Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Elmarad a Jubiláns Házaspárok Találkozója

Jubiláns Házaspárok TalálkozójaA Szombathelyi Egyházmegye értesíti az érdeklődőket, hogy a járványügyi helyzet miatt elmarad a 2020. június 27-ére meghirdetett Jubiláns Házaspárok Találkozója Szombathelyen. 

A Szűzanya házhoz ment – egy különleges fatimai est

Különleges fatimai est2020. május 13-án, a járványveszélyre tekintettel, a toronyi plébániához tartozó hívekhez vitték a Fatimai Szűz Mária szobrát.

Elindult az egyházmegye családpasztorációs honlapja

csaladpasztoracios-bizottsagA Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága örömmel adja hírül, hogy elindult egyházmegyénk családpasztorációs honlapja: csalad.martinus.hu Sok érdekes információt, olvasnivalót találhatnak az idelátogatók.


Álljunk meg egy (könyvtári) látnivalóra! - A könyvtár gömbjei

96383684-694820334667063-7032790234580385792-nMivel a jelen helyzetben sajnos nincs lehetőség könyvtáraink személyes felkeresésére, úgy gondoltuk, hogy válogatunk érdekességeinkből, látnivalóinkból. 12 héten keresztül egy-egy kincsünket ajánljuk figyelmükbe, mely tükrözi gyűjteményeink sokszínűségét, gazdagságát. Reméljük, hogy amint lehetőség lesz rá, személyesen is üdvözölhetjük Önöket intézményünkben, s egy tárlatvezetés keretében alkalmuk nyílik majd megtekinteni nemcsak a most bemutatott tárgyakat, hanem felfedezhetik könyvtárunk egyéb értékeit is. Addig is ajánljuk figyelmükbe honlapunkat, amely a következő címen érhető el: https://konyvtar.martinus.hu/

Megvan a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus új időpontja

szept-5-12-honlap-kreativ-v2Jóváhagyta a Vatikán Erdő Péter bíboros, prímás javaslatát az elhalasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus új időpontjára. A katolikus világeseménynek 2021. szeptember 5-12. között ad otthont Budapest.

Május 14-én imádkozzunk az emberiségért! – Imanapot hirdet az Emberi Testvériségért Főbizottság

img1-4A Higher Committee of Human Fraternity (Emberi Testvériségért Főbizottság) tizenhárom nyelven fordul azokhoz a „testvérekhez”, akik hisznek a Teremtő Istenben. Május 14-ére, csütörtökre imanapot hirdetnek az emberiségért. A jelenlegi világjárvány során különös jelentőséggel bír kérésük: május 14-e legyen az imádság, a böjt és az emberiségért végzett könyörgés napja.

Misék cursillos imaszándékkal

cursillologo1A Szent Márton Cursillo Titkárság felhívása a cursillista testvérekhez. 

Szentmisét mutattak be Rómában Mindszenty bíboros halálának 45. évfordulóján

romaMájus 6-án, szerdán Mindszenty József bíboros, hercegprímás halálának 45. évfordulóján a római Szent István Ház Magyar Szentek-kápolnájában Németh László prelátus, olaszországi magyar főlelkész hálaadó szentmisét mutatott be. Homíliájában arra buzdította a jelenlévőket és az online miseközvetítés követőit, hogy bátran merjenek álmodni, és kérjék Mindszenty bíboros mielőbbi boldoggá avatását.

“Szeretném, ha az emberi élet újra szent lenne a Földön” – Székely János interjúja a Katolikus Tv-nek

img1-phpA járvány időszakáról, és az azt követő társadalmi kérdésekről nyilatkozott a Katolikus TV-nek (korábbi nevén Bonum TV) Székely János szombathelyi megyéspüspök. A szociális kérdésekre rendkívül érzékeny pap legfontosabb gondolatait szemlézzük!

Virtuális emlékhely nyílt Mindszenty József halálának 45. évfordulóján

mindszenty-jozsef-biborosA Magyarországi Mindszenty Alapítvány a bécsi Collegium Pazmaniaummal (Pázmáneum) összefogva virtuális emlékhelyet hozott létre az alapítvány honlapján Mindszenty József égi születésnapjának 45. évfordulója alkalmából. Az emlékhely május 6-tól elérhető.

Élő szentmise közvetítés 2020. május 10-én, vasárnap 9 órától Szombathelyről a Székesegyházból

legifoto-szekesegyhazÉlő szentmise közvetítés 2020. május 10-én, vasárnap 9 órától Szombathelyről a Székesegyházból. A közvetítés megtekinthető egyházmegyénk Youtube csatornáján, ide kattintva.

Megjelent a Martinus 2020/5. száma

2020-05-cimlapMegjelent egyházmegyénk havilapja a Martinus májusi száma, amely letölthető itt. 

Püspök atya verset mond - Istenes versek Székely János előadásában

csak-ennyi-az-egeszSzámos gyönyörű istenes vagy Istent kereső vers született már és születik ma is legnagyobb magyar költőink és külföldi szerzők tollából egyaránt. Bizonyára mindenkinek van magyar és külföldi kedvence. Talán mindannyian fel tudnánk állítani egy sorrendet, össze tudnánk állítani a hozzánk leginkább közel álló művek listáját.