Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Élet a járvány idején - Interjú Stift Zoltán atyával

stift-zoltanLehet-e egy pap magányos ha nincsen a hívek közelében? Milyen lehetőségeket rejt az evangelizációra az online tér és hogyan valósítható meg technikailag egy-egy élő közvetítés? Többek között erről is beszélgettünk Stift Zoltán atyával, sorokpolányi plébániai kormányzóval.

A Szentírás üzenete - 2020. április 27. - Dr. Székely János megyéspüspök gondolatai - hang

indexA Szentírás üzenete. 2020. április 27.Dr. Székely János megyéspüspök gondolatai meghallgathatók itt. 

Álljunk meg egy (könyvtári) látnivalóra! - Dorffmaister freskó

94832186-685128778969552-5278740219552595968-nMivel a jelen helyzetben sajnos nincs lehetőség könyvtáraink személyes felkeresésére, úgy gondoltuk, hogy válogatunk érdekességeinkből, látnivalóinkból. 12 héten keresztül egy-egy kincsünket ajánljuk figyelmükbe, mely tükrözi gyűjteményeink sokszínűségét, gazdagságát. Reméljük, hogy amint lehetőség lesz rá, személyesen is üdvözölhetjük Önöket intézményünkben, s egy tárlatvezetés keretében alkalmuk nyílik majd megtekinteni nemcsak a most bemutatott tárgyakat, hanem felfedezhetik könyvtárunk egyéb értékeit is. Addig is ajánljuk figyelmükbe honlapunkat, amely a következő címen érhető el: https://konyvtar.martinus.hu/

A Föld Napja - Aigner Géza letenyei plébános gondolatai

fold-1Aigner Géza letenyei plébános osztja meg gondolatai a Föld Napja alkalmából. A videó megtekinthető itt. 

Élet a járvány idején - Interjú Kiss György atyával

Kiss GyörgyHogy élik meg a lelkipásztorok a járványhelyzet miatt kialakult „közösség nélküliséget”, miért jók az online közvetítések, hogyan lehet ebből profitálni a jövőre nézve? Erről is beszélgettünk Kiss György csákánydoroszlói plébánossal. A teljes beszélgetést Martinus újságunk májusi számában olvashatják.

Segítség a bajban - Egyre többen kérnek segítséget a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásztól

karitászEddig már mintegy 10.000 családnak segített a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász, mióta a kormány kihirdette a járványügyi veszélyhelyzetet. Sokan kérnek segítséget, olyan családok is, akik eddig soha nem fordultak meg a látókörükben. 

Vasárnapi szentmise online közvetítése a Székesegyházból 2020. április 26-án 10 órától

KözvetítésVasárnapi szentmise online közvetítése a Székesegyházból 2020. április 26-án 10 órától a Szombathelyi Egyházmegye Youtube csatornáján. Megtekinthető itt.

Vatikán: Elhalasztják a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust

NEK2020Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Pápai Bizottságával, valamint a katolikus világesemény szervezőivel egyeztetve – tekintettel az egészségügyi krízisre és annak következményeire – úgy döntött, hogy egy évvel elhalasztja a 2020 szeptemberére tervezett budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK).

Felújítási munkálatok a Hársfa-házban

https://www.youtube.com/embed/KAEAtD9cmDs

Segítség a bajban

https://www.youtube.com/embed/Q_bE-8FpJ5U