Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Álljunk meg egy (könyvtári) látnivalóra!

02Mivel a jelen helyzetben sajnos nincs lehetőség könyvtáraink személyes felkeresésére, úgy gondoltuk, hogy válogatunk érdekességeinkből, látnivalóinkból. 12 héten keresztül egy-egy kincsünket ajánljuk figyelmükbe, mely tükrözi gyűjteményeink sokszínűségét, gazdagságát. Reméljük, hogy amint lehetőség lesz rá, személyesen is üdvözölhetjük Önöket intézményünkben, s egy tárlatvezetés keretében alkalmuk nyílik majd megtekinteni nemcsak a most bemutatott tárgyakat, hanem felfedezhetik könyvtárunk egyéb értékeit is. Addig is ajánljuk figyelmükbe honlapunkat, amely a következő címen érhető el: https://konyvtar.martinus.hu/

Együttazablakban

A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Ifjúsági Csoportja és a Szombathelyi Egyházmegye Ifjúsági Irodája  közös kezdeményezésére hívja a fiatalokat.

Most nagyon fontos az összefogás – A szombathelyi karitász és a segítségnyújtás új formái

karitaszKülönlegesen nehéz helyzetbe kerültek a járványhelyzetben a nappali ellátók és foglalkoztatók. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász tevékenységében hangsúlyos terület a szenvedélybetegek és a pszichiátriai betegek támogatása nappali ellátásban. A megváltozott helyzetről kérdeztük Tuczainé Régvári Marietta karitászvezetőt.(www.magyarkurir.hu)

ÉLŐ SZENTMISE KÖZVETÍTÉS 2020. ÁPRILIS 19-ÉN, VASÁRNAP 10 ÓRÁTÓL, SZOMBATHELYRŐL A SZÉKESEGYHÁZBÓL

SZÉKESEGYHÁZÉLŐ SZENTMISE KÖZVETÍTÉS 2020. ÁPRILIS 19-ÉN, VASÁRNAP 10 ÓRÁTÓL, SZOMBATHELYRŐL A SZÉKESEGYHÁZBÓL. A KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTHETŐ ITT.


Online közvetítések egyházmegyénkben

Egyházmegyénkben több plébánia is ad online közvetítést szentmisékről.

Álljunk meg egy (könyvtári) látnivalóra!

AlapítólevélMivel a jelen helyzetben sajnos nincs lehetőség könyvtáraink személyes felkeresésére, úgy gondoltuk, hogy válogatunk érdekességeinkből, látnivalóinkból. 12 héten keresztül egy-egy kincsünket ajánljuk figyelmükbe, mely tükrözi gyűjteményeink sokszínűségét, gazdagságát. Reméljük, hogy amint lehetőség lesz rá, személyesen is üdvözölhetjük Önöket intézményünkben, s egy tárlatvezetés keretében alkalmuk nyílik majd megtekinteni nemcsak a most bemutatott tárgyakat, hanem felfedezhetik könyvtárunk egyéb értékeit is. Addig is ajánljuk figyelmükbe honlapunkat, amely a következő címen érhető el: https://konyvtar.martinus.hu/

Amikor Szent Márton köpenye betakar – Segítség a bajba jutottaknak

Szent Márton Köpenye AlapítványLegutóbb áprilisban beszélgettük Szent Márton Köpenye Alapítványról, a Szent Márton Missziós Ház kapcsán. Akkor is szóba került már a járvány okozta társadalmi hatás, de egy hónap elteltével talán több konkrétum is mondható. Gombos Adriennt, a Szent Márton Köpenye Alapítvány vezetőjét kérdeztük.

Dr. Székely János megyéspüspök húsvéti üzenete

https://www.youtube.com/embed/ZmQQOPXWKjE

Húsvétvasárnapi szentmise közvetítés a szombathelyi Székesegyházból

húsvét2020. április 12-én, húsvétvasárnap 10 órakor élő közvetítést adtunk a szombathelyi Székesegyházból. A szentmise főcelebránsa dr. Székely János megyéspüspök volt. Az élő közvetítés megtekinthető itt.