Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Reménység Vlog 05 - Szombathely // Ez az a nap!

logo-nagy2Elindult az Ez az a nap! vlog-sorozata Reménység névvel. Ebben bepillantást nyújtanak rendezvényeik hátterébe. Elsőként a 2019/2020-as Roadshow egy-egy állomásához tértek vissza, ahol a helyi szervezők és résztvevők beszélnek arról, hogyan élték meg a rendezvényt belülről. A vlogot ide kattintva érhetik el.   Tömő János és Anita szombathelyi szervezők visszaemlékezése megtekinthető itt. 

Dsida Jenő: Az utolsó litánia

Utolsó litániaMájusi litániáról mond verset egy erdélyi kislány, aki hét társával együtt Böjte Csaba atya gondoskodásában nevelkedik egy családban. Megtekinthető itt.

Püspöki szentmisék Pünkösd ünnepén

szekel-janosDr. Székely János megyéspüspök Pünkösd vasárnapján 9 órától szentmisét mutat be Szombathelyen a Székesegyházban. Másnap, Pünkösdhétfőn 10 órától Zalaegerszegen a Gébárti-tónál található Boldogasszony-kápolnánál mutat be szentmisét.

Fatimai est Zalaegerszegen

Fatimai estPandémiás helyzet ellenére is engesztelő szentmisét tartottak a kertvárosi templomban Zalaegerszegen. 

Megemlékezés a horvát gazdákról Letenyén

szoloMegemlékezés a horvát gazdákról az Orbán-napi szentmisén. Megtekinthető itt.

Trianoni kereszt Letenyén

trianoni-kereszt-letenyenA Nemzeti Összetartozás Éve felhívja figyelmünket közösségeinkben és gondolkodásmódunkban az összetartozás megélésére. A videó megtekinthető itt.

Egy rejtőzködő templom nyomában Velemben

Falkutatás VelembenFalkutatási munkálatok zajlanak ezekben a napokban a velemi Szent Vid-kápolnában. Egy 40 éves feltételezés megoldásán dolgoznak a szakemberek, amely szerint a Szent Vid-hegyen épült Árpád-kori templom falait a mai kápolna rejti.

Zarándokvlogot indít a Mária Út

zarándokvlogA Mária Út zarándokvlogot indít, amelyen rövid videókat adnak közre mindennap a zarándoklás népszerűsítésére. Missziós célja, hogy az Isten igéje terjedjen. (2Tessz.3.1). Dr. Székely János megyéspüspök is megosztja gondolatait a témában.

Üvegfólia került a kertvárosi templom ablakaira Zalaegerszegen

image00002Üvegfólia került a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templom két, nagyméretű üvegfelületére.

Álljunk meg egy (könyvtári) látnivalóra! - ORTELIUS ATLASZ

KönyvtárMivel a jelen helyzetben sajnos nincs lehetőség könyvtáraink személyes felkeresésére, úgy gondoltuk, hogy válogatunk érdekességeinkből, látnivalóinkból. 12 héten keresztül egy-egy
kincsünket ajánljuk figyelmükbe, mely tükrözi gyűjteményeink sokszínűségét, gazdagságát. Reméljük, hogy amint lehetőség lesz rá, személyesen is üdvözölhetjük Önöket intézményünkben, s egy tárlatvezetés keretében alkalmuk nyílik majd megtekinteni nemcsak a most bemutatott tárgyakat, hanem felfedezhetik könyvtárunk egyéb értékeit is. Addig is ajánljuk figyelmükbe honlapunkat, amely a következő címen érhető el: https://konyvtar.martinus.hu/

Álljunk meg egy (könyvtári) látnivalóra! - Ortelius atlasz

99298910-705511636931266-7095918290962219008-nMivel a jelen helyzetben sajnos nincs lehetőség könyvtáraink személyes felkeresésére, úgy gondoltuk, hogy válogatunk érdekességeinkből, látnivalóinkból. 12 héten keresztül egy-egy kincsünket ajánljuk figyelmükbe, mely tükrözi gyűjteményeink sokszínűségét, gazdagságát. Reméljük, hogy amint lehetőség lesz rá, személyesen is üdvözölhetjük Önöket intézményünkben, s egy tárlatvezetés keretében alkalmuk nyílik majd megtekinteni nemcsak a most bemutatott tárgyakat, hanem felfedezhetik könyvtárunk egyéb értékeit is. Addig is ajánljuk figyelmükbe honlapunkat, amely a következő címen érhető el: https://konyvtar.martinus.hu/

Ebéd a rászorulók asztalára

https://www.youtube.com/embed/ZMX1sw4e3uk

Álljunk meg egy (könyvtári) látnivalóra! - Herzan bíboros személyes használati tárgyai

97993404-700533650762398-6871236100598267904-nMivel a jelen helyzetben sajnos nincs lehetőség könyvtáraink személyes felkeresésére, úgy gondoltuk, hogy válogatunk érdekességeinkből, látnivalóinkból. 12 héten keresztül egy-egy kincsünket ajánljuk figyelmükbe, mely tükrözi gyűjteményeink sokszínűségét, gazdagságát. Reméljük, hogy amint lehetőség lesz rá, személyesen is üdvözölhetjük Önöket intézményünkben, s egy tárlatvezetés keretében alkalmuk nyílik majd megtekinteni nemcsak a most bemutatott tárgyakat, hanem felfedezhetik könyvtárunk egyéb értékeit is. Addig is ajánljuk figyelmükbe honlapunkat, amely a következő címen érhető el: https://konyvtar.martinus.hu/

Trianon Múzeum nyílik Rédicsen

https://www.youtube.com/embed/0_N3HOcqRso