Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Álljunk meg egy (könyvtári) látnivalóra!

95568686-689906201825143-5499866103981015040-nMivel a jelen helyzetben sajnos nincs lehetőség könyvtáraink személyes felkeresésére, úgy gondoltuk, hogy válogatunk érdekességeinkből, látnivalóinkból. 12 héten keresztül egy-egy kincsünket ajánljuk figyelmükbe, mely tükrözi gyűjteményeink sokszínűségét, gazdagságát. Reméljük, hogy amint lehetőség lesz rá, személyesen is üdvözölhetjük Önöket intézményünkben, s egy tárlatvezetés keretében alkalmuk nyílik majd megtekinteni nemcsak a most bemutatott tárgyakat, hanem felfedezhetik könyvtárunk egyéb értékeit is. Addig is ajánljuk figyelmükbe honlapunkat, amely a következő címen érhető el: https://konyvtar.martinus.hu/

Szent Flórián napi ünnepi szentmise Zalaegerszegen

A zalaegerszegi tűzoltó, katasztrófavédelem és kéményseprő állomány élő és elhunyt tagjaiért imádkoztak védőszentjük, Szent Flórián ünnepnapján Zalaegerszegen, a Kertvárosi-templomban.

https://www.youtube.com/embed/_CqtUOT6LpY 


Ima az érettségizőkért

zeg2Nehéz körülmények között kezdik meg az érettségi vizsgákat fiataljaink. A héten ezért most még buzgóbban imádkozzunk azért is, hogy a Szentlélek kegyelme vezesse őket életükben és tanulmányaik során, hogy ne csak érettségi bizonyítvány birtokosai legyenek, hanem valóban érett, felnőtt emberek, felelősségteljes keresztények. A zalaegerszegi Kertvárosi Plébánia Ifjúsági Közösségének fiataljaival együtt imádkozhatunk az érettségizőkért, melybe bekapcsolódhatunk itt. 

Rendelkezések a kijárási korlátozás május 4-étől érvénybe lépő enyhítése utáni időszakra

legifoto-szekesegyhazA kijárási korlátozás enyhítése utáni időszakban a Szombathelyi Egyházmegye területén a következő rendelkezések lépnek életbe.

A Martinus Könyv- és kegytárgybolt május 4-étől 9 órai kezdettel ismét vár minden kedves vásárlót!

martinus-kiado1A Martinus Könyv- és kegytárgybolt május 4-étől 9 órai kezdettel ismét vár minden kedves vásárlót!

Új római posztulátora van a Mindszenty-ügynek

posztulatorA korábbi posztulátor megbízatásának megszüntetését követően 2019. december 11-én a Mindszenty Alapítvány, Isten tiszteletreméltó szolgája Mindszenty József boldoggá- és szenttéavatási ügyének aktora új posztulátort nevezett ki Paolo Rizzi atya személyében, aki a vatikáni Államtitkárság tisztviselője. Kinevezését 2020. február 3-án hagyta jóvá a Szentek Ügyeinek Kongregációja.

Az MKPK közleménye az új járványügyi szabályok kapcsán

mkpkA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia értesült arról, hogy új járványügyi szabályok lépnek hatályba, ezért 2020. május 4-e hétfőtől kezdve, korábbi rendelkezéseit módosítva a következő rendelkezéseket lépteti életbe:

ÉLŐ SZENTMISE KÖZVETÍTÉS 2020. MÁJUS 3-ÁN, VASÁRNAP 10 ÓRÁTÓL, SZOMBATHELYRŐL A SZÉKESEGYHÁZBÓL

SzékesegyházA Szombathelyi Egyházmegye Youtube csatornáján élő közvetítést adunk május 3-án 10 órától a szombathelyi Székesegyházban bemutatott szentmiséről. A közvetítés megtekinthető itt.

Török Csaba személyes hangvételű videoblog-üzenete Mindszenty Józsefről (1. rész)

Török Csaba teológust, egyetemi tanárt kérdeztük Mindszenty József alakjáról. Személyes hangvételű, négy részes videoblogjában közelebb hozza a hozzánk a bíboros alakját, kérdéseket tesz fel és kiemeli azokat a vonásokat, amelyek a sokrétű életműben valóban fontosak az életszentség szempontjából.

Útravaló a Premontrei Gimnázium végzőseinek

12-a-of-toke-gaborVéghné Busics Hilda, a szombathelyi Premontrei Gimnázium igazgatója búcsúzik az iskola végzőseitől. Levelét letölthetik és elolvashatják itt.

Búcsú a Boldog Brenner János Gimnázium végzőseitől - Englert Zsolt igazgató üzenete

20171408070549-szombathely-brenner-coverEnglert Zsolt igazgató üzenetét olvashatják, amelyet a Boldog Brenner János Gimnázium végzőseinek írt. Letölthető itt. 

Karantén-litánia, avagy köszöntsük együtt a Szűzanyát

csaladpasztoracios-bizottsagA Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága egy különleges vállalkozásba kezdett, ennek eredményeképpen Dr. Székely János püspök atya, Brenner József atya, a családreferens atyák és ötvenegy család részvételével készült el ez a kisfilm, ami egy különleges imádság.