben a farsangi időszak egy csúcspontja, az Egyetemi Lelkészség, az ESTI8-as, a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és az Egyházmegyei Ifjúsági iroda közös szervezésében.  

Teremtésvédelmi konferencia Budapesten az Országházban

Konferencia2020. március 25-én Teremtésvédelmi konferenciát rendeznek Budapesten „Fenntarthatóság, igazságosabb gazdasági rendszer, teremtésvédelem. Öt évvel a Laudato si’ enciklika megjelenése után: mérleg és teendők” címmel. A program letölthető itt. 

Könyörgőnap farsangvasárnap a kőszegi Rózsafüzér Királynője-templomban (Zárda-templom)

Imanap2020. február 23-án szentségimádással egybekötött imanapot tart a kőszegi Rózsafüzér Királynője-templomban (Zárda-templom). 

Egyházüldözés Magyarországon a kommunizmus évtizedeiben címmel rendeznek előadást az ŐrvidékHázban

Egyházüldözés2020. február 20-án 17 órai kezdettel Egyházüldözés Magyarországon a kommunizmus évtizedeiben címmel rendeznek előadást Szombathelyen az ŐrvidékHázban. 

Nagyböjti Ifjúsági lelkigyakorlat a Martineum Felnőttképző Akadémián - Jelentkezés

LelkigyakorlatAz Egyházmegyei Ifjúsági Iroda nagyböjti lelkigyakorlatot szervez március 13-14-én fiataloknak. A részvételi feltételek a plakáton olvashatók, ami letölthető itt. 

Alpha est Gorove Lászlóval

Előadás2020. február 20-án ismét Alpha filmest Szombathelyen. Ezúttal dr. Gorove László ad választ arra a kérdésre. Gyógyít-e az Isten? Plakát letölthető itt. 

Több mint műemlék, megmaradásunk szimbóluma - Konferencia a jáki templom kutatásáról

KonferenciaA Premontrei Gimnázium adott otthon 2020. február 17-én annak a nagyszabású szombathelyi konferenciának, amelyen a jáki Szent György-templom 2019-ben végzett régészeti, építészeti és restaurátori kutatásainak eredményeiről számoltak be szakemberek. 

Századik alkalommal tartottak fatimai engesztelést - „Azt akarjuk, hogy országunk újra Mária országává váljék” – fatimai est Bucsuban

Fatimai est2020. február 13-án, Bucsuban gyülekeztek a toronyi plébánia hívei, hogy megemlékezzenek a fatimai jelenésekről, hálát adjanak és kérjék Szűz Mária segítségét.