Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Úrnapja ünnepe a Letenyei Plébánián

Úrnapja Letenyén2020. június 14-én ünnepelte egyházunk Krisztus Testének és Vérének ünnepét. A Letenyei Plébánián Bázakerettyén és Letenyén készült fényképekből látható válogatás. 

Álljunk meg egy (könyvtári) látnivalóra! - Állóóra a könyvtárban

Állóóra a könyvtárbanMivel a jelen helyzetben sajnos nincs lehetőség könyvtáraink személyes felkeresésére, úgy gondoltuk, hogy válogatunk érdekességeinkből, látnivalóinkból. 12 héten keresztül egy-egy kincsünket ajánljuk figyelmükbe, mely tükrözi gyűjteményeink sokszínűségét, gazdagságát. Reméljük, hogy amint lehetőség lesz rá, személyesen is üdvözölhetjük Önöket intézményünkben, s egy tárlatvezetés keretében alkalmuk nyílik majd megtekinteni nemcsak a most bemutatott tárgyakat, hanem felfedezhetik könyvtárunk egyéb értékeit is. Addig is ajánljuk figyelmükbe honlapunkat, amely a következő címen érhető el: https://konyvtar.martinus.hu/

Úrnapja Szentgotthárdon

Úrnapja Szentgotthárdon2020. június 14-én, Úrnapján, Jézus Krisztus Szent Teste és Vére főünnepén plébániai családunk nagyon szépen köszöntötte a szentségi Jézust.

Otthonról is kereshetővé vált a Szent Márton Kölcsönkönyvtár állománya

KölcsönkönyvtárAz elmúlt időszakban végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően otthonról is kereshetővé vált a Szent Márton Kölcsönkönyvtár állománya.

Országos karitászos tábornyitót tartottak Nardán

Karitász tábornyitó 2020. június 16-án újra megnyílt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári tábora Nardán. A következő 8 hétben számos kikapcsolódás várja a vakációzó gyermekeket. 

Karitász tábor megnyitása Nardán

https://www.youtube.com/embed/VC74hKmUZ1Q

Úrnapi szentmise közvetítés a Székesegyházból

legifoto-szekesegyhazÉLŐ SZENTMISE ÉS KÖRMENET KÖZVETÍTÉS 2020. JÚNIUS 14-ÉN, VASÁRNAP 9 ÓRÁTÓL, SZOMBATHELYI SZÉKESEGYHÁZBÓL. A KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTHETŐ EGYHÁZMEGYÉNK YOUTUBE CSATORNÁJÁN. 

Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepe Szombathelyen

ÚrnapjaKrisztus Szent Testének és Vérének ünnepére gyűltek össze a hívek 2020. június 14-én a szombathelyi Székesegyházban.

Gyalogos zarándoklat papi hivatásokért és Miszori Zoltán emlékére

ZarándoklatPapi hivatásokért és Miszori Zoltán emlékére szerveztek gyalogos zarándoklatot 2020. június 13-án Szombathelyen.

Várja a táborozókat, zarándokokat a Dr. Saly László gyermek és ifjúsági tábor Sitkén

SzálláshelyA korábbi években végrehajtott fejlesztések után, az elmúlt hónapokban minden szükséges engedély megérkezett a Dr. Saly László gyermek és ifjúsági tábor működéséhez. A Szombathelyi Egyházmegye egyetlen bejegyzett, egyházi jellegű szálláshelye várja az érdeklődőket. 

Hálaadó zarándoklat Miszori Zoltán atyáért és a papi hivatásokért Dr. Székely János püspök atyával június 13-án

nevtelen

A Szombathelyi Egyházmegye és Mária Út Egyesület önkéntesei segítségével zarándoklatot hirdet 2020.06.13-án Szombathelyről Gencsapáti-Szentkútra, tisztelegve a zarándoklás ügyének elkötelezett Miszori Zoltán atya előtt, akit harmincöt évvel ezelőtt ezen a napon szenteltek pappá a Szombathelyi Székesegyházban. 

Álljunk meg egy (könyvtári) látnivalóra! - Enciklopédia, vagy a tudományok, művészetek és mesterségek rendszeres szótára

102895322-716691489146614-5949019508448517532-nMivel a jelen helyzetben sajnos nincs lehetőség könyvtáraink személyes felkeresésére, úgy gondoltuk, hogy válogatunk érdekességeinkből, látnivalóinkból. 12 héten keresztül egy-egy kincsünket ajánljuk figyelmükbe, mely tükrözi gyűjteményeink sokszínűségét, gazdagságát. Reméljük, hogy amint lehetőség lesz rá, személyesen is üdvözölhetjük Önöket intézményünkben, s egy tárlatvezetés keretében alkalmuk nyílik majd megtekinteni nemcsak a most bemutatott tárgyakat, hanem felfedezhetik könyvtárunk egyéb értékeit is. Addig is ajánljuk figyelmükbe honlapunkat, amely a következő címen érhető el: https://konyvtar.martinus.hu/

Hősök Napja - Ég felé... - Trianon

MegemlékezésHősök napja előtti szombaton igeliturgián vett részt több vas és zala megyei civil szervezet a szombathelyi Jáki úti temető hősi parcellájában található "lengyel kápolnában".